Usred Mostara tupim udarcem u glavu ubijen nobelovac Ivo Andrić.
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Usred Mostara tupim udarcem u glavu ubijen nobelovac Ivo Andrić.
Najverovatnije bi danas svi bili Srbi katolici.michaellcmacha wrote:jel džango stavio Andrićevu ličnu kartu, je, jel u njoj sve lijepo piše, piše... znači da se puno tu ne bakćemo koječim... s početka u mladosti, se u dvije ili tri prilike izjasnio osobno i pisano vlastoručno da je hrvat katolik, poslije se izjašnjavao kako se izjašnjavao... hrvati iz hrvatske ga ne tretiraju hrvatskim književnikom, srbi iz srbije ga smatraju srpskim književnikom, na kraju krajeva bio je i član SANU i nejasno je čemu sad tu lamentiranje na silu o njegovom određenju....
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ti si matiran, nećemo sad dodavat začine i vode te razvlačit u neprepoznatljivostStanojko wrote:Pa sta je nejasno?maggie13 wrote:Nije ti točna logika na koju se pozivaš, a to je najvažnije:Stanojko wrote:Koji deo nije tacan? Da mu je otac srbin, pravoslavni svestenik ili da je ziveo u Austrougarskoj?maggie13 wrote:Ah, prvi ti 'argument'odmah pada u vodu..:DStanojko wrote:
Lepojko, Tesla ne moze da bude rvat ni pomocu trika ni hipnoze zato sto:
a) Rodjen je kao srbin
b) Rvacka nije postojala u njegovo vreme
:)
Rvacka nije, istina, ali Hrvatska je.
Znaci, i drugi.
Sjedni, negativan.
Los si ucenik.
:P
1.) Tvrdiš da Tesla ne može biti Hrvat jer je rođen kao etnički Srbin, a u isto vrijeme svojataš Andrića koji (navodno) može biti Srbin, iako je rođen kao etnički Hrvat
2.) Ime države je nebitno. Mogla se zvati i Nedođija, bitno je da je rođen na području današnje Hrvatske, a tada dijela AU.
Znači, bolja sam učenica.
1.) Tesla je etnicki srbin koji se nikada nije deklarisao kao hrvat. Andric je etnicki hrvat koji se eksplicitno deklarisao kao srbin. Dakle, jedan je srbin poreklom, drugi licnim izborom. Da se negde Tesla deklarisao kao hrvat imali bi puno pravo da ga svojatate, bez obzira na etnicku pripadnost. Prosto. :)
2.) Da li po toj istoj logici mozemo da smatramo da je imperator Konstantin srbin (nislija)?
2014-04-12
Eh, da si mi negde pri ruci priznao bih ti da sam matiran...maggie13 wrote:Ti si matiran, nećemo sad dodavat začine i vode te razvlačit u neprepoznatljivostStanojko wrote:Pa sta je nejasno?maggie13 wrote:Nije ti točna logika na koju se pozivaš, a to je najvažnije:Stanojko wrote:Koji deo nije tacan? Da mu je otac srbin, pravoslavni svestenik ili da je ziveo u Austrougarskoj?maggie13 wrote:
Ah, prvi ti 'argument'odmah pada u vodu..:D
Rvacka nije, istina, ali Hrvatska je.
Znaci, i drugi.
Sjedni, negativan.
Los si ucenik.
:P
1.) Tvrdiš da Tesla ne može biti Hrvat jer je rođen kao etnički Srbin, a u isto vrijeme svojataš Andrića koji (navodno) može biti Srbin, iako je rođen kao etnički Hrvat
2.) Ime države je nebitno. Mogla se zvati i Nedođija, bitno je da je rođen na području današnje Hrvatske, a tada dijela AU.
Znači, bolja sam učenica.
1.) Tesla je etnicki srbin koji se nikada nije deklarisao kao hrvat. Andric je etnicki hrvat koji se eksplicitno deklarisao kao srbin. Dakle, jedan je srbin poreklom, drugi licnim izborom. Da se negde Tesla deklarisao kao hrvat imali bi puno pravo da ga svojatate, bez obzira na etnicku pripadnost. Prosto. :)
2.) Da li po toj istoj logici mozemo da smatramo da je imperator Konstantin srbin (nislija)?
Konstantin i još njih 16. Srbija ima najviše imeratora posle Italije. Sve četnici.Stanojko wrote:
A, Jasenovac negdje između.
Po potrebi se u svako doba zamahne.
Po potrebi se u svako doba zamahne.
