Mesić odigrao ključnu ulogu u priznanju Hrvatske
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Mesić odigrao ključnu ulogu u priznanju Hrvatske
a damaggie13 wrote:velika su ti očekivanja..pravna država..dijagram wrote:Banditska posla.maggie13 wrote:Kako ono ide.."ruka ruku mije, obraz obadvije.."dijagram wrote:A tko drugi, nece ga valjda Jansa hvaliti.maggie13 wrote:Je li ovo onaj Slovenac što mu je posudio par kuna za stančiće?
To je za giljotinu.
asila, kic, toten, kaja i slicni
valjda kaje nece bit koji dan na forumu
dijagram- Posts : 18912
2015-08-09
Pa kaj bi sad trebao? Radilo se kak se radilo i na način kak se moglo. Zasigurno on tamo nije išao isključivo na svoju ruku već je to bio nekakav zajednički dogovor na samom vrhu. Možda je to bio njegov prijedlog i njegova želja koju je i Tuđman podržao, ali tog trenutka nitko nije mogao znati koliko će i hoće li taj posjet Njemačkoj biti učinkovit. Osim toga nije Genscher odmah rekao sve 5, mi vas priznajemo već ga je razgovorom uvjerio kako je priznanje Hrvatske ali i Slovenije neminovno na što ga je sam Genscher savjetovao što i kako dalje da bi nas onda u konačnici i Njemačka priznala. Pa ako si pročitala što Slovenac piše vidiš da su potom išli i u Vatikan i na Island. Doduše, na Island nije išao Mesić već Šeparović ali to je učinjeno po Genscherovom naputku. Osim toga Havel ih nije primio iako su to iz Hrvatske tražili.Noor wrote:
samo mislim da je to prevelika stvar da se o tome nije više pisalo, a mesić nije skromna osoba i zato je još čudnije. ne kažem da nije bio uključen. no, dobro.
mesić je često pričao o svojim zaslugama dok je imao ured (bivšeg) predsjednika, o uvođenju naših gospodarstvenika u međunarodne poslove i slično, a da je bio zaslužan za tako veliku stvar, kao što je priznanje hrvatske, ni jednom ga nisam čula ni riječi.
Na kraju krajeva bio je to mukotrpan diplomatski put i uopće nema razloga da bilo tko, pa ni Mesić, sad trijumfalno maše zastavom laprdajući o tome koliko je tko stvarno zaslužan za priznanje. Osim toga ono što diplomacija dogovori u međusobnim kontaktima ne vješa se na sva zvona jer onda bi trebalo objelodaniti i sve detalje a dobro je poznato da je vrag u detaljima.
a Milka razvuce ramunjiku
2014-04-19
cuj gaprovocator wrote:Pa kaj bi sad trebao? Radilo se kak se radilo i na način kak se moglo. Zasigurno on tamo nije išao isključivo na svoju ruku već je to bio nekakav zajednički dogovor na samom vrhu. Možda je to bio njegov prijedlog i njegova želja koju je i Tuđman podržao, ali tog trenutka nitko nije mogao znati koliko će i hoće li taj posjet Njemačkoj biti učinkovit. Osim toga nije Genscher odmah rekao sve 5, mi vas priznajemo već ga je razgovorom uvjerio kako je priznanje Hrvatske ali i Slovenije neminovno na što ga je sam Genscher savjetovao što i kako dalje da bi nas onda u konačnici i Njemačka priznala. Pa ako si pročitala što Slovenac piše vidiš da su potom išli i u Vatikan i na Island. Doduše, na Island nije išao Mesić već Šeparović ali to je učinjeno po Genscherovom naputku. Osim toga Havel ih nije primio iako su to iz Hrvatske tražili.Noor wrote:
samo mislim da je to prevelika stvar da se o tome nije više pisalo, a mesić nije skromna osoba i zato je još čudnije. ne kažem da nije bio uključen. no, dobro.
mesić je često pričao o svojim zaslugama dok je imao ured (bivšeg) predsjednika, o uvođenju naših gospodarstvenika u međunarodne poslove i slično, a da je bio zaslužan za tako veliku stvar, kao što je priznanje hrvatske, ni jednom ga nisam čula ni riječi.
Na kraju krajeva bio je to mukotrpan diplomatski put i uopće nema razloga da bilo tko, pa ni Mesić, sad trijumfalno maše zastavom laprdajući o tome koliko je tko stvarno zaslužan za priznanje. Osim toga ono što diplomacija dogovori u međusobnim kontaktima ne vješa se na sva zvona jer onda bi trebalo objelodaniti i sve detalje a dobro je poznato da je vrag u detaljima.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
kad skoče sad..dijagram wrote:a damaggie13 wrote:velika su ti očekivanja..pravna država..dijagram wrote:Banditska posla.maggie13 wrote:Kako ono ide.."ruka ruku mije, obraz obadvije.."dijagram wrote:
A tko drugi, nece ga valjda Jansa hvaliti.
