Denkverbot
Page 18 of 50
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Re: Denkverbot
mislim da često ne shvaćamo koliko je cijeli taj daleki istok, kultura smrti, jer to se stvarno najbolje vidi kod toga da su japanci imali više riječi za smrt, smrt dvoje ljubavnika, smrt žene u snošaju, smrt u starosti, smrt u borbi naravno itd.. ic a fetiš
U biti sve se svodi na smrt. U svim kulturama. Život poslije smrti.kic wrote:
mislim da često ne shvaćamo koliko je cijeli taj daleki istok, kultura smrti, jer to se stvarno najbolje vidi kod toga da su japanci imali više riječi za smrt, smrt dvoje ljubavnika, smrt žene u snošaju, smrt u starosti, smrt u borbi naravno itd.. ic a fetiš
Mene fascinira ta časnost življenja, poštivanje prirode za buduće naraštaje, cijeli taj put k drugom "životu"
Guest- Guest
da, i meni je fora kako govore da treba živjeti like there is no tomorrow..
like, svi to rade ionak već xD
cice, rozlika je u ženami,
jednon kad rodu, preinstalirani dormant program preuzima kontrolu nad ženom, i ona premini stav prema svome telu. od seksualnog oružja postaju nursing oruđe. i upravo ot stav je ključan za okolinu;
ko kad ti je zaflekana košulja-
ako si se zafleko na poslu, nemaš drugu i boli te kurac,
ali ako si je obuko šporku, unda celi dun misliš ki će te viti, i srum te je, a reakcija okoline je uvjetovana tvojin stavon o fleki, kakove odašilješ signale, takova će reakcija biti.
jednon kad rodu, preinstalirani dormant program preuzima kontrolu nad ženom, i ona premini stav prema svome telu. od seksualnog oružja postaju nursing oruđe. i upravo ot stav je ključan za okolinu;
ko kad ti je zaflekana košulja-
ako si se zafleko na poslu, nemaš drugu i boli te kurac,
ali ako si je obuko šporku, unda celi dun misliš ki će te viti, i srum te je, a reakcija okoline je uvjetovana tvojin stavon o fleki, kakove odašilješ signale, takova će reakcija biti.
2014-04-16
aben wrote:točno, nis prečito link, a priori protiv.metilda wrote:aben wrote:neka in država pomogne.metilda wrote:ne trebate se svađati oko amerike.. ima u Hrvatskoj dosta onih kojima je potrebna pomoć, konkretna, ne ideološka.. odvojite malo vremena, koju kunu, koji paket s namirnicama i ovoj obitelji ćete uljepšati život:
http://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/dirljiva-prica-o-samohranom-ocu-osmero-djece-zeljko-je-prije-dva-mjeseca-ostao-bez-supruge-a-djeca-bez-majke-zive-skromno-ali-vjeruju-u-bolje-sutra/5474119/
U tekstu je i njihova adresa.. osjećat ćete se bolje nego nakon ovih jalovih rasprava
pa pomaže im, nisi uopće pročitao tekst nego si apriori protiv države.. pa ako si tako protiv države tko bi pomagao ljudima poput njih? ljudi poput tebe koji su potpuno bezosjećajni na patnje drugih... ideš mi na jetra koja sam danas jela i nisu mi bila u tek zbog ljudi poput tebe....
ako sun protiv države, ki bi pomogo ni validno pitanje i na njega se ne more izravno odgovoriti, pa ću odgovoriti samo na un de posli zareza; jo. jo bi pomogo.
ti si ko srbi. prvo si bezosjećajna prema meni, i unda kad jo odgovorin bezosjećajnošću, unda ti to pokvori tek. to ni pošteno, ko ča ni pošteno ča harden jepeta ne će biti mvp, iako ove sezone čini točno ono ča je prošle čini izabrani mvp, a izgubiti će od čovika ki ove sezone čini točno ono ča je un čini prošle sezone.
ja nisam bezosjećajna prema tebi.. da jesam bilo bi mi svejedno što napišeš, ovako se naljutim a i to je neki osjećaj :P i nervira me tvoj dijalekt.. inače imam fotografsko čitanje a za tvoj dijalekt trebam čitati rič po rič i to me zamara...
Guest- Guest
metilda wrote:aben wrote:metilda wrote:aben wrote:metilda wrote:.
ja nisam bezosjećajna prema tebi.. da jesam bilo bi mi svejedno što napišeš, ovako se naljutim a i to je neki osjećaj :P i nervira me tvoj dijalekt.. inače imam fotografsko čitanje a za tvoj dijalekt trebam čitati rič po rič i to me zamara...
još i gore. nisi ni svjesna da si bezosjećajna;
založeš se da me se institucionalno kažnjava u korist društva.
i unda kad se jo osvetin društvu, jo sun bezosjećajan.
znoš, naš norod govori da je bog prvo sebi brodu učini. prvo jo morun imati da bi mogo drugima dovati. plus, moj model pretpostavljo nojbolji charity model ikad smišljen, bez posrednika i bez koruptivnih skandala s fantastičnim feedbackom, zove se osobna odgovornost, obitelj i prijatelji.
