Jugoslavija je bila utopija
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Jugoslavija je bila utopija
Grabar-Kitarović je kazala kako su sa Franjom Tuđmanom 1992. Hrvati konačno ostvarili san i da su sad slobodni
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da se u Hrvatskoj danas mnogo bolje živi nego u bivšoj Jugoslaviji i da svim jugonostalgičarima prepručuje da se na jedan dan vrate u te dane kako bi uvideli koje bi im sve slobode bile ukinute.
Kitarović je u intervjuu za austrijski Kaljne Cajtung izjavila da su Hrvati svoju državu sanjali hiljadu godina – prvo pod Habsburzima, onda u Kraljevini Jugoslaviji, pa nakon Drugoga svetskog rata pod, kako je kazala, nametnutom vlašću komunista.
Grabar-Kitarović je kazala kako su sa Franjom Tuđmanom 1992. Hrvati konačno ostvarili san i da su sad slobodni.
– Hrvatskoj danas ide mnogo bolje! Susrećem stalno ljude koji imaju nostalgiju prema Jugoslaviji. Uvek im predložim da na jedan dan vratimo Jugoslaviju pa da vide koje bi se sve slobode ukinule, a u kojima u današnjoj Hrvatskoj mogu uživati – rekla je hrvatska predsednica prenosi Bportal.ba.
Foto: Tanjug/Tanja Valič
Ona je kao primere lošeg života za vreme Jugoslavije navela vožnju na par-nepar, nemogućnost slobodnog napuštanja zemlje i nestašice nekih proizvoda. Upitana zašto su onda građani Hrvatske nosalgični prema Jugoslavije, ako je život bio toliko loš, Kitarović kaže:
- Jugoslavija je bila utopija. Josip Broz Tito, komunisti i tadašnji mediji uveravali su ljude da je život divan kod nas. Svako je imao platu, nezavisno o tome da li je radio ili ne – rekla je Grabar Kitarović i dodala kako se “u Jugoslaviji novac trošio na megalomanske projekte koji je trebalo da uvere svet da je ona industrijska država”.
Foto: AP/Tanjug/Lana Slivar Dominic, Profimedia/Corbis
Tvrdi da nacionalizam nije iskopao grob Jugoslaviji.
– On je bio tek katalizator. Mi Hrvati i Slovenci smo hteli bolji život jer smo deo zapadnog sveta i hteli smo slobodno raspolagati novcem koji stvaramo – rekla je hrvatska predsednica.
(Telegraf.rs/Tanjug)
Guest- Guest
Re: Jugoslavija je bila utopija
Mi Hrvati i Slovenci smo hteli bolji život jer smo deo zapadnog sveta
msm, vi ste zapad sa pozicije au kolonije !?
Guest- Guest
pizzon wrote:Mi Hrvati i Slovenci smo hteli bolji život jer smo deo zapadnog sveta
Za tebe je i Kirgistan zapad
Ulpijan- Posts : 81
2016-07-04
Nije rekla često, ne izmišljaj. A da ima onih koji žale za prošlošću, ima. Moj je dida žalio za Austro-Ugarskom iako je u njoj proživio nepune prve dvie godine svoga života. Nije je se, dakle, ni sjećao, ali su mu stariji pričali kako se "nekad" bolje živjelo. Tako i danas mnogi fantaziraju sjećajući se kako su jebavali i išli na izlete bez ikakvih poslovnih i obiteljskih obvezah, a dobrim su im dobrim dielom to roditelji financirali.pizzon wrote:utopija, a cesto srece ljude koji zale zbog yuge ?
Mi smo kao katolici dio Zapada, nešto o čem vi možete samo sanjati.pizzon wrote:Mi Hrvati i Slovenci smo hteli bolji život jer smo deo zapadnog sveta
sta da sanjamo, katolika ima svuda po svetu.Regoč wrote:Mi smo kao katolici dio Zapada, nešto o čem vi možete samo sanjati.pizzon wrote:Mi Hrvati i Slovenci smo hteli bolji život jer smo deo zapadnog sveta
na filipinima, indikona, svuda, afrika i t.d.
sta da sanjamo ??
Guest- Guest
za tebe sam gospodim texas !Ulpijan wrote:pizzon wrote:Mi Hrvati i Slovenci smo hteli bolji život jer smo deo zapadnog sveta
Guest- Guest
Susrećem stalno ljude koji imaju nostalgiju prema Jugoslaviji.Regoč wrote:Nije rekla često, ne izmišljaj. A da ima onih koji žale za prošlošću, ima. Moj je dida žalio za Austro-Ugarskom iako je u njoj proživio nepune prve dvie godine svoga života. Nije je se, dakle, ni sjećao, ali su mu stariji pričali kako se "nekad" bolje živjelo. Tako i danas mnogi fantaziraju sjećajući se kako su jebavali i išli na izlete bez ikakvih poslovnih i obiteljskih obvezah, a dobrim su im dobrim dielom to roditelji financirali.pizzon wrote:utopija, a cesto srece ljude koji zale zbog yuge ?
ovo stoj !
