Trump zamrznuo zapošljavanje u državnoj službi
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Trump zamrznuo zapošljavanje u državnoj službi
devet sudaca, pet republikanaca (trenutno 4 ali trump odmah može imenovati jednog) i 4 demokrata, ako još koji rikne trump imenuje svojeg može biti i 6:3 uskoro
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
zašto?pismejker wrote:Mani politiku Neve.
bolje bi mi pristajala moda & ljepota? :D
neva- Posts : 4367
2014-04-12
dvoje najstarijih su Ruth Ginsburg (83 godine) i Kennedy (80 godina), oboje demokrati, ako neko od njih rikne u idućih 4 godine trump ima većinu u senatu i može ga ladno zamijenit svojim čovjekom.
Inače ako nekog zanima zašto već godinu dana vrhovni sud ima samo osam sudaca, a ne devet: Obama je probao imenovati svog kandidata, ali senat ga nije potvrdio jer većinu imaju republikanci.
Scalia's death—only the second death of a serving justice in a span of sixty years[165]—left eight justices remaining on the Supreme Court, split 4–4 between being fairly conservative and fairly liberal, during a presidential election year.[166][167] Cases that had not been decided before Scalia's death were decided by the remaining eight members of the Court.[168] When the Court issued a split, 4–4 ruling, the ruling of the lower court would be upheld, but the Supreme Court's decision would have no precedential effect and the Court would not publish a written opinion with respect to the merits of the case.[168][169] Citing the Court's practices following the death of Justice Robert H. Jackson in 1954, Tom Goldstein wrote that the Court is more likely to rehear evenly divided cases after a new justice is appointed to the Court.[170]
In a 2012 interview, Scalia said he would prefer Judge Frank H. Easterbrook of the Seventh Circuit Court of Appeals as his successor.[171] President Barack Obama said at the time of Scalia's death that he would nominate his successor in "due time".[172] On March 16, 2016, he nominated Merrick Garland, Chief Judge of the United States Court of Appeals for the District of Columbia Circuit, to fill Scalia's seat,[173] but the Senate took no action on the nomination and it expired with the end of the 114th Congress on January 3, 2017.[174]
Scalia's death—only the second death of a serving justice in a span of sixty years[165]—left eight justices remaining on the Supreme Court, split 4–4 between being fairly conservative and fairly liberal, during a presidential election year.[166][167] Cases that had not been decided before Scalia's death were decided by the remaining eight members of the Court.[168] When the Court issued a split, 4–4 ruling, the ruling of the lower court would be upheld, but the Supreme Court's decision would have no precedential effect and the Court would not publish a written opinion with respect to the merits of the case.[168][169] Citing the Court's practices following the death of Justice Robert H. Jackson in 1954, Tom Goldstein wrote that the Court is more likely to rehear evenly divided cases after a new justice is appointed to the Court.[170]
In a 2012 interview, Scalia said he would prefer Judge Frank H. Easterbrook of the Seventh Circuit Court of Appeals as his successor.[171] President Barack Obama said at the time of Scalia's death that he would nominate his successor in "due time".[172] On March 16, 2016, he nominated Merrick Garland, Chief Judge of the United States Court of Appeals for the District of Columbia Circuit, to fill Scalia's seat,[173] but the Senate took no action on the nomination and it expired with the end of the 114th Congress on January 3, 2017.[174]
kod nas bi mu to vjerojatno osiguralo prolaz za sve što zamisli :D ali amerski suci izgleda nisu uvijek baš tako predvidljivimarcellus wrote:devet sudaca, pet republikanaca (trenutno 4 ali trump odmah može imenovati jednog) i 4 demokrata, ako još koji rikne trump imenuje svojeg može biti i 6:3 uskoro
osim toga, USA ima jaku lobističku scenu koja raspolaže resursima, pitanje je samo koliko će i hoće li Trump nekoga jakog nagaziti nečim.. a također će imati aktivnu i brojnu opoziciju, koja povremeno djeluje kao da bi ih pola trebalo poslati psihijatru, a drugu polovicu cijepiti protiv bjesnoće, ukratko, vidjet ćemo :)
2014-04-12
Neve wrote:zašto?pismejker wrote:Mani politiku Neve.
bolje bi mi pristajala moda & ljepota? :D
uz mali slatki nosić, da
Guest- Guest
kic wrote:
here we go, ww4..
nipošto, ja to iz milja
Guest- Guest
Noor wrote:uz mali slatki nosić, da
2014-04-12
večeras ništa od zabave s pjevanjem i pucanjemkic wrote:here we go, ww4..
spava mi se, a i Norka je isto u fluffy raspoloženju
2014-04-12
Neve wrote:večeras ništa od zabave s pjevanjem i pucanjemkic wrote:here we go, ww4..
ja već izbacio muške iz gostione
Eo mali Tvrtko objasnjava na teve tko je i kakav trampic.
Nije bas upucen ko asila, ali tu negdje.
Nije bas upucen ko asila, ali tu negdje.
dijagram-
2015-08-09
Neve wrote:večeras ništa od zabave s pjevanjem i pucanjemkic wrote:here we go, ww4..
meni je sve ravno već par dana, baš sam fluffy
Guest- Guest
kic wrote:Neve wrote:večeras ništa od zabave s pjevanjem i pucanjemkic wrote:here we go, ww4..
ja već izbacio muške iz gostione
neće moći ove noći..timing nas dvije određujemo :P
Guest- Guest
girl power.. iznenadit ćemo ih kad se najmanje nadajuNoor wrote:neće moći ove noći..timing nas dvije određujemo :P
2014-04-12
onda se možete i mazit, mi ćemo gledat
pa ne da nam se, 'rat' smo već obavile, sad možemo tračati i razmjenjivati recepte i salvetecuj pomirljive tonove ;D
2014-04-12
Neve wrote:girl power.. iznenadit ćemo ih kad se najmanje nadajuNoor wrote:neće moći ove noći..timing nas dvije određujemo :P
al idući put naplaćujemo ulaznice, više ništa džabe
Guest- Guest
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» posao u državnoj službi, diplomacija
» Razrješenje ravnatelja SOA-e: Premijer će Lozančiću ponuditi častan izlaz i posao u državnoj službi
» Napadač iz Viškova radi u državnoj službi, bit će udaljen iz Ravnateljstva civilne zaštitezvijestili kako je istraživanje dovršeno, a 42-godiš
» Berlin zamrznuo cijene stanova
» Kerum zamrznuo mandate u Vijeću i Skupštini, kaže da novi članovi nisu njegov nivo
» Razrješenje ravnatelja SOA-e: Premijer će Lozančiću ponuditi častan izlaz i posao u državnoj službi
» Napadač iz Viškova radi u državnoj službi, bit će udaljen iz Ravnateljstva civilne zaštitezvijestili kako je istraživanje dovršeno, a 42-godiš
» Berlin zamrznuo cijene stanova
» Kerum zamrznuo mandate u Vijeću i Skupštini, kaže da novi članovi nisu njegov nivo
Page 3 of 5