'Hrvatsku naoružava NATO - jasno je da to može upotrijebiti protiv Srbije, pa neće valjda gađati Beč, Rim...'
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: 'Hrvatsku naoružava NATO - jasno je da to može upotrijebiti protiv Srbije, pa neće valjda gađati Beč, Rim...'
ne znam, nisam upucen u te vojne stvari, samo znam da je vojska koju sad imamo finansijski teret a da vojnici nista ne rade nego drkaju keru nogu...Eroo wrote:Ma ko ti je to reko? Hrvatska je odkad je u NATO skoro pa ostala bez vojske.govinda wrote:ulazak u NATO podrazumijeva vise odvajanja za vojsku. Ako nemas para onda dobijes tako neki otpad od AMrikanaca, kao Hrvatska par vebeerova i ona dva helikoptera...a to platis tako sto vojnike saljes u razne pripizdine diljem svijeta...Eroo wrote:govinda wrote:Majke ti, otkad to? evo vidim sve clanice NATO-a raspustile svoje vojske....ero, ponekad bas bubnes glupost...Eroo wrote:
Kad uđete u NATO neće vam ni trebati vojska. Ustvari...neće je ni biti više. Razloga je više...
Još jenom razmisli po tom pitanju.Ako ne bude dovoljno a ti još jednom.
Ja sam već i mogu poprilično dobro predpostaviti sljedeći razvoj situVacije.
One donacije Amera i Njemaca su upravo ono što HR treba - kontrola teritorija zajamčena 100%, a za ostalo će se pobrinuti oni veći.
Skoro sve novo-novcato, a i funkcionalno.Izgleda da nisi pratio...
BiH ulazi u NATO, ali na jedan drugi način...mislim da ide u dva, ako ne i tri koraka-postupno.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Re: 'Hrvatsku naoružava NATO - jasno je da to može upotrijebiti protiv Srbije, pa neće valjda gađati Beč, Rim...'
Ovo što sad imate se teško nazove vojskom, ili barem ne nešto što bi se izravno moglo priključiti u NATO:govinda wrote:ne znam, nisam upucen u te vojne stvari, samo znam da je vojska koju sad imamo finansijski teret a da vojnici nista ne rade nego drkaju keru nogu...Eroo wrote:Ma ko ti je to reko? Hrvatska je odkad je u NATO skoro pa ostala bez vojske.govinda wrote:ulazak u NATO podrazumijeva vise odvajanja za vojsku. Ako nemas para onda dobijes tako neki otpad od AMrikanaca, kao Hrvatska par vebeerova i ona dva helikoptera...a to platis tako sto vojnike saljes u razne pripizdine diljem svijeta...Eroo wrote:govinda wrote:
Majke ti, otkad to? evo vidim sve clanice NATO-a raspustile svoje vojske....ero, ponekad bas bubnes glupost...
One donacije Amera i Njemaca su upravo ono što HR treba - kontrola teritorija zajamčena 100%, a za ostalo će se pobrinuti oni veći.
BiH ulazi u NATO, ali na jedan drugi način...mislim da ide u dva, ako ne i tri koraka-postupno.
Inače, imate u startu problem: RS ne želi ulazak BiH u NATO. Koji bi vam bio prvi korak?
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Zato šta malo vježbaju.govinda wrote:
ne znam, nisam upucen u te vojne stvari, samo znam da je vojska koju sad imamo finansijski teret a da vojnici nista ne rade nego drkaju keru nogu...
Stigla su, dakle, i vozila za izvačenje MaxxPro MRV, trebalo bi ih biti 6 ukupno.
09.12.2016.
