Vučić: Dosta hrvatskog iživljavanja
Page 32 of 52
Page 32 of 52 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 42 ... 52
Re: Vučić: Dosta hrvatskog iživljavanja
epikur37 wrote:crvenkasti wrote:epikur37 wrote:crvenkasti wrote:Jedino tu i imam osjećaj da ne izgledam toliko glup.
Drugdje, katastrofa.
Ali brte, bez daljnjeg da su tvoji komentari doista često inteligentno ironični, psihološki dorađeni pa i precizni.
Međutim, godinama to je sve što vidimo od tebe i još se sužava...
Ništa više ni prosto proširenog...samo refleks.
Ne mora biti psihopatija ali neko suženje, osiromašenje i težina jest.
Pa i na tebi se osjeća da je tvoj svijet sve siromašniji, a dometi sve kraći.
Vjerojatno kao i kod mene, godine i utjecaj okoline.
A ne znam. Ja se još uvijek trudim obuhvatiti stvari.
Kad odustanem neću se uvaliti u stereotipiju, jednostavno ću otići i posvetiti se drugim stvarima.
Još nije vrijeme za to ali pomalo ga osjećam.
Inače, u pravu si.
Kako godine prolaze, sve oko mene se sve više sužava i smanjuje. Nekad me je sve zanimalo, sve je bilo sjajno i blještavo, postojao je beskraj koji treba istražiti, naučiti, doživjeti. Sad je ono što postoji samo ono što je tu, u meni. Ne osjećam da me bilo što steže, nemam nikakve okove i ograde, ali osjećam da se uvrćem u samog sebe, da ponirem u svoju rupu, i da ne postoji nikakav izlaz iz svega toga. Nemam volje ni koprcati se i otimati, jer to je moje, sam sam.
crvenkasti- Posts : 29708
2014-04-17
zvuci kao neko depresivno stanje
2014-04-14
ma drka previse...Winter is coming wrote:zvuci kao neko depresivno stanje
2016-11-17
crvenkasti wrote:epikur37 wrote:crvenkasti wrote:epikur37 wrote:crvenkasti wrote:Jedino tu i imam osjećaj da ne izgledam toliko glup.
Drugdje, katastrofa.
Ali brte, bez daljnjeg da su tvoji komentari doista često inteligentno ironični, psihološki dorađeni pa i precizni.
Pa i na tebi se osjeća da je tvoj svijet sve siromašniji, a dometi sve kraći.
Vjerojatno kao i kod mene, godine i utjecaj okoline.
A ne znam. Ja se još uvijek trudim obuhvatiti stvari.
Kad odustanem neću se uvaliti u stereotipiju, jednostavno ću otići i posvetiti se drugim stvarima.
Još nije vrijeme za to ali pomalo ga osjećam.
Inače, u pravu si.
Kako godine prolaze, sve oko mene se sve više sužava i smanjuje. Nekad me je sve zanimalo, sve je bilo sjajno i blještavo, postojao je beskraj koji treba istražiti, naučiti, doživjeti. Sad je ono što postoji samo ono što je tu, u meni. Ne osjećam da me bilo što steže, nemam nikakve okove i ograde, ali osjećam da se uvrćem u samog sebe, da ponirem u svoju rupu, i da ne postoji nikakav izlaz iz svega toga. Nemam volje ni koprcati se i otimati, jer to je moje, sam sam.
Meni stoji kao zavjet slika Kandida.
Da kad iscrpim diskusiju i ljude okrenem na vrt. Već vidim ponovno neki roman, beletristiku, površne vijesti i dnevnu rutinu.
Svako doba ima svoje plodove i trebalo bi imati i svoju paradigmu...ja sam još u naletu zrelih godina i neće me ovo još pustiti ali se pripremam...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Iskreno, idete mi svi polako na kurac...
2016-11-17
Winter is coming wrote:epikur37 wrote:epi jebote okle si ti stvarno,djelujes mi vako ko neki tip ladne glave iako se ne slazem sa nekim tvojim stavovimagovinda wrote:epi, ako se budes previse druzio sa crvenkastim postaces i ti Hrvat....epikur37 wrote:crvenkasti wrote:Jedino tu i imam osjećaj da ne izgledam toliko glup.
Drugdje, katastrofa.
