strah i prezir u Washingtonu i Zagrebu
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: strah i prezir u Washingtonu i Zagrebu
crvenkasti wrote:Vrlo glup tekst.
Zaključak mu je da se Europa boji Trumpa i Putina zato jer:
"Brine se za sekularnu religiju “liberalizma”, konglomerat raznih masovnih pokreta od feminističkog i ekološkog do gay i antidiskriminacijskog."
Infantilno i plitko.
Feministički, gay i ostali "liberalitički" pokreti nisu cilj vladajućih liberalnih oligarhija, nego sredstva kojim su održavali svoju vlast.
Pravi cilj im je bio što duže vladati i što više se obogatiti.
Strah od Putina i Trumpa je strah od silaska sa visokih i moćnih pozicija, od gubitka love i imovine i od razotkrivanja svih sranja kojima su se služili da bi se održali na tim položajima.
naravno da su to sredstva kojima plutokracija održava svoju vlast - zato i brinu za ta sredstva, odnosno "religiju". Ništa drugo nisam niti napisao.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Svi oni imaju ideologe, “ljude od knjige”, fanatike (poput Hitlera ili Staljina), ljude od akcije koji pragmatično provode ideje u djelo, i hrpu “korisnih idiota” koji od svega skupa nemaju koristi, ali su poslušni vojnici raznih -izama.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Svi oni imaju ideologe, “ljude od knjige”, fanatike (poput Hitlera ili Staljina), ljude od akcije koji pragmatično provode ideje u djelo, i hrpu “korisnih idiota” koji od svega skupa nemaju koristi, ali su poslušni vojnici raznih -izama.
Farmer iz Iowe nije u svađi s trgovcem iz Staljingrada. Oni koji kažu da takve svađe postoje, lažu. Ne postoje međunarodni problemi koji se ne mogu riješiti mirnim putem, ne u smislu višenarodne vlade, nego u smislu razuma.
Manipulirajući ideologijama koje se ne mogu definirati, igrajući se neznanjem masa, nepostojeći entiteti poput noćnih mora marširajusvijetom kao bogovi "-izama". Niti jedan vlastiti interes ne može biti dovoljno velik da zahtijeva pokolj čovječanstva. Onaj tko bi to zahtijevao, tko to ne bi spriječio svim razumnim sredstvima, je lud. Ne postoji opravdanje za rat.
http://svemir.forumcroatian.com/t54-dijanetika-i-rat
2014-04-11
Dobar tekst.marcellus wrote:http://www.dnevno.hr/kolumnisti/marcel_holjevac/strah-prezir-u-washingtonu-zagrebu-973410#axzz4Pz31qb5V
Guest- Guest
Marc kopira Hubarda ......raznih - izama.
2014-04-11
Dobar tekst inace ( mora sam ga pročitat kad su ga svi drugi toliko nahvalili ). I da liberalIZAM je ideologija , isključuje razumno razmišljanje i traži slijepu poslušnost.
2014-04-11
RayMabus wrote:Dobar tekst inace ( mora sam ga pročitat kad su ga svi drugi toliko nahvalili ). I da liberalIZAM je ideologija , isključuje razumno razmišljanje i traži slijepu poslušnost.
https://en.wikipedia.org/wiki/Secular_religion
Znam .....davno ja to znam ....od svoje 21 godine ....sad mi je 37.
2014-04-11
Znam ja puno toga ....više nego šta pričam ....pomnoži sa deset ono šta govorim i dobit češ ono šta znam a ne govorim.
Sloboda ......ah da ......
Zar nije neki lik napisao knjigu Utopija ili tako nešto ?
E pa ......skratimo priču : ne postoji sloboda bez prepreka šta znači da su prepreke bitnije od slobode i apsolutna sloboda je utopija jer apsolutna sloboda znači da nema prepreka a kad nema prepreka nema ni slobode jer sloboda je samo nešto šta može postojati kad je slobodno OD NEČEGA a ne samo po sebi.
A sreča je gospodo draga uživanje u trenutnim stvarima i u širem ( dugoročnom smislu ) prelaženje preko znanih prepreka ka poznatom cilju.