Obuka za rukovatelja vozilom za izvlačenje (MaxxPro MRV)
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
a jebote ero, nisam ministar odbrane.zaboli me kita za prvi korak..samo znam dok je bilo americke baze bilo je i para...svima...Eroo wrote:Ovo što sad imate se teško nazove vojskom, ili barem ne nešto što bi se izravno moglo priključiti u NATO:govinda wrote:ne znam, nisam upucen u te vojne stvari, samo znam da je vojska koju sad imamo finansijski teret a da vojnici nista ne rade nego drkaju keru nogu...Eroo wrote:Ma ko ti je to reko? Hrvatska je odkad je u NATO skoro pa ostala bez vojske.govinda wrote:ulazak u NATO podrazumijeva vise odvajanja za vojsku. Ako nemas para onda dobijes tako neki otpad od AMrikanaca, kao Hrvatska par vebeerova i ona dva helikoptera...a to platis tako sto vojnike saljes u razne pripizdine diljem svijeta...Eroo wrote:
Inače, imate u startu problem: RS ne želi ulazak BiH u NATO. Koji bi vam bio prvi korak?
2016-11-17
znači tako srbija nije u stanju da se sama brani nego ju rusija mora braniti... s obzirom da ih mi ne mislimo napadati, to se valjda odnosilo na albance, nema na kog drugog.... mada ja mislim da njih jebe sandžak... tu su oni slabi, to im dođe ko meki pupak... ;)))Noor wrote: bez Rusije nemoguće zaštititi teritorijalni integritet i suverenitet Srbije..
pa, tko njih dira uopće??? ili ima takvu namjeru??
2015-08-08
Sandzak je dio Srbije, tamo zive drzavljani Srbije, nece Srbija slati vojsku na Sandzak..pa tamo je onaj hodza Zukorlic bespravno izgradio citav kompleks, hoce inspekcija da mu to rusi, Vucic izjavioČ Necu da saljem policiju da razbija necije glave...vucic se cjenka, to je ocito..eu ili rusija, ko ce dati vise...michaellcmacha wrote:znači tako srbija nije u stanju da se sama brani nego ju rusija mora braniti... s obzirom da ih mi ne mislimo napadati, to se valjda odnosilo na albance, nema na kog drugog.... mada ja mislim da njih jebe sandžak... tu su oni slabi, to im dođe ko meki pupak... ;)))Noor wrote: bez Rusije nemoguće zaštititi teritorijalni integritet i suverenitet Srbije..
pa, tko njih dira uopće??? ili ima takvu namjeru??
2016-11-17
Baš zato šta sad nema para trebaš napravit reorganizaciju vojske ; koliko necega , za šta itd itd itd.govinda wrote:a jebote ero, nisam ministar odbrane.zaboli me kita za prvi korak..samo znam dok je bilo americke baze bilo je i para...svima...Eroo wrote:Ovo što sad imate se teško nazove vojskom, ili barem ne nešto što bi se izravno moglo priključiti u NATO:govinda wrote:
ne znam, nisam upucen u te vojne stvari, samo znam da je vojska koju sad imamo finansijski teret a da vojnici nista ne rade nego drkaju keru nogu...
Zajednicka obuka smanjuje trošak a povecava strucnost.
2014-04-11
znam da su stalno neke vjezbe po BiH, hrvatski, bh i nato vojnici..bude i srpske vojske...RayMabus wrote:Baš zato šta sad nema para trebaš napravit reorganizaciju vojske ; koliko necega , za šta itd itd itd.govinda wrote:a jebote ero, nisam ministar odbrane.zaboli me kita za prvi korak..samo znam dok je bilo americke baze bilo je i para...svima...Eroo wrote:Ovo što sad imate se teško nazove vojskom, ili barem ne nešto što bi se izravno moglo priključiti u NATO:govinda wrote:
2016-11-17
Zato šta u nekim segmentima posebno ovim neborbenim se može , jeftinije je , prepručljivo je i bolje je zajednički vježbati.govinda wrote:znam da su stalno neke vjezbe po BiH, hrvatski, bh i nato vojnici..bude i srpske vojske...RayMabus wrote:Baš zato šta sad nema para trebaš napravit reorganizaciju vojske ; koliko necega , za šta itd itd itd.govinda wrote:a jebote ero, nisam ministar odbrane.zaboli me kita za prvi korak..samo znam dok je bilo americke baze bilo je i para...svima...Eroo wrote:Ovo što sad imate se teško nazove vojskom, ili barem ne nešto što bi se izravno moglo priključiti u NATO:govinda wrote:
2014-04-11
O tome se i radi, bit će ih...ali sve po zakonu.govinda wrote:a jebote ero, nisam ministar odbrane.zaboli me kita za prvi korak..samo znam dok je bilo americke baze bilo je i para...svima...Eroo wrote:Ovo što sad imate se teško nazove vojskom, ili barem ne nešto što bi se izravno moglo priključiti u NATO:govinda wrote:ne znam, nisam upucen u te vojne stvari, samo znam da je vojska koju sad imamo finansijski teret a da vojnici nista ne rade nego drkaju keru nogu...Eroo wrote:Ma ko ti je to reko? Hrvatska je odkad je u NATO skoro pa ostala bez vojske.govinda wrote:
ulazak u NATO podrazumijeva vise odvajanja za vojsku. Ako nemas para onda dobijes tako neki otpad od AMrikanaca, kao Hrvatska par vebeerova i ona dva helikoptera...a to platis tako sto vojnike saljes u razne pripizdine diljem svijeta...
