Bez tekuće vode i kanalizacije 80% Srbije
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Bez tekuće vode i kanalizacije 80% Srbije
daj ne seri, postoji valjda pet mjesta uz cijelu obalu koja nemaju kanalizaciju. čak ju i otoci imaju.Serbinho-3 wrote:Mislim da niko nema pravu kanalizaciju u bivsoj Jugi a ovo sto misle da je nekakva kanalizacija, nema veze sa istom.
Znaci kanalizacije u bivsoj Jugi nema.
Hrvatska, bio na moru, tamo se valjda sve izbaci u more.
Beograd, ista prica, pretraze lopatama da nije neki zlatan prst ili narukvica skliznula i pobacaju kabasto na kolica, ostalo u Savu.
Sedmi vek.
Prvi proces hemijske prerade kanalizacionog otpada sam video u Sinsinatiju.
Tamo smo isli poslom, kamionom vukli robu.
Setam se pored mase onih bazena, sve tu postoji detaljan proces hemijske prerade i tek kada je sve hemijski preradjeno, onda se ta voda i to sve negde ispusta ili sta vec rade.
Guglao sam i vidim da i Ruanda-Rwanda ima isto.
Ima i ovde pored Monce, predjes mostom iznad tih bazena, moras prozor da zatvoris.
Tako nesto kod nas mislim da nema a kanalizacija samo sa cevima, koje negde odvedu sve to, nije kanalizacija.
nego kako to da u dubajiu na dunavu nema kanalizacije u 80% područja.
nije mi to jasno zbilja
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
a gdje to nema kanalizacije, daj mi reci neko mjesto?Piglet wrote:Trećina Beograda bez kanalizacije i 83% Srbije? Koja crna rupčuga, strašno. Ovo su nevjerojatne brojke.
Mi smo inače tek na 50% pokrivenosti što je također sramota.
2015-08-15
Ovo se zove kanalizacija.
Ovo je za neke kanalizacija.
Ovo je za neke kanalizacija.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Piše ti lijepo, radi se o pokrivenosti. Većina mjesta ima kanalizacijsku mrežu, ali nisu svi spojeni na nju i ne prolazi cijelom površinom (osobito obiteljske kuće i nova naselja za koje tek treba izgraditi infrastrukturu).kaja wrote:a gdje to nema kanalizacije, daj mi reci neko mjesto?Piglet wrote:Trećina Beograda bez kanalizacije i 83% Srbije? Koja crna rupčuga, strašno. Ovo su nevjerojatne brojke.
Mi smo inače tek na 50% pokrivenosti što je također sramota.
Virovitica je nedavno postala prvi grad u RH (naglasak na grad) sa 100% pokrivenošću.
Piglet- Posts : 1497
2016-02-24
Indija, radnik kanalizacije do guse u ...
2014-08-25
Ti si baš pravi majstor za biti neznalica u skoro svemu o čemu pišeš.Serbinho-3 wrote:Mislim da niko nema pravu kanalizaciju u bivsoj Jugi a ovo sto misle da je nekakva kanalizacija, nema veze sa istom.
Beograd, ista prica, pretraze lopatama da nije neki zlatan prst ili narukvica skliznula i pobacaju kabasto na kolica, ostalo u Savu.
Sedmi vek.
Setam se pored mase onih bazena, sve tu postoji detaljan proces hemijske prerade i tek kada je sve hemijski preradjeno, onda se ta voda i to sve negde ispusta ili sta vec rade.
Ima i ovde pored Monce, predjes mostom iznad tih bazena, moras prozor da zatvoris.
Tako nesto kod nas mislim da nema a kanalizacija samo sa cevima, koje negde odvedu sve to, nije kanalizacija.
Europskom direktivom je definiran wastewater sewerage system sa debljinom cijevi, pročišćivačima, odvodnjom i svim detaljima, a ti vidio iz kamiona par bazena pa si stručnjak?
2016-02-24
Pakistan sewerage system.
2014-08-25
Piglet wrote:Ti si baš pravi majstor za biti neznalica u skoro svemu o čemu pišeš.Serbinho-3 wrote:Mislim da niko nema pravu kanalizaciju u bivsoj Jugi a ovo sto misle da je nekakva kanalizacija, nema veze sa istom.
Sedmi vek.
Europskom direktivom je definiran wastewater sewerage system sa debljinom cijevi, pročišćivačima, odvodnjom i svim detaljima, a ti vidio iz kamiona par bazena pa si stručnjak?
Mani me EU nebuloza i Africkih standarda.
EU da zahteva moderne sisteme, Rumunija i ostatak nikad ne bi usli.
Bazene moderne sam video prvi put u Sinsinatiju, nisam seljak ni znao sta je kanalizacija.
Rwanda ima moderniji sistem od mase njih u EU.
