24.studenog 1833.rođen Jovan Jovanović Zmaj-hvalospjev Hrvatima
Page 1 of 1
24.studenog 1833.rođen Jovan Jovanović Zmaj-hvalospjev Hrvatima
http://www.narod.hr/kultura/24-studenog-1833-roden-jovan-jovanovic-zmaj-hvalospjev-hrvatima
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: 24.studenog 1833.rođen Jovan Jovanović Zmaj-hvalospjev Hrvatima
U Rijeci su ga zvali Jovan Jovanović treći maj.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nikad nista lepse za decu na kugli zemaljskoj nije napisano od cika Jovinih pesama...
Dočepo se mali brata očevoga sata,
a sat je od zlata pa ima i vrata,
- ala je to lepo!
A na uvo kad ga metne,
tad se čuje neka zveka,
sat govori: tika-taka!
Brata misli: hoće mleka.
- Ala je to mudro!
Zalio ga slatkim mlekom nekoliko puti,
brata misli: sat se najo pa sad zato ćuti.
- Al' se razumemo!
Sad su puni obadvoje,
i satić i brata,
obadvoje sada ćute.
A kad dođe tata,
- al' će biti gužve!
Mali brata
Dočepo se mali brata očevoga sata,
a sat je od zlata pa ima i vrata,
- ala je to lepo!
A na uvo kad ga metne,
tad se čuje neka zveka,
sat govori: tika-taka!
Brata misli: hoće mleka.
- Ala je to mudro!
Zalio ga slatkim mlekom nekoliko puti,
brata misli: sat se najo pa sad zato ćuti.
- Al' se razumemo!
Sad su puni obadvoje,
i satić i brata,
obadvoje sada ćute.
A kad dođe tata,
- al' će biti gužve!
bogamo stanojko ovi tvoje dveri u ratu sa seseljevim..padaju međusobne optuzbe samo tako
2015-09-08
Ma kakav rat... To su ista govna ko i ovi njihovi siptarovi isprdci...vuksadinare wrote:bogamo stanojko ovi tvoje dveri u ratu sa seseljevim..padaju međusobne optuzbe samo tako
Po meni ga ipak prešišao Brankec.Stanojko wrote:Nikad nista lepse za decu na kugli zemaljskoj nije napisano od cika Jovinih pesama...
2014-04-22
eto da ne ispadne da ja izmišljam, što sokol voli reć kad su njegova braća u pitanju, ali činjenica je da su srbi u velikoj mjeri bili na ruku i pod ruku sa mađaronima, isto kao što su se tako ponašali i židovi, a u to vrijeme je najštetočinskija politička grupa u hrvatskoj bila unionistička stranka u kojoj je po dobrom hrvatskom običaju bilo pun krc i osamsto hrvatskih izdajnika.... i onda se mi čudimo zaš smo i dan danas u banani a kako i nećemo biti kad nam kraj nas samih neprijatelja ni ne treba iako ih imamo i danas ko i onomad....
2015-08-08
smeta im sto hrvati nisu imperijalisticki nastrojeni...i to su vidjeli kao znak slabostimichaellcmacha wrote:eto da ne ispadne da ja izmišljam, što sokol voli reć kad su njegova braća u pitanju, ali činjenica je da su srbi u velikoj mjeri bili na ruku i pod ruku sa mađaronima, isto kao što su se tako ponašali i židovi, a u to vrijeme je najštetočinskija politička grupa u hrvatskoj bila unionistička stranka u kojoj je po dobrom hrvatskom običaju bilo pun krc i osamsto hrvatskih izdajnika.... i onda se mi čudimo zaš smo i dan danas u banani a kako i nećemo biti kad nam kraj nas samih neprijatelja ni ne treba iako ih imamo i danas ko i onomad....
