UMRO FIDEL KASTRO
Page 18 of 32
Page 18 of 32 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 25 ... 32
Re: UMRO FIDEL KASTRO
michaellcmacha wrote:ništa ja ne brkam nego točno kako sam naveo tadašnjih 20 milijardi dolara je ekvivalent vrijednosti današnjih 52 milijarde dolara i to je za razdoblje od 1966 do 1980.... nakon 1980 je pipa zavrnuta i nadalje se zaduživalo na kapaljku.... zato smo i ošli u kurac....govinda wrote:ti brkas babe i zabe..52 milijarde je sada zaduzena Hrvatska..i? Sta kad krene naplata? Ja ti govorim da jeste bilo zaduzivanja, da se tim kreditima kupovao kakav takav standard, rasipali se novci usput..i jeste, vratili smo te kredite, nismo imali godinu dana kafe, imali smo jebenu inflaciju ali nismo oskudijevali toliko koliko ti pricas, jbt...ja sa 18 godina sjednem na voz i odem u Beograd ili Zagreb na koncert, sa 19 odem sa drustvom na more a da nisam morao odvajati od usta niti ne znam sta..5 dana odes kopati kanale preko zadruge i dobijes love dosta ti za 10 dana na moru..de ne zajebaji..michaellcmacha wrote:
e jebiga treba se samo vratiti 3 stranice u rikverc i pogledati kratak i jednostavan upis kolege abrahama.... tko je platio taj silni trošak hiper inflacije koja se kažem ti nije odigrala samo u osamdesetima nego i u 60-tima.... predrag rajšić tvrdi da se, s obzirom na eksponencijalnu stopu zaduživanja u bivšoj jugi, zaduživanje kojim slučajem nastavilo (1980.-tu smo dočekali sa 20 milijardi duga koji bi danas vrijedio oko 52 milijarde) istim intenzitetom ondašnja država bi danas bila dužna cca 6000 milijardi dolara.... e alo o čemu mi pričamo.... tj ti... ;))))
20 mil. dolara CIJELA SFRJ a 52 milijarde dolara SAMO RH-NDH. Stvarno ti je usporedba naučna
Guest- Guest
ma ne to je kad se hoćemo prepucavat sa floskulama ali podaci ne lažu... oni su vjerna slika realiteta i onog onda i ovog danas....govinda wrote:brkas brkas..na sta su otisle 52 milijarde hrvatskog duga? Na kopiranje Zapada i stvaranje lazne slike o dobrom zivotu u Hrvatskoj..isto kao i za vrijeme SFRJ..michaellcmacha wrote:ništa ja ne brkam nego točno kako sam naveo tadašnjih 20 milijardi dolara je ekvivalent vrijednosti današnjih 52 milijarde dolara i to je za razdoblje od 1966 do 1980.... nakon 1980 je pipa zavrnuta i nadalje se zaduživalo na kapaljku.... zato smo i ošli u kurac....govinda wrote:ti brkas babe i zabe..52 milijarde je sada zaduzena Hrvatska..i? Sta kad krene naplata? Ja ti govorim da jeste bilo zaduzivanja, da se tim kreditima kupovao kakav takav standard, rasipali se novci usput..i jeste, vratili smo te kredite, nismo imali godinu dana kafe, imali smo jebenu inflaciju ali nismo oskudijevali toliko koliko ti pricas, jbt...ja sa 18 godina sjednem na voz i odem u Beograd ili Zagreb na koncert, sa 19 odem sa drustvom na more a da nisam morao odvajati od usta niti ne znam sta..5 dana odes kopati kanale preko zadruge i dobijes love dosta ti za 10 dana na moru..de ne zajebaji..michaellcmacha wrote:
e jebiga treba se samo vratiti 3 stranice u rikverc i pogledati kratak i jednostavan upis kolege abrahama.... tko je platio taj silni trošak hiper inflacije koja se kažem ti nije odigrala samo u osamdesetima nego i u 60-tima.... predrag rajšić tvrdi da se, s obzirom na eksponencijalnu stopu zaduživanja u bivšoj jugi, zaduživanje kojim slučajem nastavilo (1980.-tu smo dočekali sa 20 milijardi duga koji bi danas vrijedio oko 52 milijarde) istim intenzitetom ondašnja država bi danas bila dužna cca 6000 milijardi dolara.... e alo o čemu mi pričamo.... tj ti... ;))))
2015-08-08
stariji sam godinu dana od tebe. Je li tebi falilo sta kad si imao 10, 15, 18 godina, jer o tom vremenu govorimo?michaellcmacha wrote:ništa ne serem pušta te još malo pa ću ti onda podastrijet podatke koji su reprezentni za ono i ovo vrijeme iz kojih se vrlo jednostavno može iščitati upravo ovo što govorim a nije marcelov članak iz dnevnog...michaellcmacha wrote:malo pomalo bit će i 47 uskoro....govinda wrote:seres ko foka, koliko je tebi godina?michaellcmacha wrote:
pa moglo se živjeti ja to ne sporim, živjelo se i 35 godina ranije po konc logorima.... nisu svi poubijani u istima iako je opće percepcija da jesu... tako isto i ovo o čemu ti pričaš opća je percepcija da se tada dobro živjelo a to nije točno.... cijela plejada ju filmova je vrlo relaistično prikazivala da se svih tih godina živjelo izuzetno teško uz puno odricanja i ispod razine standarda koji je bio i tada očekivan kako i danas kad se priča o čekivanjima kako je trebalo biti.... s tim da se ono vrijeme toliko idealizira, a ovo pak totalno nipodaštava.... a niti jedno niti drugo nije realno....
2016-11-17
pa odgovori na sta je otislo 52 milijarde hrvatskog duga a na sta 20 milijardi jugoslovenskog duga?michaellcmacha wrote:ma ne to je kad se hoćemo prepucavat sa floskulama ali podaci ne lažu... oni su vjerna slika realiteta i onog onda i ovog danas....govinda wrote:brkas brkas..na sta su otisle 52 milijarde hrvatskog duga? Na kopiranje Zapada i stvaranje lazne slike o dobrom zivotu u Hrvatskoj..isto kao i za vrijeme SFRJ..michaellcmacha wrote:ništa ja ne brkam nego točno kako sam naveo tadašnjih 20 milijardi dolara je ekvivalent vrijednosti današnjih 52 milijarde dolara i to je za razdoblje od 1966 do 1980.... nakon 1980 je pipa zavrnuta i nadalje se zaduživalo na kapaljku.... zato smo i ošli u kurac....govinda wrote:ti brkas babe i zabe..52 milijarde je sada zaduzena Hrvatska..i? Sta kad krene naplata? Ja ti govorim da jeste bilo zaduzivanja, da se tim kreditima kupovao kakav takav standard, rasipali se novci usput..i jeste, vratili smo te kredite, nismo imali godinu dana kafe, imali smo jebenu inflaciju ali nismo oskudijevali toliko koliko ti pricas, jbt...ja sa 18 godina sjednem na voz i odem u Beograd ili Zagreb na koncert, sa 19 odem sa drustvom na more a da nisam morao odvajati od usta niti ne znam sta..5 dana odes kopati kanale preko zadruge i dobijes love dosta ti za 10 dana na moru..de ne zajebaji..michaellcmacha wrote:
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