2014-08-25
Gori i od Afrike.
Adis Abeba.
The Addis Ababa Water and Sewerage Authority has set aside a total of US$12.2 million to put up a new sewerage system across all districts that are located in Addis Ababa.
Part of the money will be allocated to installing a total of 12 Anaerobic Baffled Reactors (ABR) across eight new condominium sites in Qality, Bole, Kara and Yeka. US$6.4 million has been set aside for the construction of a pipeline across the 10 districts of Addis Abeba. The remaining 82 million Br will be provided for the installation of ABRs in place of existing septic tanks.
The ABRs are in a position to purify over 1000 litres of water per day. The total cost for their installation lies between 3.5 to four million Br each, depending on the type of rock or gravel in the ground.
The authority has already begun installing the first three ABRs at the Qality district, at a 20/80 site in ‘Koya Fucha’. This is the only site that will have five ABR’s while the rest will have one each, due to the large number of condominiums at the site.
Last year, the Authority installed 10 mobile liquid waste treatment plants at seven condominium sites. The deployment cost the authority 759 million Br.
Currently, the city’s almost 3.3 million residents are estimated to discharge 200,000 cubic metres of waste water a day.
Adis Abeba.
The Addis Ababa Water and Sewerage Authority has set aside a total of US$12.2 million to put up a new sewerage system across all districts that are located in Addis Ababa.
Part of the money will be allocated to installing a total of 12 Anaerobic Baffled Reactors (ABR) across eight new condominium sites in Qality, Bole, Kara and Yeka. US$6.4 million has been set aside for the construction of a pipeline across the 10 districts of Addis Abeba. The remaining 82 million Br will be provided for the installation of ABRs in place of existing septic tanks.
The ABRs are in a position to purify over 1000 litres of water per day. The total cost for their installation lies between 3.5 to four million Br each, depending on the type of rock or gravel in the ground.
The authority has already begun installing the first three ABRs at the Qality district, at a 20/80 site in ‘Koya Fucha’. This is the only site that will have five ABR’s while the rest will have one each, due to the large number of condominiums at the site.
Last year, the Authority installed 10 mobile liquid waste treatment plants at seven condominium sites. The deployment cost the authority 759 million Br.
Currently, the city’s almost 3.3 million residents are estimated to discharge 200,000 cubic metres of waste water a day.
2014-08-25
Tko zna što si ti zapravo vidio i kakva su ti muda prodali pod bubrege.Serbinho-3 wrote:Bazene moderne sam video prvi put u Sinsinatiju, nisam seljak ni znao sta je kanalizacija.
2016-02-24
Znas kako, recimo da sam prosao svako selo u Americi, osim dva grada, Hjuston i San Diego, gde zbog imigrejsna nismo prolazili, obzirom da nemas vremena ni da jedes a kamoli sa nekim balavim da gubis vreme oko birokratije, plus sitni krimosi na I-10 autoput sto prolazi dole blizu Meksika.
Video sam Hoover Dam, slucajno naleteo da skratim put ka Las Vegasu, uplasio sam se da ne padnem kamionom u provaliju.
Izasao kasnije, gledam ono, haos, treba videti.
Stadion, tada se gradio ovaj stadion u Sinsinatiju, imas i kod nas stadion, ukopane livade, sve to nazivas stadionima a koliko ima slicnosti, recimo nikakve.
Video sam Hoover Dam, slucajno naleteo da skratim put ka Las Vegasu, uplasio sam se da ne padnem kamionom u provaliju.
Izasao kasnije, gledam ono, haos, treba videti.
Stadion, tada se gradio ovaj stadion u Sinsinatiju, imas i kod nas stadion, ukopane livade, sve to nazivas stadionima a koliko ima slicnosti, recimo nikakve.
2014-08-25
jebote i takvi smo dozvolili da upravljaju u jugi...mislim ono..teska sramota...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
aha, jesi. sigurno. 10 000 000 km 2 si ti prošao . ne bi da je amerika kosovo pa si prošao svako selo . i tamo bi ti trebalo 6 mjeseci.Serbinho-3 wrote:Znas kako, recimo da sam prosao svako selo u Americi, osim dva grada,
2015-08-15
Serbinho-3 wrote:Piglet wrote:Ti si baš pravi majstor za biti neznalica u skoro svemu o čemu pišeš.Serbinho-3 wrote:Mislim da niko nema pravu kanalizaciju u bivsoj Jugi a ovo sto misle da je nekakva kanalizacija, nema veze sa istom.
Sedmi vek.
Mani me EU nebuloza i Africkih standarda.
EU da zahteva moderne sisteme, Rumunija i ostatak nikad ne bi usli.
