Nije kupovala baš ništa godinu dana i uštedjela 193.000 kuna
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Nije kupovala baš ništa godinu dana i uštedjela 193.000 kuna
Pa sto nisi tog sto prijeti zalupao negdje u mraku bez svjedoka pa nek te osumnjice za remecenje javnog reda i mira kad te prvi svjedok cuje kako si mu poslije makljaze glasno opsovao majku?kic wrote:
hvala bogu pa imamo organizirano sudstvo, gdje mojoj majci prijete ubojstvom, pa dođe policija i zapiše da je to remećenje javnog reda i mira samo, pa se vodi prekršajni postupak gdje je moja majka samo svjedok, i nakon par godina nije se još čulo ima li presude..
eto, to dobiš iz prve ruke kad sve prepustiš državi.
omni- Posts : 7009
2014-04-12
da vidiš kako mijenjaš priču kad je stvar konkretna, na prethodnoj stranici govoriš da tako društvo ne može funkcionirati, ali vidiš kako je država isaugala sve mehanizme prirodnog sređivanja odnosa među ljudima ali u stvari ništa ne radi, da nema prisilnog suđenja mi bi mu spalili vinograd kao opomenu i on ne bi više prišao na 5km, ovako jel, država će riješiti bolje..
aben wrote:nihi, ti i jo tribamo razgovarati o problemima privatnog sudstva i policije, i kako ih rišiti.Pinochet wrote:evo aben ja ti sve objasnio zašto u RH ne postoji socijalna država(što je i dobro - kod nas postoji uhljebistan) i zašto je socijalna država loša za društvoaben wrote:Regoč wrote:Solidarnost ne može biti prisilna, a u složenim i mnogoljudnim zajednicama moraju postojati zakoni koji reguliraju odnose.aben wrote:
čovik postoji 100 000 godin, a socijalna država 150.
triboš razlikovati solidarnost od fašističke prislilne solidarnosti.
znoči kad te zakon prisili da budeš solidaran, unda je to dobrovoljno?
ove priče o socijalnoj državi su naravski samo proklamirani ciljevi, i jedini ki od toga imaju koristi su preraspodijeljivači. ali mi imomo zadaću zadanu od adama smitha da učimo ove naše socijalfašiste slobodi. zoto valjo išnjima polako, rič po rič, rasplitati ote tužne koncepte.
rekao sam da u RH socijalna država ne postoji. Može li mi netko navesti primjer gdje u RH socijalna država na uzoru od nekih zapadnih socijalnih država?
mi imamo vlastiti ekonomski sustav, nije socijalna država tipa u Švedskoj/Francuskoj, nije nacional kapitalizam tipa Kina ili Trumpova USA, naš sustav se zove uhljebistan.
u tom uhljbistanu - udio države u BDPu je velik ,skoro na razini socijalne francuske/švedske, a od socijalne države nema ništa.. bolnice se raspadaju, ovise često o privatnim donacijama, nezaposleni nemaju nikakvu pomoć , dječji doplatak je mizerija, penzije su mizerija, u uhljbistanu jedino zaposleni na državnoj sisi dobro žive, i ekipa koja izbjegava plaćanje poreza..
ako vi mislite da ću ja hraniti ovakav sustav gadno se varate. od mene država gdje je god moguće neće dobiti kune, a sa druge strane ovih tjedana ću od države dobiti 5000kn poticaja
Guest- Guest
Ako se odnosilo na moj stav da drustvo ne moze funkcionirati ekonomski na nivou da se odreknemo svih "nevaznih" usluga kao sto su restorani, dijela industrije prehrambenih proizvoda, odjece, turizma itd. onda ne mijenjam pricu, a sto se tice sudstva i same drzave u to se nisam uplitao bar ne na ovoj temi, a koliko vidim ova se nije odrekla placanja racuna, kredita banci i drzave, ako se jos drzimo teme.kic wrote:
da vidiš kako mijenjaš priču kad je stvar konkretna, na prethodnoj stranici govoriš da tako društvo ne može funkcionirati, ali vidiš kako je država isaugala sve mehanizme prirodnog sređivanja odnosa među ljudima ali u stvari ništa ne radi, da nema prisilnog suđenja mi bi mu spalili vinograd kao opomenu i on ne bi više prišao na 5km, ovako jel, država će riješiti bolje..
omni-
2014-04-12
omni wrote:Ako se odnosilo na moj stav da drustvo ne moze funkcionirati ekonomski na nivou da se odreknemo svih "nevaznih" usluga kao sto su restorani, dio prehrambenih proizvoda, turizam itd. onda ne mijenjam pricu, a sto se tice sudstva i same drzave u to se nisam uplitao bar ne na ovoj temi, a koliko vidim ova se nije odrekla placanja racuna, kredita banci i drzave, ako se jos drzimo teme.
da samo, što se u drugom slučaju radi o dugovima i njih se ne može nitko odreći jer si direktno vezan s njima pupčanom vrpcom:
- račune je potrošila na sebe i svoje potrebe - definitivno mora platiti nitko ne spori..
