Zvezda: Crveno-beli tenk nema veze sa politikom
Page 1 of 1
Zvezda: Crveno-beli tenk nema veze sa politikom
Direktor KK Crvena zvezda Davor Ristović poručio je da na utakmici protiv Panatinaikosa nije bilo političkih konotacija.
IZVOR: B92 PETAK, 27.01.2017. | 12:07
On je na taj način odbacio pisanje i osudu hrvatskih medija u kojem su pozvali Evroligu da izbaci crveno-bele zbog, kako su naveli, koreografije sa tenkom iz Vukovara.
Veliki broj medija iz Hrvatske pozvao je Evroligu da reaguje zbog transparenta navijača Zvezde sa zastavom iz Vukovara i zastavom tenka, a najoštriji je bio portal "24sata.hr" prenošenjem da je bilo "gnusnih četničkih provokacija".
"Apsolutno smo protiv bilo kakve političke konotacije u vezi sa pojedinim naslovima nakon još jedne velike pobede našeg kluba u Evroligi. Crveno-beli tenk nema apsolutno nikakve veze sa politikom, već sa davno ustaljenim sloganom "proradila Zvezdina mašina" i takvih transparenata je bilo i u prošlosti na utakmicama Evrolige, kao i ostalim takmičenjima klubova iz našeg sportskog društva i nisu shvaćeni kao bilo kakva provokacija", rekao je Ristović za klupski sajt.
[ltr]
View image on Twitter
[/ltr]
On je dodao je slogan povezan za tenkom koji se nalazi kao eksponat na Kalemegdanskoj tvrđavi.
"Ne želimo na bilo koji način da se ponovo bavimo stvarima koje nemaju apsolutno nikakve veze sa terenom, utakmicama, košarkom, Evroligom i Crvenom zvezdom", zaključio je Ristović.
Crvena zvezda je juče u dvorani "Aleksandar Nikolić" ostvarila sedmu uzastopnu pobedu u Evroligi, pobedom nad Panatinaikosom 72:66.
Podsećamo da je transparent sa tenkom na mečevima košarkaša Crvene zvezde često bio navijački dekor, a klub sa Malog Kalemegdana se takođe i nalazi 50 metara daleko od muzeja gde su izloženi tenkovi.
Takođe, transparent sa natpisom 'Vukovar' je obeležje navijačke grupe crveno-belih iz tog grada.
IZVOR: B92 PETAK, 27.01.2017. | 12:07
On je na taj način odbacio pisanje i osudu hrvatskih medija u kojem su pozvali Evroligu da izbaci crveno-bele zbog, kako su naveli, koreografije sa tenkom iz Vukovara.
Veliki broj medija iz Hrvatske pozvao je Evroligu da reaguje zbog transparenta navijača Zvezde sa zastavom iz Vukovara i zastavom tenka, a najoštriji je bio portal "24sata.hr" prenošenjem da je bilo "gnusnih četničkih provokacija".
"Apsolutno smo protiv bilo kakve političke konotacije u vezi sa pojedinim naslovima nakon još jedne velike pobede našeg kluba u Evroligi. Crveno-beli tenk nema apsolutno nikakve veze sa politikom, već sa davno ustaljenim sloganom "proradila Zvezdina mašina" i takvih transparenata je bilo i u prošlosti na utakmicama Evrolige, kao i ostalim takmičenjima klubova iz našeg sportskog društva i nisu shvaćeni kao bilo kakva provokacija", rekao je Ristović za klupski sajt.
[ltr]
View image on Twitter
[/ltr]
Follow
vuk nikša @davorristovic
[ltr]Proradila Zvezdina mašina[img(16.05px,17px)]https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f4aa-1f3fd.png[/img][img(16.05px,17px)]https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f4aa-1f3fd.png[/img][/ltr]
11:50 AM - 27 Jan 2017 · Belgrade, Republic of Serbia
1515 Retweets
148148 likes
On je dodao je slogan povezan za tenkom koji se nalazi kao eksponat na Kalemegdanskoj tvrđavi.
"Ne želimo na bilo koji način da se ponovo bavimo stvarima koje nemaju apsolutno nikakve veze sa terenom, utakmicama, košarkom, Evroligom i Crvenom zvezdom", zaključio je Ristović.
Crvena zvezda je juče u dvorani "Aleksandar Nikolić" ostvarila sedmu uzastopnu pobedu u Evroligi, pobedom nad Panatinaikosom 72:66.
Podsećamo da je transparent sa tenkom na mečevima košarkaša Crvene zvezde često bio navijački dekor, a klub sa Malog Kalemegdana se takođe i nalazi 50 metara daleko od muzeja gde su izloženi tenkovi.
Takođe, transparent sa natpisom 'Vukovar' je obeležje navijačke grupe crveno-belih iz tog grada.
Guest- Guest
Re: Zvezda: Crveno-beli tenk nema veze sa politikom
najbolji, najtrofejniji, najvoljeniji,
klub, sportsko drustvo,
na balkanu !
klub, sportsko drustvo,
na balkanu !
