zaIGRALE SE DELIJE NASRED ZEMLJE RUSIJE...OJXA...
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
zaIGRALE SE DELIJE NASRED ZEMLJE RUSIJE...OJXA...
Rusi priznali: Gore od ovog ne možemo
Ministar za ekonomski razvoj Rusije Aleksej Uljukajev smatra da je privreda Rusije dotakla dno i da se ne očekuje njen dalji pad.
Izvor: Tanjug utorak, 25.08.2015. | 19:39
Ministarstvo je pogoršalo prognozu bruto domaćeg proizvoda (BDP) Rusije za 2015. godine koji bi sa minus 2,8 odsto trebalo da padne na minus 3,3 odsto, rekao je on u razgovoru s novinarima na marginama samita ASEAN u prestonici Malezije.
U 2016. godini, prema njemu, očekuje se rast BDP u rasponu od jedan do dva odsto, u odnosu na raniju prognozu od 2,3 odsto, preneo je Tas. Uljukajev je ukazao da će odliv kapitala iz Rusije ove godine biti 93 milijarde dolara, a naredne 70 milijardi dolara.
Prema prognozi ministarstva, rast potrošačkih cena će ove godine biti oko 11 odsto. To je nešto više od ranije prognozirane inflacije od 10,5 odsto, na šta je, kako je istakao ministar, uticalo slabljenje rublje.
Kao faktore rasta ruske privrede u 2017. godini, Uljukajev je naveo oporavak potrošačke tražnje i početak investicionog rasta, dok se u 2016. godini investicioni rast još ne očekuje.
U celini prognoza Ministarstva za ekonomski razvoj se zasniva na produžetku sankcija protiv Rusije najmanje do 2018. godine, naveo je resorni ministar.
Ministarstvo prognozira da će prosečni godišnji kurs rublje ove godine biti 61 rublja za dolar, pri ceni nafte od 52 dolara za barel. Uz pretpostavku da će barel nafte 2016. godine biti 55 dolara, kurs će biti jači nego ove - 56,8 rubalja za dolar, kazao je Uljukajev. U 2017. se predviđa prosečan kurs od 54,6 rubalja za dolar, a u 2018. - 53,2 rublje.
Ministar za ekonomski razvoj Rusije Aleksej Uljukajev smatra da je privreda Rusije dotakla dno i da se ne očekuje njen dalji pad.
Izvor: Tanjug utorak, 25.08.2015. | 19:39
[img(640.3333339999999px,406.33333400000004px)]http://www.b92.net/news/pics/2015/08/25/159121797555dcaab08d3fa989860455_w640.jpg[/img]
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP
Ministarstvo je pogoršalo prognozu bruto domaćeg proizvoda (BDP) Rusije za 2015. godine koji bi sa minus 2,8 odsto trebalo da padne na minus 3,3 odsto, rekao je on u razgovoru s novinarima na marginama samita ASEAN u prestonici Malezije.
U 2016. godini, prema njemu, očekuje se rast BDP u rasponu od jedan do dva odsto, u odnosu na raniju prognozu od 2,3 odsto, preneo je Tas. Uljukajev je ukazao da će odliv kapitala iz Rusije ove godine biti 93 milijarde dolara, a naredne 70 milijardi dolara.
Prema prognozi ministarstva, rast potrošačkih cena će ove godine biti oko 11 odsto. To je nešto više od ranije prognozirane inflacije od 10,5 odsto, na šta je, kako je istakao ministar, uticalo slabljenje rublje.
Kao faktore rasta ruske privrede u 2017. godini, Uljukajev je naveo oporavak potrošačke tražnje i početak investicionog rasta, dok se u 2016. godini investicioni rast još ne očekuje.
U celini prognoza Ministarstva za ekonomski razvoj se zasniva na produžetku sankcija protiv Rusije najmanje do 2018. godine, naveo je resorni ministar.
