Vesele ustaše divljale po Vukovaru
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Vesele ustaše divljale po Vukovaru
NA LOKALIMA
[size=31]Novi uvredljivi i neprimjereni grafiti u Vukovaru[/size]
Radi se o lokalima čiji su vlasnici većinom građani srpske nacionalnosti, a na njihovom pročeljima ili ulazima ispisane su poruke poput: ''Ubij Srbina'', ''Vesele ustaše'', kukasti križevi, slova U kao i neka nacistička obilježja
1623PREGLEDA
1,8-BODOVA
Foto: Branimir Bradarić
AUTOR:
[size=11]Branimir Bradarić
[/size]
[size]
Tijekom protekle noći nepoznata osoba, ili više njih, na nekoliko lokala u Tržnom centru u Vukovaru sprejem su ispisali grafite uvredljivog sadržaja.
Radi se o lokalima čiji su vlasnici većinom građani srpske nacionalnosti, a na njihovom pročeljima ili ulazima ispisane su poruke poput: ''Ubij Srbina'', ''Vesele ustaše'', kukasti križevi, slova U kao i neka nacistička obilježja. Vlasnici su mišljenja kako su grafiti vjerojatno ispisani u ranim jutarnjim satima. U povodu pojave uvredljivih grafita priopćenjem za javnost oglasio se vukovarski SDP koji ''najoštrije osuđuju ustaške i nacističke grafite te govor mržnje''.
– Tim postupcima namjerno se dižu tenzije i narušavaju se međunacionalni odnosi u gradu Vukovaru. Ovakav oblik govora mržnje produkt je podizanja tenzija političkih opcija koji na takav način žele ubirati političke poene. Vjerujemo da je ovo čin tek nekolicine pojedinaca i da se ne radi o kolektivno osmišljenoj akciji. Svaki fašistički oblik ponašanja i govor mržnje potrebno je što hitnije i efikasnije sankcionirati i javno ih osuditi – rekao je predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak koji je gradske vlasti pozvao da osude pojavu ovih grafita ali i na njihovo uklanjanje.
Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumovićnajavio je kako će policija poduzeti sve radnje s ciljem pronalaska, a zatim i sankcioniranja, počinitelja.[/size]
[size=31]Novi uvredljivi i neprimjereni grafiti u Vukovaru[/size]
Radi se o lokalima čiji su vlasnici većinom građani srpske nacionalnosti, a na njihovom pročeljima ili ulazima ispisane su poruke poput: ''Ubij Srbina'', ''Vesele ustaše'', kukasti križevi, slova U kao i neka nacistička obilježja
1623PREGLEDA
1,8-BODOVA
Foto: Branimir Bradarić
AUTOR:
[size=11]Branimir Bradarić
[/size]
VL Blogosfera
VL Inicijative
Večernji list Premium
Pretplati se, isplati se!
[size]
Tijekom protekle noći nepoznata osoba, ili više njih, na nekoliko lokala u Tržnom centru u Vukovaru sprejem su ispisali grafite uvredljivog sadržaja.
Radi se o lokalima čiji su vlasnici većinom građani srpske nacionalnosti, a na njihovom pročeljima ili ulazima ispisane su poruke poput: ''Ubij Srbina'', ''Vesele ustaše'', kukasti križevi, slova U kao i neka nacistička obilježja. Vlasnici su mišljenja kako su grafiti vjerojatno ispisani u ranim jutarnjim satima. U povodu pojave uvredljivih grafita priopćenjem za javnost oglasio se vukovarski SDP koji ''najoštrije osuđuju ustaške i nacističke grafite te govor mržnje''.
– Tim postupcima namjerno se dižu tenzije i narušavaju se međunacionalni odnosi u gradu Vukovaru. Ovakav oblik govora mržnje produkt je podizanja tenzija političkih opcija koji na takav način žele ubirati političke poene. Vjerujemo da je ovo čin tek nekolicine pojedinaca i da se ne radi o kolektivno osmišljenoj akciji. Svaki fašistički oblik ponašanja i govor mržnje potrebno je što hitnije i efikasnije sankcionirati i javno ih osuditi – rekao je predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak koji je gradske vlasti pozvao da osude pojavu ovih grafita ali i na njihovo uklanjanje.
Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumovićnajavio je kako će policija poduzeti sve radnje s ciljem pronalaska, a zatim i sankcioniranja, počinitelja.[/size]
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Vesele ustaše divljale po Vukovaru
Slušala dece Tompsona uz neku brlju pa se zaigrala. Nadošlo im domoljublje u ranim jutarnjim časovima. Sve je to zbog nedostatka seksa.