2014-04-16
jezušimarija - šta bi ti htio - da ti tepam ko mativka ... osjećajna sam da osjećajnija ne mogu biti..aben wrote:metilda wrote:
znoš, naš norod govori da je bog prvo sebi brodu učini. prvo jo morun imati da bi mogo drugima dovati. plus, moj model pretpostavljo nojbolji charity model ikad smišljen, bez posrednika i bez koruptivnih skandala s fantastičnim feedbackom, zove se osobna odgovornost, obitelj i prijatelji.
ma gdje se zalažem da te se institucionalno kažnjava što si protiv države.. to je tvoje mišljenje na koje imaš pravo kao i ja na svoje..
gdje se ti osvećuješ društvu? - pisanjem na forumu
ne možeš smatrati da je logično da se društvo vrati u plemenski način društvenog uređenja - to smo naprosto prevazišli... uvijek sam za osobnu odgovornost kad se radi o odnosu dvaju osoba ili jedne osobe (sebstva) prema društvu i univerzumu.. ali neke stvari ne mogu riješiti dvije osobe - baš kao u primjeru ove obitelji o kojoj sam stavila link - tu je potrebna država (koja djeluje) i više empatičnih oosba koje će pomoći iz srca.. u ponedjeljak šaljem paket i molim Boga da ga poštar odnese na pravu adresu a ne ostavi sebi.. da.. ima i takvih...
Guest- Guest
ne razumiš, nisi ti bezosjećajna ili osjećajna u ophođenju, to inako ni bitno, na forumu su bitne samo ideje.metilda wrote:jezušimarija - šta bi ti htio - da ti tepam ko mativka ... osjećajna sam da osjećajnija ne mogu biti..aben wrote:metilda wrote:
ma gdje se zalažem da te se institucionalno kažnjava što si protiv države.. to je tvoje mišljenje na koje imaš pravo kao i ja na svoje..
ne možeš smatrati da je logično da se društvo vrati u plemenski način društvenog uređenja - to smo naprosto prevazišli... uvijek sam za osobnu odgovornost kad se radi o odnosu dvaju osoba ili jedne osobe (sebstva) prema društvu i univerzumu.. ali neke stvari ne mogu riješiti dvije osobe - baš kao u primjeru ove obitelji o kojoj sam stavila link - tu je potrebna država (koja djeluje) i više empatičnih oosba koje će pomoći iz srca.. u ponedjeljak šaljem paket i molim Boga da ga poštar odnese na pravu adresu a ne ostavi sebi.. da.. ima i takvih...
nis reko da si rekla da se založeš za institucionalno kažnjavanje mene jer sun protiv države nego da se protiv mene institucionalno založeš u korist drustva, a razlog je jer sun produktivan, tj želin biti produktivan. dakle, analogija bi bila ko da si njemica i '36. potpuno dobronamjerno držiš lekciju meni židovu kako ne morin očekivati da se društvo vraća u stanje di sun normalno mogo imati butigu u berlinu.
ne moreš imati moral highground, ako mi prvo kradeš da bi dola siromasima, i unda još optuživoš za bezosjećajnost jer ne dojin još.
ča se tiče ostatka posta, o vraćanju u pleme, to je prelazak u drugi rod. jo ne zastupan nikakovo pleme, nego običan kapitalizam. kako će pojedinci urediti svoje odnose mene zapravo ni briga, neki poput levijatana će se stvatno vrotiti u pleme, neki poput sore će organizirati radničke komune, neki poput tebe će svoju slobodu predati grupi činovnika. i to je sve okej, dokle se mene ne kažnjava.
za nekoga ki jasno vidi pogrešnost narativa oko srednjovjekovne crikve, nevjerojatno je koliko si ogrezla u etatistički narativ. ko da razgovaran sa sefiroton, bogati. internet je krcat podatcima o privatnom charityju koji odumire pod naleton državnog safety neta. na očigled se čovik okriće od čovika, član obitelj od obitelji, muž od žene, a sve radi napuštanja kapitalizma.
država je za siromahe potribna koliko i rak mozga prehlađnom čoviku.
i, pogljedon svoj apel s kraja, dobro ga pogljedoj. u mon sustavu bi tvoj paket došo direktno do toga čovika, i bi bi omoh pored mog paketa. ovako, jo ne šaljin, tvoj će uzesti neko drugi, a ti nastavi trožiti pravu osobu koja more dovesti reda u državi.
