Šešelj for President
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Šešelj for President
mimikrija, mi smo medju vama, mozda je haso iz tvoje mahale clan plemena a da ne znas, inace imamo mjesto gdje je nazovimo kolijevka plemena , tamo ima manje od pola plemena, mozda jedna trecina, mi ostali smo okolo, zivimo kao i ostali samo se ne isticemo, imamo svoja imena i imamo imena za ostale, djeci se usadjuje hipnoicka komanda da o plemenu smiju pricati samo kad nema drugih, itdgovinda wrote:Samo me jedno zanima, ako mi mozes reci, pisem jednu knjigu i u jednom momentu treba da objasnim kako je jedna grupa uspjela ostati neotkrivena godinama a sacuvati svoj identitet..kako je to tvom plemenu uspjelo?Leviathan2 wrote:moje pleme ne glasa, sa okupatorima ne suradjujemo u vlasti
mozes doci i zivjeti s nama neces skopcat dok ti se ne kaze,
a sto pises knjigu, :D bas bi volio da je skicnem, hehehe,
izgubljene dushe iskon foruma naslov a
Jesi ti lelvi? Sta se koje kite judeokrscanske ti trpas, pitao sam covjeka, ako ce mi reci,, reci ce mi...sta se ti imas javljati?epikur37 wrote:govinda wrote:Samo me jedno zanima, ako mi mozes reci, pisem jednu knjigu i u jednom momentu treba da objasnim kako je jedna grupa uspjela ostati neotkrivena godinama a sacuvati svoj identitet..kako je to tvom plemenu uspjelo?Leviathan2 wrote:moje pleme ne glasa, sa okupatorima ne suradjujemo u vlasti
Levy sve to malo mistificira ali doista riječ je o fenomenu.
Eksklava Republike Srpske u Srbiji http://058.ba/2011/12/medjurjecje-fenomen-u-srpskoj/
2016-11-17
govinda wrote:Jesi ti lelvi? Sta se koje kite judeokrscanske ti trpas, pitao sam covjeka, ako ce mi reci,, reci ce mi...sta se ti imas javljati?epikur37 wrote:govinda wrote:Samo me jedno zanima, ako mi mozes reci, pisem jednu knjigu i u jednom momentu treba da objasnim kako je jedna grupa uspjela ostati neotkrivena godinama a sacuvati svoj identitet..kako je to tvom plemenu uspjelo?Leviathan2 wrote:moje pleme ne glasa, sa okupatorima ne suradjujemo u vlasti
Eksklava Republike Srpske u Srbiji http://058.ba/2011/12/medjurjecje-fenomen-u-srpskoj/
Dobro de, htio sam podijeliti ono što on već jeste...doduše malo šire je to zapasao.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
a ti pises njegovu biografiju ili biljezis njegove memoare? Izvini, nisam znao...epikur37 wrote:govinda wrote:Jesi ti lelvi? Sta se koje kite judeokrscanske ti trpas, pitao sam covjeka, ako ce mi reci,, reci ce mi...sta se ti imas javljati?epikur37 wrote:govinda wrote:Samo me jedno zanima, ako mi mozes reci, pisem jednu knjigu i u jednom momentu treba da objasnim kako je jedna grupa uspjela ostati neotkrivena godinama a sacuvati svoj identitet..kako je to tvom plemenu uspjelo?Leviathan2 wrote:moje pleme ne glasa, sa okupatorima ne suradjujemo u vlasti
Dobro de, htio sam podijeliti ono što on već jeste...doduše malo šire je to zapasao.
2016-11-17
govinda wrote:a ti pises njegovu biografiju ili biljezis njegove memoare? Izvini, nisam znao...epikur37 wrote:govinda wrote:Jesi ti lelvi? Sta se koje kite judeokrscanske ti trpas, pitao sam covjeka, ako ce mi reci,, reci ce mi...sta se ti imas javljati?epikur37 wrote:govinda wrote:
Samo me jedno zanima, ako mi mozes reci, pisem jednu knjigu i u jednom momentu treba da objasnim kako je jedna grupa uspjela ostati neotkrivena godinama a sacuvati svoj identitet..kako je to tvom plemenu uspjelo?