zašto se trudiš ispasti retardiran kad to možeš i bez naprezanja ... 20 milijardi i ekvivalent od 52 milijarde današnjeg novca enma veze sa hrvatskim dugom.... kao niti eksponecija iz koje proizlazi da bi ondašnja juga danas da postoji i da joj se dalo da se zadužuje bila dužna 6000 milijardi dolara,....Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:ništa ja ne brkam nego točno kako sam naveo tadašnjih 20 milijardi dolara je ekvivalent vrijednosti današnjih 52 milijarde dolara i to je za razdoblje od 1966 do 1980.... nakon 1980 je pipa zavrnuta i nadalje se zaduživalo na kapaljku.... zato smo i ošli u kurac....govinda wrote:ti brkas babe i zabe..52 milijarde je sada zaduzena Hrvatska..i? Sta kad krene naplata? Ja ti govorim da jeste bilo zaduzivanja, da se tim kreditima kupovao kakav takav standard, rasipali se novci usput..i jeste, vratili smo te kredite, nismo imali godinu dana kafe, imali smo jebenu inflaciju ali nismo oskudijevali toliko koliko ti pricas, jbt...ja sa 18 godina sjednem na voz i odem u Beograd ili Zagreb na koncert, sa 19 odem sa drustvom na more a da nisam morao odvajati od usta niti ne znam sta..5 dana odes kopati kanale preko zadruge i dobijes love dosta ti za 10 dana na moru..de ne zajebaji..michaellcmacha wrote:
20 mil. dolara CIJELA SFRJ a 52 milijarde dolara SAMO RH-NDH. Stvarno ti je usporedba naučna
2015-08-08
Kakva je Jugoslavija bila sa brojkama?govinda wrote:pa odgovori na sta je otislo 52 milijarde hrvatskog duga a na sta 20 milijardi jugoslovenskog duga?michaellcmacha wrote:ma ne to je kad se hoćemo prepucavat sa floskulama ali podaci ne lažu... oni su vjerna slika realiteta i onog onda i ovog danas....govinda wrote:brkas brkas..na sta su otisle 52 milijarde hrvatskog duga? Na kopiranje Zapada i stvaranje lazne slike o dobrom zivotu u Hrvatskoj..isto kao i za vrijeme SFRJ..michaellcmacha wrote:ništa ja ne brkam nego točno kako sam naveo tadašnjih 20 milijardi dolara je ekvivalent vrijednosti današnjih 52 milijarde dolara i to je za razdoblje od 1966 do 1980.... nakon 1980 je pipa zavrnuta i nadalje se zaduživalo na kapaljku.... zato smo i ošli u kurac....govinda wrote:
ti brkas babe i zabe..52 milijarde je sada zaduzena Hrvatska..i? Sta kad krene naplata? Ja ti govorim da jeste bilo zaduzivanja, da se tim kreditima kupovao kakav takav standard, rasipali se novci usput..i jeste, vratili smo te kredite, nismo imali godinu dana kafe, imali smo jebenu inflaciju ali nismo oskudijevali toliko koliko ti pricas, jbt...ja sa 18 godina sjednem na voz i odem u Beograd ili Zagreb na koncert, sa 19 odem sa drustvom na more a da nisam morao odvajati od usta niti ne znam sta..5 dana odes kopati kanale preko zadruge i dobijes love dosta ti za 10 dana na moru..de ne zajebaji..
Jugoslavija je 1980. dočekala sa oko 20 milijardi $ duga i bankrotirala nedugo nakon.
Međutim 20 milijardi $ duga tada nešto drugačije vrijedi nego danas.
Ako ubacite u neki online kalkulator inflacije dobivate da taj dug danas vrijedi 52 milijarde $.
Osim toga Jugoslavija se zaduživala 70-ih po eksponencijalnoj razini. O tome odlično piše Predrag Rajšić; da se država Jugoslavija nastavila zaduživati razinom kojom se zaduživala od 60-ih do 1980. , danas bi čak bila dužna 6 tisuća milijardi $.
