Erdogan želi legalizirati silovanje djevojčica
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Erdogan želi legalizirati silovanje djevojčica
Da, navodno, ovaj zakon se ne bi odnosio na takve. E sad, hajde ti vjeruj, pogotovo sto je vrhovni sud u par slucajeva oslobodio i takve. A i rodbina moze dogovoriti da mala na sudu kaze da je dala pristanak...mutava baštarda wrote:znači neće osloboditi i one koji bi imali odnos s maloljetnicom bez pristanka pa rodbina poslije dogovori brak, dok je silovatelj u zatvoru. bar nešto...govinda wrote:Sex sa maloljetnom osobom i sa pristankom je u Turskoj silovanje. Predlagac zakona tvrdi da zeli osloboditi takve, koji su imali sex sa pristankom. Sad, to sto se medju njima nalazi i mnostvo pedofila koji uspiju zavesti djevojcicu, to ocito predlagaca ne zanima. Ili nije razmisljao o tome.mutava baštarda wrote:
sex s maloljetnom osobom bez pristanka je također silovanje, a vjenčanje nakon silovanja zanači oslobađanje. tako su se nekada davno u ovim krajevima otimale mlade cure. uloviš, siluješ i odvedeš kući kao ženu.
Last edited by govinda on 21/11/2016, 14:30; edited 1 time in total
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
stupanj razvoja je ponudio i takva rješenja...kaja wrote:eto, rekla sam da ovi običaji imaju pristalica i ovdje.mutava baštarda wrote:sex s maloljetnom osobom bez pristanka je također silovanje, a vjenčanje nakon silovanja zanači oslobađanje. tako su se nekada davno u ovim krajevima otimale mlade cure. uloviš, siluješ i odvedeš kući kao ženu.govinda wrote:Ovako su mi rekli turski pravnici: Sex punoljetne osobe sa maloljetnom, cak i sa pristankom, je silovanje po turskim zakonima. Navodno po ovom zakonu takvi osudjenici ce bit oslobodjeni i nece nazad u zatvor SVE DOK SU U BRAKU.Medjutim, u Anadoliji su vrlo cesti dogovoreni brakovi maloljetnih djevojcica sa punoljetnim osobama, gdje naravno niko njih nista ne pita i koje su naravno "pristale" na sex. Iakos e takvi brakovi zakonski ne mogu sklopiti, porodice pronadju nekog hodzu koji ih za lovu serijatski vjenca i onda je eto taj brak ispravan pred Bogom i narodom. Dosadasnje vlasti su to nastojale sprijeciti kaznjavanjem punooljetnog supruznika. Ocito Erdogan cini uslugu svom glasackom tijelu.mutava baštarda wrote:radi li se ovdje o tome da je silovanje širi pojam i ukljućuje sex s maloljetnicom, s pristankom ili bez njega ili se radi o tome da je iz zakona izdvojeno silovanje bez pristanka.govinda wrote:
Da, radi se o svim maloljetnim osobama. Opet ponavljam, kao silovatelj u Tzurskoj moze biti osudjen 19. godisnjak koji je imao sex sa 17.godisnjakinjom. Sad, da je erdogan htio da taj detalj promijeni, vjerovatno bi to rijesio na bolji nacin, ovako ide na ruku dogovorenim brakovima izmedju roditelja djevojcica i nekog matorca.
a kad mu se moze. Izvukao se ispod sape MMF, privreda raste, mnogi Turci sad dobro zive, pomirio se sa Rusima, forsira tu neku pantursku politiku, svi su turska braca, i Turci, i Kazasi, i Nogajci i Ujguri i Turkmeni i Kirgizi i Bosnjaci i Cerkezi. A Nijemci su ga gurali od EU jer su se plasili turske privrede i konkurencije, ovaj ih sad odjebao, shvatio da moze bez njih a ima priliku i da zajebava EU kako hoce. Gledaj na proljece kad im opet gurne dva miliona izbjeglica.max123 wrote:erdogan kao prvo i prvo zeli od turske opet napravit osmanski kalifat.sve ono malo ca je ataturk liberalizirao ovaj velikoosman i balija zeli preokrenut.a legalizacija braka sa maloljetnicama je samo jos jedan mali kamencic u tom islamsko-osmanskom mozaiku...