Ma ne, zanimljiv je forumski lik, pomalo enigmatičan a ondaje rekao da je iz Međurječja.
No evo ti nastavi samo sam rekao što smo ja i on već dotaknuli.
2015-08-06
epi, daleko daleko si, medjurecje je naziv nase pradomovine od kupe do morave, sjevernozapadno je bilo horovatovo pleme a juzno od nas su bili srbi vileni, danasnja slavonija i vojvodina su bile neprohodne mocvare, i blatno jezero, s vremenom se to isusilo i naselilo narodima koji su morali migrirati sto zbog ratova sto zbog ostalog, do rimljana smo se drzali dosta kompaktno , istina razdjeljeni u manja plemena ali sa velikim vijecem koje je brinulo o redu u plemenu, bili smo pismeni, svako selo je imalo lijecnika i travara, jes bilo primitiva al opet za ono doba jebeno napredno, ono sto danas zovu ljudskim pravima je tad bila osnova uredjenja plemena,epikur37 wrote:govinda wrote:Samo me jedno zanima, ako mi mozes reci, pisem jednu knjigu i u jednom momentu treba da objasnim kako je jedna grupa uspjela ostati neotkrivena godinama a sacuvati svoj identitet..kako je to tvom plemenu uspjelo?Leviathan2 wrote:moje pleme ne glasa, sa okupatorima ne suradjujemo u vlasti
nakon sraza sa rimljanima doslo je do krajnje dezintegracije plemena, nakon toga su krscanski fanatici dotukli slabo organizirane skupine a onda je dosla navala krscana koji su bjezali od drugih krscana te su i oni prihvatili neke nase filozofije, medjutim dolaskom turaka i to se sjebalo, poslije prvog svjetskog rata bilo je oko 6 000 clanova da bi 50ih godina taj broj spao na nekih 800 i danas nas ima oko 3000
ovo medjurjecje kod priboja nema nikakove veze s nama, mozda neki davni pripadnici plemena tako nazvali selo na sjecanje al sumnjam da itko od njih zna ista o plemenu
ma epi pokusava da me skuzi, nije mu jasno da na balkanu ima nes osim ovog sto sluzbeno pise, inace epi, majevica je bila naseljena jednim od jacih skupina plemena, mozda si potomakgovinda wrote:Jesi ti lelvi? Sta se koje kite judeokrscanske ti trpas, pitao sam covjeka, ako ce mi reci,, reci ce mi...sta se ti imas javljati?epikur37 wrote:govinda wrote:Samo me jedno zanima, ako mi mozes reci, pisem jednu knjigu i u jednom momentu treba da objasnim kako je jedna grupa uspjela ostati neotkrivena godinama a sacuvati svoj identitet..kako je to tvom plemenu uspjelo?Leviathan2 wrote:moje pleme ne glasa, sa okupatorima ne suradjujemo u vlasti
Leviathan2 wrote:epi, daleko daleko si, medjurecje je naziv nase pradomovine od kupe do morave, sjevernozapadno je bilo horovatovo pleme a juzno od nas su bili srbi vileni, danasnja slavonija i vojvodina su bile neprohodne mocvare, i blatno jezero, s vremenom se to isusilo i naselilo narodima koji su morali migrirati sto zbog ratova sto zbog ostalog, do rimljana smo se drzali dosta kompaktno , istina razdjeljeni u manja plemena ali sa velikim vijecem koje je brinulo o redu u plemenu, bili smo pismeni, svako selo je imalo lijecnika i travara, jes bilo primitiva al opet za ono doba jebeno napredno, ono sto danas zovu ljudskim pravima je tad bila osnova uredjenja plemena,epikur37 wrote:govinda wrote:Samo me jedno zanima, ako mi mozes reci, pisem jednu knjigu i u jednom momentu treba da objasnim kako je jedna grupa uspjela ostati neotkrivena godinama a sacuvati svoj identitet..kako je to tvom plemenu uspjelo?Leviathan2 wrote:moje pleme ne glasa, sa okupatorima ne suradjujemo u vlasti
nakon sraza sa rimljanima doslo je do krajnje dezintegracije plemena, nakon toga su krscanski fanatici dotukli slabo organizirane skupine a onda je dosla navala krscana koji su bjezali od drugih krscana te su i oni prihvatili neke nase filozofije, medjutim dolaskom turaka i to se sjebalo, poslije prvog svjetskog rata bilo je oko 6 000 clanova da bi 50ih godina taj broj spao na nekih 800 i danas nas ima oko 3000
ovo medjurjecje kod priboja nema nikakove veze s nama, mozda neki davni pripadnici plemena tako nazvali selo na sjecanje al sumnjam da itko od njih zna ista o plemenu
Zgodan i zanimljiv imaginarij kao i ideja tvog plemena. Sjajan motiv za književno djelo.
