Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
Poprilično ste nepismeni. Da je ovo bil igra Đavo i ugovor ja bih vam uzeo dušu na jeftin trik.
12 tisuča dozvola za radnike koji nisu iz EU.
Šta vi radite ?
Čitate : za radnike koji su iz regiona , Ukrajine , Moldavije .....i kao tu vam misli neidu dalje.
NETOČNO.
VAŠA DUŠA JE SADA MOJA.
ZAJEB.
12 tisuča dozvola za radnike koji nisu iz EU.
Šta vi radite ?
Čitate : za radnike koji su iz regiona , Ukrajine , Moldavije .....i kao tu vam misli neidu dalje.
NETOČNO.
VAŠA DUŠA JE SADA MOJA.
ZAJEB.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
Nije da neće raditi nego su izračunali da im se ne isplati, ako se radi o manje kvadrata cijena je razumljivo veća.kaja wrote:neka žive.RayMabus wrote:Ja super razmišljam ....ne želim da oko mene žive neki pitaj Boga koji ..ukidaj ta prokleta brodogradilišta.kaja wrote:ne razmišljaš dobro. zatvoriti brodogradnju jer su hrvati neradnici i razmišljaju kako prodati teren od dida i đabalebariti do kraj života.RayMabus wrote:Ja sam nacional socijalistički orijentiran .....bolje zapalit šumu nego da se štakori u njoj legu.
Brodogradnju u Hr treba uništit da nam ovi nedolaze .....jbte pola radnih dozvola samo za škverove ....goni to u pizdu malterinu .....uništit brodogradnju šta prije to bolje.
ma tjeraj ih u pizdu materinu, treba zaposliti sve druge
prijateljica mi traži keramičara 10 dana a i oni koji dođu hoće joj naplatiti 10 pločica kao suho zlato ili ne dođu uopće.
prema tome neka dođu ljudi raditi od kuda god..
Najbolje da će netko cijeli dan raditi za 100kn.
Trinity-
2014-04-17
Nisam postao Hrvat da bih sad radio. To sam mogao i u Jugoslaviji.
crvenkasti-
2014-04-17
Da, realna je opasnost da Arapi iz pustinje dodju u Hrvatsku i prave brodove...ili ne daj Boze crnci iz Konga.RayMabus wrote:Ja super razmišljam ....ne želim da oko mene žive neki pitaj Boga koji ..ukidaj ta prokleta brodogradilišta.kaja wrote:ne razmišljaš dobro. zatvoriti brodogradnju jer su hrvati neradnici i razmišljaju kako prodati teren od dida i đabalebariti do kraj života.RayMabus wrote:Ja sam nacional socijalistički orijentiran .....bolje zapalit šumu nego da se štakori u njoj legu.
Brodogradnju u Hr treba uništit da nam ovi nedolaze .....jbte pola radnih dozvola samo za škverove ....goni to u pizdu malterinu .....uništit brodogradnju šta prije to bolje.
ma tjeraj ih u pizdu materinu, treba zaposliti sve druge
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
epikur37 wrote:Ja trazim elektricara za neki posao na brodu....bokte, okolo moljakam da dodje, oce...nece...lakse je presaditi bubreg u zadru nego naci nekog da ti rijesi napajanje za sidreni vinc....
Cekam da bude u dobrom raspolozenju, da ne zovem za vrijeme marende...da ne pritiacem puno, uvijek ostavim i napojnicu ali njih to nista ne jebe.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Može. Neka uvezu strane radnike ali na svakog izvan EU imaju platiti carinu i poseban porez na CO2.
Ja isto volim otvoriti ebay ili alibabu, pogledati te prekrasne vrijedne proizvode koji koštaju i do 5 puta manje nego dosadni lijeni proizvodi sa domaćeg tržišta pa mi država lijepo to pretvori samo u maštariju kad opali sa nametima.
Konkurencija za sve ili za nikoga!
Ja isto volim otvoriti ebay ili alibabu, pogledati te prekrasne vrijedne proizvode koji koštaju i do 5 puta manje nego dosadni lijeni proizvodi sa domaćeg tržišta pa mi država lijepo to pretvori samo u maštariju kad opali sa nametima.