- kredit u banci, je potrošila na neko veće ulaganje, također dug koji se mora vratiti..
mislim da smo svi sigurni da je nastavila kupovati stvari kao što je wc papir, suncokretovo ulje ili sl.. a putovanje na Zrće i još jedne nepotrebne hlače iz Zare nisu baš prioriteti..
a glede države, radi se često o uslugama koje za razliku od (see above) vjerojatno nije koristila, a mora platiti, kao što je sanacija imunološkog zavoda, brodogradilišta, nk dinamo itd.. možda želi vojsku i vatrogasce, ali zašto mora platiti i ove prve ?
ne, to ni ko da predoš todoriću ovlasti. todorić više utjecaja na sud i policiju imo sa, jer je "too big to fail", nego ča bi imo u tržišnim uvjetima.metilda wrote:aben wrote:matilda, ti ko da ne želiš razumiti,metilda wrote:aben wrote:
nihi, ti i jo tribamo razgovarati o problemima privatnog sudstva i policije, i kako ih rišiti.
ove priče o socijalnoj državi su naravski samo proklamirani ciljevi, i jedini ki od toga imaju koristi su preraspodijeljivači. ali mi imomo zadaću zadanu od adama smitha da učimo ove naše socijalfašiste slobodi. zoto valjo išnjima polako, rič po rič, rasplitati ote tužne koncepte.
zato ti ne bi ni za živu glavu živio u švedskoj.. radije živiš na anarhističkom otoku čudnog dijalekta na kojem i ove gluposti zvuče pametnije nego na hrvatskom književnom jeziku
ako me pitoš bi li jo voli da socijalna država uzdržava mene, odgovor je izravno- da.
ako me pitoš je li to pravedno prema ljudima ki bi me uzdržavali, odgovor je izravno- ne.
što se tu pametnoga treba razumijevati - privatno sudstvo i policija? to je kao da ih dadeš Todoriću u ruke pa te kadija tuži i kadija ti sudi...
a oni koji tebe sada uzdržavaju bit će i sami jednom uzdržavani - to je poanta socijalne države
2014-04-16
mah, ti ne čitoš:)Pinochet wrote:aben wrote:nihi, ti i jo tribamo razgovarati o problemima privatnog sudstva i policije, i kako ih rišiti.Pinochet wrote:evo aben ja ti sve objasnio zašto u RH ne postoji socijalna država(što je i dobro - kod nas postoji uhljebistan) i zašto je socijalna država loša za društvoaben wrote:Regoč wrote:
Solidarnost ne može biti prisilna, a u složenim i mnogoljudnim zajednicama moraju postojati zakoni koji reguliraju odnose.
znoči kad te zakon prisili da budeš solidaran, unda je to dobrovoljno?
rekao sam da u RH socijalna država ne postoji. Može li mi netko navesti primjer gdje u RH socijalna država na uzoru od nekih zapadnih socijalnih država?
mi imamo vlastiti ekonomski sustav, nije socijalna država tipa u Švedskoj/Francuskoj, nije nacional kapitalizam tipa Kina ili Trumpova USA, naš sustav se zove uhljebistan.
u tom uhljbistanu - udio države u BDPu je velik ,skoro na razini socijalne francuske/švedske, a od socijalne države nema ništa.. bolnice se raspadaju, ovise često o privatnim donacijama, nezaposleni nemaju nikakvu pomoć , dječji doplatak je mizerija, penzije su mizerija, u uhljbistanu jedino zaposleni na državnoj sisi dobro žive, i ekipa koja izbjegava plaćanje poreza..