2015-08-06
A, zanimljivosti..levi, ne govori nikome nista..;-)
2014-04-12
Srbi se ushrali da ce im Šešelj postat presjednik a ustaše navijaju.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
epi, nije imaginarij, postoji toliko zapisanog o proslim vremenima da je to nevjerojatno, ogroman dio je zapisan nama nerazumljvim pismom a vjerovatno i rjecnikom, imamo danas nekoliko pripadnika koji uce o jezicima i proucavanju starih pisama, mozda to i desifrujemo,
inace bi to trebale jebene godine da se klasificira i poslozi, ja sam nekoliko mjeseci proucavao cisto iz radoznalosti, onako ugrubo
pretesko gradivo za mene da pokusam bilo kako slozit
inace bi to trebale jebene godine da se klasificira i poslozi, ja sam nekoliko mjeseci proucavao cisto iz radoznalosti, onako ugrubo
Samo da nije ....cirilica.Leviathan2 wrote:epi, nije imaginarij, postoji toliko zapisanog o proslim vremenima da je to nevjerojatno, ogroman dio je zapisan nama nerazumljvim pismom a vjerovatno i rjecnikom, imamo danas nekoliko pripadnika koji uce o jezicima i proucavanju starih pisama, mozda to i desifrujemo,
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
jbte, zamisli da u dnevnomm hr izadje koji clanak sa pozitivnim misljenjem o sheselju :DRayMabus wrote:Srbi se ushrali da ce im Šešelj postat presjednik a ustaše navijaju.
ebote cirilica, to svako djete od 5 godina znaRayMabus wrote:Samo da nije ....cirilica.Leviathan2 wrote:epi, nije imaginarij, postoji toliko zapisanog o proslim vremenima da je to nevjerojatno, ogroman dio je zapisan nama nerazumljvim pismom a vjerovatno i rjecnikom, imamo danas nekoliko pripadnika koji uce o jezicima i proucavanju starih pisama, mozda to i desifrujemo,
nije
Leviathan2 wrote:epi, nije imaginarij, postoji toliko zapisanog o proslim vremenima da je to nevjerojatno, ogroman dio je zapisan nama nerazumljvim pismom a vjerovatno i rjecnikom, imamo danas nekoliko pripadnika koji uce o jezicima i proucavanju starih pisama, mozda to i desifrujemo,
Zanimljivo da takve spoznaje ne dijeli zbavična arheologija ni povijest.
U svakom slučaju ako imaš nešto konkretnije rado bih opuznao priču, ako već nije furka ili iščašeni kvazipovijesni imaginarij.
2015-08-06
zanimljiva ti je prica..podsjeca me dijelom na Isaka Asimova i njegovu Zaduzbinu...Leviathan2 wrote:ma epi pokusava da me skuzi, nije mu jasno da na balkanu ima nes osim ovog sto sluzbeno pise, inace epi, majevica je bila naseljena jednim od jacih skupina plemena, mozda si potomakgovinda wrote:Jesi ti lelvi? Sta se koje kite judeokrscanske ti trpas, pitao sam covjeka, ako ce mi reci,, reci ce mi...sta se ti imas javljati?epikur37 wrote:govinda wrote:Samo me jedno zanima, ako mi mozes reci, pisem jednu knjigu i u jednom momentu treba da objasnim kako je jedna grupa uspjela ostati neotkrivena godinama a sacuvati svoj identitet..kako je to tvom plemenu uspjelo?Leviathan2 wrote:moje pleme ne glasa, sa okupatorima ne suradjujemo u vlasti
2016-11-17
epi, imas lokacija po bosni i hrvatskoj a i po srbiji gdje su jos uvijek ostaci nekih gradova, nemas ih u povjesnim knjigamaepikur37 wrote:Leviathan2 wrote:epi, nije imaginarij, postoji toliko zapisanog o proslim vremenima da je to nevjerojatno, ogroman dio je zapisan nama nerazumljvim pismom a vjerovatno i rjecnikom, imamo danas nekoliko pripadnika koji uce o jezicima i proucavanju starih pisama, mozda to i desifrujemo,
U svakom slučaju ako imaš nešto konkretnije rado bih opuznao priču, ako već nije furka ili iščašeni kvazipovijesni imaginarij.