....PREKO ZNANIH PREPREKA .....
Daj čovjeku ( duši ) apsolutnu slobodu dakle nema prepreka i on ce postati nesretan.
E pa ......skratimo priču : ne postoji sloboda bez prepreka šta znači da su prepreke bitnije od slobode i apsolutna sloboda je utopija jer apsolutna sloboda znači da nema prepreka a kad nema prepreka nema ni slobode jer sloboda je samo nešto šta može postojati kad je slobodno OD NEČEGA a ne samo po sebi.
A sreča je gospodo draga uživanje u trenutnim stvarima i u širem ( dugoročnom smislu ) prelaženje preko znanih prepreka ka poznatom cilju.
Daj čovjeku ( duši ) apsolutnu slobodu dakle nema prepreka i on ce postati nesretan.
2014-04-11
Nisam siguran al mislim da je čak i Makjiaveli u Vladaru napisao neku ovaku tezu , tko se može sjetit bolje knjige neka kaže jel je tj da raju treba gazit i nedat im disat da bi sve bilo ok.RayMabus wrote:Znam ja puno toga ....više nego šta pričam ....pomnoži sa deset ono šta govorim i dobit češ ono šta znam a ne govorim.
Makjiaveli je inače odličan.
2014-04-11
Naravno ovo sa gaženjem raje od Makjiavelija netreba shvatit doslovno nego kao da raji treba postavljat prepreke koje ce oni sami prelazit i tako biti srecni ......znači izmišljati im prepreke da bi ih sami savladali .....uposliti ih na znanom cilju .......jer samo radnik koji je zaposlen je srecan .....i ne radi shranja ......kao šta ce radit Arapi i ostala žgadija na socijali u Europi zapadnoj i Meksi po Americi.
PS : Sami malo proucavajte šta sam sve napisao , ja imam i onako znanja da mogu do sutra pisat detaljno.
Nemam za kuraz pet zvijezdica čin kao zapovijednik GF ....tu se traži ogromno znanje .....u svim oblastima .....od rata do ......nevjerovatno naizgled nebitnih stvari.
PS : Sami malo proucavajte šta sam sve napisao , ja imam i onako znanja da mogu do sutra pisat detaljno.
Nemam za kuraz pet zvijezdica čin kao zapovijednik GF ....tu se traži ogromno znanje .....u svim oblastima .....od rata do ......nevjerovatno naizgled nebitnih stvari.
2014-04-11
Ljilja Smajlović u svom tekstu kaže da su se u EU uplašili zbog sebe, kao dela vledajućeg establišmenta koji se počeo urušavati u Americi. Kaže da je sve to ista vladajuće nomenklatura i da pad Klintonovih u Americi vodi padu vladajuće vrhuške u Evropi.
Izgleda da je vreme za nova lica.
Naravno , ...ne laje pas radi sela nego radi sebe.dzango wrote:Ljilja Smajlović u svom tekstu kaže da su se u EU uplašili zbog sebe, kao dela vledajućeg establišmenta koji se počeo urušavati u Americi. Kaže da je sve to ista vladajuće nomenklatura i da pad Klintonovih u Americi vodi padu vladajuće vrhuške u Evropi.
2014-04-11
Puzat će oni i pred Trumpom. Sve za povlastice i ostanak na vlast. Degutanto je gledat koliko nisko se mogu sagnut.marcellus wrote:http://www.dnevno.hr/kolumnisti/marcel_holjevac/strah-prezir-u-washingtonu-zagrebu-973410#axzz4Pz31qb5V
Guest- Guest
dzango wrote:Ljilja Smajlović u svom tekstu kaže da su se u EU uplašili zbog sebe, kao dela vledajućeg establišmenta koji se počeo urušavati u Americi. Kaže da je sve to ista vladajuće nomenklatura i da pad Klintonovih u Americi vodi padu vladajuće vrhuške u Evropi.
