Rusijaj izlazi iz recesija sve veća ulaganja europskih i američkih tvrtki
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Rusijaj izlazi iz recesija sve veća ulaganja europskih i američkih tvrtki
http://www.telegram.hr/biznis-tech/izgleda-da-je-rusija-na-putu-izlaska-iz-recesije-velike-strane-kompanije-vec-neko-vrijeme-ulazu-ozbiljan-novac/
Kermit-
2014-04-17
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Re: Rusijaj izlazi iz recesija sve veća ulaganja europskih i američkih tvrtki
Biznis je biznis.
Podijelite:
inShare
Rusko izdanje časopisa National Geographic Traveler uvrstilo je Hrvatsku u TOP 3 najboljih turističkih destinacija za obiteljski odmor! Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj dodjeli nagrada „Top travel destinations“ koju časopis National Geographic organizira već šest godina, a ovogodišnja dodjela se održala u Moskvi. Važno je napomenuti da se nagrade dodjeljuju na osnovi online glasovanja ruskih turista te da je ovo već druga godina za redom da Hrvatska ulazi među tri najbolje destinacije u ovoj kategoriji („Best Family Destination“). Nagradu je, u ime Hrvatske turističke zajednice, primio Rajko Ružička, direktor Predstavništva u Moskvi, a važnost ove nagrade i ruskog tržišta općenito naglašava i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.
– Rusko se tržište u posljednjih nekoliko godina nalazi u vrlo specifičnim okolnostima koje su znatno otežavale naše poslovanje na tom tržištu. Međutim, Hrvatska turistička zajednica nije odustala od ruskih turista, a sukladno našim najavama i očekivanjima u ovoj smo godini zaustavili trend pada ruskih turista u hrvatskim destinacijama. Ova nagrada samo potvrđuje da možemo računati na ruske turiste, posebice na one kojima je motiv dolaska obiteljski odmor – poručio je direktor Ivičić.
Uz nagradu za obiteljski turizam, National Geographic dodjeljuje nagrade i u kategorijama kao što su „Beach vacation”, „Mountain skiing vacation”, „Sightseeing vacation”, „Agrotourism”, „Wellness vacation”, „Eco-vacation”, „Adventure tourism”, „Russian tourism”, „Discovery of the Year”, „Gastronomic tourism” i „Exotic tourism”. Također, uz navedene nagrade vezane uz same destinacije, čitatelji časopisa biraju pobjednike i u kategorijama kao što su „Best Foreign Airline”, „Best Russian Airline”, „Best hotel chain”, „Best Beach Hotel”, „Best Internet Service” i „Best travel program on TV”.
Tako je ove godine, u kategoriji „Najbolja emisija o turizmu na TV-u“ („Best travel program on TV”), nagradu osvojila TV emisija „Poedem poedim” federalne ruske televizijske kuće NTV. Riječ je o emisiji s jednim od najvećih rejtinga gledanosti, a upravo je jedna od epizoda ove godine snimana u Hrvatskoj i to na lokacijama u Zagrebu i Istri.
Podsjećamo kako ovo nije jedino priznanje hrvatskom turizmu u ovoj godini na ruskom tržištu. Naime, Udruženje nacionalnih turističkih ureda (ANTOR), čije Vijeće svake godine dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija, ove je godine nagradilo Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Moskvi u kategoriji najuspješnijih i najaktivnijih Nacionalnih turističkih ureda, javili su iz HTZ-a.
Rusi nas drže među najboljim destinacijama za obiteljski odmor
23.11.2016 @ 9:03 Dulist AktualnoPodijelite:
inShare
Rusko izdanje časopisa National Geographic Traveler uvrstilo je Hrvatsku u TOP 3 najboljih turističkih destinacija za obiteljski odmor! Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj dodjeli nagrada „Top travel destinations“ koju časopis National Geographic organizira već šest godina, a ovogodišnja dodjela se održala u Moskvi. Važno je napomenuti da se nagrade dodjeljuju na osnovi online glasovanja ruskih turista te da je ovo već druga godina za redom da Hrvatska ulazi među tri najbolje destinacije u ovoj kategoriji („Best Family Destination“). Nagradu je, u ime Hrvatske turističke zajednice, primio Rajko Ružička, direktor Predstavništva u Moskvi, a važnost ove nagrade i ruskog tržišta općenito naglašava i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.
