Milanoviću mrš u Hrvatsku, daj i ti pare..
Page 1 of 1
Milanoviću mrš u Hrvatsku, daj i ti pare..
DRŽAVA POD UDAROM: Jasmila ovaj put ne pali, nego traži pare
Jasmila Žbanić u javnosti voli nastupati kao radikalni ljevičar, mrzitelj kapitalizma, “neoliberalnog poretka” i vladavine 1% najbogatijih. U bh. kontekstu, Jasmila svakako spada u 1% najbogatijih, samo što je ona taj status, za razliku od svjetskih 1% koji su svoje bogatstvo najčešće stekli stvaranjem inovacija i proizvoda koje konzumiraju stotine miliona ljudi širom svijeta, ostvarila grabljenjem mojih i vaših para iz državnog budžeta.
Jasmila Žbanić, salonski ljevičar koji učestalo poziva na revolucije i pozdravlja paljenja državnog Predsjedništva, sada, kada je konkretno njena guzica u pitanju, traži da joj se daju poreske olakšice kako bi mogla uspješnije razviti biznis, ili da stvar stavimo u bh. kontekst i kroz prizmu ideologije koju ona navodno zastupa – ona kao pripadnik 1% najbogatijih traži još veće poreske olakšice za sebe kako bi mogla u još većoj mjeri gomilati svoje bogatstvo. A to vam je, gospodo, upravo argument mrskih “neoliberala”, da poreze treba smanjivati, a posebno onim najbogatijim, jer to dovodi do ekonomskog rasta i prosperiteta.
Je li moguće da od te kvaziljevičarske neutorične sarajevske uhljebljeničke klike iko ikad i u promilu shvati vlastitu moralnu i životnu nekonzistentnost i ono, bar se na trenutak zapita nad sobom i svojim djelovanjem? Pitanje je, naravno, retoričko.
Danijal Hadžović l facebook.com
Bosnian film directors to call for government support
Award-winning filmmaker Jasmila Zbanic hopes to see tax breaks introduced to encourage film production in the country.
At the Sarajevo Film Festival today (Aug 21), the Directors Guild of Bosnia and Herzegovina is to showcase more than a dozen projects in development and discuss the future of the region’s film industry with politicians.
The projects include new features from Oscar-winner Danis Tanovic (No Man’s Land), Palme d’Or winner Emir Kusturica (Underground) and Berlinale Golden Bear winner Jasmila Zbanic (Grbavica).
Sarajevo-born Zbanic will host today’s event with Tanovic and told ScreenDaily they hope to hear plans for the introduction of tax breaks for filmmaking in Bosnia.
“We are trying to persuade the government to return tax to people who are shooting here [in Bosnia] and invest in film,” she said.
“It is something Croatia a few years ago, generating incredible income, and something that Serbia did a few days ago.
“We are hoping to have a state politician attend to say that Bosnia will do is as well.”
Zbanic, whose most recent films include Love Island andFor Those Who Can Tell No Tales, added: “The government should understand that film is a very important industry in many countries and it could be here.
“We are presenting the potential here [in Sarajevo] for 15 films, all co-productions that will bring money into the country and create new jobs. So we are slowly starting to put into their heads that it’s important to support film.
“If you receive support of €300,000, for example, from your country, you will bring more than double that to the region through co-production. It’s not only culturally valuable. It’s an investment.” (http://www.screendaily.com/)
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Re: Milanoviću mrš u Hrvatsku, daj i ti pare..
Evo sve, ali zašto se vladi obraća na engleskom?
To bi valjda trebala biti garancija za uspješno ulaganje u Džasmilu. Novaca sam mislio, Bože mi oprosti...sve ostalo bi bila katastrofa.
To bi valjda trebala biti garancija za uspješno ulaganje u Džasmilu. Novaca sam mislio, Bože mi oprosti...sve ostalo bi bila katastrofa.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Ovu bi stavio izmedju Ajka i Longija da je brutalno poebu...
Guest- Guest
pa ona sto je "snimala" neki film,uzela pare od RH,pa vratila kao reklamu pljuckanje po istoj..
Guest- Guest
Ne znam zašto ovi sa "strašnim projektima" ne traže kod banaka komercijalne kredite, ako su im "projekti" tako profitabilni? Ova traži od države 300 i obećaje svojom "čašću" da će zaradit 600.
mozda zena ima i muzicku zelju
2014-04-19
cigo, daj otpjevaj mi "dunjo moja" za 70 kuna
nemogu gazda, pa mene je dosla 80
nemogu gazda, pa mene je dosla 80
2014-04-19
Gledam ja danas, kad ono - ništa.
Najviše ga nije bilo u sredini, na krajevima manje.
Čim se malo odmakneš, skroz je isčezlo.
Najviše ga nije bilo u sredini, na krajevima manje.
Čim se malo odmakneš, skroz je isčezlo.
crvenkasti-
2014-04-17
A li joj je Francek 90tih dao za glas,RH putovnicu..iknarovdje wrote:nebi ja to dirao niti OSTIMA na daljinski i to da osti imaju gas maskubogomdani wrote:Ovu bi stavio izmedju Ajka i Longija da je brutalno poebu...
neznam kako uopce bosdanka moze dobijati novce,ja bi to dozvolio SAMO Hrvatskih građanima ne i Bih nebih prdekalima
Guest- Guest
znao sam da je Frenki bio na putovnicama a ne udbaši
Tony Soprano-
2015-08-15
Similar topics
» Ivo Lučić: Hrvatsku destabiliziraju rame uz rame marširajući politički 'nehrvati', 'antihrvati' i 'desničari' i ustaše za pare
» ''MILIJAN BRKIĆ OŠTRO PO MILANOVIĆU 'Ne smijemo dopustiti da pobijedi onaj koji nas dijeli, onaj koji je ostavio Hrvatsku na koljenima' ''
» Sumadinac Zika branio je Hrvatsku:'Dolazim iz cetnickog kraja ali branim hrvatsku demokratiju.'
» Zašto Plenkovićeva ministrica šuti i ne brani hrvatsku kulturu i Hrvatsku od laži o Miri Furlan?
» Na danasnji dan 3.7.1991 pocela agresija Srbije na Hrvatsku ulaskom kamiona JNA punih cetnika i rezervista iz Srbije u Hrvatsku tj.Baranju
» ''MILIJAN BRKIĆ OŠTRO PO MILANOVIĆU 'Ne smijemo dopustiti da pobijedi onaj koji nas dijeli, onaj koji je ostavio Hrvatsku na koljenima' ''
» Sumadinac Zika branio je Hrvatsku:'Dolazim iz cetnickog kraja ali branim hrvatsku demokratiju.'
» Zašto Plenkovićeva ministrica šuti i ne brani hrvatsku kulturu i Hrvatsku od laži o Miri Furlan?
» Na danasnji dan 3.7.1991 pocela agresija Srbije na Hrvatsku ulaskom kamiona JNA punih cetnika i rezervista iz Srbije u Hrvatsku tj.Baranju
Page 1 of 1