ako vi mislite da ću ja hraniti ovakav sustav gadno se varate. od mene država gdje je god moguće neće dobiti kune, a sa druge strane ovih tjedana ću od države dobiti 5000kn poticaja
2014-04-16
Dakle ja sam se samo referirao na temu te sukladno tome iznio stanje stvari kakvo jest ne ulazeći u to koliko se koji pojedinac, pa i moja malenkost, snašla ili nije snašla. Isto tako ja ne govorim kontra Hrvatske kako mi to gore kolega forumaš imputira. Jer istina je takva kakva jest i to je jedino što sam svojim komentarom rekao, odnosno napisao. Podatke nisam izmislio već su oni preuzeti iz izvješća banki.michaellcmacha wrote:
u čije ime ti govoriš... koliko nam je poznato iz tvojih objava ti si se dobro snašao i tebi je u hrvatskoj i više nego dobro... a dobro je poznato da sit gladnom ne vjeruje, tak da stvarno nigdje veze ta tvoja briga za ikog s ovu stranu... na kojoj se ti nikako ne nalaziš...
Što sam imao za reći na temu rekao sam i ne bi se više upuštao u besmislene rasprave.
Sukus mog, gore napisanog, komentara dao bi se ukratko prevesti na način kako eto netko jede meso, netko drugi zelje, a netko treći goli krumpir.
Ispada kako u prosjeku njih trojica jedu sarmu uz dodatak pire krumpira što i nije tako loše, jelda?
i onda se vi ljevičari čudite zašto su vam dica nezaposlena...metilda wrote:a oni koji tebe sada uzdržavaju bit će i sami jednom uzdržavani - to je poanta socijalne države
Guest- Guest
Pinochet wrote:i onda se vi ljevičari čudite zašto su vam dica nezaposlena...metilda wrote:a oni koji tebe sada uzdržavaju bit će i sami jednom uzdržavani - to je poanta socijalne države
pa nezaposlena su zato što štedite
zato što ne trošite dovoljno da bi za svhi bilo posla
ne mogu se novi ljudi zaposliti dok BDP ne naraste dovoljno da i za njih ima novca u opticaju
Guest- Guest
kic wrote:
a glede države, radi se često o uslugama koje za razliku od (see above) vjerojatno nije koristila, a mora platiti, kao što je sanacija imunološkog zavoda, brodogradilišta, nk dinamo itd.. možda želi vojsku i vatrogasce, ali zašto mora platiti i ove prve ?
premise su ti laži, zato i izvlačiš krivi logički zaključak
državu ne financirate iz poreza, porezi služe za kontrolu inflacije
Prihodi državnog proračuna za 2017. planirani su na razini od 119,6 milijardi kuna, a rashodi od 126,5 milijarde kuna, pa bi proračunski deficit iznosio 6,8 milijardi kuna, odnosno 1,9 posto BDP-a, predviđeno je u Smjernicama za izradu državnog proračuna za slijedeću godinu
dakle država planira potrošiti 126.5 milijardi, i nema još nikakvih prihoda
a) da li država odmah troši na stavke proračuna lovu koju nema, a porezom onda uzima to što je trenutak prije sama potrošila
b) ili država čeka da joj se skupi u blagajni lova koju je uzela građanima, pa tek onda ide trošiti
jasno je da je odgovor a) točan, tako da ti vjeruješ u laži i iz laži izvodiš logičke zaključke koji su potpuno krivi...
država ne zna koliki će joj biti prihodi, jer to ovisi o potrošnji građana, ako građani štede, država neće uprihoditi koliko je planirala, pa će deficit biti veći od planiranog, jedina fiksna stavka su rashodi
nemojte lagati sami sebe
Guest- Guest
premisa rasta bdp u nedogled, deda, problem je sto drzava otima pare i trosi ih na nepotrebne stvari, uzmi hipotetski jednu zajednicu od milijun ljudova koja nebi imala drzavu ni administraciju nego bi funkcionirala na principu nudim ono sto znam, nema socijale nema uhljeba nema taksim, mislis da to nebi funkcioniralo? ovo sa drzavom je slijepi kolosjek jer se uhljebi mnoze kao virusi i ni jedan bdp im nije dovoljno dobar ni velikdeda wrote:Pinochet wrote:i onda se vi ljevičari čudite zašto su vam dica nezaposlena...metilda wrote:
pa nezaposlena su zato što štedite
zato što ne trošite dovoljno da bi za svhi bilo posla
ne mogu se novi ljudi zaposliti dok BDP ne naraste dovoljno da i za njih ima novca u opticaju
kic wrote:
hvala bogu pa imamo organizirano sudstvo, gdje mojoj majci prijete ubojstvom, pa dođe policija i zapiše da je to remećenje javnog reda i mira samo, pa se vodi prekršajni postupak gdje je moja majka samo svjedok, i nakon par godina nije se još čulo ima li presude..
