Nova Austro-Ugarska monarhija
Page 12 of 18
Page 12 of 18 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18
Re: Nova Austro-Ugarska monarhija
8. О латинском попу:
И поп латински, ако се нађе, обративши хришћанина у веру латинску, да
се казни по закону светих отаца.
И поп латински, ако се нађе, обративши хришћанина у веру латинску, да
се казни по закону светих отаца.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Dakle, ova tri clana Zakonika su dovoljan dokaz da je u Dusanovo vrijeme po Srbiji bilo dosta katolika jos uvijek, cim je on imao potrebu da reaguje ovako i predvidi kazne za katolike-
2016-11-17
otprilike tako.... u to doba većina kontinenta je bila pustopoljina... npr sisak u to doba nije postojao, tj zamro je u 4 stoljeću i kao grad nije funkcionirao sve do iza bitke kod siska iako je imao potpisanu povelju još 1200 i neke godine... i čak se nalazio i na ebstorfskoj i herefordskoj karti svijeta... u stvari na cijelom tom prostoru nalazila su se vlastelinstva i pokoje naselje sa stokom sitnog zuba...govinda wrote:A otkud tebi da su eto bas srpski plemici bili avangarda u tadasnjoj Evropi? Ja ti kazem da nisu bili nikakva avangarda i podastro sam ti dokaze i ti spominjes Lazarevica i Brankovica a u to doba je Kolumbo vec plovio prema Amerikama, malo kasnije ce onaj da otplovi do Indije a Srbi su od mornarice imali samo camac na Moravi..ako je ko bio avangarda tada onda je to bio Dubrovnik, mi svi ostali smo bili seljacici zauzeti svojim svadjama oko medja...dzango wrote:
To je plemstvo radilo i na Zapadu. Ženili su najbliži rod radi vlasti i uticaja. Odakle tebi da su naši u nečemu bili gori?
2015-08-08
Dakle nije bilo progona katolika,govinda wrote:. О јереси латинској:
И за јерес латинску, што су обратили хришћане у азимство, да се врате
опет у хришћанство, ако се нађе ко пречувши и не повративши се у
хришћанство, да се казни како пише у закону светих отаца.
Proterali su Turke i njihovu vlast. Što su ovi bili deo tog korpusa, njihov je problem.govinda wrote:Pa ako su to bili Srbi muslimani, kako ti tvrdis, kako to onda da protjeraste tolike Srbe? Mislim, protjeras nekoga, otmes mu imovinu i onda tvrdis da je protjerani Srbin pa ga onda opet protjerujes i ubijas jer on nece da bude Srbin? Patologija...dzango wrote:
Logično. Šta su drugo mogli da očekuju?
ti si majke mi budala..A sta mislis koja je kazna u zakonu svetih otaca predvidjena za katolika? De ba, nemoj me zajebavati..dzango wrote:Dakle nije bilo progona katolika,govinda wrote:. О јереси латинској:
2016-11-17
ma da, Bosna u to doba Osmanskog osvajanja mozda da je brojala 300 000 stanovnika...Slavonija je bila sva mocvarna, Morovic bio veliko naselje u to doba, mos mislit kakva su ostala naselja bila..michaellcmacha wrote:otprilike tako.... u to doba većina kontinenta je bila pustopoljina... npr sisak u to doba nije postojao, tj zamro je u 4 stoljeću i kao grad nije funkcionirao sve do iza bitke kod siska iako je imao potpisanu povelju još 1200 i neke godine... i čak se nalazio i na ebstorfskoj i herefordskoj karti svijeta... u stvari na cijelom tom prostoru nalazila su se vlastelinstva i pokoje naselje sa stokom sitnog zuba...govinda wrote:A otkud tebi da su eto bas srpski plemici bili avangarda u tadasnjoj Evropi? Ja ti kazem da nisu bili nikakva avangarda i podastro sam ti dokaze i ti spominjes Lazarevica i Brankovica a u to doba je Kolumbo vec plovio prema Amerikama, malo kasnije ce onaj da otplovi do Indije a Srbi su od mornarice imali samo camac na Moravi..ako je ko bio avangarda tada onda je to bio Dubrovnik, mi svi ostali smo bili seljacici zauzeti svojim svadjama oko medja...dzango wrote:
To je plemstvo radilo i na Zapadu. Ženili su najbliži rod radi vlasti i uticaja. Odakle tebi da su naši u nečemu bili gori?