:D vraže
Ja sam se povukao na Majevicu svojedobno i tamo u planini živio sam, hranio sam se šumskim plodovima i sitnim životinjama koje sam stigao uloviti.
Od putnika sam i seljaka dobivao sol i brašno za krzno što sam uspio preko zime složiti.
Dugo sam tako bio zadovoljan...
Onda sam odlučio vratiti se među ljude i pričati im o istini.
2015-08-06
gdje Majevica planina,to je brdo a ne planina
2014-04-14
Winter is coming wrote:gdje Majevica planina,to je brdo a ne planina
Taman da utoneš između visova i nizina...pored mog šatora je bio izvor mineralne vode...dobro na par kilometara ali to mi je svako jutro bilo tjelovježba.
2015-08-06
jel bilo tu međeda?
2014-04-14
Winter is coming wrote:jel bilo tu međeda?
Ne, njih ima na Konjuhu, moj kum je zamalo stradao kao lovac. Na Majevici su lisice, vukovi, govinda...
2015-08-06
lisicu je gadno za čut po noći
2014-04-14
Lajčak: Otvaranje poglavlja dobra vest za Srbiju i EU
Tanjug | 13. 12. 2016 - 20:33h
Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak pozdravio je večeras otvaranje pregovaračkih poglavlja 5 i 25 sa Srbijom, ističući da je to dobra vest i za Srbiju i za EU.
Foto: Public domain / Promo Miroslav Lajčak
- Ovo je još jedan korak napred i značajno postignuće ove godine. Ukupan broj poglavlja koja je Srbija počela pregovore je povećan na šest i to označava napredak Srbije na ukupnom putu ka EU - rekao je Lajčak.
Prema njegovim rečima, ovo je i opipljiv dokaz kredibilnosti procesa proširenja kao dvosmerne ulice.
- Ohrabrujemo Srbiju da zadrži pozitivan zamah i nastavi reformskim putem na dobrobit svojih građana - rekao je on.
Lajčak, čija zemlja do kraja godine predsedava EU, istakao je da dalji napredak zavisi od reformi, ali i dijaloga sa Prištinom koji ostaje od "suštinskog značaja."
On je izrazio zadovoljstvo što je tokom slovačkog presedavanja Unijom otvoreno četiri, a privremeno zatvoreno jedno poglavlje.
- Današnja konferencija je dobra vest i za Srbiju i za EU. To je i moćna poruka u ovo vreme puno izazova da EU funkcioniše i konkretan rezultat i što se tiče jednog od naših prioriteta da unesemo što više entuzijazma i dinamike u proces proširenja. Otvoriti četiri poglavlja i zatvoriti jedno, to je postignuće na koje sam veoma ponosan - rekao je Lajčak.
On je na konferenciji za novinare posle Međuvladine konferencije o pristupanju Srbije EU, na kojoj su otvorena dva poglavlja - 5 od javnim nabavkama i 25 o nauci i istraživanjima koje je odmah i zatvoreno, rekao da po pitanju poglavlja 26 nije postignuta saglasnost, ali je ponovio da je tokom slovačkog predsedavanja otvoreno četiri poglavlja što je, kako je ocenio, "jako dobar tempo".
Na pitanje da prokomentariše činjenicu da premijer Aleksandar Vučić nije prisustvovao međuvladinoj konferneciji, Lajčak je rekao da je to Vučićeva odluka, ali da je važno da su poglavlja otvorena.
Ovo je ministarska konferencija, a ne konferencija premijera. Ministarka Jadranska Joksimović je ovde i poglavlja su otvorena - rekao je Lajčak.Šef slovačke diplomatije je posdetio da je za otvaranje poglavlja potreban konsenzus svih zemalja članica, čega nije bilo u slučaju Poglavlja 26. Lajčak je naglasio da otvaranje poglavlja nije takmičenje u brzini, već u kvalitetu, te da bi tako trebalo da se posmatraju stvari i u Srbiji.
Tanjug | 13. 12. 2016 - 20:33h
Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak pozdravio je večeras otvaranje pregovaračkih poglavlja 5 i 25 sa Srbijom, ističući da je to dobra vest i za Srbiju i za EU.
Foto: Public domain / Promo Miroslav Lajčak
- Ovo je još jedan korak napred i značajno postignuće ove godine. Ukupan broj poglavlja koja je Srbija počela pregovore je povećan na šest i to označava napredak Srbije na ukupnom putu ka EU - rekao je Lajčak.