Jbote, moraš znati kako, a da sve bude po pravilima igre.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Barem 30% vojske ti je neborbeni sektor ....znaci ako zemlje u regiji vježbaju ABKO i BiH dobije dobro obucenu tu jedinicu onda se to poveže s gorskom službom spašavanja i vatrogascima i stacionira u Tuzlu .
A zašto tamo ?
RUDNICI.
Hebo vas Bog berlave svako malo vam neki rudari poginu ......jedan tj malo više vodova vojse u tom sektoru bi vam dobro došlo.
A zašto tamo ?
RUDNICI.
Hebo vas Bog berlave svako malo vam neki rudari poginu ......jedan tj malo više vodova vojse u tom sektoru bi vam dobro došlo.
2014-04-11
evo ti pa citaj http://www.mod.gov.ba/Default.aspx?template_id=143&pageIndex=1RayMabus wrote:Zato šta u nekim segmentima posebno ovim neborbenim se može , jeftinije je , prepručljivo je i bolje je zajednički vježbati.govinda wrote:znam da su stalno neke vjezbe po BiH, hrvatski, bh i nato vojnici..bude i srpske vojske...RayMabus wrote:Baš zato šta sad nema para trebaš napravit reorganizaciju vojske ; koliko necega , za šta itd itd itd.govinda wrote:a jebote ero, nisam ministar odbrane.zaboli me kita za prvi korak..samo znam dok je bilo americke baze bilo je i para...svima...Eroo wrote:
Ovo što sad imate se teško nazove vojskom, ili barem ne nešto što bi se izravno moglo priključiti u NATO:
2016-11-17
Pusti to ....ja sam praktičar ....ono šta ja pričam to je korisno svima i ulaganja se isplate.govinda wrote:evo ti pa citaj http://www.mod.gov.ba/Default.aspx?template_id=143&pageIndex=1RayMabus wrote:Zato šta u nekim segmentima posebno ovim neborbenim se može , jeftinije je , prepručljivo je i bolje je zajednički vježbati.govinda wrote:znam da su stalno neke vjezbe po BiH, hrvatski, bh i nato vojnici..bude i srpske vojske...RayMabus wrote:Baš zato šta sad nema para trebaš napravit reorganizaciju vojske ; koliko necega , za šta itd itd itd.govinda wrote:
a jebote ero, nisam ministar odbrane.zaboli me kita za prvi korak..samo znam dok je bilo americke baze bilo je i para...svima...
Hrpa rudnika po BiH a nema svoj abko vod i specijalizaciju i povezivanje s civilnim službama ( vatrokasci , gorska služba spašavanja ).
2014-04-11
sta ima vojska sa rudarima? Ne kopa vojska ugalj...RayMabus wrote:Barem 30% vojske ti je neborbeni sektor ....znaci ako zemlje u regiji vježbaju ABKO i BiH dobije dobro obucenu tu jedinicu onda se to poveže s gorskom službom spašavanja i vatrogascima i stacionira u Tuzlu .
A zašto tamo ?