Guest- Guest
Ne znam zasto polazu racune kojekakvim mediokritetima, koji se kriju iza medija a nakon izlaska iz istih, verovatno skandiraju,"Ubi Srbina.......Srbe na vrbe i sta tamo vec pevaju.
Niko ne polaze racune Srpskim medijima, Hajduk, Dinamo kada tamo skandiraju i sta sve ne rade.
Hrvatska i ne postoji u glavama na utakmici, iskoristili navijace iz Vukovara sto redovno idu na utakmice i tu Srpsku zastavu da reklamiraju HR, usput i tenk koji je tu uvek na zastavi, cak i kad nema te Vukovar zastave.
Klub je ispao smesan dok se Euroleague ne oglasava na takve nebuloze.
End of story.
Niko ne polaze racune Srpskim medijima, Hajduk, Dinamo kada tamo skandiraju i sta sve ne rade.
Hrvatska i ne postoji u glavama na utakmici, iskoristili navijace iz Vukovara sto redovno idu na utakmice i tu Srpsku zastavu da reklamiraju HR, usput i tenk koji je tu uvek na zastavi, cak i kad nema te Vukovar zastave.
Klub je ispao smesan dok se Euroleague ne oglasava na takve nebuloze.
End of story.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
je, je, eto vas hrvatska uopšte ne interesuje, zato zadnjih petnaest godina kad prokrmeljate prvo palite hrvatski forum, a onda odete pišat tek reda radi... a familija vam ne smije ni znati gdje ste ulupali dobar dio života....
2015-08-08
??
svi mnoji znaju da se zezam na ovom forumu
ja ne pretim, ne prizivam nasilje.
u odnosu na odredjene hrvate i govindu,
koji prete, ne znam zasto ?
mene interesuje srbija i r.srpska, prilicno c.gora,
i normalno ZSO na kosmetu,
kao i sve crkve, manastiri, bastina.
Guest- Guest
Usput im mediji pale tamo ekipu bez zuba, sutra da napadnu kosarkase, HR klubovi mogu biti izbaceni iz ABA lige.
Novinari znaju biti veliko zlo.
Dovoljno je zamisliti sta bi se desilo Vucini da das da pise u nekom citanijem mediju.
Novinari znaju biti veliko zlo.
Dovoljno je zamisliti sta bi se desilo Vucini da das da pise u nekom citanijem mediju.
2014-08-25
da niste tragikomični bili bi samo komični sa tim spikama.... znači da priznaješ da si mazohist, kao i ostali ti drugari.... a to što tebe interesira, ovdje je malo koga briga... i usput poprilično je nepristojno biti uporan i htjeti biti u društvu s nekim tko ti daje do znanja da te ne želi u svom društvu.... ;), e al eto ne može ti se doslovno zabraniti pa ti koristiš priliku.... znaju oni kurac, da znaju, na spavanju bi te udavili.... ;))pizzon wrote:??
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Dinko Saric
27.01.2017. u 18:51Odrastao sam sa majkom srpkinjom i ocem hrvatom. Kao mali nikada mi nije bilo jasno zasto otac stalno majci napominje njeno srpsko ili kako je on znao reci krivoslavno porijeklo. Osjecao sam da ih je ljubav prevazisla iako se majka uvijek trudila da budemo na okupu i postujemo obje strane. Pravila je obilati rucak za katolicki i pravoslavni bozic sa time da je moj otac uvijek govorio da taj bozic nije nesto vrijedno proslavljanja. Tek kasnije kao odrasli covijek koji zivi u HR sam shvatio kolika je ta mrznja prema Srbima. To mi je bilo nepojmljivo. Mislim da ta mrznja sto hrvati osjecaju orema srbima prelazi u opsesiju. A sta reci kad sam to isto i od mog oca dozivio. Shvatio sam gdje je zlo i ove godine 07.sijecna sam primio pravoslavnu vjeru. Ne zbog osvete nego zbog dusevnog mira kojega u mojoj hrvatskoj naciji odavno nema. Sada se i sam nazivam hrvatom pravoslavne vjeroispovjesti. Svako dobro svim ljudima! Pozz
- (365)
- 274
- (91)
- Odgovori
2014-08-25
pizzon, ajde ako imas muda stavi ovu temu na sport...
» I bez vrba nema veze , vješat ćemo vas na breze
» CRVENO-BELI U OSMINI FINALA LIGE EVROPE
» Crvena zvezda ispred stadiona postavila tenk iz Vukovara
» NEMA VEZE S REVIZIJOM
» Novac isplaćen Ježiću nema veze sa Sanaderom i MOL-om
» CRVENO-BELI U OSMINI FINALA LIGE EVROPE
» Crvena zvezda ispred stadiona postavila tenk iz Vukovara
» NEMA VEZE S REVIZIJOM
» Novac isplaćen Ježiću nema veze sa Sanaderom i MOL-om
Page 1 of 1