Ministarstvo prognozira da će prosečni godišnji kurs rublje ove godine biti 61 rublja za dolar, pri ceni nafte od 52 dolara za barel. Uz pretpostavku da će barel nafte 2016. godine biti 55 dolara, kurs će biti jači nego ove - 56,8 rubalja za dolar, kazao je Uljukajev. U 2017. se predviđa prosečan kurs od 54,6 rubalja za dolar, a u 2018. - 53,2 rublje.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Re: zaIGRALE SE DELIJE NASRED ZEMLJE RUSIJE...OJXA...
Ero wrote:
Nafta je trenutno 39,22 dolara/barel...uz tedenciju da 2016 bude 10 dolara.
2014-04-23
Auuuu...Ode Rusija. Skenjace ih ukrajinci samo tako!
Stanojko wrote:Auuuu...Ode Rusija. Skenjace ih ukrajinci samo tako!
Živi i zdravi bili, nego...
Kad si već tu, de nam onaj članak gore "prevedi", da i mi znamo šta je pesnik hteo da kaže...Oću reć, da znamo s kojim faktorom da delimo...
2014-04-23
Faktor 50! Pruza najbolju zastitu... :)
Cane, ideš večeras da tresemo mušemu?Stanojko wrote:Faktor 50! Pruza najbolju zastitu... :)
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Brale, mene taj fudbal ic ne zanima... Dajem kintu da nece proci... Sve go mafijas...
Ero,Rusija ce saraniti i tvoje cukun-cukun-cukun unuke...mislim i oni ce klepetati o nekom padu Rusije..
USA dotad ispod cijene rasprodaje svoje stratesko blago,a glavnica od 16 000 milijardi stoji,samo se kamate koliko toliko servisiraju,i to ne u cjelokupnom iznostu..sve ostalo ti je manipulacija trzistem..Znas ono,popljuje RH britzanska kuca za evaluaciju,i kreditni rejting ide doli,pa vi uzmite kredit,a investitora nema...
E ebi ga..zaboravih ja da ti zivis u Zloveniji...
USA dotad ispod cijene rasprodaje svoje stratesko blago,a glavnica od 16 000 milijardi stoji,samo se kamate koliko toliko servisiraju,i to ne u cjelokupnom iznostu..sve ostalo ti je manipulacija trzistem..Znas ono,popljuje RH britzanska kuca za evaluaciju,i kreditni rejting ide doli,pa vi uzmite kredit,a investitora nema...
Guest- Guest
tema je rusija ne hrvatska , iako šta reći na ovu temu? gadno je svima.
Guest- Guest
Mene zanima u avgustu kada igramo Evropu. Nema veze ako ispadnemo, idem sa klincem da malo osetimo atmosferu. Protiv Steaue je bilo za pamćenje. Igrali Evropu kod kuće, prošli dalje i još dali 4 gola. Puna kapa.Stanojko wrote:Brale, mene taj fudbal ic ne zanima... Dajem kintu da nece proci... Sve go mafijas...
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Znam ja da je gadno svima, ali čemu ovolika manipulacija s krivim brojkama?
Manipulatore mlogo volem da "šamaram"...
Manipulatore mlogo volem da "šamaram"...
2014-04-23
baza je što se Rusija ubrzano islamizira a sve to zahvaljujući čiki Putinu.. u Mosvki priča mi ovaj Rus da je oko 20-30% stanovnika muslimani ... sa Juga muslimani nadiru sa Istoka Kinezi, Putin im prodaje komade zemlje i ovi lagano kupuju i naseljavajubogomdani wrote:Ero,Rusija ce saraniti i tvoje cukun-cukun-cukun unuke...mislim i oni ce klepetati o nekom padu Rusije..