Prema njegovim rečima, ovo je i opipljiv dokaz kredibilnosti procesa proširenja kao dvosmerne ulice.
- Ohrabrujemo Srbiju da zadrži pozitivan zamah i nastavi reformskim putem na dobrobit svojih građana - rekao je on.
Lajčak, čija zemlja do kraja godine predsedava EU, istakao je da dalji napredak zavisi od reformi, ali i dijaloga sa Prištinom koji ostaje od "suštinskog značaja."
On je izrazio zadovoljstvo što je tokom slovačkog presedavanja Unijom otvoreno četiri, a privremeno zatvoreno jedno poglavlje.
- Današnja konferencija je dobra vest i za Srbiju i za EU. To je i moćna poruka u ovo vreme puno izazova da EU funkcioniše i konkretan rezultat i što se tiče jednog od naših prioriteta da unesemo što više entuzijazma i dinamike u proces proširenja. Otvoriti četiri poglavlja i zatvoriti jedno, to je postignuće na koje sam veoma ponosan - rekao je Lajčak.
On je na konferenciji za novinare posle Međuvladine konferencije o pristupanju Srbije EU, na kojoj su otvorena dva poglavlja - 5 od javnim nabavkama i 25 o nauci i istraživanjima koje je odmah i zatvoreno, rekao da po pitanju poglavlja 26 nije postignuta saglasnost, ali je ponovio da je tokom slovačkog predsedavanja otvoreno četiri poglavlja što je, kako je ocenio, "jako dobar tempo".
Na pitanje da prokomentariše činjenicu da premijer Aleksandar Vučić nije prisustvovao međuvladinoj konferneciji, Lajčak je rekao da je to Vučićeva odluka, ali da je važno da su poglavlja otvorena.
Ovo je ministarska konferencija, a ne konferencija premijera. Ministarka Jadranska Joksimović je ovde i poglavlja su otvorena - rekao je Lajčak.Šef slovačke diplomatije je posdetio da je za otvaranje poglavlja potreban konsenzus svih zemalja članica, čega nije bilo u slučaju Poglavlja 26. Lajčak je naglasio da otvaranje poglavlja nije takmičenje u brzini, već u kvalitetu, te da bi tako trebalo da se posmatraju stvari i u Srbiji.
Eroo- Posts : 78959
2016-07-22
Ono boldano na kraju sam i sam napisao ovih dana.
Tko zna čitati diplomatski jezik razumjet će. Sve je rečeno samo u par rečenica.
Tko zna čitati diplomatski jezik razumjet će. Sve je rečeno samo u par rečenica.
Ajde Ero ne filozofiraj.
Jedini vi kontrirate u EU, ostalih 27 je dalo zeleno svetlo.
Postavljanje table za 155 Ustasa iz II Svetskog niko i ne obraca paznju kod vas a o onoj u Jasenovcu i da ne govorim.
Takvi neki blokiraju.
Ovaj Han neka ne tupi, zabole nekoga za njegova poglavlja, ionako smo bitniji igrac na globalnoj sceni.
On ce nas da spusta.
Han siguran u put Srbije ka EU: U 2017. godini sigurno ćete otvoriti još više poglavlja
Postavljanje table za 155 Ustasa iz II Svetskog niko i ne obraca paznju kod vas a o onoj u Jasenovcu i da ne govorim.
Takvi neki blokiraju.
Ovaj Han neka ne tupi, zabole nekoga za njegova poglavlja, ionako smo bitniji igrac na globalnoj sceni.
On ce nas da spusta.
Han siguran u put Srbije ka EU: U 2017. godini sigurno ćete otvoriti još više poglavlja
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Han je rekao da poštuje to što je Vučić ranije prisustvovao međuvladinim konferencijama, što, naveo je, pokazuje njegovu posvećenost evropskom putu Srbije
Foto: Milena Đorđević
Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je večeras da veruje da će Srbija sledeće godine otvoriti više poglavlja nego u ovoj godini.
Vučić: Hrvati su bežali od mene po Briselu (VIDEO)
Han je posle međuvladine konferencije u Briselu rekao da je odlučeno da danas budu otvorena dva poglavlja, ali da je siguran da će Srbija uskoro otvoriti i Poglavlje 26, posle čega će se videti dalji koraci.
