Trump zamrznuo zapošljavanje u državnoj službi
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Trump zamrznuo zapošljavanje u državnoj službi
njihova filozofija "skuplje je jeftinije"
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
zabrana zapošljavanje je vrh sante,
tribo se krenuti s otkazima.
2014-04-16
aben wrote:zabrana zapošljavanje je vrh sante,
jebiga, nije diktatura u SADu
znam da vam nedostaje Tito, ali Trump neće ispuniti vaša očekivanja
Guest- Guest
deda wrote:aben wrote:zabrana zapošljavanje je vrh sante,
jebiga, nije diktatura u SADu
znam da vam nedostaje Tito, ali Trump neće ispuniti vaša očekivanja
odlično je krenuo, zabrana uhljebljivanja u državnoj službi, ukidanje tpp-a, odjeb svim obaminim ljudima u cia-i i veleposlanicima, bombardiranje raqqe, i liberali u suzama na ulicama, bolje ne može
Last edited by marcellus on 23/1/2017, 20:17; edited 1 time in total
kic wrote:
deda me hakirao.
imaš čudne slike na telefonu
Guest- Guest
deda wrote:marcelus, jesi plakao kad je Tito umro?
ubio se od žalosti
deda wrote:kic wrote:
deda me hakirao.
imaš čudne slike na telefonu
jel čudno što mi je malešno stopalo i zelena čarapa najčudnije ovdje..
tko kaže da će mu proći sve te uredbe koje donosi?marcellus wrote:to je naime predsjednička uredba
predsjednik možda ima određene veće ustavne ovlasti u USA, ali on ipak nije državni suveren, ni diktator
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Neve wrote:tko kaže da će mu proći sve te uredbe koje donosi?marcellus wrote:to je naime predsjednička uredba
predsjednik možda ima određene veće ustavne ovlasti u USA, ali on ipak nije državni suveren, ni diktator
nemaju što proći, osim ako ih vrhovni sud ne ukine kao neustavne
uredbe ne idu kroz kongres i senat
pa lijepo ti piše na linku koji si stavio, postoji mehanizam odbacivanja izvršnih uredbi, a to je ako Vrhovni sud odluči da su odredbe u neskladu s nekim od važećih federalnih zakona ili ako Kongres donese legislativu koja pobija uredbumarcellus wrote:nemaju što proći, osim ako ih vrhovni sud ne ukine kao neustavne
2014-04-12
Neve wrote:pa lijepo ti piše na linku koji si stavio, postoji mehanizam odbacivanja izvršnih uredbi, a to je ako Vrhovni sud odluči da su odredbe u neskladu s nekim od važećih federalnih zakona ili ako Kongres donese legislativu koja pobija uredbumarcellus wrote:nemaju što proći, osim ako ih vrhovni sud ne ukine kao neustavne
pa to i kažem... s tim da je kongres republikanski pa neće puno srat jer se zna ko je gazda u stranci i dobit će novog whipa da ih postroji, a vrhovni sud inače isto kontrolira trump kad zamijeni scagliu koji je umro
a u biti vrhovni sud nema tu što radit, sve je po zakonu
ne znam odakle ti ideja da Trump kontrolira Vrhovni sud, pričaš kao da je on svojeručno postavljao sucemarcellus wrote:pa to i kažem... s tim da je kongres republikanski pa neće puno srat jer se zna ko je gazda u stranci i dobit će novog whipa da ih postroji, a vrhovni sud inače isto kontrolira trump kad zamijeni scagliu koji je umro
no ako malo pročitaš kako se imenuju i potvrđuju suci Vrhovnog suda, onda ćeš doznati da su neki od njih nerijetko znali jako neugodno iznenaditi predsjednika koji ih je postavio :)
2014-04-12
to ne znaš, budući da ne poznaješ dovoljno ni Ustav, ni zakone USAmarcellus wrote:a u biti vrhovni sud nema tu što radit, sve je po zakonu
nije mi se dalo proučavati kako to funkcionira kod njih, ali vjerojatno postoji zakonska mogućnost osporavanja uredbi, budući da su u prošlosti mnoge od njih i osporene
2014-04-12
Neve wrote:to ne znaš, budući da ne poznaješ dovoljno ni Ustav, ni zakone USAmarcellus wrote:a u biti vrhovni sud nema tu što radit, sve je po zakonu
nije mi se dalo proučavati kako to funkcionira kod njih, ali vjerojatno postoji zakonska mogućnost osporavanja uredbi, budući da su u prošlosti mnoge od njih i osporene
postoji, kad je predsjednik demokrat a kongres drže republikanci i obratno, ili kad protivnička strana drži vrhovni sud, inače baš i ne
i kad su uredbe u neskladu s nekim saveznim zakonom, a ovdje čak ni jebeni huffpost to ne tvrdi, uostalom trumpovi odvjetnici već godinu dana te uredbe usklađuju sa zakonom, nisu one napisane u jednom danu, a trump je uvijek imao jako, jako dobre odvjetnike
Neve wrote:ne znam odakle ti ideja da Trump kontrolira Vrhovni sud, pričaš kao da je on svojeručno postavljao sucemarcellus wrote:pa to i kažem... s tim da je kongres republikanski pa neće puno srat jer se zna ko je gazda u stranci i dobit će novog whipa da ih postroji, a vrhovni sud inače isto kontrolira trump kad zamijeni scagliu koji je umro
no ako malo pročitaš kako se imenuju i potvrđuju suci Vrhovnog suda, onda ćeš doznati da su neki od njih nerijetko znali jako neugodno iznenaditi predsjednika koji ih je postavio :)
Ideja mi odatle što je rekao da će kao prvu stvar imenovati zamjenu za preminulog suca scaliu, ultrakonzervatica, a s jednim kojeg će on imenovati republikanci imaju većinu u vrhovnom sudu.
As of the October 2012 term, the Court consists of five justices appointed by Republican presidents and four appointed by Democratic presidents. It is popularly accepted that Chief Justice Roberts and justices Scalia, Thomas, and Alito (appointed by Republican presidents) comprise the Court's conservative wing.
devet sudaca, pet republikanaca (trenutno 4 ali trump odmah može imenovati jednog) i 4 demokrata, ako još koji rikne trump imenuje svojeg može biti i 6:3 uskoro
Similar topics
» posao u državnoj službi, diplomacija
» Razrješenje ravnatelja SOA-e: Premijer će Lozančiću ponuditi častan izlaz i posao u državnoj službi
» Napadač iz Viškova radi u državnoj službi, bit će udaljen iz Ravnateljstva civilne zaštitezvijestili kako je istraživanje dovršeno, a 42-godiš
» Berlin zamrznuo cijene stanova
» Kerum zamrznuo mandate u Vijeću i Skupštini, kaže da novi članovi nisu njegov nivo
» Razrješenje ravnatelja SOA-e: Premijer će Lozančiću ponuditi častan izlaz i posao u državnoj službi
» Napadač iz Viškova radi u državnoj službi, bit će udaljen iz Ravnateljstva civilne zaštitezvijestili kako je istraživanje dovršeno, a 42-godiš
» Berlin zamrznuo cijene stanova
» Kerum zamrznuo mandate u Vijeću i Skupštini, kaže da novi članovi nisu njegov nivo
Page 2 of 5