Otkriven spomenik posvećen feldmaršalu Svetozaru pl. Borojeviću od Bojne
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Otkriven spomenik posvećen feldmaršalu Svetozaru pl. Borojeviću od Bojne
Shebali smo ga psihički.RayMabus wrote:Ubila ga moderatizacija.
Podijelio puno banova pa puko čoek.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Zato ja nikad nisam težio tome da budem moderator osim na jednom podforumu gdje sam ono zaintersiran bio da to esteski uređujem.
CUj dođeš na forum i onda moraš trčat za ljudima i korigirat ih ovo ono .,..danas , sutra ,,,uzima puno energije a nije ti zabavno .....ja bi puko odma nakon prvog dana ....sve stero u pizdu materinu.
Eto on je mislio da može ...a kad igra postaje preteška duša ju napušta.
Digo sidro.
CUj dođeš na forum i onda moraš trčat za ljudima i korigirat ih ovo ono .,..danas , sutra ,,,uzima puno energije a nije ti zabavno .....ja bi puko odma nakon prvog dana ....sve stero u pizdu materinu.
Eto on je mislio da može ...a kad igra postaje preteška duša ju napušta.
Digo sidro.
2014-04-11
Nek odmori .....živce.
A u međuvremenu nauči razliku između bloga i foruma ( žive komunikacije ).
Te nek nauči da ako radiš nešto šta nije dio tvoje odgovornosti da zapuštaš ono šta je.
Zato sam ja izričito i tražio bio da budem samo moderator na jednom podforumu a ne i na ostatku foruma jer onda to nosi odgovornost da uređujem tj imam moč i za uređivanje ostaloga ....pa nisam baš toliko blesav.
A u međuvremenu nauči razliku između bloga i foruma ( žive komunikacije ).
Te nek nauči da ako radiš nešto šta nije dio tvoje odgovornosti da zapuštaš ono šta je.
Zato sam ja izričito i tražio bio da budem samo moderator na jednom podforumu a ne i na ostatku foruma jer onda to nosi odgovornost da uređujem tj imam moč i za uređivanje ostaloga ....pa nisam baš toliko blesav.
2014-04-11
a.ivanovic, tv pink, nac. dnevnik !
a. ivanovic, ova ja za spomenik i otkrivanje !
Guest- Guest
Svetozar pl. Borojević Bojnski nikada se nije izjašnjavao Srbinom već Hrvatom. Nažalost, dosta je zapostavljen u javnosti, kao i svi junaci iz Prvoga svjetskoga rata, recimo Stjepan pl. Sarkotić Lovćenski. Vlast bi trebala više poraditi na njihovoj afirmaciji.
xRegoč wrote:Svetozar pl. Borojević Bojnski nikada se nije izjašnjavao Srbinom već Hrvatom. Nažalost, dosta je zapostavljen u javnosti, kao i svi junaci iz Prvoga svjetskoga rata, recimo Stjepan pl. Sarkotić Lovćenski. Vlast bi trebala više poraditi na njihovoj afirmaciji.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Zbirka 1. svetovna vojna - Soška fronta
To čelado so nosili italijanski jurišniki Arditi, ki so se borili v nasprotnikovih strelskih jarkih z noži, boksarji in buzdovani.
To čelado so nosili italijanski jurišniki Arditi, ki so se borili v nasprotnikovih strelskih jarkih z noži, boksarji in buzdovani.
2014-04-11
2014-04-11
Onakvu šalicu (na kojoj su prikazana četiri cara-turski,bugarski,njemački i austrijski) imam i ja kod kuće.RayMabus wrote:
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
A Borojević se izgleda izjašnjavao kao Hrvat,pravoslavac. No ipak je bio pripadnik SPC.
Bio je vrlo omiljen među svojim Krajišnicima,naročito Kordunašima,banijcima i Ličanima,a o čemu piše u svojim memoarima i general Gojko Nikoliš.
Bio je vrlo omiljen među svojim Krajišnicima,naročito Kordunašima,banijcima i Ličanima,a o čemu piše u svojim memoarima i general Gojko Nikoliš.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
do kraja rata da nakon rata više ne... ajmo reći da nije bio omiljen niti među hrvatima-jugoslavima, a pogotovo ne među srbima... nije mu ni dozvoljeno da se vrati u hrvatsku, tj u kraljevinu onu prvu a i umro je vrlo brzo 20.-te... šteta što mu u hrvatskoj nije dan ipak malo veći značaj, s obzirom, da je ponajprije njegovom zaslugom onemogućen veći i jači utjecaj talijana na hrvatskoj obali... istina bio je odan caru, kao i jelačić i od tog hrvatska niti je mogla imati niti je imala koristi, ali je njegova ostavština činjenično potkrijepljena...
2015-08-08
u to doba nisu se sva srpska sela na baniji identificirala sa srbijom i srpstvom onako ne mogu sa sigurnošću tvrditi ali potez od petrinje do kostajnice, potez od petrinje preko čavić brda do dvora i potez od sunje do dubice ta su sela bila tak tak moguće čak i hrvatski nastrojena, mislim čak i da je tu bilo i nekih konverzija sa katoličanstva na pravoslavlje,budem to provjerio ima još ljudi koji znaju tak neke detalje.....
2015-08-08
2016-11-17
Lijevo je vojnik iz Bosnjacke regimente a desno austrijski strijelac...govinda wrote:
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» U Splitu otkriven spomenik Miljenku Smoji
» Otkriven spomenik Kati Soljic i njezinim sinovima
» Na Bundeku otkriven spomenik Aleksandru Sergejeviču Puškinu
» otkriven spomenik IX. bojni HOS-a “Rafael vitez Boban
» U Puli otkriven spomenik Mati Parlovu. Mnogi tvrde da je totalni promašaj
» Otkriven spomenik Kati Soljic i njezinim sinovima
» Na Bundeku otkriven spomenik Aleksandru Sergejeviču Puškinu
» otkriven spomenik IX. bojni HOS-a “Rafael vitez Boban