2016-11-17
naravno da je bilo, možda se radilo o 2/5 katolika, s tim da su kontinuirano opadali u broju, ali je činjenica da su u startu srbi bili katolici.... na prostoru koji su oni zaposjedali nije bilo pravoslavlja dok ga oni nisu preuzeli u 12. vijeku...govinda wrote:Dakle, ova tri clana Zakonika su dovoljan dokaz da je u Dusanovo vrijeme po Srbiji bilo dosta katolika jos uvijek, cim je on imao potrebu da reaguje ovako i predvidi kazne za katolike-
2015-08-08
Nigde se ne propiduju kazne za rođene katolike. Kakvo je stanje bilo sa pravoslavcima u ktaoličkim zemljama? Pravoslavac nije smeo da prenoći u Dubrovniku vekovima kasnije.govinda wrote:Dakle, ova tri clana Zakonika su dovoljan dokaz da je u Dusanovo vrijeme po Srbiji bilo dosta katolika jos uvijek, cim je on imao potrebu da reaguje ovako i predvidi kazne za katolike-
Last edited by dzango on Sat 26 Nov - 0:13; edited 1 time in total
Nije se dozvoljavao prelaz na katolicizam. Kakve su odredbe bile u Islamu ili katolicizmu? Čitaj malo sa razumevanjem.govinda wrote:ti si majke mi budala..A sta mislis koja je kazna u zakonu svetih otaca predvidjena za katolika? De ba, nemoj me zajebavati..dzango wrote:Dakle nije bilo progona katolika,govinda wrote:. О јереси латинској:
Last edited by dzango on Sat 26 Nov - 0:17; edited 1 time in total
;
Kakav ba prelaz? Podijelile se crkve, jedni ovamo jedni onamo, Prvovjencani se proglasio kraljem, tada je morao dobiti dozvolu od Pape za to, dobio dozvolu,krunisam po katolickim obicajima i sa katolickom molitvom, poslije Vizantija dosla pod bedeme i rekla :halo ba, frajeru, jesi ti to katolik, matere ti? A ovaj odmah odgovorio: Jel ja, ma ja samo tetki lek da odnesem, nisam ja katolik..ne prdi, dzango, bezveze te mitove koji nemaju veze sa realnoscu. I da, btw, i onaj vas Ilija Garasanin je govorio o Bosnjacima muhamedanskim, pravoslavnim i katolickim al hajd, ko ce to tebi dokazati..dzango wrote:Nije se dozvoljavao pelaz na katolicizam. Kakve su odredbe bile uIslamu ili katolicizmu. Čitaj malo sa razumevanjem.govinda wrote:ti si majke mi budala..A sta mislis koja je kazna u zakonu svetih otaca predvidjena za katolika? De ba, nemoj me zajebavati..dzango wrote:Dakle nije bilo progona katolika,govinda wrote:. О јереси латинској:
2016-11-17
Nije bre mit već politika. Naravno da se suzbijao uticaj druge strane. To su radili i sa druge strane. Nego, kakav je odnos bio Islama na prelazak na hrišćanstvo?govinda wrote:;Kakav ba prelaz? Podijelile se crkve, jedni ovamo jedni onamo, Prvovjencani se proglasio kraljem, tada je morao dobiti dozvolu od Pape za to, dobio dozvolu,krunisam po katolickim obicajima i sa katolickom molitvom, poslije Vizantija dosla pod bedeme i rekla :halo ba, frajeru, jesi ti to katolik, matere ti? A ovaj odmah odgovorio: Jel ja, ma ja samo tetki lek da odnesem, nisam ja katolik..ne prdi, dzango, bezveze te mitove koji nemaju veze sa realnoscu. I da, btw, i onaj vas Ilija Garasanin je govorio o Bosnjacima muhamedanskim, pravoslavnim i katolickim al hajd, ko ce to tebi dokazati..dzango wrote:Nije se dozvoljavao pelaz na katolicizam. Kakve su odredbe bile uIslamu ili katolicizmu. Čitaj malo sa razumevanjem.govinda wrote:ti si majke mi budala..A sta mislis koja je kazna u zakonu svetih otaca predvidjena za katolika? De ba, nemoj me zajebavati..dzango wrote:Dakle nije bilo progona katolika,govinda wrote:. О јереси латинској:
slavonijom se u to doba smatralo i ovo di sam ja tj tu se kod mene taj rub lomio recimo novljani se maltene smatraju slavoncima a i imaju drugačiji govor od kutinjana s kojima su daljinom u prepišaju.... uglavnom to je uistinu u to doba bila zona sumraka.... ovo kod mene je i dan danas opasan prostor kad je u pitanju voda.... kada bi kojim slučajem pala malo žešća kiša koje u principu nema već pitaj boga koliko dugo sisak stari i sisak prečki bi komplet bio pod vodom kako je to nekada bilo svako malo sve pod vodom... jebote da je doć kod nas kad su vodostaji visoki.... a grad opkoljen odrom, kupom i savom a to vam onda izgleda ovako u samom centru gradagovinda wrote:ma da, Bosna u to doba Osmanskog osvajanja mozda da je brojala 300 000 stanovnika...Slavonija je