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
max123 wrote:ovakva turska nesmi ni pod slucajno u eu.s druge strane moramo podpomoc normalnu,demokratsku tursku da ne nestane pod erdoganovim talibanskim satrapima.zajebana rabota..
Erdoganovi talibani već skoro 100 godina rade na ostvarenju ovih ciljeva, Muslimansko bratstvo je osnovano nakon propasti kalifata tokom 1. svijetskog rata, cilj im je ponovna islamizacija društva i ponovna uspostava kalifata. Sekularnost, republičko uređenje i domokracija sudavno izgubile bitku u tim državama, još negdje pred 20 godina, no tek sad to postaje očito.
Guest- Guest
Ljudska prava i osobne slobode su degenerirane zapadne vrijednosti .
Samo je dobar konzervativizam koji se regulira uz državnu čvrstu ruku, samo tradicija protiv degeneriranih zapadnih vrijednosti.
Samo je dobar konzervativizam koji se regulira uz državnu čvrstu ruku, samo tradicija protiv degeneriranih zapadnih vrijednosti.
Guest- Guest
mutava baštarda wrote:sex s maloljetnom osobom bez pristanka je također silovanje, a vjenčanje nakon silovanja zanači oslobađanje. tako su se nekada davno u ovim krajevima otimale mlade cure. uloviš, siluješ i odvedeš kući kao ženu.
Običaji ostali od Turaca?
catabbath-
2015-08-22
laka im rabota, kad je pucina nepismena i zavodljiva.zato religije uspjevaju tamo di je narod nepismen.krscanstvo u juznoj americi ili islam na bliskom istoku.moja jedina nada je internet, kao najidealnia mogucnost da velike mase nauce koristiti informacije i tako trenirati vlastiti razum.i onda dizati revolucije..deda wrote:max123 wrote:ovakva turska nesmi ni pod slucajno u eu.s druge strane moramo podpomoc normalnu,demokratsku tursku da ne nestane pod erdoganovim talibanskim satrapima.zajebana rabota..
Erdoganovi talibani već skoro 100 godina rade na ostvarenju ovih ciljeva, Muslimansko bratstvo je osnovano nakon propasti kalifata tokom 1. svijetskog rata, cilj im je ponovna islamizacija društva i ponovna uspostava kalifata. Sekularnost, republičko uređenje i domokracija sudavno izgubile bitku u tim državama, još negdje pred 20 godina, no tek sad to postaje očito.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
To je vezano i za otmicu mlade. Te su otmice uviek bile dogovarane, a medeni mjesec je razdoblje u kojem je mladić morao skrivati djevojku da bi stekao pravo na ženidbu. Jasno, takva se praksa izopačila u stvarna silovanja.max123 wrote:nekad je to bila i praksa u krscanstvu i judaizmu.muje ko muje u svemu kasne..
Ono kad ti ne bi, a muž baš bi, pa nađete kompromis.Eva wrote:A kaj znači čvrsta ruka?
čitao sam u Imotskom kakav je bio običaj.Regoč wrote:To je vezano i za otmicu mlade. Te su otmice uviek bile dogovarane, a medeni mjesec je razdoblje u kojem je mladić morao skrivati djevojku da bi stekao pravo na ženidbu. Jasno, takva se praksa izopačila u stvarna silovanja.max123 wrote:nekad je to bila i praksa u krscanstvu i judaizmu.muje ko muje u svemu kasne..
Tipa zaljubili bi se momak i cura, ali često bi se desilo da tipa najčešće od cure , familija neodobrava vezu (tipa bogatija obitelj itd, pa žele svoju udati negdje drugdje).
