Neoliberalni kapitalizam u Irskoj - režu dobit privatnim firmama i mega korporacijama na 6%
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Neoliberalni kapitalizam u Irskoj - režu dobit privatnim firmama i mega korporacijama na 6%
http://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/svijet/irska-smanjuje-porez-na-dobit-sa-vrlo-niskih-125-posto-na-jos-nizih-625-posto/
režu sa 12.5% na 6.25% (u hrvatskoj je mislim nekih 20% , plus još imaš neke dodatne poreze na dobit, nešto su mi tako pričali)
rski ministar financija Michael Noonan najavio je kako će ta zemlja dodatno smanjiti porez na dobit sa vrlo niskih 12,5 posto na 6,25 posto, piše The Telegraph.
Kako bi i dalje ostala konkurentna i privukla još više svjetskih korporacija i tehnoloških divova u svoju državu, Irska se obvezala da će svakoj tvrtki koja ulaže u istraživanje i razvoj patenata i inovacija ponuditi izuzetno mali porez na dobit. Dio je to programa pod nazivom “knowledge development box” (znanjem do razvoja), kroz koji Irska gradi svoju kompetitivnost i svoj novi ekonomski model.
“Jedan je uvjet – sve to mora biti registrirano u Irskoj, svaki patent i svaka novozaposlena osoba mora biti registrirana u Irskoj”, poručio je ministar Noonan.
Inače, u Irsku je već preselilo poslovanje više od 1000 najvećih svjetskih kompanija i to upravo zbog niskog poreza na dobit. Nije tajna kako je i postojeća stopa od 12,5 posto bila sklona pojedinačnim dogovorima tvrtki i irske Vlade. Ovim potezom, nada se Dublin, Irska će zadržati primat u privlačenju novih kompanija i nastaviti bilježiti impresivan gospodarski rast.
režu sa 12.5% na 6.25% (u hrvatskoj je mislim nekih 20% , plus još imaš neke dodatne poreze na dobit, nešto su mi tako pričali)
rski ministar financija Michael Noonan najavio je kako će ta zemlja dodatno smanjiti porez na dobit sa vrlo niskih 12,5 posto na 6,25 posto, piše The Telegraph.
Kako bi i dalje ostala konkurentna i privukla još više svjetskih korporacija i tehnoloških divova u svoju državu, Irska se obvezala da će svakoj tvrtki koja ulaže u istraživanje i razvoj patenata i inovacija ponuditi izuzetno mali porez na dobit. Dio je to programa pod nazivom “knowledge development box” (znanjem do razvoja), kroz koji Irska gradi svoju kompetitivnost i svoj novi ekonomski model.
“Jedan je uvjet – sve to mora biti registrirano u Irskoj, svaki patent i svaka novozaposlena osoba mora biti registrirana u Irskoj”, poručio je ministar Noonan.
Inače, u Irsku je već preselilo poslovanje više od 1000 najvećih svjetskih kompanija i to upravo zbog niskog poreza na dobit. Nije tajna kako je i postojeća stopa od 12,5 posto bila sklona pojedinačnim dogovorima tvrtki i irske Vlade. Ovim potezom, nada se Dublin, Irska će zadržati primat u privlačenju novih kompanija i nastaviti bilježiti impresivan gospodarski rast.
Guest- Guest
Re: Neoliberalni kapitalizam u Irskoj - režu dobit privatnim firmama i mega korporacijama na 6%
Trump isto najavljuje rezanje korporativnih poreza, kaže da mu je plan da američki kapitalisti koji su investirali trilijune $ u aziju , da ih nižom poreznom stopom i nižim regulacijama privuče nazad u Ameriku
........
zašto mi to ne napravimo?
........
Guest- Guest
Re: Neoliberalni kapitalizam u Irskoj - režu dobit privatnim firmama i mega korporacijama na 6%
zato sto vi nis ne zaradjujete niti generirate profit,a ono malo sto i bude,ode na uhljebe,birrokracviju i podobne..taman da ih pokrije,njima dovoljno..Milo Yiannopoulos wrote:Trump isto najavljuje rezanje korporativnih poreza, kaže da mu je plan da američki kapitalisti koji su investirali trilijune $ u aziju , da ih nižom poreznom stopom i nižim regulacijama privuče nazad u Ameriku
........
Guest- Guest
nema veze u Irsku ćemo se iseliti
Guest- Guest
znam ih nekoliko koji su se iselili..par njih je radi dobre diplome i znanja(prgrameri) dobilo vrhunske poslove, ifino zive sa obiteljima..
ovi drugi,koji su pucali naslijepo ili nekako i osli,pa ih konkurencija izgurala,e brale,cujem da spavaju i po ajutima..
ovi drugi,koji su pucali naslijepo ili nekako i osli,pa ih konkurencija izgurala,e brale,cujem da spavaju i po ajutima..
Guest- Guest
Taj je isti nama savjetovao da stavimo porez na proizvodnju na 0 % jer "ionako nemate industriju".
A mi ukinuli oslobođenje od poreza za reinvestiranu dobit.
Logicno je da produkciju ne oporezujes dok ne ojaca..u daaavnom hong Konku su to delali davnih 70tih...Regoč wrote:Taj je isti nama savjetovao da stavimo porez na proizvodnju na 0 % jer "ionako nemate industriju".
5 godina oslobodjen poreza,sve generalije,rezije drzava platjala..