bila sva mocvarna, Morovic bio veliko naselje u to doba, mos mislit kakva su ostala naselja bila..michaellcmacha wrote:otprilike tako.... u to doba većina kontinenta je bila pustopoljina... npr sisak u to doba nije postojao, tj zamro je u 4 stoljeću i kao grad nije funkcionirao sve do iza bitke kod siska iako je imao potpisanu povelju još 1200 i neke godine... i čak se nalazio i na ebstorfskoj i herefordskoj karti svijeta... u stvari na cijelom tom prostoru nalazila su se vlastelinstva i pokoje naselje sa stokom sitnog zuba...govinda wrote:A otkud tebi da su eto bas srpski plemici bili avangarda u tadasnjoj Evropi? Ja ti kazem da nisu bili nikakva avangarda i podastro sam ti dokaze i ti spominjes Lazarevica i Brankovica a u to doba je Kolumbo vec plovio prema Amerikama, malo kasnije ce onaj da otplovi do Indije a Srbi su od mornarice imali samo camac na Moravi..ako je ko bio avangarda tada onda je to bio Dubrovnik, mi svi ostali smo bili seljacici zauzeti svojim svadjama oko medja...dzango wrote:
a ovako kupa izgleda kad je pitoma
2015-08-08
Isto i tad ko i sad. Nego ti brate naprica o tim Nemanjicima svasta, te avangarda, te slobode, te kurac palac, rekao bi covjek da su Nemanjici bili lijevi liberali koji su postovali slobodu vjere, govora i seksualne orijentacije a kad prdnu nije smrdilo nego se sirio miris djurdjevka sve do Pariza...dzango wrote:Nije bre mit već politika. Naravno da se suzbijao uticaj druge strane. To su radili i sa druge strane. Nego, kakav je odnos bio Islama na prelazak na hrišćanstvo?govinda wrote:;dzango wrote:govinda wrote:dzango wrote:
2016-11-17
zato ste prodavali veru za konak i večeru, pa je car dule morao i zakonom to da reguliše.... ;))dzango wrote:Nigde se ne propiduju kazne za rođene katolike. Kakvo je stanje bilo sa pravoslavcima u ktaoličkim zemljama? Pravoslavac nije smeo da prenoći u Dubrovniku vekovima kasnije.govinda wrote:Dakle, ova tri clana Zakonika su dovoljan dokaz da je u Dusanovo vrijeme po Srbiji bilo dosta katolika jos uvijek, cim je on imao potrebu da reaguje ovako i predvidi kazne za katolike-
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:slavonijom se u to doba smatralo i ovo di sam ja tj tu se kod mene taj rub lomio recimo novljani se maltene smatraju slavoncima a i imaju drugačiji govor od kutinjana s kojima su daljinom u prepišaju.... uglavnom to je uistinu u to doba bila zona sumraka.... ovo kod mene je i dan danas opasan prostor kad je u pitanju voda.... kada bi kojim slučajem pala malo žešća kiša koje u principu nema već pitaj boga koliko dugo sisak stari i sisak prečki bi komplet bio pod vodom kako je to nekada bilo svako malo sve pod vodom... jebote da je doć kod nas kad su vodostaji visoki.... a grad opkoljen odrom, kupom i savom a to vam onda izgleda ovako u samom centru gradagovinda wrote:ma da, Bosna u to doba Osmanskog osvajanja mozda da je brojala 300 000 stanovnika...Slavonija je bila sva mocvarna, Morovic bio veliko naselje u to doba, mos mislit kakva su ostala naselja bila..michaellcmacha wrote:otprilike tako.... u to doba većina kontinenta je bila pustopoljina... npr sisak u to doba nije postojao, tj zamro je u 4 stoljeću i kao grad nije funkcionirao sve do iza bitke kod siska iako je imao potpisanu povelju još 1200 i neke godine... i čak se nalazio i na ebstorfskoj i herefordskoj karti svijeta... u stvari na cijelom tom prostoru nalazila su se vlastelinstva i pokoje naselje sa stokom sitnog zuba...govinda wrote:A otkud tebi da su eto bas srpski plemici bili avangarda u tadasnjoj Evropi? Ja ti kazem da nisu bili nikakva avangarda i podastro sam ti dokaze i ti spominjes Lazarevica i Brankovica a u to doba je Kolumbo vec plovio prema Amerikama, malo kasnije ce onaj da otplovi do Indije a Srbi su od mornarice imali samo camac na Moravi..ako je ko bio avangarda tada onda je to bio Dubrovnik, mi svi ostali smo bili seljacici zauzeti svojim svadjama oko medja...dzango wrote:
a ovako kupa izgleda kad je pitoma
bome, i potoci imaju nekad strašnu moć transformacije, u Umagu ima jedan jedva teče većinu godine, i onda napravi milijunsku štetu jedne godine kad su kiše napadale, jer budale iz komunalnog ne čiste odvode..