Brain32-
2014-04-15
tocno tako, a ne da uvezu ove ispod stola, malo pomalo u sve grane, place padaju, etc,Brain32 wrote:Može. Neka uvezu strane radnike ali na svakog izvan EU imaju platiti carinu i poseban porez na CO2.
2014-04-12
Glupi Hrvati,ostat će i bez industrije,ali i bez turizma.Baš bi bilo zabavno kada bi Debeljak prodao škver Kuvajćanima ili ovima iz Katra,pa da ovi naprave hotele s halal certifikatima a fetivi Splićani da gledaju iza žice,kao i sarajlije na ono arapsko odmorište poviš Sarajeva.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Moja drzava ne...sve dobijem fino i jeftinoBrain32 wrote:Može. Neka uvezu strane radnike ali na svakog izvan EU imaju platiti carinu i poseban porez na CO2.
Guest- Guest
epikur37 wrote:Ja trazim elektricara za neki posao na brodu....bokte, okolo moljakam da dodje, oce...nece...lakse je presaditi bubreg u zadru nego naci nekog da ti rijesi napajanje za sidreni vinc....
Cekam da bude u dobrom raspolozenju, da ne zovem za vrijeme marende...da ne pritiacem puno, uvijek ostavim i napojnicu ali njih to nista ne jebe.
Pa poigraj se sam malo...ne bi da s izmjeničnom strujom posla imas...:)
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:epikur37 wrote:Ja trazim elektricara za neki posao na brodu....bokte, okolo moljakam da dodje, oce...nece...lakse je presaditi bubreg u zadru nego naci nekog da ti rijesi napajanje za sidreni vinc....
Tako će i biti, sve više stvari radim sam....ne čekam nikakve majstore ni kurce palce.
fora je da napon ima a čim uključim bilo kakav potrošač napon padne i ne radi
negdje gubi
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Brain32 wrote:Može. Neka uvezu strane radnike ali na svakog izvan EU imaju platiti carinu i poseban porez na CO2.
darth_vader-
2014-04-17
epikur37 wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:Ja trazim elektricara za neki posao na brodu....bokte, okolo moljakam da dodje, oce...nece...lakse je presaditi bubreg u zadru nego naci nekog da ti rijesi napajanje za sidreni vinc....
Tako će i biti, sve više stvari radim sam....ne čekam nikakve majstore ni kurce palce.
fora je da napon ima a čim uključim bilo kakav potrošač napon padne i ne radi
negdje gubi
Mene izlevatio susjed, purger vikendas...adaptirao sam dvije prostorije u stanu...on obrt ima kao...uglavnom platio masno, a na kraju iza njega danima gletao i ravnao...sad smo na bok/bok...i tako odlučih uzeti hobi alata (u Lidla bude odličnih) u vrijednosti par tisuća kuna i majstora zovem samo za struju/vodu/centralno...sve drugo turpijam sam i nisam nezadovoljan rezultatima...
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:
Mene izlevatio susjed, purger vikendas...adaptirao sam dvije prostorije u stanu...on obrt ima kao...uglavnom platio masno, a na kraju iza njega danima gletao i ravnao...sad smo na bok/bok...i tako odlučih uzeti hobi alata (u Lidla bude odličnih) u vrijednosti par tisuća kuna i majstora zovem samo za struju/vodu/centralno...sve drugo turpijam sam i nisam nezadovoljan rezultatima...
pa što si mu platio takav posao? trebao si zadržati bar 15% dok ne popravi sve.
Guest- Guest
Noor wrote:jasambrend wrote:
Faktor žena i to dok sam bio na moru, a i ideš na povjerenje, kao dobri smo si...bio je čak i nešto brljao naknadno, al bolje da nije ni to...
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:Noor wrote:jasambrend wrote:
Faktor žena i to dok sam bio na moru, a i ideš na povjerenje, kao dobri smo si...bio je čak i nešto brljao naknadno, al bolje da nije ni to...
najgore je s poznatima imati posla.....to znam :)
pregrizeš svašta na svoju štetu, samo da ne pokvariš odnose...a njih za te iste odnose boli briga, umjesto da iz tog razloga naprave kako treba.