I onda bi cura utekla sa momkom, i negdje bi se posexali ,često i kod momka doma (ali nije bilo silovanje, nego dobrovoljno) , i onda roditelji nebi imali izbora, nego pristati na brak.
Zanimljivo u tim vezama je bilo dopušteno "mješenje" , tipa drpaju se, ovaj joj mjesi dude, ali sex 0 bodova.
Jer se nevinost cijenila tada(pa i danas ali manje) , pa i u poganskoj europi , isto nije bilo sexa prije braka.
Doduše to je tada funkcioniralo jer se u brak ulazilo sa 14,15,16 godina
Guest- Guest
To je uglavnom bilo tako, iako su i tada postojala silovanja, jer muškarci "nisu znali" razlikovati kad cura "neće", a kad neće.Milo Yiannopoulos wrote:čitao sam u Imotskom kakav je bio običaj.Regoč wrote:To je vezano i za otmicu mlade. Te su otmice uviek bile dogovarane, a medeni mjesec je razdoblje u kojem je mladić morao skrivati djevojku da bi stekao pravo na ženidbu. Jasno, takva se praksa izopačila u stvarna silovanja.max123 wrote:nekad je to bila i praksa u krscanstvu i judaizmu.muje ko muje u svemu kasne..
Tipa zaljubili bi se momak i cura, ali često bi se desilo da tipa najčešće od cure , familija neodobrava vezu (tipa bogatija obitelj itd, pa žele svoju udati negdje drugdje).
I onda bi cura utekla sa momkom, i negdje bi se posexali ,često i kod momka doma (ali nije bilo silovanje, nego dobrovoljno) , i onda roditelji nebi imali izbora, nego pristati na brak.
Zanimljivo u tim vezama je bilo dopušteno "mješenje" , tipa drpaju se, ovaj joj mjesi dude, ali sex 0 bodova.
Jer se nevinost cijenila tada(pa i danas ali manje) , pa i u poganskoj europi , isto nije bilo sexa prije braka.
To se zove hand job.Regoč wrote:Ono kad ti ne bi, a muž baš bi, pa nađete kompromis.Eva wrote:A kaj znači čvrsta ruka?
Guest- Guest
moja pok. baba se tako umakla. kasnije se sve izgladilo, baba morala proći neki tretman klečenjem i molitvom za oprost. nešto dalje u prošlost bilo je i pravih otmica.Regoč wrote:To je uglavnom bilo tako, iako su i tada postojala silovanja, jer muškarci "nisu znali" razlikovati kad cura "neće", a kad neće.Milo Yiannopoulos wrote:čitao sam u Imotskom kakav je bio običaj.Regoč wrote:To je vezano i za otmicu mlade. Te su otmice uviek bile dogovarane, a medeni mjesec je razdoblje u kojem je mladić morao skrivati djevojku da bi stekao pravo na ženidbu. Jasno, takva se praksa izopačila u stvarna silovanja.max123 wrote:nekad je to bila i praksa u krscanstvu i judaizmu.muje ko muje u svemu kasne..
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
moja se udala s 27 godina..B-)mutava baštarda wrote:moja pok. baba se tako umakla. kasnije se sve izgladilo, baba morala proći neki tretman klečenjem i molitvom za oprost. nešto dalje u prošlost bilo je i pravih otmica.Regoč wrote:To je uglavnom bilo tako, iako su i tada postojala silovanja, jer muškarci "nisu znali" razlikovati kad cura "neće", a kad neće.Milo Yiannopoulos wrote:čitao sam u Imotskom kakav je bio običaj.Regoč wrote:To je vezano i za otmicu mlade. Te su otmice uviek bile dogovarane, a medeni mjesec je razdoblje u kojem je mladić morao skrivati djevojku da bi stekao pravo na ženidbu. Jasno, takva se praksa izopačila u stvarna silovanja.max123 wrote:nekad je to bila i praksa u krscanstvu i judaizmu.muje ko muje u svemu kasne..
