Bez tekuće vode i kanalizacije 80% Srbije
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Bez tekuće vode i kanalizacije 80% Srbije
Sta podrazumjevas pod istocnom obalom?Serbinho-3 wrote:Prvo nesto da znas, znala bi da je Amerika uglavnom nenaseljena zemlja velikih prostranstva.
Drugo, naselja, obzirom da velikih mesta nema puno na tolikoj teritoriji, nalaze se uglavnom na putevima, koji su recimo bitniji.
Primer Vajominga, Nebraske, Nju Meksika, Jute i da ne nabrajam do sutra.
Vajoming je recimo pustara, nije plodna zemlja, malo trava, pesak.
Imas dva mesta, Laramie i Cheyenne.
Nebraska, plodna zemlja, Lincoln i Omaha.
New Mexico Albuquerque, pustinja.
Juta, Salt Lake.
Svi ovi gradovi su ti na putu u koje ulazis.
Poneko mesto ti je mozda na lokalnom putu, ali ih prodjes.
Istocna obala je naseljenija, ali kamionom to sve obidjes, ukljucujuci i zabiti tipa Misisipi, Alabama.
Barem su Ameri znali reci da nikad nece videti Ameriku, koliko sam je ja video.
Guest- Guest
Serbinho-3 wrote:Gori i od Afrike.
Adis Abeba.
The Addis Ababa Water and Sewerage Authority has set aside a total of US$12.2 million to put up a new sewerage system across all districts that are located in Addis Ababa.
Part of the money will be allocated to installing a total of 12 Anaerobic Baffled Reactors (ABR) across eight new condominium sites in Qality, Bole, Kara and Yeka. US$6.4 million has been set aside for the construction of a pipeline across the 10 districts of Addis Abeba. The remaining 82 million Br will be provided for the installation of ABRs in place of existing septic tanks.
The ABRs are in a position to purify over 1000 litres of water per day. The total cost for their installation lies between 3.5 to four million Br each, depending on the type of rock or gravel in the ground.
The authority has already begun installing the first three ABRs at the Qality district, at a 20/80 site in ‘Koya Fucha’. This is the only site that will have five ABR’s while the rest will have one each, due to the large number of condominiums at the site.
Last year, the Authority installed 10 mobile liquid waste treatment plants at seven condominium sites. The deployment cost the authority 759 million Br.
Currently, the city’s almost 3.3 million residents are estimated to discharge 200,000 cubic metres of waste water a day.
konvencionalna tehnologija sa sekundarnim taložnicama sa zgušnjivačima mulja...tehnologija koja se u hrvatskoj, a i u srbiji, već više od 10 godina napušta, postojeći takvi uređaji stavljaju se van funkcije ili se rekonstruiraju i dograđuju suvremenom tehnologijom, koja zadovoljava zahtjeve eu direktiva, koje smo preuzeli.
jes našo primjer...a vidim takav ti je UPOV i u sinsinatiju.
Guest- Guest
Ako ne znas sta je East Coast, tesko ti ja mogu pomoci.Ground Biscuits wrote:Sta podrazumjevas pod istocnom obalom?Serbinho-3 wrote:Prvo nesto da znas, znala bi da je Amerika uglavnom nenaseljena zemlja velikih prostranstva.
Drugo, naselja, obzirom da velikih mesta nema puno na tolikoj teritoriji, nalaze se uglavnom na putevima, koji su recimo bitniji.
Primer Vajominga, Nebraske, Nju Meksika, Jute i da ne nabrajam do sutra.
Vajoming je recimo pustara, nije plodna zemlja, malo trava, pesak.
Imas dva mesta, Laramie i Cheyenne.
Nebraska, plodna zemlja, Lincoln i Omaha.
New Mexico Albuquerque, pustinja.
Juta, Salt Lake.
Svi ovi gradovi su ti na putu u koje ulazis.
Poneko mesto ti je mozda na lokalnom putu, ali ih prodjes.
Istocna obala je naseljenija, ali kamionom to sve obidjes, ukljucujuci i zabiti tipa Misisipi, Alabama.
Barem su Ameri znali reci da nikad nece videti Ameriku, koliko sam je ja video.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Noor, ne filozofiraj.Noor wrote:Serbinho-3 wrote:Gori i od Afrike.
Adis Abeba.