To je za giljotinu.
ah, moramo ih malo zezat, ali da oni mogu učinit što, sigurna sam da bismo imali najbolji pravni sustav u svijetu
2014-04-12
Prcko... ladno u Njemačkoj, jelde? Pogotovo sad zimi na baušteli.
Al je standard!
Al je standard!
drk drk....drk drk..strcprckov wrote:cuj gaprovocator wrote:Pa kaj bi sad trebao? Radilo se kak se radilo i na način kak se moglo. Zasigurno on tamo nije išao isključivo na svoju ruku već je to bio nekakav zajednički dogovor na samom vrhu. Možda je to bio njegov prijedlog i njegova želja koju je i Tuđman podržao, ali tog trenutka nitko nije mogao znati koliko će i hoće li taj posjet Njemačkoj biti učinkovit. Osim toga nije Genscher odmah rekao sve 5, mi vas priznajemo već ga je razgovorom uvjerio kako je priznanje Hrvatske ali i Slovenije neminovno na što ga je sam Genscher savjetovao što i kako dalje da bi nas onda u konačnici i Njemačka priznala. Pa ako si pročitala što Slovenac piše vidiš da su potom išli i u Vatikan i na Island. Doduše, na Island nije išao Mesić već Šeparović ali to je učinjeno po Genscherovom naputku. Osim toga Havel ih nije primio iako su to iz Hrvatske tražili.Noor wrote:
2014-04-19
naravno, kaja bi asilu otpremila u moje susjedstvo, na Jankomir:)maggie13 wrote:kad skoče sad..dijagram wrote:a damaggie13 wrote:velika su ti očekivanja..pravna država..dijagram wrote:Banditska posla.maggie13 wrote:
Kako ono ide.."ruka ruku mije, obraz obadvije.."
To je za giljotinu.
ah, moramo ih malo zezat, ali da oni mogu učinit što, sigurna sam da bismo imali najbolji pravni sustav u svijetu
onda bi preostali vidjeli sto se da napravit
dijagram-
2015-08-09
Opa, sad nisu bitni detalji i nužna je diskrecija! Jebite si majku "antifašističku", licemjeri odvratni.
moram ti priznat da me niko ne nasmije ko ti,provocator wrote:Prcko... ladno u Njemačkoj, jelde? Pogotovo sad zimi na baušteli.
Al je standard!
bome si manga
2014-04-19
Stipe je tih godina najviše radio. Trčao je simo-tamo,izlagao se opasnosti u BG,kad Tuđman već davno nije išao tamo.
Glupo je danas zato što se poslije okrenuo,Mesiću oduzimati zasluge u stvaranju Hrvatske.
Ni Tito nije Rankoviću i Đilasu nakon što su zastranili nijekao zasluge iz NOB-a.
Glupo je danas zato što se poslije okrenuo,Mesiću oduzimati zasluge u stvaranju Hrvatske.
Ni Tito nije Rankoviću i Đilasu nakon što su zastranili nijekao zasluge iz NOB-a.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
provocator wrote:Pa kaj bi sad trebao? Radilo se kak se radilo i na način kak se moglo. Zasigurno on tamo nije išao isključivo na svoju ruku već je to bio nekakav zajednički dogovor na samom vrhu. Možda je to bio njegov prijedlog i njegova želja koju je i Tuđman podržao, ali tog trenutka nitko nije mogao znati koliko će i hoće li taj posjet Njemačkoj biti učinkovit. Osim toga nije Genscher odmah rekao sve 5, mi vas priznajemo već ga je razgovorom uvjerio kako je priznanje Hrvatske ali i Slovenije neminovno na što ga je sam Genscher savjetovao što i kako dalje da bi nas onda u konačnici i Njemačka priznala. Pa ako si pročitala što Slovenac piše vidiš da su potom išli i u Vatikan i na Island. Doduše, na Island nije išao Mesić već Šeparović ali to je učinjeno po Genscherovom naputku. Osim toga Havel ih nije primio iako su to iz Hrvatske tražili.Noor wrote:
jesam, sve sam pročitala, čak i malo više od linkanog članka. ali, tek unatrag dva-tri dana. svih ovih 25 godina ni slova o tome.
pa nisu ni potrebni detalji, ali da se moglo o tome koju prostu rečenicu napisati, moglo se...imao je jedan mandat predsjednika sabora i dva mandata predsjednika RH. kao prilog svemu što ističe kao svoje zasluge, ova bi mu bila adut broj 1.
Guest- Guest
jastreb wrote:Stipe je tih godina najviše radio. Trčao je simo-tamo,izlagao se opasnosti u BG,kad Tuđman već davno nije išao tamo.
ja mu ih ne oduzimam, nego se čudim da se o tome 25 godina šuti. zašto?
dva dana portali bruje o tome, kao o novoj vijesti.
Guest- Guest
provocator wrote:Prcko... ladno u Njemačkoj, jelde? Pogotovo sad zimi na baušteli.
Al je standard!