2014-04-12
pa ako ćemo opet biti realni on je bio uistinu karijerist i kao mu je rasla popularnost tako se ajmo reći i bez kazne i bez kritike šaltao kako mu je u datom trenutku odgovaralo... jbg s ovih prostora on je jedini koji je bio nositelj odlikovanja reda njemačkog orla, a to odlikovanje si mogao dobiti samo i jedino ukoliko si bio simpatizer nacionalsocijalizma, poslije mu nikakav problem nije bio simpatizirati komuniste iako ih je u principu prezirao....vuksadinare wrote:pa to ja isto velim..no epikur drami li ga drami..na silu bi nekog preveo u hercegbosanca...onda kad ispadne popisan argument mu je..'onda eto ga srbima'...michaellcmacha wrote:jel džango stavio Andrićevu ličnu kartu, je, jel u njoj sve lijepo piše, piše... znači da se puno tu ne bakćemo koječim... s početka u mladosti, se u dvije ili tri prilike izjasnio osobno i pisano vlastoručno da je hrvat katolik, poslije se izjašnjavao kako se izjašnjavao... hrvati iz hrvatske ga ne tretiraju hrvatskim književnikom, srbi iz srbije ga smatraju srpskim književnikom, na kraju krajeva bio je i član SANU i nejasno je čemu sad tu lamentiranje na silu o njegovom određenju....
2015-08-08
Meni nikad ni sjeo.
Ni njegovovo pisanje me nije oduševljavalo, ali poštujem da su drugi nešto prepoznali.
Stoga, respect.
Ni njegovovo pisanje me nije oduševljavalo, ali poštujem da su drugi nešto prepoznali.
Stoga, respect.
2014-04-12
epikur37 wrote:Tako i Čović, neće ga podržati Zagreb a ok, oće Banja Luka i beograd ;)
Veliš konfederacija sa Srbijom :)
Inače vučina je ekspert za sve tako i za Andrića :D
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Branko Ćopić četnik.
Njegoš inicijator genocida u srebrenici.
Ivo Andrić velikosrpski eksponent inficiran mržnjom prema Bošnjacima.
Meša Selimović izdajnik.
Tko je slijedeći???
Ovi su postali 10 puta gori od desnohrvata.
Meša Selimović izdajnik.
Tko je slijedeći???
Ovi su postali 10 puta gori od desnohrvata.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Njegoš i Andrić su im prvi na udaru. Odvajkada.
Tako su ustaše 1941. kad su okupirale Trebinje,prvo što su učinili razbili spomenik Njegošu,a 1992. islamisti pod vodstvom Murata Šabanovića razbili su spomenik Andriću u Višegradu.
"Preporod" u Tuzli traži da se izbriše ulica Ive Andrića.
Jesu li ti ljudi poludjeli,ili nešto kuhaju?
Tako su ustaše 1941. kad su okupirale Trebinje,prvo što su učinili razbili spomenik Njegošu,a 1992. islamisti pod vodstvom Murata Šabanovića razbili su spomenik Andriću u Višegradu.
Jesu li ti ljudi poludjeli,ili nešto kuhaju?
Last edited by jastreb on 12/1/2017, 15:07; edited 1 time in total
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
s obzirom na komentiranje pojedinih bosanaca sa foruma(epi, ero) + ekonomsko ponašanje bandića i drugih(koji će unitšitit hrvatsku trpačinom) , dobro je da je kifla ostala od nasmax123 wrote:Pinochet wrote:bosanska poslaepikur wrote:eli Ivo neće Hrvati, nema veze hoće Srbi :)
ovo najbolje karikira zasto imamo kiflicu a srbadija pola bosne srebrene.vuce,ispricaj se epiju i moli za oprostaj i ja cu...:(
Guest- Guest
jastreb wrote:Branko Ćopić četnik.
Meša Selimović izdajnik.
Tko je slijedeći???
Svako ko je malo više pismen.
kuha se naravno, nejasno je samo zašto se ti tomu čudiš... evo 20 godina je na ovim prostorima kakav takav mir, red je da se opet malo to sve prodrma da ne zapadne u učmalost....jastreb wrote:Njegoš i Andrić su im prvi na udaru. Odvajkada.
Tako su ustaše 1941. kad su okupirale Trebinje,prvo što su učinili razbili spomenik Njegošu,a 1992. islamisti pod vodstvom Murata Šabanovića razbili su spomenik Andriću.
Jesu li ti ludi poludjeli,ili nešto kuhaju?
2015-08-08
Da šmugnem s foruma?!dzango wrote:jastreb wrote:Branko Ćopić četnik.
Meša Selimović izdajnik.
