Frljić doista pretjerao:'Gola žena u hidžabu iz spolovila vadi državnu zastavu,a Isus silazi sa križa da bi je silovao'!
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Frljić doista pretjerao:'Gola žena u hidžabu iz spolovila vadi državnu zastavu,a Isus silazi sa križa da bi je silovao'!
Gledao sam par njegovih predstava. Voli provocirati, sto jest jest. I da, u pravu si, cim ga svi napadaju redom onda tu nesto ima.debotoijusto wrote:govinda wrote:Tekst koji se odnosio na progon Jevreja u nacistickoj Njemackoj Frljic je prilagodio danasnjem vremenu i ovoj frci oko izbjeglica.debotoijusto wrote:pogledao bi izvedbu kad bi imao prigodu
zasigurno ima tu nesto vise od provokacije
ne pratim kazaliste no znam dosta o frljicevom radu iz tiskovina/portala
vidim da svi "mrze" njegov rad kad govori o njima , meni dovoljno
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Re: Frljić doista pretjerao:'Gola žena u hidžabu iz spolovila vadi državnu zastavu,a Isus silazi sa križa da bi je silovao'!
....ima...da nije bas svoj..uostalom to ej i priznao....govinda wrote:Gledao sam par njegovih predstava. Voli provocirati, sto jest jest. I da, u pravu si, cim ga svi napadaju redom onda tu nesto ima.debotoijusto wrote:govinda wrote:Tekst koji se odnosio na progon Jevreja u nacistickoj Njemackoj Frljic je prilagodio danasnjem vremenu i ovoj frci oko izbjeglica.debotoijusto wrote:pogledao bi izvedbu kad bi imao prigodu
zasigurno ima tu nesto vise od provokacije
ne pratim kazaliste no znam dosta o frljicevom radu iz tiskovina/portala
vidim da svi "mrze" njegov rad kad govori o njima , meni dovoljno
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
gledao si ili samo pratis drugaciji tisak od mene ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Uostalom i sam tehnički ministar kulture, Hasanbegović, je pred kraj svog mandata izjavio kako kulturne predstave, priredbe i manifestacije trebaju imati nadstranački i nadpolitički značaj.
Frljić je mentalno bolestan čovjek. Definitivno.debotoijusto wrote:Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Vidio. Smeće koje vrijeđa umjetnost, a ne da se njom naziva.debotoijusto wrote:Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
Guest- Guest
Pa nema Frljićeve predstave koju on gledao nije. Zna on.debotoijusto wrote:Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
Ti se ne razumijes u umjetnost, drz se kulena i,...kulenove seke:)Starhemberg wrote:Vidio. Smeće koje vrijeđa umjetnost, a ne da se njom naziva.debotoijusto wrote:Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
dijagram-
2015-08-09
Gledao si njegovog "Oca na sluzbenom putu"?Starhemberg wrote:Vidio. Smeće koje vrijeđa umjetnost, a ne da se njom naziva.debotoijusto wrote:Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
2016-11-17
Svaka osoba kontaminirana trgovačkom ideologijom kandidat je za žrtvovanje svog života, svoje slobode, svoje sposobnosti mišljenja, u cilju kupnje vlastite sigurnosti. Pristaje od sebe se rastati, ako ga u zamjenu rukovoditelji sistema i njihovi kolaboranti uračunaju kao dio mase korisne za dobro funkcioniranje stroja za proizvodnju profita.