nema ih jer nije ostalo bas tragova a i stvoreni su mitovi o dolasku slavena koji nikad nisu bili ni otisli, to se ne slaze i mnogima bi zivotna djela bila proglasena budalestinama
ah asimov, jes to bio ljudina ipo, pametangovinda wrote:zanimljiva ti je prica..podsjeca me dijelom na Isaka Asimova i njegovu Zaduzbinu...Leviathan2 wrote:ma epi pokusava da me skuzi, nije mu jasno da na balkanu ima nes osim ovog sto sluzbeno pise, inace epi, majevica je bila naseljena jednim od jacih skupina plemena, mozda si potomakgovinda wrote:Jesi ti lelvi? Sta se koje kite judeokrscanske ti trpas, pitao sam covjeka, ako ce mi reci,, reci ce mi...sta se ti imas javljati?epikur37 wrote:govinda wrote:
Samo me jedno zanima, ako mi mozes reci, pisem jednu knjigu i u jednom momentu treba da objasnim kako je jedna grupa uspjela ostati neotkrivena godinama a sacuvati svoj identitet..kako je to tvom plemenu uspjelo?
imao je onaj duboki odraz u ocima, kao da je pola na javi a pola negdje daleko
steta sto nije postao dugovjecni
A imate li kakav tajni pozdrav, kao masoni? :D izvini, sad se malo zezam al' dobra je prica, dobra...Leviathan2 wrote:ah asimov, jes to bio ljudina ipo, pametangovinda wrote:zanimljiva ti je prica..podsjeca me dijelom na Isaka Asimova i njegovu Zaduzbinu...Leviathan2 wrote:ma epi pokusava da me skuzi, nije mu jasno da na balkanu ima nes osim ovog sto sluzbeno pise, inace epi, majevica je bila naseljena jednim od jacih skupina plemena, mozda si potomakgovinda wrote:Jesi ti lelvi? Sta se koje kite judeokrscanske ti trpas, pitao sam covjeka, ako ce mi reci,, reci ce mi...sta se ti imas javljati?epikur37 wrote:
imao je onaj duboki odraz u ocima, kao da je pola na javi a pola negdje daleko
steta sto nije postao dugovjecni
2016-11-17
Leviathan2 wrote:epi, imas lokacija po bosni i hrvatskoj a i po srbiji gdje su jos uvijek ostaci nekih gradova, nemas ih u povjesnim knjigamaepikur37 wrote:Leviathan2 wrote:epi, nije imaginarij, postoji toliko zapisanog o proslim vremenima da je to nevjerojatno, ogroman dio je zapisan nama nerazumljvim pismom a vjerovatno i rjecnikom, imamo danas nekoliko pripadnika koji uce o jezicima i proucavanju starih pisama, mozda to i desifrujemo,
nema ih jer nije ostalo bas tragova a i stvoreni su mitovi o dolasku slavena koji nikad nisu bili ni otisli, to se ne slaze i mnogima bi zivotna djela bila proglasena budalestinama
Malo mi pariš na Samira Osmanagića....kaj god.
Kao detektiv Martin Misterija....javljam se da me uputiš u to drevno znanje i povijest. Inače to ostavljam kao tvoj privatni svijet slika i povijesnih veza.
2015-08-06
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Sergej Trifunović:Šešelj je Hrvat iz Mostara!Šešelj:Da ti promenim lični opis
» Not my president
» President's day u SAD...
» Trump will never be president of the USA
» antifašizam vs demokracija: "not my president part 2"
» Not my president
» President's day u SAD...
» Trump will never be president of the USA