– Rusko se tržište u posljednjih nekoliko godina nalazi u vrlo specifičnim okolnostima koje su znatno otežavale naše poslovanje na tom tržištu. Međutim, Hrvatska turistička zajednica nije odustala od ruskih turista, a sukladno našim najavama i očekivanjima u ovoj smo godini zaustavili trend pada ruskih turista u hrvatskim destinacijama. Ova nagrada samo potvrđuje da možemo računati na ruske turiste, posebice na one kojima je motiv dolaska obiteljski odmor – poručio je direktor Ivičić.
Uz nagradu za obiteljski turizam, National Geographic dodjeljuje nagrade i u kategorijama kao što su „Beach vacation”, „Mountain skiing vacation”, „Sightseeing vacation”, „Agrotourism”, „Wellness vacation”, „Eco-vacation”, „Adventure tourism”, „Russian tourism”, „Discovery of the Year”, „Gastronomic tourism” i „Exotic tourism”. Također, uz navedene nagrade vezane uz same destinacije, čitatelji časopisa biraju pobjednike i u kategorijama kao što su „Best Foreign Airline”, „Best Russian Airline”, „Best hotel chain”, „Best Beach Hotel”, „Best Internet Service” i „Best travel program on TV”.
Tako je ove godine, u kategoriji „Najbolja emisija o turizmu na TV-u“ („Best travel program on TV”), nagradu osvojila TV emisija „Poedem poedim” federalne ruske televizijske kuće NTV. Riječ je o emisiji s jednim od najvećih rejtinga gledanosti, a upravo je jedna od epizoda ove godine snimana u Hrvatskoj i to na lokacijama u Zagrebu i Istri.
Podsjećamo kako ovo nije jedino priznanje hrvatskom turizmu u ovoj godini na ruskom tržištu. Naime, Udruženje nacionalnih turističkih ureda (ANTOR), čije Vijeće svake godine dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija, ove je godine nagradilo Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Moskvi u kategoriji najuspješnijih i najaktivnijih Nacionalnih turističkih ureda, javili su iz HTZ-a.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
..mislim osobno da je doslo vrijeme da sjednemo za stol sa rusima i oni sa nama..i da se neke stavri rasciste..mislim da se tu problemi vuku do prije..i da to nema veze puno sa nato paktom i slicnim..da mi kazemo rujama sto im zamjeramo a oni nama....pa ako se ne mo's nac na istoj liniji zbog toga ok...ali da se bar otvoreno kaze da se ne pise svasta....mislim da je tu u pitanju dublja problematika....
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pre će biti - oni za stolom a vi ispod stola.vuksadinare wrote:..mislim osobno da je doslo vrijeme da sjednemo za stol sa rusima i oni sa nama..i da se neke stavri rasciste..mislim da se tu problemi vuku do prije..i da to nema veze puno sa nato paktom i slicnim..da mi kazemo rujama sto im zamjeramo a oni nama....pa ako se ne mo's nac na istoj liniji zbog toga ok...ali da se bar otvoreno kaze da se ne pise svasta....mislim da je tu u pitanju dublja problematika....
Šta je bilo sa sankcijama?
Budimo iskreni : nemožemo.vuksadinare wrote:..mislim osobno da je doslo vrijeme da sjednemo za stol sa rusima i oni sa nama..i da se neke stavri rasciste..mislim da se tu problemi vuku do prije..i da to nema veze puno sa nato paktom i slicnim..da mi kazemo rujama sto im zamjeramo a oni nama....pa ako se ne mo's nac na istoj liniji zbog toga ok...ali da se bar otvoreno kaze da se ne pise svasta....mislim da je tu u pitanju dublja problematika....
DIo smo eu i slijedimo tu politiku jer je to tako ......prije iza zatvorenih vrata ....di nas nitko nevidi i necuje.