Bazene moderne sam video prvi put u Sinsinatiju, nisam seljak ni znao sta je kanalizacija.
nego šta si nego seljak, al nije to sramota, sramota je blebetati o stvarima o kojima nemaš nikakvog pojma, a pravit se tako pametan...dok istovremeno ne razlikuješ ni razumiješ osnovne pojmove.
to o čemu ti pričaš je sistem pročišćavanja otpadne vode, a ne kanalizacija. proces pročišćavanja obuhvaća odvajanje krupnih čestica, finih čestica, pijeska i masnoća, sve do nitrata i fosfata, kao i stabilizaciju dobivenog mulja i njegovo zbrinjavanje. i svi ti bazeni koje si ti vidio, nije to nikakva hemijska prerada, to ti je čistokrvno biološko pročišćavanje. kod nas u hrvatskoj takvih uređaja ima već puno, a dosta ih je i u izgradnji.
ako te baš zanima, ima ih i po srbiji, a i tamo se grade punom parom.
Last edited by Noor on 7/1/2017, 16:19; edited 1 time in total
Guest- Guest
Pitali Muju jel citao "Na drini cuprija"??? Cuj cito, hodoo
2014-04-14
pa dosta je pročitati izjavu da je vidio svako selo u americi a za što bi mu trebalo 15 godina.
tako je svojevremeno vidio zagreb, keve mu, provozali ga negdje po obilaznici pa nas je uvjeravao da je propao i da ima jednu staru ininu benzinsku.
tako je svojevremeno vidio zagreb, keve mu, provozali ga negdje po obilaznici pa nas je uvjeravao da je propao i da ima jednu staru ininu benzinsku.
2015-08-15
Prvo nesto da znas, znala bi da je Amerika uglavnom nenaseljena zemlja velikih prostranstva.
Drugo, naselja, obzirom da velikih mesta nema puno na tolikoj teritoriji, nalaze se uglavnom na putevima, koji su recimo bitniji.
Primer Vajominga, Nebraske, Nju Meksika, Jute i da ne nabrajam do sutra.
Vajoming je recimo pustara, nije plodna zemlja, malo trava, pesak.
Imas dva mesta, Laramie i Cheyenne.
Nebraska, plodna zemlja, Lincoln i Omaha.
New Mexico Albuquerque, pustinja.
Juta, Salt Lake.
Svi ovi gradovi su ti na putu u koje ulazis.
Poneko mesto ti je mozda na lokalnom putu, ali ih prodjes.
Istocna obala je naseljenija, ali kamionom to sve obidjes, ukljucujuci i zabiti tipa Misisipi, Alabama.
Barem su Ameri znali reci da nikad nece videti Ameriku, koliko sam je ja video.
Drugo, naselja, obzirom da velikih mesta nema puno na tolikoj teritoriji, nalaze se uglavnom na putevima, koji su recimo bitniji.
Primer Vajominga, Nebraske, Nju Meksika, Jute i da ne nabrajam do sutra.
Vajoming je recimo pustara, nije plodna zemlja, malo trava, pesak.
Imas dva mesta, Laramie i Cheyenne.
Nebraska, plodna zemlja, Lincoln i Omaha.
New Mexico Albuquerque, pustinja.
Juta, Salt Lake.
Svi ovi gradovi su ti na putu u koje ulazis.
Poneko mesto ti je mozda na lokalnom putu, ali ih prodjes.
Istocna obala je naseljenija, ali kamionom to sve obidjes, ukljucujuci i zabiti tipa Misisipi, Alabama.
Barem su Ameri znali reci da nikad nece videti Ameriku, koliko sam je ja video.
2014-08-25
Florida, nema Save pa frkni u okean.
Moderan sistem na istoj Floridi.
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:Florida, nema Save pa frkni u okean.
daj stavi slike da se vide, ne znam, ja ne vidim ni jednu
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Od urerdnice 'Velike Srbije' preko bacanja flase hrvatske vode u smece do Suljine nasljednice
» Venezuela zbirno -nestašica struje već par dana ,(i vode) , sada piju otpadne vode
» Most traži Inu, HEP, Janaf, Vode, Hrvatske šume i vode!
» Modni dizajner iz Srbije iz Srbije došao u županijski ured u Iloku i u hodniku se posrao
» Ministarstvo obrane Srbije i Vulin prijete:'I Srbi van Srbije će da dobiju vojni poziv za vežbe i mobilizaciju'
» Venezuela zbirno -nestašica struje već par dana ,(i vode) , sada piju otpadne vode
» Most traži Inu, HEP, Janaf, Vode, Hrvatske šume i vode!
» Modni dizajner iz Srbije iz Srbije došao u županijski ured u Iloku i u hodniku se posrao
» Ministarstvo obrane Srbije i Vulin prijete:'I Srbi van Srbije će da dobiju vojni poziv za vežbe i mobilizaciju'
Page 2 of 4