Guest- Guest
pizzon wrote:za tebe sam gospodim texas !Ulpijan wrote:pizzon wrote:Mi Hrvati i Slovenci smo hteli bolji život jer smo deo zapadnog sveta
Znači, ljakse
Ulpijan- Posts : 81
2016-07-04
Ulpijan wrote:pizzon wrote:za tebe sam gospodim texas !Ulpijan wrote:pizzon wrote:Mi Hrvati i Slovenci smo hteli bolji život jer smo deo zapadnog sveta
Znači, ljakse
i to, i to je bolje od samozvanog her bećlije
Guest- Guest
Pa možete sanjati da ste Zapad. Zapad ne šalje vlak u Beograd na kojem piše "Hrvatska do Zemuna" pa kasnije seru o susjedovoj agresivnosti.pizzon wrote:sta da sanjamo, katolika ima svuda po svetu.Regoč wrote:Mi smo kao katolici dio Zapada, nešto o čem vi možete samo sanjati.pizzon wrote:Mi Hrvati i Slovenci smo hteli bolji život jer smo deo zapadnog sveta
sta da sanjamo ??
Regoč wrote:Pa možete sanjati da ste Zapad. Zapad ne šalje vlak u Beograd na kojem piše "Hrvatska do Zemuna" pa kasnije seru o susjedovoj agresivnosti.pizzon wrote:sta da sanjamo, katolika ima svuda po svetu.Regoč wrote:Mi smo kao katolici dio Zapada, nešto o čem vi možete samo sanjati.pizzon wrote:Mi Hrvati i Slovenci smo hteli bolji život jer smo deo zapadnog sveta
sta da sanjamo ??
kosovo je ipak srbija, posebno sever kosmeta.
nije srecno poredjenje
Guest- Guest
Kao da to netko priznaje. Kosova Republjik!pizzon wrote:Regoč wrote:Pa možete sanjati da ste Zapad. Zapad ne šalje vlak u Beograd na kojem piše "Hrvatska do Zemuna" pa kasnije seru o susjedovoj agresivnosti.pizzon wrote:sta da sanjamo, katolika ima svuda po svetu.Regoč wrote:Mi smo kao katolici dio Zapada, nešto o čem vi možete samo sanjati.pizzon wrote:Mi Hrvati i Slovenci smo hteli bolji život jer smo deo zapadnog sveta
sta da sanjamo ??
nije srecno poredjenje
Ulpijan wrote:
ta pogdela, recimo ne postoji u samoj americi, oni se ne dele na katolike i ortodoxne,
to je hrvatska mozgalica. to jeste karta vecinske pripadnosti jednom ili drugom.
dalje, amerika, kanada, zapadna evropa, neguju protestantizam, koji se ostrije
odvaja od katolika nego sto je podela na kat. i ortox. iliti pravoslavne
Last edited by pizzon on 17/1/2017, 12:04; edited 1 time in total
Guest- Guest
doruckovao sam,rucao,pogledao film..a karlović sa zeballosom jos igra peti set..reza je 20:20
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Vjerske razlike katolika i pravoslavaca su manje nego one naspram protestanatah, ali ni katolici ni protestanti ne šalju provokacijske vlakove pa druge optužuju da ih ugrožavaju. Dakle, civilizacijska distancija je veća na Dunavu, nego na La Mancheu.pizzon wrote:Ulpijan wrote:
ta pogdela, recimo ne postoji u samoj americi, oni se ne dele na katolike i ortodoxne,
to je hrvatska mozgalica. to jeste karta vecinske pripadnosti jednom ili drugom.
dalje, amerika, kanada, zapadna evropa, neguju protestantizam, koji se ostrije
odvaja od katolika nego sto je podela na kat. i ortox. iliti pravolsavne
Regoč wrote:Kao da to netko priznaje. Kosova Republjik!pizzon wrote:Regoč wrote:Pa možete sanjati da ste Zapad. Zapad ne šalje vlak u Beograd na kojem piše "Hrvatska do Zemuna" pa kasnije seru o susjedovoj agresivnosti.pizzon wrote:sta da sanjamo, katolika ima svuda po svetu.Regoč wrote:
Mi smo kao katolici dio Zapada, nešto o čem vi možete samo sanjati.
sta da sanjamo ??
nije srecno poredjenje
da je tako, bili bi UN i svega ostalog
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Košić:Jugoslavija je bila teroristička država.
» Jugoslavija bi danas bila svetska sila
» Jugoslavija je bila ono što je EU trebala postati, ali nikada neće!
» Jugoslavija je bila država a ovo danas mafijaška prćija
» Zdravko Mamić: Jugoslavija je bila jedna od najljepših zemalja svijeta, a mi smo je iskasapili
» Jugoslavija bi danas bila svetska sila
» Jugoslavija je bila ono što je EU trebala postati, ali nikada neće!
» Jugoslavija je bila država a ovo danas mafijaška prćija
» Zdravko Mamić: Jugoslavija je bila jedna od najljepših zemalja svijeta, a mi smo je iskasapili
Page 1 of 3