2014-04-11
svojedobno prije desetak i vise godian citao sam da rusija inzistira da ima isti tretman ulaganja u jadransku obalu kao i drugi...i da su po tom pitanju diskriminirani..ali onda ej nastao onaj slucaj željezare mečelj...i tu je doslo do prvog veceg sukoba...pa pitanje ubojstva dvojice ruskih novinara 1991 na banovini koje su smaknuli srbi..rusi to ne zele zbog politickih odnosa sa srbijom priznati..rusi u ono vrijeme predbacuju da smo previse ugoscavali i tetosili kasparova koji je protivnik putinu....sve je to bilo prije naseg ulaska u nato i eu...
2015-09-08
moze i tako..RayMabus wrote:Budimo iskreni : nemožemo.vuksadinare wrote:..mislim osobno da je doslo vrijeme da sjednemo za stol sa rusima i oni sa nama..i da se neke stavri rasciste..mislim da se tu problemi vuku do prije..i da to nema veze puno sa nato paktom i slicnim..da mi kazemo rujama sto im zamjeramo a oni nama....pa ako se ne mo's nac na istoj liniji zbog toga ok...ali da se bar otvoreno kaze da se ne pise svasta....mislim da je tu u pitanju dublja problematika....
DIo smo eu i slijedimo tu politiku jer je to tako ......prije iza zatvorenih vrata ....di nas nitko nevidi i necuje.
2015-09-08
Istina je : Jedino tako.vuksadinare wrote:moze i tako..RayMabus wrote:Budimo iskreni : nemožemo.vuksadinare wrote:..mislim osobno da je doslo vrijeme da sjednemo za stol sa rusima i oni sa nama..i da se neke stavri rasciste..mislim da se tu problemi vuku do prije..i da to nema veze puno sa nato paktom i slicnim..da mi kazemo rujama sto im zamjeramo a oni nama....pa ako se ne mo's nac na istoj liniji zbog toga ok...ali da se bar otvoreno kaze da se ne pise svasta....mislim da je tu u pitanju dublja problematika....
2014-04-11
vuksadinare wrote:..mislim osobno da je doslo vrijeme da sjednemo za stol sa rusima i oni sa nama..i da se neke stavri rasciste..mislim da se tu problemi vuku do prije..i da to nema veze puno sa nato paktom i slicnim..da mi kazemo rujama sto im zamjeramo a oni nama....pa ako se ne mo's nac na istoj liniji zbog toga ok...ali da se bar otvoreno kaze da se ne pise svasta....mislim da je tu u pitanju dublja problematika....
Si lud? Nema s njima razgovora, to su zlotvori. Otvoreno podržavaju četnike.
Pa bile su četničko-ruske vojne vježbe na granici s Hrvatskom!?
Razgovarati s njima znači kapitulaciju i Veliku Srbiju.
crvenkasti-
2014-04-17
2014-04-11
..to je greska rusa....ta vjezba...da mozda toga nije bilo...mozda bi se dalo razgovarati da ne saljemo vojnike na baltik.....mi smo to shvatili kao provokaciju sto je normalno..to bi i drugi na nasem mjestu napravili...i mi i oni su svaki na svoj nacin napravili greskecrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:..mislim osobno da je doslo vrijeme da sjednemo za stol sa rusima i oni sa nama..i da se neke stavri rasciste..mislim da se tu problemi vuku do prije..i da to nema veze puno sa nato paktom i slicnim..da mi kazemo rujama sto im zamjeramo a oni nama....pa ako se ne mo's nac na istoj liniji zbog toga ok...ali da se bar otvoreno kaze da se ne pise svasta....mislim da je tu u pitanju dublja problematika....
2015-09-08
Nije ta vježba usmjerena prema nama nego na proturaketni štit u Rumunjskoj.
2014-04-11
..pa onda su trebali vjezbe radit uz rumunjsku granicu a ne nasu..mi nemamo proturaketni stit..RayMabus wrote:Nije ta vježba usmjerena prema nama nego na proturaketni štit u Rumunjskoj.