Dakle nije baš da Yuga nije bila “nezadužena”. U 80-ima Jugoslavija je za zapad bila po ekonomskoj efikasnosti i zaduženosti ono što je današnja Grčka. Ne baš pohvalno. I najvažnije od svega nije mogla niti taj dug servisirati. Praktički bankrot Jugoslavije je trajao cijelo jedno desetljeće i uzrokovao je raspad sustava. Što se tiče nas, mislim da bi Hrvatskoj jedan bankrot dobro došao. Dapače iskreno ne vidim načina da se RH izvuče iz ove krize osim ako nas ne lupne bankrot. U kapitalističkim ekonomijama krize dobro dođu za pozitivne ekonomske reforme a kod nas su nažalost izostale. Dapače država svojim dizanjem poreza i nameta samo povećava udio države u ekonomiji, dakle skrećemo korak nazad čak i prema socijalizmu.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
zajeb...vuksadinare wrote:obama pohvalio trumpa
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
taj ekvivalent je jednak sadasnjem hrvatskom dugu..znaci cijela SFRJ se u 20 godina zaduzila koliko sama Hrvatska u 15 godina, s time sto se Hrvatska jos zaduzuje..dje su pare?michaellcmacha wrote:zašto se trudiš ispasti retardiran kad to možeš i bez naprezanja ... 20 milijardi i ekvivalent od 52 milijarde današnjeg novca enma veze sa hrvatskim dugom.... kao niti eksponecija iz koje proizlazi da bi ondašnja juga danas da postoji i da joj se dalo da se zadužuje bila dužna 6000 milijardi dolara,....Gnječ wrote:
2016-11-17
Ajde što sam glup, jebiga, još bih se i pomirio s tim.
Ali, kako vrijeme prolazi, vidim da sam sve gluplji i gluplji.
To mi je užas.
To mi je užas.
crvenkasti-
2014-04-17
Iskreno da nemamo nikakvu industriju umrli bi od gladi. OK, turizam na Jadranu nam doprinosi jako jako puno, ali nešto deviza sa kojima kupujemo auta, računala, mobitele itd, mora doći i od industrije. Državni birokrati, liječnici, profesori i ostali koji dobivaju plaću od proračuna , a sa tom plaćom kupuju hranu, plaćaju režije, uzimaju auta, tehniku itd, moraju od nekud platiti sve to. U Hrvatskoj udio industrije u BDP je 26%. U Njemačko je udio industrije u BDP-u 30% . U Grčkoj je udio industrije u BDP-u 16%.
Dakle ne možemo reći da živimo samo od “turizma”. Iako naravno turizam i povlači velik dio proizvodnje (tipa dosta domaćih brodogradilišta radi brodove za domaće naručitelje u turističke svrhe), ali to je druga tema.
Kakve su brojke za jugoslavensku industriju? Čitao sam neke komentare da je CIA namjerno uništila Jugoslaviju jer se zapad bojao njezine impresivne proizvodnje i industrije. Što kažu podaci? Industrija Jugoslavije je 1990. bila oko 20% ispod svjetskog prosjeka po glavi stanovnika. Toliko o tome da je država imala “moćnu proizvodnju i industriju”. Dakle radi se o 20% ispod svjetskog prosjeka (per capita), dakle nije bila niti približno na razini da ugrozi nekoga na zapadu.
Dakle ne možemo reći da živimo samo od “turizma”. Iako naravno turizam i povlači velik dio proizvodnje (tipa dosta domaćih brodogradilišta radi brodove za domaće naručitelje u turističke svrhe), ali to je druga tema.
Kakve su brojke za jugoslavensku industriju? Čitao sam neke komentare da je CIA namjerno uništila Jugoslaviju jer se zapad bojao njezine impresivne proizvodnje i industrije. Što kažu podaci? Industrija Jugoslavije je 1990. bila oko 20% ispod svjetskog prosjeka po glavi stanovnika. Toliko o tome da je država imala “moćnu proizvodnju i industriju”. Dakle radi se o 20% ispod svjetskog prosjeka (per capita), dakle nije bila niti približno na razini da ugrozi nekoga na zapadu.