Guest- Guest
veselim se svakoj novoj kuknjavi tzv.poslodavaca koji nađu po pet tisuća eura mjesečno za najam prostora i milijune za druge stvari ali za radnika nemaju pa nemaju.
Iz EU zemalja više ne mogu dobiti ni rumunja ni bugara,pa nije lud da radi za stan i hranu 12 sati na dan bez slobodnog.I što sad?Ili nek nađu novac ili nek zatvore svoj "biznis" temeljen na robovlasništvu i ne rade nekom drugom konkurenciju koji ima zdrav odnos prema poslu.
Do nedavno su nam samozadovoljno u ekstazi objašnjavali da plaćaju malo radnika jer je takvo tržište radne snage e a sad ih to tržište izjebalo pa kmeće ko zeleni damijanko.
Iz EU zemalja više ne mogu dobiti ni rumunja ni bugara,pa nije lud da radi za stan i hranu 12 sati na dan bez slobodnog.I što sad?Ili nek nađu novac ili nek zatvore svoj "biznis" temeljen na robovlasništvu i ne rade nekom drugom konkurenciju koji ima zdrav odnos prema poslu.
Do nedavno su nam samozadovoljno u ekstazi objašnjavali da plaćaju malo radnika jer je takvo tržište radne snage e a sad ih to tržište izjebalo pa kmeće ko zeleni damijanko.
vili40-
2015-08-02
Naravno da nemaju kad svojoj retardiranoj djecurliji svake godine moraju obnoviti mobilni park elektoronike,tableti,smurtfouni,ovo i ono,a radnikne k ceka...platit ce mu se...
Guest- Guest
svaki dan sam u svemu tome i dobro znam kako idu stvari.I jedan savjet svima:ako vam dođe neki naperlitani u skupocjenom autu,to vam je u velikom postotku moguća teška lopovčina i pazite na novčanik.bogomdani wrote:Naravno da nemaju kad svojoj retardiranoj djecurliji svake godine moraju obnoviti mobilni park elektoronike,tableti,smurtfouni,ovo i ono,a radnikne k ceka...platit ce mu se...
vili40-
2015-08-02
U biznisu je ravnoteza financija vrlo bitna,i ako odnekle uzmes,negde se drugdje ukaze manjak...doli ljudi misle.."ma to cu pokriti iz drugog ducana,ili iduci mjesec,a ono dug sa takvom logikom raste..vili40 wrote:svaki dan sam u svemu tome i dobro znam kako idu stvari.I jedan savjet svima:ako vam dođe neki naperlitani u skupocjenom autu,to vam je u velikom postotku moguća teška lopovčina i pazite na novčanik.bogomdani wrote:Naravno da nemaju kad svojoj retardiranoj djecurliji svake godine moraju obnoviti mobilni park elektoronike,tableti,smurtfouni,ovo i ono,a radnikne k ceka...platit ce mu se...
u svabiji,prvo Porez,pa Vjerovnici,pa Platja radnicima..zadnje-tebi sto ostane...
Guest- Guest
tko ne kuzi da je biznis,visa matematika,koja ima svoja egzaktna pravila,bolje da niti ne ulazi u posaaa
Guest- Guest
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Guverner HNB-a: Morat ćemo raditi duže i uvesti veliki broj stranih radnika
» Hrvatska prelazi na slovenski model: Nema više ograničenja na uvoz stranih radnika
» Njemačka traži rekordnih milijun i stotinu tisuća radnika
» imovinski pokret u epizodi stitimo domaceg radnika prestankom uvoza stranih radnika
» Dok na Jadranu nedostaje deseci tisuća radnika.. u industriji počinje faliti radnika.. Čardak iz HDZa trpa 3000novih uhljeba
» Hrvatska prelazi na slovenski model: Nema više ograničenja na uvoz stranih radnika
» Njemačka traži rekordnih milijun i stotinu tisuća radnika
» imovinski pokret u epizodi stitimo domaceg radnika prestankom uvoza stranih radnika
» Dok na Jadranu nedostaje deseci tisuća radnika.. u industriji počinje faliti radnika.. Čardak iz HDZa trpa 3000novih uhljeba
Page 4 of 5