The Addis Ababa Water and Sewerage Authority has set aside a total of US$12.2 million to put up a new sewerage system across all districts that are located in Addis Ababa.
Part of the money will be allocated to installing a total of 12 Anaerobic Baffled Reactors (ABR) across eight new condominium sites in Qality, Bole, Kara and Yeka. US$6.4 million has been set aside for the construction of a pipeline across the 10 districts of Addis Abeba. The remaining 82 million Br will be provided for the installation of ABRs in place of existing septic tanks.
The ABRs are in a position to purify over 1000 litres of water per day. The total cost for their installation lies between 3.5 to four million Br each, depending on the type of rock or gravel in the ground.
The authority has already begun installing the first three ABRs at the Qality district, at a 20/80 site in ‘Koya Fucha’. This is the only site that will have five ABR’s while the rest will have one each, due to the large number of condominiums at the site.
Last year, the Authority installed 10 mobile liquid waste treatment plants at seven condominium sites. The deployment cost the authority 759 million Br.
Currently, the city’s almost 3.3 million residents are estimated to discharge 200,000 cubic metres of waste water a day.
konvencionalna tehnologija sa sekundarnim taložnicama sa zgušnjivačima mulja...tehnologija koja se u hrvatskoj, a i u srbiji, već više od 10 godina napušta, postojeći takvi uređaji stavljaju se van funkcije ili se rekonstruiraju i dograđuju suvremenom tehnologijom, koja zadovoljava zahtjeve eu direktiva, koje smo preuzeli.
jes našo primjer...a vidim takav ti je UPOV i u sinsinatiju.
Srbija nikakav sistem za preradu otpadnih voda i nema a kamoli da napusta nesto sto nema.
EU standardi, ispade na kraju po tebi da su Rumunija, Bugarska i slicni, Amerika za Ameriku.
Florida, aerodromi na svakih nekoliko desetina kilometara, koliko imaju jaku infrastrukturu, uporedjujes sa Evropom.
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:
Noor, ne filozofiraj.
Srbija nikakav sistem za preradu otpadnih voda i nema a kamoli da napusta nesto sto nema.
EU standardi, ispade na kraju po tebi da su Rumunija, Bugarska i slicni, Amerika za Ameriku.
Florida, aerodromi na svakih nekoliko desetina kilometara, koliko imaju jaku infrastrukturu, uporedjujes sa Evropom.
ma daj ne laži čovječe, ne možeš reći da u srbiji nema pročišćavanja voda, jer to nije istina...ali da treba izgraditi što više novih uređaja, treba. ovi stari se dograđuju novim tehnologijama ili jednostavno ruše, a kraj njih grade novi.
ti nemaš pojma što su eu direktive i eu standardi i koje su procedure da ti eu finansira infrastrukturu.
aj pliz, nemoj mi ameriku nametati kao nekakav uzor ni u čemu. kad vidim one njihove postapokaliptične benzinske i pride one kafiće iz 50-ih, sve sam vidla.
ako nisi nikada bio u Ruhru, onda idi, tako da vidiš i naučiš što je infrastruktura.
iza toga se vozaj amerikom..i pričaj debelim i glupim amerima.