2014-04-16
https://geek.hr/znanost/clanak/sicusan-mozak-pronaden-u-jajniku-djevojke/
Zanimljivo...
Nemam vrimena za osvrt. Kao ni na kicov post. Puno posla, jbga nije državna služba :p
Zanimljivo...
Nemam vrimena za osvrt. Kao ni na kicov post. Puno posla, jbga nije državna služba :p
http://www.sciencealert.com/humans-couldn-t-even-see-the-colour-blue-until-modern-times-research-suggests
https://panampost.com/adam-dubove/2014/09/01/jorge-luis-borges-argentinas-misunderstood-anarchist/
Rubens wrote:
https://panampost.com/adam-dubove/2014/09/01/jorge-luis-borges-argentinas-misunderstood-anarchist/
borges was a true citizen of the world, a cosmopolitan, and a unique figure in the world of literature
potpuno suprotno od mene, pa ipak smo na istoj stroni-
naša ideologija nemo konkurenciju.
2014-04-16
jesi vidio kako je GSW jučer ispustio +24
mada, po meni to i nije bio "pravedna prednost", oni lay-upi Currya me živciraju, ne želim reć da je to sve sreća i nimalo skilla, al brate.. malo je više sreća..
nis vidi utakmicu, al sad smo samo 2.5 utakmice behind:)
ono kad ih boci visoko od tabelun? ni ti to srića, i jo imun ot šut. al floater nemun, i meni se čini da je to srića:)
ono kad ih boci visoko od tabelun? ni ti to srića, i jo imun ot šut. al floater nemun, i meni se čini da je to srića:)
2014-04-16
i, upravo igraju houston toronto, taman je poluvrime
2014-04-16
aben wrote:ne razumiš, nisi ti bezosjećajna ili osjećajna u ophođenju, to inako ni bitno, na forumu su bitne samo ideje.metilda wrote:jezušimarija - šta bi ti htio - da ti tepam ko mativka ... osjećajna sam da osjećajnija ne mogu biti..aben wrote:metilda wrote:
nis reko da si rekla da se založeš za institucionalno kažnjavanje mene jer sun protiv države nego da se protiv mene institucionalno založeš u korist drustva, a razlog je jer sun produktivan, tj želin biti produktivan. dakle, analogija bi bila ko da si njemica i '36. potpuno dobronamjerno držiš lekciju meni židovu kako ne morin očekivati da se društvo vraća u stanje di sun normalno mogo imati butigu u berlinu.
ne moreš imati moral highground, ako mi prvo kradeš da bi dola siromasima, i unda još optuživoš za bezosjećajnost jer ne dojin još.
ča se tiče ostatka posta, o vraćanju u pleme, to je prelazak u drugi rod. jo ne zastupan nikakovo pleme, nego običan kapitalizam. kako će pojedinci urediti svoje odnose mene zapravo ni briga, neki poput levijatana će se stvatno vrotiti u pleme, neki poput sore će organizirati radničke komune, neki poput tebe će svoju slobodu predati grupi činovnika. i to je sve okej, dokle se mene ne kažnjava.
za nekoga ki jasno vidi pogrešnost narativa oko srednjovjekovne crikve, nevjerojatno je koliko si ogrezla u etatistički narativ. ko da razgovaran sa sefiroton, bogati. internet je krcat podatcima o privatnom charityju koji odumire pod naleton državnog safety neta. na očigled se čovik okriće od čovika, član obitelj od obitelji, muž od žene, a sve radi napuštanja kapitalizma.
država je za siromahe potribna koliko i rak mozga prehlađnom čoviku.
i, pogljedon svoj apel s kraja, dobro ga pogljedoj. u mon sustavu bi tvoj paket došo direktno do toga čovika, i bi bi omoh pored mog paketa. ovako, jo ne šaljin, tvoj će uzesti neko drugi, a ti nastavi trožiti pravu osobu koja more dovesti reda u državi.
pored boldanog jako zločestog i niskog udarca veću hrpu bedastoća odavno nisam pročitala i zbilja sam se trudila čitati rečenicu po rečenicu...