RUDNICI.
2016-11-17
Normalno da ne kopa al jedan il više vodova ovoga ( kemijska obrana ) ti daje jednicu u slucaju nesreca.
Strucno osoblje , oprema ......
2014-04-11
Ne moze vojska biti upotrijebljena za to bez dozvole sva tri clana Predsjednistva...a rudnici imaju svoje sluzbe spasavanja..i u rudnicima se kopa ugalj a ne uranij, koji ce kurac ABKO u rudniku uglja...RayMabus wrote:Normalno da ne kopa al jedan il više vodova ovoga ( kemijska obrana ) ti daje jednicu u slucaju nesreca.
2016-11-17
Shvati poantu.
Nije vojska samo vojarna , par vojnika unutra i nešto vozila u garaži.
Mora imat svrhu.
Tu svrhu koristiš za sebe ali i za druge i obratno.
Na taj nacin ti ona šema slanja ljudi u misije u zamjenu za pomoc u tehnici izgleda više kao usavršavanje a ne kao finacijski teret.
Mora imat svrhu.
Na taj nacin ti ona šema slanja ljudi u misije u zamjenu za pomoc u tehnici izgleda više kao usavršavanje a ne kao finacijski teret.
2014-04-11
To je vojska. Ne moze vojska da se mijesa u civilne poslove, kakva god da smo drzava vojska ipak ne moze na ulice kad joj se digne kurac. Kraj price.RayMabus wrote:Shvati poantu.
Mora imat svrhu.
2016-11-17
pa koliko je meni poznato iz nedavne proslosti su nas gađali iz teritorija srbije i podrucja srpske...valjda en treba opet stavljati dokaze pa da da se opet sramote
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Prije je bila riječ o šest migova ....sad o četri ......
Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić jučer je najavio, piše Radio slobodna Europa, kako će njegov šef Aleksandar Vučić tokom prosinca posjetiti Moskvu kako bi razgovarao o ruskoj donaciji četiri nadzvučna borbena zrakoplova tipa MIG-29 i ostale vojne opreme Srbiji.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/prijetnja-iz-srbije-rusi-salju-migove-u-beograd-zbog-natovog-naoruzavanja-hrvatske/937562.aspx
Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić jučer je najavio, piše Radio slobodna Europa, kako će njegov šef Aleksandar Vučić tokom prosinca posjetiti Moskvu kako bi razgovarao o ruskoj donaciji četiri nadzvučna borbena zrakoplova tipa MIG-29 i ostale vojne opreme Srbiji.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/prijetnja-iz-srbije-rusi-salju-migove-u-beograd-zbog-natovog-naoruzavanja-hrvatske/937562.aspx
2014-04-11
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Ludje ne može biti!Lazanski sad tvrdi da se Srbija ne naoružava zbog NATO pakta i Šiptara več zbog Hrvatske i gle ovo Grčke
» Na danasnji dan 3.7.1991 pocela agresija Srbije na Hrvatsku ulaskom kamiona JNA punih cetnika i rezervista iz Srbije u Hrvatsku tj.Baranju
» Nikolić: Srbija više nikad neće ratovati sa Hrvatskom jer bi to bio rat protiv NATO-a
» Vučic zaprijetio Sanđaklijama : Ne pokušavajte ništa protiv vojske Srbije jer vam taj osmijeh na licu neće trajati ni pet minuta
» Kučan: BiH je bure baruta, to je valjda jasno svima koji se bave Balkanom
» Na danasnji dan 3.7.1991 pocela agresija Srbije na Hrvatsku ulaskom kamiona JNA punih cetnika i rezervista iz Srbije u Hrvatsku tj.Baranju
» Nikolić: Srbija više nikad neće ratovati sa Hrvatskom jer bi to bio rat protiv NATO-a
» Vučic zaprijetio Sanđaklijama : Ne pokušavajte ništa protiv vojske Srbije jer vam taj osmijeh na licu neće trajati ni pet minuta
» Kučan: BiH je bure baruta, to je valjda jasno svima koji se bave Balkanom
Page 4 of 4