2015-09-08
vuksadinare wrote:..to je greska rusa....ta vjezba...da mozda toga nije bilo...mozda bi se dalo razgovarati da ne saljemo vojnike na baltik.....mi smo to shvatili kao provokaciju sto je normalno..to bi i drugi na nasem mjestu napravili...i mi i oni su svaki na svoj nacin napravili greskecrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:..mislim osobno da je doslo vrijeme da sjednemo za stol sa rusima i oni sa nama..i da se neke stavri rasciste..mislim da se tu problemi vuku do prije..i da to nema veze puno sa nato paktom i slicnim..da mi kazemo rujama sto im zamjeramo a oni nama....pa ako se ne mo's nac na istoj liniji zbog toga ok...ali da se bar otvoreno kaze da se ne pise svasta....mislim da je tu u pitanju dublja problematika....
Rusi su se zajebali i sad smo im neprijatelji.
crvenkasti-
2014-04-17
Pa i jesu ....neš ti par kilometara vamo par kilometara tamo u Vojvodini.vuksadinare wrote:..pa onda su trebali vjezbe radit uz rumunjsku granicu a ne nasu..mi nemamo proturaketni stit..RayMabus wrote:Nije ta vježba usmjerena prema nama nego na proturaketni štit u Rumunjskoj.
Inace ovo je više greška Srbije jer oni su UVJERENI da su Rusi tu radi Hr i BiH te Kosova itd itd itd.
Last edited by RayMabus on 25/11/2016, 12:15; edited 1 time in total
2014-04-11
..jbg..znas kako se pocne..nije isto kriv kao onaj tko baci prvi kamencrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:..to je greska rusa....ta vjezba...da mozda toga nije bilo...mozda bi se dalo razgovarati da ne saljemo vojnike na baltik.....mi smo to shvatili kao provokaciju sto je normalno..to bi i drugi na nasem mjestu napravili...i mi i oni su svaki na svoj nacin napravili greskecrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:..mislim osobno da je doslo vrijeme da sjednemo za stol sa rusima i oni sa nama..i da se neke stavri rasciste..mislim da se tu problemi vuku do prije..i da to nema veze puno sa nato paktom i slicnim..da mi kazemo rujama sto im zamjeramo a oni nama....pa ako se ne mo's nac na istoj liniji zbog toga ok...ali da se bar otvoreno kaze da se ne pise svasta....mislim da je tu u pitanju dublja problematika....
Rusi su se zajebali i sad smo im neprijatelji.
2015-09-08
pa to je to....rus ne kuzi da mu glupi srbin vise steti nego ima koristi od njega.....u njihovim medijima rije dvije godine kad je bila prva vjezba bila...vec je bilo u naslovima tamosnjih medija..'hrvati pazite se...'..ne u svim ali u nekim je poput informera,kurira i slicnih....i normalno reakcija je tu...RayMabus wrote:Pa i jesu ....neš ti par kilometara vamo par kilometara tamo u Vojvodini.vuksadinare wrote:..pa onda su trebali vjezbe radit uz rumunjsku granicu a ne nasu..mi nemamo proturaketni stit..RayMabus wrote:Nije ta vježba usmjerena prema nama nego na proturaketni štit u Rumunjskoj.
Inace ovo je više greška Srbije jer oni su UVJERENI da su Rusi tu radi Hr i BiH te Kosova itd itd itd.
2015-09-08
To i nije čudno kad se zna da su Srbi rusofilni a njihoi političari skupljaju poene na račun ovoga. RUsi su u Srbiji radi proturaketnog štita u RUmunjskoj.vuksadinare wrote:
pa to je to....rus ne kuzi da mu glupi srbin vise steti nego ima koristi od njega.....u njihovim medijima rije dvije godine kad je bila prva vjezba bila...vec je bilo u naslovima tamosnjih medija..'hrvati pazite se...'..ne u svim ali u nekim je poput informera,kurira i slicnih....i normalno reakcija je tu...
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Veleposlanica SAD-a: Spremamo nova ulaganja u Hrvatskoj
» Recesija ante portas
» Turska: ogromna ulaganja Kine spašavaju Erdogana
» Premijer BiH: U Europi je sad recesija, mi smo je izbjegli
» Užas u Nizozemskoj: recesija i katastrofa
» Recesija ante portas
» Turska: ogromna ulaganja Kine spašavaju Erdogana
» Premijer BiH: U Europi je sad recesija, mi smo je izbjegli