Guest- Guest
nije ekonomija ta koja uništava narode nego demografija.. rusija je ekonomski propala u zadnjem stoljeću nekoliko puta i svaki put se digla.. ali kada ruse, šveđane, i francuze zamjene kozojbi onda je bye bye rusija
Guest- Guest
isto se dogadja sa Europom,i cijelom okolinom u krugu islamskih zemalja...neoliberalni_placenik wrote:baza je što se Rusija ubrzano islamizira a sve to zahvaljujući čiki Putinu.. u Mosvki priča mi ovaj Rus da je oko 20-30% stanovnika muslimani ... sa Juga muslimani nadiru sa Istoka Kinezi, Putin im prodaje komade zemlje i ovi lagano kupuju i naseljavajubogomdani wrote:Ero,Rusija ce saraniti i tvoje cukun-cukun-cukun unuke...mislim i oni ce klepetati o nekom padu Rusije..
Guest- Guest
točno.bogomdani wrote:isto se dogadja sa Europom,i cijelom okolinom u krugu islamskih zemalja...neoliberalni_placenik wrote:baza je što se Rusija ubrzano islamizira a sve to zahvaljujući čiki Putinu.. u Mosvki priča mi ovaj Rus da je oko 20-30% stanovnika muslimani ... sa Juga muslimani nadiru sa Istoka Kinezi, Putin im prodaje komade zemlje i ovi lagano kupuju i naseljavajubogomdani wrote:Ero,Rusija ce saraniti i tvoje cukun-cukun-cukun unuke...mislim i oni ce klepetati o nekom padu Rusije..
Onda mi nije jasno čemu ekipa slavi Putina.
Ja sam čitao neke ruske malo desnije forume tamo jebu mater Putinu.,
jer lik mlati ruske nacionaliste, dovodi hrpu muslimana po rusiji, a uvuka ih u sranje sa ukrainom, i sada im pada standard..
Guest- Guest
Pa i ja sam hvalio Putina,iz cistog razloga jer je jedini u politici Rusije,koji je sposoban drzati uzde te nepredvidive drzave..Nije sve bajno,ali moglo bi i gore...neoliberalni_placenik wrote:točno.bogomdani wrote:isto se dogadja sa Europom,i cijelom okolinom u krugu islamskih zemalja...neoliberalni_placenik wrote:baza je što se Rusija ubrzano islamizira a sve to zahvaljujući čiki Putinu.. u Mosvki priča mi ovaj Rus da je oko 20-30% stanovnika muslimani ... sa Juga muslimani nadiru sa Istoka Kinezi, Putin im prodaje komade zemlje i ovi lagano kupuju i naseljavajubogomdani wrote:Ero,Rusija ce saraniti i tvoje cukun-cukun-cukun unuke...mislim i oni ce klepetati o nekom padu Rusije..
Onda mi nije jasno čemu ekipa slavi Putina.
Ja sam čitao neke ruske malo desnije forume tamo jebu mater Putinu.,
jer lik mlati ruske nacionaliste, dovodi hrpu muslimana po rusiji, a uvuka ih u sranje sa ukrainom, i sada im pada standard..
sto se tice nacionalista,pa pogledaj,da su oni na vlasti,mislim da bi sranja bilo po pitanju vanjske politike,jer bi bilo mnogo zaebano..
Guest- Guest
Putina su ipak Amerikanci stjerali u kut.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Je baš je tako.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Baltičke zemlje zatražit će od Trumpa da ih brani od Rusije
» Poljska osniva dragovoljnu postrojbu za obranu zemlje od Rusije
» Najmoćnije zemlje svijeta zabranit će uvoz zlata iz Rusije
» Ruske vlasti zamolile su Kazahstan i druge "prijateljske" zemlje da pomognu u prijevozu putnika unutar Rusije
» Ko'to kaže ko'to laže... OJXA...
» Poljska osniva dragovoljnu postrojbu za obranu zemlje od Rusije
» Najmoćnije zemlje svijeta zabranit će uvoz zlata iz Rusije
» Ruske vlasti zamolile su Kazahstan i druge "prijateljske" zemlje da pomognu u prijevozu putnika unutar Rusije
» Ko'to kaže ko'to laže... OJXA...
Page 1 of 2