Upravo tako. Onom tko u ovoj predstavi vidi umjetnost, ili uopće nešto vrijedno pažnje, neka se posavjetuje sa psihijatrom.Starhemberg wrote:Vidio. Smeće koje vrijeđa umjetnost, a ne da se njom naziva.debotoijusto wrote:Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
2016-07-22
Vidiš jednu i vidio si sve. Stil je prepoznatlji. Samo ne vjerujem da ga prikazuju za šankom, uz Heineken, no tko će znati, kad je Frlje za raju.... :)
Guest- Guest
Eroo wrote:Upravo tako. Onom tko u ovoj predstavi vidi umjetnost, ili uopće nešto vrijedno pažnje, neka se posavjetuje sa psihijatrom.Starhemberg wrote:Vidio. Smeće koje vrijeđa umjetnost, a ne da se njom naziva.debotoijusto wrote:Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
reci ti njima Ero
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Vidio. Smeće koje vrijeđa umjetnost, a ne da se njom naziva.debotoijusto wrote:Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
onda uvazavam komentar
ipak je izazvalo neku reakciju kod tebe , nekako je to jedan od ciljeva kazalisnog izricaja
dakle ima tu nesto
2014-04-12
Gledao sam i njegovu Kuću lutaka... Pulp fiction isto. Zamisli, kao da nisu njegovi.govinda wrote:Gledao si njegovog "Oca na sluzbenom putu"?Starhemberg wrote:Vidio. Smeće koje vrijeđa umjetnost, a ne da se njom naziva.debotoijusto wrote:Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
Guest- Guest
Kako moze biti "gola zena u hidzabu"??
Guest- Guest
Eroo wrote:Frljić je mentalno bolestan čovjek. Definitivno.debotoijusto wrote:Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
di si @ero kuco stara
vidim ide te dijagnostika danas
2014-04-12
O čemu i o komu ti to?govinda wrote:Gledao si njegovog "Oca na sluzbenom putu"?Starhemberg wrote:Vidio. Smeće koje vrijeđa umjetnost, a ne da se njom naziva.debotoijusto wrote:Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
2016-07-22
Baca fore iz osnovne škole :)Eroo wrote:O čemu i o komu ti to?govinda wrote:Gledao si njegovog "Oca na sluzbenom putu"?Starhemberg wrote:Vidio. Smeće koje vrijeđa umjetnost, a ne da se njom naziva.debotoijusto wrote:Starhemberg wrote:Frljić nije umjetnik, već diletant koji prodaje svoje nebuloze pod umjetnost.
Guest- Guest
Ako do sada nije napravio nista vrijedno to ne znaci da ga treba prestati financirati.
Dapace, udvostruciti novcice i mozda u poznim godinama konacno napravi nesto solidno.
Najlakse ga skinuti sa sise, a sto bi on onda, nista ne zna, jadnicak.
Dapace, udvostruciti novcice i mozda u poznim godinama konacno napravi nesto solidno.
Najlakse ga skinuti sa sise, a sto bi on onda, nista ne zna, jadnicak.
dijagram-
2015-08-09
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Božo Petrov priznao da je Frljić pretjerao:'Frljić je previše provokativan za ono što smo preživjeli prije 20 godina'
» Uspješna integracija: Azilant odslušao predavanje o tretiranju žena u Europi pa silovao djelatnicu Crvenog križa
» POTPUNO GOLA PROŠETALA RIJEKOM: Na grudima ispisala – ‘ovo nije gola žena’
» Ecija gola omotana u zastavu
» Zoki se budi iz 'domoljubnog sna' i vrača na stare 'ljubavi:Red antifašizma,'oni mrze'-hdz,hdssb,glavas,hsp,desnica,zivio Frljić a i malo sam pretjerao hvaleći Tuđmana
» Uspješna integracija: Azilant odslušao predavanje o tretiranju žena u Europi pa silovao djelatnicu Crvenog križa
» POTPUNO GOLA PROŠETALA RIJEKOM: Na grudima ispisala – ‘ovo nije gola žena’
» Ecija gola omotana u zastavu
» Zoki se budi iz 'domoljubnog sna' i vrača na stare 'ljubavi:Red antifašizma,'oni mrze'-hdz,hdssb,glavas,hsp,desnica,zivio Frljić a i malo sam pretjerao hvaleći Tuđmana
Page 2 of 6