2015-09-08
Bedastoće. Pričamo o pjesništvu. Zar je "Ježeva kućica" bila u službi nekakvog velikosrpstva???michaellcmacha wrote:eto da ne ispadne da ja izmišljam, što sokol voli reć kad su njegova braća u pitanju, ali činjenica je da su srbi u velikoj mjeri bili na ruku i pod ruku sa mađaronima, isto kao što su se tako ponašali i židovi, a u to vrijeme je najštetočinskija politička grupa u hrvatskoj bila unionistička stranka u kojoj je po dobrom hrvatskom običaju bilo pun krc i osamsto hrvatskih izdajnika.... i onda se mi čudimo zaš smo i dan danas u banani a kako i nećemo biti kad nam kraj nas samih neprijatelja ni ne treba iako ih imamo i danas ko i onomad....
Ma dajte nemojte me zajebavat!
2014-04-22
I vama derivatima uvijek su drugi krivi.
Bilo Židovi,bilo Mađari,bilo Talijani,bilo Srbi.
Sada vam smetaju i Rusi.
Možda ćete sutra jednog Dostojevskog ili Tolstoja proglasiti velikosrbima.
Ako ćemo pošteno drug Staljin se najviše borio za priznavanje hrvatske samostojnosti.
Sada vam smetaju i Rusi.
Ako ćemo pošteno drug Staljin se najviše borio za priznavanje hrvatske samostojnosti.
2014-04-22
jbg kad nismo imperijalisticki raspolozeni...a to je uvijek znak slabosti...kako se mos malim zadovoljavavat kad mos pokusati bar biti veliki...skromni smo sto ces...mi smo zadovoljni svojom kucicom...ne dirajte je necemo ni mi vads...pokusate li odu prsti a mozda i glava...drug staljin je bio jedini koji ji bio za hrvatsku...slava mujastreb wrote:I vama derivatima uvijek su drugi krivi.
Sada vam smetaju i Rusi.
2015-09-08
Je l' on izmislio traktor?
2016-11-17
ja ovdje nisam ništa rekao protiv jove, nedao Bog.... nego sam naznačio da je i on tada pozvao srbe u hrvatskoj da stanu uz hrvate i potpomognu u borbi za osamostaljenje od mađara.... međutim srbi su zajedno s financijski jakim židovima i politički jakim mađaronima odigravali u korist mađara.... to je posebno bilo izraženo kod mene u sisku.... ti recimo u toj konstelaciji bi spadao u unioniste.... a njih su hrvati u to doba smatrali smrtnim neprijateljima....jastreb wrote:Bedastoće. Pričamo o pjesništvu. Zar je "Ježeva kućica" bila u službi nekakvog velikosrpstva???michaellcmacha wrote:eto da ne ispadne da ja izmišljam, što sokol voli reć kad su njegova braća u pitanju, ali činjenica je da su srbi u velikoj mjeri bili na ruku i pod ruku sa mađaronima, isto kao što su se tako ponašali i židovi, a u to vrijeme je najštetočinskija politička grupa u hrvatskoj bila unionistička stranka u kojoj je po dobrom hrvatskom običaju bilo pun krc i osamsto hrvatskih izdajnika.... i onda se mi čudimo zaš smo i dan danas u banani a kako i nećemo biti kad nam kraj nas samih neprijatelja ni ne treba iako ih imamo i danas ko i onomad....
Ma dajte nemojte me zajebavat!
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
derivat ti je ono što ti bez mozga baulja po kući, zajedno s tobom....jastreb wrote:I vama derivatima uvijek su drugi krivi.
Sada vam smetaju i Rusi.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Similar topics
» Nisam rođen u Hrvatskoj. Ja sam rođen u srpskoj Dalmaciji
» Hvalospjev o ,,Njonji'' na INDEX-u
» Zmaj od Šipova Partija prevarenih
» Referendum u Republici Srpskoj održat će se 15. studenog!
» Udruga žena iz Domovinskog rata - Zadar u epizodi "hvalospjev lukici "
» Hvalospjev o ,,Njonji'' na INDEX-u
» Zmaj od Šipova Partija prevarenih
» Referendum u Republici Srpskoj održat će se 15. studenog!
» Udruga žena iz Domovinskog rata - Zadar u epizodi "hvalospjev lukici "
Page 1 of 1