Guest- Guest
naprimjer, kažeš da su ovdje važne ideje..
poznata mi je tvoja podrška međunarodnim korporacijama u iskorištavanju dalekoistočne djece kao da bi to bila njihova humanitarna pomoć u preživljavanju..
iskazao si, izrugujući moj etatizam, potpunu bezidejnost oko organiziranja više od 7 milijardi svjetske populacije.. kako misliš da toliki broj ljudi može funkcionirati bez države.. kako će se odvijati međusobna razmjena dobara, kako uopće proizvodnja, kako protok informacija.. nemaš ni jednu suvislu ideju.. osim one da je optimalan broj svjetske populacije 2 milijarde ljudi.. kako i na koji način tako drastično smanjiti broj ljudi.. imaš li neku suvislu ideju?
poznata mi je tvoja podrška međunarodnim korporacijama u iskorištavanju dalekoistočne djece kao da bi to bila njihova humanitarna pomoć u preživljavanju..
iskazao si, izrugujući moj etatizam, potpunu bezidejnost oko organiziranja više od 7 milijardi svjetske populacije.. kako misliš da toliki broj ljudi može funkcionirati bez države.. kako će se odvijati međusobna razmjena dobara, kako uopće proizvodnja, kako protok informacija.. nemaš ni jednu suvislu ideju.. osim one da je optimalan broj svjetske populacije 2 milijarde ljudi.. kako i na koji način tako drastično smanjiti broj ljudi.. imaš li neku suvislu ideju?
Guest- Guest
kicinjo, jesi ti zno da je ovo yao ming?
2014-04-16
zapravo, ako bi tribo precizirati reko bi da su meni važne ideje. ako nekome nisu, nego ophođenje, ophođenje i ideje, ili bilo ka druga kombinacija, fine by me. međutin, to je sve samo pozadinska priča čija je funkcija razjašnjavanje da mi ni bitno obraćaš li mi se zaljubljenin tonon ko mativka ili režiš ko dudete, bitno je jesu li ideje ke zastupaš bezosjećajne, tj štetne za mene.metilda wrote:naprimjer, kažeš da su ovdje važne ideje..
nije ti poznata, ako to tvrdiš.poznata mi je tvoja podrška međunarodnim korporacijama u iskorištavanju dalekoistočne djece kao da bi to bila njihova humanitarna pomoć u preživljavanju..
moja podrška međ kompanijama ne ovisi o eventualnom humanitarnom karakteru, koji nesumljivo imo. jednostavno, at the end of a day, ono ča mene zanimo ima li tote fašizma. ako jo nanjušin fašizam, unda se jo protivin, a ako nanjušin antifašizam, unda bezrezervno podržavan.
ako neka komanija dojde negdi, i nekome nešto ponudi, i ot neko nešto uzme od ote kompanije, to je antifašizam.
ako neka kompanija dojde negdi, i nekomu nešto nametne, to je fašizam.
sretna i humanitarna okolnost je ča kapitalizam ima u sebi od boga ugrođen moralni žiroskop, i un ne more biti loš nikako. mehanizam je toliko jednostavan i genijalan da to moro biti od boga. rič je o tomu da kompanije pojedincu ponudi nešto, a pojedinac sam samcat odlučuje je li to zapravo za njega poboljšanje. bez države, bez komiteta, bez odbora, plemenskog vijeća, starešina, stručnjaka, znanstvenika i bilo čega drugoga- čovik je vrhunski autoritet sam zo se. jebeno genijalno, priznati ćeš, jer nemoš argumentov protiv.
normalno, jo ne mun kredibilitet da bi mi ti verovala na rič da je postojanje sweatshopova dobro za ot jadan norod, ali sva srića pa imoš internet, i samo si na nekoliko klikova od goleme baze podataka o sweatshopovima, pa moreš provjeriti soma.
iskazao si, izrugujući moj etatizam, potpunu bezidejnost oko organiziranja više od 7 milijardi svjetske populacije.. kako misliš da toliki broj ljudi može funkcionirati bez države.. kako će se odvijati međusobna razmjena dobara, kako uopće proizvodnja, kako protok informacija.. nemaš ni jednu suvislu ideju..
izrugujući tvoj etatizam jo nis reko apsolutno nišće o organiziranju razmjene izmešu 7 milijardi ljudi, nego sun se samo rugo tvon etatizmu.
osim one da je optimalan broj svjetske populacije 2 milijarde ljudi.. kako i na koji način tako drastično smanjiti broj ljudi.. imaš li neku suvislu ideju?
jo nika nis reko koliko je ljudi dovoljno ili previše za zemlju. čaviše, moje stajalište se potpuno poklopo s chestertonovin u knjizi "eugenika i druga zla".
ča se tiče suvislih idejov boldano u pethodnon citatu, denkverbot vrvi mojin idejama, tj, idejama ke jo podržavan, točnije rečeno. malo je teško sa vako pisati jer ne zun na ča konkretno misliš, tipa kako bez države organizirati željeznički ili avio promet, kako ličiti ljude, kako organizirati market ili ča.
2014-04-16
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Page 18 of 50