eto, to dobiš iz prve ruke kad sve prepustiš državi.
ako nema fizičkih dokaza poput pisane poruke ili audio i video zapisa, ako nema drugih svjedoka, kojim mehanizmom bi se trebala utvrditi istinitost tvrdnji suprotstavljenih strana?
to je onda rekla kazala, riječ jednog protiv riječi drugog
Guest- Guest
deda wrote:ako nema fizičkih dokaza poput pisane poruke ili audio i video zapisa, ako nema drugih svjedoka, kojim mehanizmom bi se trebala utvrditi istinitost tvrdnji suprotstavljenih strana?
to je onda rekla kazala, riječ jednog protiv riječi drugog
ima tu puno detalja koje ne želim ispričati, tvoje plastično poznavanje prava sigurno neće me uvjeriti u nešto jer znam što je sud..
kic wrote:
nitko ne laže, država se zadužuje, a svaki dug se mora vratiti novcem koji nije dug, i tu je problem..
lažete sami sebe, problem vam je malo matematike, izmišljate laži jer je to lakše nego računati i pisati jednadžbe
sav novac je dug, nema novca bez duga
ako nastaviš lagati postat ćeš magarac, baš kao i Pinokio, Pinokio ima dobro srce, no što mu to znači kad laže samog sebe pa je zbog toga glup
Guest- Guest
dobro i koji je zaključak ..godinu dana je jela krumpire, vozila se biciklom, spavala na plaži i sad će novac potrošiti na prijatelje i obitelj?! znači kupiti će im nešto ili odvesti ih negdje, pa mogla je to onda i prije bez ove eskapade..deda wrote:Nije kupovala baš ništa godinu dana i uštedjela 193.000 kuna
V. Britanija: Michelle McGagh odlučila je kako neće kupovati stvari koje joj ne trebaju, nije izlazila, nije kupovala odjeću, nije jela u restoranima, i nije platila odmor niti kupovala darove za Božić
Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/news/nije-kupovala-bas-nista-godinu-dana-i-ustedjela-193-000-kuna-506672 - 24sata.hr
Godinu dana nisam išla u kino, izlaske, nisam jela u restoranima, nisam kupovala novu odjeću, nisam platila odmor već smo muž i ja spavali na plažama, ispisala sam se iz teretane i nisam kupovala nikakve slatkiše niti hranu koju ne trebam - kaže Michelle koja ne troši novac na prijevoz već se vozi biciklom. Njezina štednja je počela u studenom 2015. godine.
- Pitala sam se da li ću uspjeti godinu dana tako živjeti i uspjela sam. Za Božić nisam kupovala darove niti sam ih dobila.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kic wrote:
ima tu puno detalja koje ne želim ispričati, tvoje plastično poznavanje prava sigurno neće me uvjeriti u nešto jer znam što je sud..
nisi ti jedini koji ima takvih iskustava, ja sam prošle godine sredio jednom takvom nasrtljivom 3 godine uvjetno...
moraš navesti protivnika da sam sebe inkriminira... da ostavi dokaze protiv samog sebe
bez dokaza sud ne može ništa
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» U EU fondovima stoji 28 milijuna kuna za mlade. Država godinu i pol nije u stanju raspisati natječaj
» šetnja po Dubrovačkim zidinama je 200 kuna po osobi, a 65 kuna za Vodotoranj je previše. Nije. Mislim da je trebalo biti i skuplje!
» GODINU DANA POSLIJE
» Nije lako Plenkiju ovih dana!Ljutiti Branko Borkovic nakon burnog sastanka sa uznemirenim Plenkovicem i Medvedom:'Imate 30 dana rok..'
» Točno prije godinu dana
» šetnja po Dubrovačkim zidinama je 200 kuna po osobi, a 65 kuna za Vodotoranj je previše. Nije. Mislim da je trebalo biti i skuplje!
» GODINU DANA POSLIJE
» Nije lako Plenkiju ovih dana!Ljutiti Branko Borkovic nakon burnog sastanka sa uznemirenim Plenkovicem i Medvedom:'Imate 30 dana rok..'
» Točno prije godinu dana
Page 3 of 3