– EU ima 28 zemalja članica, uvek postoje diskusije o otvaranju poglavlja, za neke odluke treba vremena, ali sam siguran da to što Poglavlje 26 nije otvoreno neće imati uticaja na pregovarački proces. Mislim da nismo izgubili puno vremena – rekao je Han.
Istakao je da je siguran da će u 2017. godini biti otvoreno više poglavlja nego ove godine, tokom koje je Srbija otvorila četiri poglavlja.
Upitan kako komentariše to što je premijer Srbije Aleksandar Vučić odlučio da ne prisustvuje međuvladinoj konferenciji, Han je rekao da poštuje to što je Vučić ranije prisustvovao međuvladinim konferencijama, što, naveo je, pokazuje njegovu posvećenost evropskom putu Srbije.
– Žalim što nije mogao da ostane, ali mi smo ovde. Siguran sam da će biti prilike da bude ovde sa nama, da slavimo otvaranje drugih poglavlja – rekao je Han i dodao da zna da je u toku i veoma važna konferencija u Beogradu.
(Telegraf.rs/Tanjug)
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Hoćeš u klub - poštuj pravila kluba. Ne znam kako ti ovo jednostavnije bolje objasniti.Serbinho-3 wrote:
Razumjet će to i Vučić kad/tad.
2016-07-22
Nevjerojatna mi je ta vaša umišljenost bez pokrića. I inače je to karakteristika "jugosa", što bi rekli moji Slovenci.Serbinho-3 wrote:Ovaj Han neka ne tupi, zabole nekoga za njegova poglavlja, ionako smo bitniji igrac na globalnoj sceni.
On ce nas da spusta.
2016-07-22
To je krucijalni interes Hrvatske, više nego što mislite.Serbinho-3 wrote:
Da ćete morati dosta toga ispraviti i dograditi, hoćete.
To bi trebao biti i vaš najveći interes, inače nema naprijed
ni u razvoju ni općenito.A bogami ni u EU...
Ima EU dovoljno i svojih problema, ne treba ih još uvoziti
s Balkana. Dakle, najprije riješite svoje probleme : Vi, Kosovo,
Makedonija, BiH, CG...Ako smo Bugarsku i Rumuniju dotjerali u red
i vas ćemo. Potrajat će, to da...
2016-07-22
Srbija mora u EU, to je i hrvatski interes.
Nije red da samo mi najebemo ulaskom u to EU sranje. Nek najebu malo i Srbi.
Nije red da samo mi najebemo ulaskom u to EU sranje. Nek najebu malo i Srbi.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
....da imamo politicara koji ce javno reci..vucicu,nikolicu,dacicu..'cuj kad vidim face nikolica,vucica,dacica vrte mi se filmovi iz devdesetih,sjetim se njihovih zrtava,njihovog huskanja..sorry brisel ali ne mozemo sa njima dok su takvi na vlasti u srbiji..blokada i amen iz postovanja prema stradalima od njihove politike'..tko bi im mogao prigovoriti...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Vuče, ništa od toga. Istina, Srbiju bi trebalo okupirati i provesti dečetnizaciju, ali nema interesa za to.
Ero, opet pišeš stvari koje ne stoje. Plenky i njegova bagra se kurče za unutarnje potrebe, a blokadu skidaju za julijansku Novu godinu kao dar Srbiji.
Ero, opet pišeš stvari koje ne stoje. Plenky i njegova bagra se kurče za unutarnje potrebe, a blokadu skidaju za julijansku Novu godinu kao dar Srbiji.
Page 32 of 52 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 42 ... 52
Similar topics
» Još im nije dosta: Vučić još o Čokolindi
» Čović i Vučić razgovarali o sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda
» Od Hrvatskog radija 3 do Hrvatskog krugovala 3
» Val neviđenog iživljavanja nad životinjama, psu u Brodu odrubljena glava
» Vučic premoćno osvojio izbore u Vršcu nakon šta je država ( Vučic ) uzeo pod svoje aerodrom Vršac
» Čović i Vučić razgovarali o sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda
» Od Hrvatskog radija 3 do Hrvatskog krugovala 3
» Val neviđenog iživljavanja nad životinjama, psu u Brodu odrubljena glava
» Vučic premoćno osvojio izbore u Vršcu nakon šta je država ( Vučic ) uzeo pod svoje aerodrom Vršac
Page 32 of 52