Tko je slijedeći???
2014-04-12
Nema potreba. Govinda se danas nije javio na forum.maggie13 wrote:Da šmugnem s foruma?!dzango wrote:jastreb wrote:Branko Ćopić četnik.
Meša Selimović izdajnik.
Tko je slijedeći???
Neće mene..valjda..dzango wrote:Nema potreba. Govinda se danas nije javio na forum.maggie13 wrote:Da šmugnem s foruma?!dzango wrote:jastreb wrote:Branko Ćopić četnik.
2014-04-12
Ne bih se ja baš pouzdao u to.maggie13 wrote:Neće mene..valjda..dzango wrote:Nema potreba. Govinda se danas nije javio na forum.maggie13 wrote:Da šmugnem s foruma?!dzango wrote:jastreb wrote:Branko Ćopić četnik.
Dobro, našao bi se valjda netko da me obrani..dzango wrote:Ne bih se ja baš pouzdao u to.maggie13 wrote:Neće mene..valjda..dzango wrote:Nema potreba. Govinda se danas nije javio na forum.maggie13 wrote:Da šmugnem s foruma?!dzango wrote:
2014-04-12
Posle će da pričaju da sam genocidan.maggie13 wrote:Dobro, našao bi se valjda netko da me obrani..dzango wrote:Ne bih se ja baš pouzdao u to.maggie13 wrote:Neće mene..valjda..dzango wrote:Nema potreba. Govinda se danas nije javio na forum.maggie13 wrote:
Da šmugnem s foruma?!
Neću, obećavam.dzango wrote:Posle će da pričaju da sam genocidan.maggie13 wrote:Dobro, našao bi se valjda netko da me obrani..dzango wrote:Ne bih se ja baš pouzdao u to.maggie13 wrote:Neće mene..valjda..dzango wrote:
Nema potreba. Govinda se danas nije javio na forum.
2014-04-12
O da, dijeliš itekako. Ti si potpuno na valnoj dužini sa njima i tvoj odnos prema svemu u BiH polazi od cvjećologije, što i nije čudno jer vi u Kifli ste neizlječivo oboljeli od dvije bolesti - ultimativne cvjećologije i ultimativnog antisrpstva koje je samo sebi svrha, i kad ima razloga za to i kad nema.vuksadinare wrote:ne djelim nikakve ja stavove sa njima a sto se tice pismenosti imam drugacije knjizevne ukuse od tvojih...a s obzirom kad si spomenuo kolac i nabijanje jasno mi ej kakav si lik kad si onog pedera i kleptomana žareta staviodzango wrote:Delite iste stavove. Sve pismene bi natakli na kolac.vuksadinare wrote:kakve veze ja imam sa sarajevomdzango wrote:Znam. A Andrić fašista. Jebalo te Sarajevo.vuksadinare wrote:
daj ubij se....dučić velikosrbin i po-četnik....crnjanski malo liberalniji do ducica a za ovog nisam ni cuo koliko ej bio 'bitan'
Te dvije ideologije jedna drugu prožimaju i uvjetuju spevcifičan politički mentalitet u Hrvatskoj. Zato se vrlo često nađete izvan realiteta odnosno u virtulanoj realnosti.
Dobro je epikur prinijetio, ti opet podržavaš SDA-ISIL politiku čak i na primejru ovoga fašistoidnog divljanja po Andriću. SDA-ISILovci sve živo prozivaju za fašizam, a najfašiziranija zajednica na Balkanu su upravo oni.
Počet će oni veliko sranje, to je neizbježno.Samo ne znam na koga će prvo, na Srbe ili na Hrvate.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» London grad slučaj ; Sin jedinac žene porijeklom iz Mostara ubijen u napadu noževima
» U centru Zenice usred bijela dana ubijen migrant
» 'Antifasisti ' u Hrvatskoj ugledajte se na drugove iz Mostara!Udruzenje Antifasista i boraca NOB-a iz Mostara podizu prijavu i tuzbu protiv ubojica fratara u Mostaru
» Jedini svecenik ubijen u ratu!Mucki ubijen u podrumu
» Moldavija - dvije muhe jednim udarcem
» U centru Zenice usred bijela dana ubijen migrant
» 'Antifasisti ' u Hrvatskoj ugledajte se na drugove iz Mostara!Udruzenje Antifasista i boraca NOB-a iz Mostara podizu prijavu i tuzbu protiv ubojica fratara u Mostaru
» Jedini svecenik ubijen u ratu!Mucki ubijen u podrumu
» Moldavija - dvije muhe jednim udarcem
Page 5 of 6