2014-04-12
stara curamaggie13 wrote:moja se udala s 27 godina..B-)mutava baštarda wrote:moja pok. baba se tako umakla. kasnije se sve izgladilo, baba morala proći neki tretman klečenjem i molitvom za oprost. nešto dalje u prošlost bilo je i pravih otmica.Regoč wrote:To je uglavnom bilo tako, iako su i tada postojala silovanja, jer muškarci "nisu znali" razlikovati kad cura "neće", a kad neće.Milo Yiannopoulos wrote:čitao sam u Imotskom kakav je bio običaj.Regoč wrote:
To je vezano i za otmicu mlade. Te su otmice uviek bile dogovarane, a medeni mjesec je razdoblje u kojem je mladić morao skrivati djevojku da bi stekao pravo na ženidbu. Jasno, takva se praksa izopačila u stvarna silovanja.
2015-09-14
Ne moramo sve po američki.Eva wrote:To se zove hand job.Regoč wrote:Ono kad ti ne bi, a muž baš bi, pa nađete kompromis.Eva wrote:A kaj znači čvrsta ruka?
nije joj trebalo zurit..dotarica :Dmutava baštarda wrote:stara curamaggie13 wrote:moja se udala s 27 godina..B-)mutava baštarda wrote:moja pok. baba se tako umakla. kasnije se sve izgladilo, baba morala proći neki tretman klečenjem i molitvom za oprost. nešto dalje u prošlost bilo je i pravih otmica.Regoč wrote:To je uglavnom bilo tako, iako su i tada postojala silovanja, jer muškarci "nisu znali" razlikovati kad cura "neće", a kad neće.Milo Yiannopoulos wrote:
čitao sam u Imotskom kakav je bio običaj.
2014-04-12
moja bila nađavla...maggie13 wrote:nije joj trebalo zurit..dotarica :Dmutava baštarda wrote:stara curamaggie13 wrote:moja se udala s 27 godina..B-)mutava baštarda wrote:moja pok. baba se tako umakla. kasnije se sve izgladilo, baba morala proći neki tretman klečenjem i molitvom za oprost. nešto dalje u prošlost bilo je i pravih otmica.Regoč wrote:
To je uglavnom bilo tako, iako su i tada postojala silovanja, jer muškarci "nisu znali" razlikovati kad cura "neće", a kad neće.
2015-09-14
haha, nije mogla docekat :0)mutava baštarda wrote:moja bila nađavla...maggie13 wrote:nije joj trebalo zurit..dotarica :Dmutava baštarda wrote:stara curamaggie13 wrote:moja se udala s 27 godina..B-)mutava baštarda wrote:
moja pok. baba se tako umakla. kasnije se sve izgladilo, baba morala proći neki tretman klečenjem i molitvom za oprost. nešto dalje u prošlost bilo je i pravih otmica.
2014-04-12
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» 52 godišnji muškarac tvrdi da je 6 godišnja djevojčica, želi se druiti sa vršnjakinjama
» Sultan Erdogan želi grčke otoke i Egejsko more : TO JE NAŠE
» Erdogan lupio cusku Bakiru:Turska ne zeli na Balkanu raditi vjerske razlike
» Redžep Tajip Erdogan izveo je na binu devojčicu u vojničkoj uniformi i upitao je da li želi da bude mučenik.
» Silovanje u EU- nije uvjek silovanje............
» Sultan Erdogan želi grčke otoke i Egejsko more : TO JE NAŠE
» Erdogan lupio cusku Bakiru:Turska ne zeli na Balkanu raditi vjerske razlike
» Redžep Tajip Erdogan izveo je na binu devojčicu u vojničkoj uniformi i upitao je da li želi da bude mučenik.
» Silovanje u EU- nije uvjek silovanje............
Page 4 of 5