Nije im mama dala upaljač.Toni Soprano wrote:A zastavu nisu zapalili?
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
ne znan kako in se da imati posla s nekin koga ne volu. šta se ne odvoju i gotovo?
mislin, ima srba i oko mene, i kultura in je odvratna, al bogati, okreneš glavu i gotovo.
mislin, ima srba i oko mene, i kultura in je odvratna, al bogati, okreneš glavu i gotovo.
2014-04-16
Jeste. Oni okrenu glavu kad te vide i sve u redu.aben wrote:ne znan kako in se da imati posla s nekin koga ne volu. šta se ne odvoju i gotovo?
2014-04-19
Ni smislili pjevne rime.Toni Soprano wrote:A zastavu nisu zapalili?
Ništa, slabo.
:face:
2014-04-12
aben wrote:mislin, ima srba i oko mene, i kultura in je odvratna, al bogati, okreneš glavu i gotovo.
Ja svaki put još i pljunem.
crvenkasti-
2014-04-17
Uvatiš se za dugme?crvenkasti wrote:aben wrote:mislin, ima srba i oko mene, i kultura in je odvratna, al bogati, okreneš glavu i gotovo.
2014-04-19
I rogove pokažeš?crvenkasti wrote:aben wrote:mislin, ima srba i oko mene, i kultura in je odvratna, al bogati, okreneš glavu i gotovo.
2014-04-12
Sve si pobrkao, pljune se na crnu mačku da otjeraš nesreću, a za dugme s hvata kad se vidi dimljačara za sreću.
Na Srbina pljuneš da mu pokažeš da ga prezireš i da ti se gadi.
Na Srbina pljuneš da mu pokažeš da ga prezireš i da ti se gadi.
crvenkasti-
2014-04-17
Stvarno, ti Srbi imaju odvratnu kulturu.
Ja je prepoznam sa 15 metara kad vidim nekoga od njih.
I odmah u trbuhu onaj osjećaj gađenja i povraćanja.
crvenkasti-
2014-04-17
Zbog toga crtaš svastike po izlozima?crvenkasti wrote:Stvarno, ti Srbi imaju odvratnu kulturu.
2014-04-19
i ja ih prepoznan odma, glasni su, vulgarni, nosu otkopčane košulje ili one bijele potkošulje, piju, pušu, i stalno ponavljaju i tata bi sine, mesi sine mesi, e da, i sinove zovu sine, užas..
2014-04-16
a dobro govoriš, možda ih sami crtaju. al svejedno, ako ne ide zajedno, onda segregacija, zid.dzango wrote:Zbog toga crtaš svastike po izlozima?crvenkasti wrote:Stvarno, ti Srbi imaju odvratnu kulturu.
2014-04-16
dzango wrote:Zbog toga crtaš svastike po izlozima?crvenkasti wrote:Stvarno, ti Srbi imaju odvratnu kulturu.
Nek se i njima malo gadi nešto. Zašto samo meni?
crvenkasti-
2014-04-17
Ti voliš one što nose roze kravate i pokušavaju da budu ortaci sa roditeljima?aben wrote:i ja ih prepoznan odma, glasni su, vulgarni, nosu otkopčane košulje ili one bijele potkošulje, piju, pušu, i stalno ponavljaju i tata bi sine, mesi sine mesi, e da, i sinove zovu sine, užas..
2014-04-19
Hrvati na jednu stranu a normalan svet na drugu.aben wrote:a dobro govoriš, možda ih sami crtaju. al svejedno, ako ne ide zajedno, onda segregacija, zid.dzango wrote:Zbog toga crtaš svastike po izlozima?crvenkasti wrote:Stvarno, ti Srbi imaju odvratnu kulturu.
2014-04-19
upravo tako. kad ne ide zajedno, čemu silovanje.
2014-04-16
Dimnjačara veliš?crvenkasti wrote:a za dugme s hvata kad se vidi dimljačara za sreću.
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
zanstr- Posts : 1603
2014-04-30
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» SKANDAL:Ustaše divljaju i kolju Srbe a Brisel ćuti i vole Ustaše
» Pijane vozačice divljale po Rijeci
» Vesele Ukrajinke
» Vesele devedesete 90-e Happy 90’s
» Dubrovcani se vesele prvom gej baru
» Pijane vozačice divljale po Rijeci
» Vesele Ukrajinke
» Vesele devedesete 90-e Happy 90’s