http://www.energetskiportal.rs/preciscavanje-otpadnih-voda-u-srbiji/
Guest- Guest
vid norkice kru ti ebem,je opasna.ki njemacki baufirer,nema labavo...;)
max123- Posts : 2853
2015-10-28
max123 wrote:vid norkice kru ti ebem,je opasna.ki njemacki baufirer,nema labavo...;)
nema :)
Guest- Guest
ajd lipa moja napravi jedan selfic za svog maxa.da malo gustam...:)Noor wrote:max123 wrote:vid norkice kru ti ebem,je opasna.ki njemacki baufirer,nema labavo...;)
2015-10-28
max123 wrote:ajd lipa moja napravi jedan selfic za svog maxa.da malo gustam...:)Noor wrote:max123 wrote:vid norkice kru ti ebem,je opasna.ki njemacki baufirer,nema labavo...;)
ne smin više, dosta je bilo belaja ovod
Guest- Guest
posajlji mi na pp.nemora pucina znat..;)Noor wrote:max123 wrote:ajd lipa moja napravi jedan selfic za svog maxa.da malo gustam...:)Noor wrote:max123 wrote:vid norkice kru ti ebem,je opasna.ki njemacki baufirer,nema labavo...;)
2015-10-28
Noor pomela pod sa srbinjom a taman je mislio da nije niko upućen u ovu tematiku i da će dominisat na forumumax123 wrote:ajd lipa moja napravi jedan selfic za svog maxa.da malo gustam...:)Noor wrote:max123 wrote:vid norkice kru ti ebem,je opasna.ki njemacki baufirer,nema labavo...;)
Guest- Guest
max123 wrote:posajlji mi na pp.nemora pucina znat..;)Noor wrote:max123 wrote:ajd lipa moja napravi jedan selfic za svog maxa.da malo gustam...:)Noor wrote:max123 wrote:vid norkice kru ti ebem,je opasna.ki njemacki baufirer,nema labavo...;)
nemam ti ja taj pp...al, ajd ka si navro...eo ti ode
zanemari natpis na majici, to je kad sam bila puno lipa i pomalo umišljena
Guest- Guest
tre911 wrote:Noor pomela pod sa srbinjom a taman je mislio da nije niko upućen u ovu tematiku i da će dominisat na forumumax123 wrote:ajd lipa moja napravi jedan selfic za svog maxa.da malo gustam...:)Noor wrote:max123 wrote:vid norkice kru ti ebem,je opasna.ki njemacki baufirer,nema labavo...;)
ma, tako on mlatara i befira i o drugim stvarima, a i u ovome je uporan, vidjet ćemo dokle :)
Guest- Guest
sljedi pregupiranje i strateško povlačenje :)Noor wrote:tre911 wrote:Noor pomela pod sa srbinjom a taman je mislio da nije niko upućen u ovu tematiku i da će dominisat na forumumax123 wrote:ajd lipa moja napravi jedan selfic za svog maxa.da malo gustam...:)Noor wrote:max123 wrote:vid norkice kru ti ebem,je opasna.ki njemacki baufirer,nema labavo...;)
ma, tako on mlatara i befira i o drugim stvarima, a i u ovome je uporan, vidjet ćemo dokle :)
Guest- Guest
tre911 wrote:sljedi pregupiranje i strateško povlačenje :)Noor wrote:tre911 wrote:Noor pomela pod sa srbinjom a taman je mislio da nije niko upućen u ovu tematiku i da će dominisat na forumumax123 wrote:ajd lipa moja napravi jedan selfic za svog maxa.da malo gustam...:)Noor wrote:
i mijenjanje teme..već je počeo o aerodromima...hehe
Guest- Guest
Kada vidim da Balkanci sole pamet i ismejavaju Americku infrastrukturu a postira neke sajtove iz Srbije o preciscavanju voda, ja se povucem.
Kada pomislim na proces preciscavanja voda u Srbiji, ovo mi prvo padne na pamet, dok ostalo ne poznajem.
Kada pomislim na proces preciscavanja voda u Srbiji, ovo mi prvo padne na pamet, dok ostalo ne poznajem.
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:Kada vidim da Balkanci sole pamet i ismejavaju Americku infrastrukturu a postira neke sajtove iz Srbije o preciscavanju voda, ja se povucem.
ti se povučeš jer shvatiš da na ovoj temi nemaš nikakvih argumenata. dobro je tre predvidio :))
Guest- Guest
ni jednu sliku ne vidim...ne znam šta to stavljaš
Guest- Guest
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Od urerdnice 'Velike Srbije' preko bacanja flase hrvatske vode u smece do Suljine nasljednice
» Venezuela zbirno -nestašica struje već par dana ,(i vode) , sada piju otpadne vode
» Most traži Inu, HEP, Janaf, Vode, Hrvatske šume i vode!
» Modni dizajner iz Srbije iz Srbije došao u županijski ured u Iloku i u hodniku se posrao
» Ministarstvo obrane Srbije i Vulin prijete:'I Srbi van Srbije će da dobiju vojni poziv za vežbe i mobilizaciju'
» Venezuela zbirno -nestašica struje već par dana ,(i vode) , sada piju otpadne vode
» Most traži Inu, HEP, Janaf, Vode, Hrvatske šume i vode!
» Modni dizajner iz Srbije iz Srbije došao u županijski ured u Iloku i u hodniku se posrao
» Ministarstvo obrane Srbije i Vulin prijete:'I Srbi van Srbije će da dobiju vojni poziv za vežbe i mobilizaciju'
Page 3 of 4