Denkverbot
Page 21 of 50
Page 21 of 50 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50
Re: Denkverbot
ne dam.
na Underworld Awakeningu sam sad.. Selena uleti u Army Shop po noći i uzme neki kaput, vrh
dobar okvir lica, usne i oči, nos je loš i korijen obrva je prenisko. a serija neka čudovišta?
2014-04-16
al isto nemoj oženiti lipu, nego dobru
2014-04-16
bitno da je čovjek..
ovo bi mativka rekla, ali ja to govorim u ovom vampir/vukodlak kontekstu :^^
“Whoever has not known the temptation to be first in the city will understand nothing of how politics work, nothing of the passion to reduce others to the status of objects.”
haha, posljednje utočište rasizma, vampiri i vanzemaljci:)
2014-04-16
kic wrote:
“Whoever has not known the temptation to be first in the city will understand nothing of how politics work, nothing of the passion to reduce others to the status of objects.”
Govoreći o HSS-u Mavrović je rekao kako je imao vizije, ali je vidio da neka grupa ljudi ruši nešto za što je on mislio da je dobro. Ali nije tu , kaže, mogao ništa učiniti. "Tada sam izišao radi nekog svog mira. Učinio sam puno grešaka, naljutio se na neke ljude, i direkto pred televizijskim kamerama vrištao i vikao. Danas se za to mogu samo ispričati. Jednostavno nisam bio dovoljno mudar za jednu takvu situaciju", kazao je.
jo sun nekoć misli lipo o politici. stvarno jes. danaska, mislin suprotno. ni to mudrost, moj željko, nego upravo ovo ča si ti citiro, kicinjo.
2014-04-16
aben wrote:kic wrote:
“Whoever has not known the temptation to be first in the city will understand nothing of how politics work, nothing of the passion to reduce others to the status of objects.”Govoreći o HSS-u Mavrović je rekao kako je imao vizije, ali je vidio da neka grupa ljudi ruši nešto za što je on mislio da je dobro. Ali nije tu , kaže, mogao ništa učiniti. "Tada sam izišao radi nekog svog mira. Učinio sam puno grešaka, naljutio se na neke ljude, i direkto pred televizijskim kamerama vrištao i vikao. Danas se za to mogu samo ispričati. Jednostavno nisam bio dovoljno mudar za jednu takvu situaciju", kazao je.
jo sun nekoć misli lipo o politici. stvarno jes. danaska, mislin suprotno. ni to mudrost, moj željko, nego upravo ovo ča si ti citiro, kicinjo.
Milan Kundera’s observation that the lyrical mode “is not only a literary genre, but a whole way of life, an attitude toward the world”; in other words, that the lyrical is not merely a question of aesthetics but also of moral philosophy and politics. The lyrical attitude asserts the Self to the utter exclusion of the Other; it proclaims the unity of the world and the rule of the One over the many by dissolving the distinction between self and the world through an irrepressible overflow of powerful feeling. In either cultural or political terms, intense lyricism is inherently tyrannical, since it does not conceive of any opposing will or ideas, it sweeps up and carries everything away in its train. As
Conclusion Cioran writes in “On Being Lyrical,” lyricism “is beyond forms and systems. A sudden fluidity melts all the elements of our inner life in one fell swoop, and creates a full and intense rhythm, an ideal convergence”
ne govorin jo da je njegova vizija bila flawless. daleko od toga. moj stav je čvrst; politička područja na kojin se moru sukobiti čvrsti stavovi ne bi smili postojati, ako baš ne moraju.kic wrote:aben wrote:kic wrote:
“Whoever has not known the temptation to be first in the city will understand nothing of how politics work, nothing of the passion to reduce others to the status of objects.”Govoreći o HSS-u Mavrović je rekao kako je imao vizije, ali je vidio da neka grupa ljudi ruši nešto za što je on mislio da je dobro. Ali nije tu , kaže, mogao ništa učiniti. "Tada sam izišao radi nekog svog mira. Učinio sam puno grešaka, naljutio se na neke ljude, i direkto pred televizijskim kamerama vrištao i vikao. Danas se za to mogu samo ispričati. Jednostavno nisam bio dovoljno mudar za jednu takvu situaciju", kazao je.
Milan Kundera’s observation that the lyrical mode “is not only a literary genre, but a whole way of life, an attitude toward the world”; in other words, that the lyrical is not merely a question of aesthetics but also of moral philosophy and politics. The lyrical attitude asserts the Self to the utter exclusion of the Other; it proclaims the unity of the world and the rule of the One over the many by dissolving the distinction between self and the world through an irrepressible overflow of powerful feeling. In either cultural or political terms, intense lyricism is inherently tyrannical, since it does not conceive of any opposing will or ideas, it sweeps up and carries everything away in its train. As
Conclusion Cioran writes in “On Being Lyrical,” lyricism “is beyond forms and systems. A sudden fluidity melts all the elements of our inner life in one fell swoop, and creates a full and intense rhythm, an ideal convergence”
vještine koje čovik moro razviti da bi uopće mogo postojati u takovon okruženju, nikako ne bi mogo okarakterizirati poželjnima.
2014-04-16
inhuman
democracy is “nothing but the rejection of the absolute,” and liberalism, with its repression of vital instincts, such as violence and intolerance, becomes in young Cioran’s eyes, “pure political masturbation,” a “theoretical expression of debauchery.."
Upravo tako! :)aben wrote:kic wrote:
ja nisam ni skužio da trebam neš pogledati?
nemo trebanja na denkverbotu
No što kada riječju trebam (koja je je potekla iz nas samih i prebiva u nama samima), dovodimo sebe do ludila?
Guest- Guest
Neki dan sam pogledala ovaj zadnji...čak mi je i on bolji od onog filma što potenciraju Nocturnal Animals..kic wrote:
gledam Underworld serijal, ova Kate je za ženit..
Zgodna je ženska da, odlično joj stoji koža :)
Guest- Guest
I pametnu. Najgora situacija bi bila da jedno ostane na intelektualnom nivou u kojem su se upoznali, a drugi ga preraste...:)aben wrote:al isto nemoj oženiti lipu, nego dobru
Guest- Guest
E, ja sam bila zaljubljena u Supermana :Dkic wrote:
bitno da je čovjek..
ovo bi mativka rekla, ali ja to govorim u ovom vampir/vukodlak kontekstu :^^
Guest- Guest
Što se tiče politike i djelovanja u njoj...treba biti vješt diplomat. To se uči, sve...Držanje, govor...Suzbijanje strasti.
Čovjek iz naroda više ne prolazi....
Čovjek iz naroda više ne prolazi....
Guest- Guest
Dobar izbor, moram priznati :)kic wrote:
ništa mativka, oženio sam se za Kate dakle.
Meni je dobro na kauču, nemam se namjeru udavati :)
Guest- Guest
ona baca noževe, ubija neke vukove, ja rezbarim drvca i prodajem križeve umočene u lukov umak, isto zaštita protiv vukova.. perfect life
Jeste razmišljali otvoriti kakav OPG? :Dkic wrote:
ona baca noževe, ubija neke vukove, ja rezbarim drvca i prodajem križeve umočene u lukov umak, isto zaštita protiv vukova.. perfect life
Guest- Guest
Page 21 of 50 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50
Page 21 of 50