2015-08-08
putlre hvali castra trump protiv....tko je diktator?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
hrvatska izveze roba za 10 milijardi eura.... jugoslavija je izvozila u milijunima....govinda wrote:taj ekvivalent je jednak sadasnjem hrvatskom dugu..znaci cijela SFRJ se u 20 godina zaduzila koliko sama Hrvatska u 15 godina, s time sto se Hrvatska jos zaduzuje..dje su pare?michaellcmacha wrote:zašto se trudiš ispasti retardiran kad to možeš i bez naprezanja ... 20 milijardi i ekvivalent od 52 milijarde današnjeg novca enma veze sa hrvatskim dugom.... kao niti eksponecija iz koje proizlazi da bi ondašnja juga danas da postoji i da joj se dalo da se zadužuje bila dužna 6000 milijardi dolara,....Gnječ wrote:
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Diktatori sdu poželjnil. daj nam Bože nekog novog diktatora.vuksadinare wrote:putlre hvali castra trump protiv....tko je diktator?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
kic wrote:
make cuba great again :D
Cuba libre!
Reply
FTWPhil says:
November 26, 2016 at 7:48 pm
Only presidential candidate who ever went to Little Havana. God bless America!
Stribor-
2015-09-22
uzmi nesto za mozak neki preparatcrvenkasti wrote:Ajde što sam glup, jebiga, još bih se i pomirio s tim.
To mi je užas.
2014-04-14
Pa ja ni ne govorim da Juga nije bila "nezaduzena". A sto se tice bankrota, jbg, ko ce vam sad biti kriv kad ne bude opet kafe, benzina, struje, penzija i plata? Opet Broz i komunisti? :)))))))michaellcmacha wrote:
Dakle nije baš da Yuga nije bila “nezadužena”. U 80-ima Jugoslavija je za zapad bila po ekonomskoj efikasnosti i zaduženosti ono što je današnja Grčka. Ne baš pohvalno. I najvažnije od svega nije mogla niti taj dug servisirati. Praktički bankrot Jugoslavije je trajao cijelo jedno desetljeće i uzrokovao je raspad sustava. Što se tiče nas, mislim da bi Hrvatskoj jedan bankrot dobro došao. Dapače iskreno ne vidim načina da se RH izvuče iz ove krize osim ako nas ne lupne bankrot. U kapitalističkim ekonomijama krize dobro dođu za pozitivne ekonomske reforme a kod nas su nažalost izostale. Dapače država svojim dizanjem poreza i nameta samo povećava udio države u ekonomiji, dakle skrećemo korak nazad čak i prema socijalizmu.
2016-11-17
znači na godišnjoj razini je to hrvatski izvoz i to čisto industrijski, bez turizma....michaellcmacha wrote:hrvatska izveze roba za 10 milijardi eura.... jugoslavija je izvozila u milijunima....govinda wrote:taj ekvivalent je jednak sadasnjem hrvatskom dugu..znaci cijela SFRJ se u 20 godina zaduzila koliko sama Hrvatska u 15 godina, s time sto se Hrvatska jos zaduzuje..dje su pare?michaellcmacha wrote:zašto se trudiš ispasti retardiran kad to možeš i bez naprezanja ... 20 milijardi i ekvivalent od 52 milijarde današnjeg novca enma veze sa hrvatskim dugom.... kao niti eksponecija iz koje proizlazi da bi ondašnja juga danas da postoji i da joj se dalo da se zadužuje bila dužna 6000 milijardi dolara,....Gnječ wrote:
2015-08-08
Page 18 of 32 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 25 ... 32
Similar topics
» Brački Fidel Katastro
» Fidel Castro razoruzava kanadane
» Fidel Castro napisao otvoreno pismo 'bratu Obami': Nema potrebe da nam imperij daje darove
» Umro
» Umro NWO
» Fidel Castro razoruzava kanadane
» Fidel Castro napisao otvoreno pismo 'bratu Obami': Nema potrebe da nam imperij daje darove
» Umro
» Umro NWO
Page 18 of 32