Guest- Guest
Dosta je oslobodit od poreza, ne pretjerujmo.bogomdani wrote:Logicno je da produkciju ne oporezujes dok ne ojaca..u daaavnom hong Konku su to delali davnih 70tih...Regoč wrote:Taj je isti nama savjetovao da stavimo porez na proizvodnju na 0 % jer "ionako nemate industriju".
5 godina oslobodjen poreza,sve generalije,rezije drzava platjala..
Taj porez na dobit mi je teška glupost.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Oporezuje se prihod (plaća ili dobit), a što ne digneš nego uložiš nema smisla oporezivati.RayMabus wrote:Taj porez na dobit mi je teška glupost.
Ma. Seli u Irsku. Čaču svoga oporezuj. Umjesto da budu sretni šta se netko trudi nešta oni ga još globe ako je uspiješan.Regoč wrote:Oporezuje se prihod (plaća ili dobit), a što ne digneš nego uložiš nema smisla oporezivati.RayMabus wrote:Taj porez na dobit mi je teška glupost.
2014-04-11
E, baš neću!RayMabus wrote:Ma. Seli u Irsku. Čaču svoga oporezuj. Umjesto da budu sretni šta se netko trudi nešta oni ga još globe ako je uspiješan.Regoč wrote:Oporezuje se prihod (plaća ili dobit), a što ne digneš nego uložiš nema smisla oporezivati.RayMabus wrote:Taj porez na dobit mi je teška glupost.
Nisam mislio da ti seliš nego firme.
Otvoriš nešto da bi zaradio jel i onda to radiš i oni ti to oprezuju po sistemu šta se više trudiš više ce ti maznit.
Ajde laku noć.
Klljuč u bravu i zdravo.
Otvoriš nešto da bi zaradio jel i onda to radiš i oni ti to oprezuju po sistemu šta se više trudiš više ce ti maznit.
Ajde laku noć.
Klljuč u bravu i zdravo.
2014-04-11
Tako i u Italiji ....kaže meni gazda kad sam tamo radio a ima to i 15 godina da je u Italiji velik porez na dobit i da je to glupo ....eno sad imaju hrpu penzionera i visoku nezaposlenost ....pa onda neka država diže kredite i poreze da podmiri penzione fondove .......dok ne shvati da je bolje ukinit porez na dobit pa da ovi zapošljavaju nekoga pa da taj sa svojom plačom puni mirovinske fondove a ne država.
Lijepo im se odbio taj porez na dobit u glavu.
---------
http://www.capital.ba/stopa-nezaposlenosti-u-italiji-skocila-na-13-odsto-u-martu/
Sad lijepo idioti sami punite rupe u proračunu za mirovine.
ajde pušite kuraz
Lijepo im se odbio taj porez na dobit u glavu.
---------
Stopa nezaposlenosti u Italiji skočila na 13 odsto u martu
01. maj. 2015.http://www.capital.ba/stopa-nezaposlenosti-u-italiji-skocila-na-13-odsto-u-martu/
Sad lijepo idioti sami punite rupe u proračunu za mirovine.
ajde pušite kuraz
2014-04-11
rekli su da će ukinuti porez na zrak(porez na tvrtku) pa nisu..
mislim osnuješ tvrtku, odmah ti dođe uplatnica od 1000-2000kn. puši kurac, i britaniji registriraš firmu preko interneta, i za dan-dva ti dođe potvrda
mislim osnuješ tvrtku, odmah ti dođe uplatnica od 1000-2000kn. puši kurac, i britaniji registriraš firmu preko interneta, i za dan-dva ti dođe potvrda
Guest- Guest
Pa nemoraju oni ništa ako nece ....zato ce lijepo na svakog radnika tj radno mjesto koje izgube sami plačat penzionerima penzije iz proracuna.Milo Yiannopoulos wrote:rekli su da će ukinuti porez na zrak(porez na tvrtku) pa nisu..
100 pebzionera - 100 radnika
nabiješ poreze
100 pnzionera - 80 radnika
ovu razliku od 20 radnika šta neuplačuju sad plača država
eto pa pušite kuraz lijepo
Last edited by RayMabus on 17/11/2016, 18:26; edited 1 time in total
2014-04-11
u svabji reganje firme 30 Ojra..Milo Yiannopoulos wrote:rekli su da će ukinuti porez na zrak(porez na tvrtku) pa nisu..
Guest- Guest
Oni lijepo nabili poreze na investicije i hebe se njih a omjeri radnika i penzionera praktički jedan na jedan ...eto sad ovi zatvore firme pa se smanjuje taj omjer .....sad ti lijepo kao država zavuci ruku u proračun pa im sama isplačuj penzije.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
AAAAAAA DOBRO.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
AAAAAAA DOBRO.
2014-04-11
Da Bog da cila Irska postala građevinska zona sa industrijskim halama ....da svi prebace firme tamo ....ni jedan da ne ostane u usranoj holandeovoj socijalističkoj Francuskoj i socijalistčkoj DNRH
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Neoliberalni kapitalizam cvjeta
» Neoliberalni kapitalizam stiže na Mars
» Neoliberalni kapitalizam u Mađarskoj part 666
» Islamisti i socijalisti uništavaju neoliberalni kapitalizam u Europi
» Neoliberalni kapitalizam dominira i u Kini.. po broju miljardera prestigli USA
» Neoliberalni kapitalizam stiže na Mars
» Neoliberalni kapitalizam u Mađarskoj part 666
» Islamisti i socijalisti uništavaju neoliberalni kapitalizam u Europi
» Neoliberalni kapitalizam dominira i u Kini.. po broju miljardera prestigli USA
Page 1 of 2