znaš koji je krajnji bed u cijeloj toj priči... đango uistinu i vjeruje u to što priča...govinda wrote:Isto i tad ko i sad. Nego ti brate naprica o tim Nemanjicima svasta, te avangarda, te slobode, te kurac palac, rekao bi covjek da su Nemanjici bili lijevi liberali koji su postovali slobodu vjere, govora i seksualne orijentacije a kad prdnu nije smrdilo nego se sirio miris djurdjevka sve do Pariza...dzango wrote:Nije bre mit već politika. Naravno da se suzbijao uticaj druge strane. To su radili i sa druge strane. Nego, kakav je odnos bio Islama na prelazak na hrišćanstvo?govinda wrote:;
2015-08-08
Srednji vijek, pravilo one si vjere koje ti je i gospodar, car, vlastelin, knez...Nije tu bilo nekog referenduma o tome hoce li se biti katolik ili pravoslavac, nego car ili kralj kako kaze..zato se uostalom i tako masovno prelazilo na Islam kasnije, dosao novi car, mora se sad po njegovom..kad su kasnije skontali da ne moraju jer ih niko i ne goni da budu muslimani a s time ako predju na islam odmah moraju pod uniformu pa se moze i glava izgubit tamo negdje u Aziji ili malo blize u Ugarskoj onda je bilo razmisljanje tipa ma jebes to, platim porez, niko me ne dira, sta se ja tu imam mijesat u svjetsku politiku..michaellcmacha wrote:zato ste prodavali veru za konak i večeru, pa je car dule morao i zakonom to da reguliše.... ;))dzango wrote:Nigde se ne propiduju kazne za rođene katolike. Kakvo je stanje bilo sa pravoslavcima u ktaoličkim zemljama? Pravoslavac nije smeo da prenoći u Dubrovniku vekovima kasnije.govinda wrote:Dakle, ova tri clana Zakonika su dovoljan dokaz da je u Dusanovo vrijeme po Srbiji bilo dosta katolika jos uvijek, cim je on imao potrebu da reaguje ovako i predvidi kazne za katolike-
2016-11-17
ma znam, zivim okruzen takvima..michaellcmacha wrote:znaš koji je krajnji bed u cijeloj toj priči... đango uistinu i vjeruje u to što priča...govinda wrote:Isto i tad ko i sad. Nego ti brate naprica o tim Nemanjicima svasta, te avangarda, te slobode, te kurac palac, rekao bi covjek da su Nemanjici bili lijevi liberali koji su postovali slobodu vjere, govora i seksualne orijentacije a kad prdnu nije smrdilo nego se sirio miris djurdjevka sve do Pariza...dzango wrote:Nije bre mit već politika. Naravno da se suzbijao uticaj druge strane. To su radili i sa druge strane. Nego, kakav je odnos bio Islama na prelazak na hrišćanstvo?govinda wrote:;
2016-11-17
A sto se tice potoka i poplava, hajd ovaj moj potok sto nas poplavi prije nekoliko godina, nego u Rovinju sam jedne godine to dozivio, pao pljusak bas jak, zacepi se kanalizacija i onda poce vracati..jbt, to su rijeke tekle ulicama..
2016-11-17
Đango je wazal istočnog rimskog čarstwa.
Bizant je ime koje je neki Šwabo nadjenuo nakon pada istoga ...NIKAD se sami nisu tako naziwali.
istočno rimsko čarstwo ili samo građani Rima.
Bizant je ime koje je neki Šwabo nadjenuo nakon pada istoga ...NIKAD se sami nisu tako naziwali.
istočno rimsko čarstwo ili samo građani Rima.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 12 of 18 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18
Similar topics
» Proglasena uzbuna u Srbiji!Austro ugarska opet najavljuje rat Srbiji
» Ugarska se širi
» Uskrsnuće Austro-Ugarske
» Da li vam se sviđa ovo što vidite? Monarhija je rešenje
» monarhija nije prevaziđen oblik uređenja
» Ugarska se širi
» Uskrsnuće Austro-Ugarske
» Da li vam se sviđa ovo što vidite? Monarhija je rešenje