Danas je Dan Republike i stari kaže
Otvorite prozore, pijan je i čini mu se
Da logorske vatre u daljini gore
Logorske vatre, u daljini gore
Danas je dan, Dan Republike
I stara kaže
Jesi l' normalan Dragane
Zatvaraj prozore, ne radi grijanje
A meni to nije niš novo. Dosta je toga opisao u knjizi Kako je srušena Jugoslavija(ili Kako smo srušili Jugoslaviju).Noor wrote:jastreb wrote:Stipe je tih godina najviše radio. Trčao je simo-tamo,izlagao se opasnosti u BG,kad Tuđman već davno nije išao tamo.
ja mu ih ne oduzimam, nego se čudim da se o tome 25 godina šuti. zašto?
dva dana portali bruje o tome, kao o novoj vijesti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
.....zapelo je na nasica cementu nesto malo kasnije..'zasto kutle moze a ne i ja'jastreb wrote:Stipe je tih godina najviše radio. Trčao je simo-tamo,izlagao se opasnosti u BG,kad Tuđman već davno nije išao tamo.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Zasluge ne treba oduzimati, ali je krajnje licemjerje "antifašističke" gamadi koja hvali Mesićevu diskreciju i tihu diplomaciju (što i ja pozdravljam, da ne bude zabune), a još do jučer su napadali Koli jer je "potajno" otišla i nije navela s kim se sve sastala. Diskrecija i tiha diplomacija dopuštene su samo "antifašistima", je li gadovi?
Lako budalu nasmijat.prckov wrote:moram ti priznat da me niko ne nasmije ko ti,provocator wrote:Prcko... ladno u Njemačkoj, jelde? Pogotovo sad zimi na baušteli.
Al je standard!
bome si manga
Nego priča se da si neki dan na baušteli odnio dvije vreće cementa od po 50 kg, i to odjednom, na drugi kat.
Nijemci se čudom čudili... 100 kila odjednom na drugi kat?!
Ne znaju oni da si ti Bosanac pa ti curac moj znaš što je to 100 kila.
To uopće nije usporedivo. Sadašnji Kolindin posjet SAD-u i Mesićev posjet Genscheru a u svrhu priznanja tada još nepriznate RH.Regoč wrote:Zasluge ne treba oduzimati, ali je krajnje licemjerje "antifašističke" gamadi koja hvali Mesićevu diskreciju i tihu diplomaciju (što i ja pozdravljam, da ne bude zabune), a još do jučer su napadali Koli jer je "potajno" otišla i nije navela s kim se sve sastala. Diskrecija i tiha diplomacija dopuštene su samo "antifašistima", je li gadovi?
To samo bedak more uspoređivati
Dakle Hrvatska tada nije bila ni blizu priznanja a Mesić je bio predsjednik predsjedništva SFRJ.
Što je po tebi tada trebao napraviti?
Dogovoriti se o detaljima posjeta s članovima predsjedništva SFRJ a možda i Miloševićem osobno?
De ne lupaj molim te.
Regoč-
2015-08-21
Proseru, jasno je svima da izvrćeš moje rieči, slabe ti vajde od tipkanja. Ne osporavam Mesiću pravo na diskreciju i tihu diplomaciju, jasno sam to napisao, ali ukazujem na "antifašističko" licemjerje koje tu opciju uskraćuje Kolindi jer nije vaša "antifašistica". Iste kriterije primienite na sve!provocator wrote:To uopće nije usporedivo. Sadašnji Kolindin posjet SAD-u i Mesićev posjet Genscheru a u svrhu priznanja tada još nepriznate RH.Regoč wrote:Zasluge ne treba oduzimati, ali je krajnje licemjerje "antifašističke" gamadi koja hvali Mesićevu diskreciju i tihu diplomaciju (što i ja pozdravljam, da ne bude zabune), a još do jučer su napadali Koli jer je "potajno" otišla i nije navela s kim se sve sastala. Diskrecija i tiha diplomacija dopuštene su samo "antifašistima", je li gadovi?
To samo bedak more uspoređivati
Dakle Hrvatska tada nije bila ni blizu priznanja a Mesić je bio predsjednik predsjedništva SFRJ.
Što je po tebi tada trebao napraviti?
Dogovoriti se o detaljima posjeta s članovima predsjedništva SFRJ a možda i Miloševićem osobno?
De ne lupaj molim te.
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Srbija ima ključnu ulogu na širem Balkanu
» "Citokinska oluja" ima ključnu ulogu kod teških oboljenja COVID-19
» Lider Hamasa: Turska ima ključnu ulogu u vezi s palestinskim pitanjem
» Zovko: Turska i islamska zajednica imale su ključnu ulogu u izboru Željka Komšića
» Kolinda je imala novi gaf, priča gluposti o svojoj ulozi u priznanju Hrvatske
» "Citokinska oluja" ima ključnu ulogu kod teških oboljenja COVID-19
» Lider Hamasa: Turska ima ključnu ulogu u vezi s palestinskim pitanjem
» Zovko: Turska i islamska zajednica imale su ključnu ulogu u izboru Željka Komšića
» Kolinda je imala novi gaf, priča gluposti o svojoj ulozi u priznanju Hrvatske
Page 2 of 4