hoće, samo njega takvi puno ne zanimajuEva wrote:Puzat će oni i pred Trumpom. Sve za povlastice i ostanak na vlast. Degutanto je gledat koliko nisko se mogu sagnut.marcellus wrote:http://www.dnevno.hr/kolumnisti/marcel_holjevac/strah-prezir-u-washingtonu-zagrebu-973410#axzz4Pz31qb5V
a da probaš u rječniku potražit značenje riječi konzistencija, konzistentan....Eva wrote:Puzat će oni i pred Trumpom. Sve za povlastice i ostanak na vlast. Degutanto je gledat koliko nisko se mogu sagnut.marcellus wrote:http://www.dnevno.hr/kolumnisti/marcel_holjevac/strah-prezir-u-washingtonu-zagrebu-973410#axzz4Pz31qb5V
2015-08-08
Pravi uzrok promjena u Americi u urušavanju njihovog financijskog sistema. Veliki dijelovi struktura u državnom aparatu su već počeli osjećati oskudicu, a postali su i svjesni nadolazeće besparice.
Najmoćniji dio u tom lancu je američka vojska koji sve do sad bio servis u rukama moćnika koji vladaju i upravljaju kapitalom. Tu je FBI, zdtavstvo i mnoštvo državnih servisa i agencija.
U ekonomskom slomu koji predstoji, oni će se prvi naći na udaru i najviše najebati, dok će moćni vlasnici kapitala proći naravno bolje tj. postat će samo nešto siromašniji.
Da bi spasili što se spasiti može i koliko toliko sačuvali svoju poziciju i radna mjesta, te su strukture (u prvom redu vojska) odlučile napokon promijeniti upravljačku strukturu američkog aparata i srezati troškove.
Trump je samo njihov predstavnik.
Najmoćniji dio u tom lancu je američka vojska koji sve do sad bio servis u rukama moćnika koji vladaju i upravljaju kapitalom. Tu je FBI, zdtavstvo i mnoštvo državnih servisa i agencija.
U ekonomskom slomu koji predstoji, oni će se prvi naći na udaru i najviše najebati, dok će moćni vlasnici kapitala proći naravno bolje tj. postat će samo nešto siromašniji.
Da bi spasili što se spasiti može i koliko toliko sačuvali svoju poziciju i radna mjesta, te su strukture (u prvom redu vojska) odlučile napokon promijeniti upravljačku strukturu američkog aparata i srezati troškove.
crvenkasti-
2014-04-17
Da , točno .....treba im veliki rat da pokrenu američku ekonomiju i oni zadrže poslove.crvenkasti wrote:Pravi uzrok promjena u Americi u urušavanju njihovog financijskog sistema. Veliki dijelovi struktura u državnom aparatu su već počeli osjećati oskudicu, a postali su i svjesni nadolazeće besparice.
2014-04-11
marcellus wrote:crvenkasti wrote:Vrlo glup tekst.
"Brine se za sekularnu religiju “liberalizma”, konglomerat raznih masovnih pokreta od feminističkog i ekološkog do gay i antidiskriminacijskog."
Infantilno i plitko.
Feministički, gay i ostali "liberalitički" pokreti nisu cilj vladajućih liberalnih oligarhija, nego sredstva kojim su održavali svoju vlast.
Strah od Putina i Trumpa je strah od silaska sa visokih i moćnih pozicija, od gubitka love i imovine i od razotkrivanja svih sranja kojima su se služili da bi se održali na tim položajima.
naravno da su to sredstva kojima plutokracija održava svoju vlast - zato i brinu za ta sredstva, odnosno "religiju". Ništa drugo nisam niti napisao.
Je, i nasilnik se boji policije zato što će oni doći i oteti mu batinu kojom je mlatio djecu.
Batina je ključna.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:marcellus wrote:crvenkasti wrote:Vrlo glup tekst.
Infantilno i plitko.
Je, i nasilnik se boji policije zato što će oni doći i oteti mu batinu kojom je mlatio djecu.
Batina je ključna.
Griješiš. Ratove nikad ne inicira niti počinje vojska. Vojnicima je puno draži mir u kojem oni spavaju i primaju plaće.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» pedofilija u washingtonu
» Rusija opozvala ambasadora u Washingtonu
» 'Milion MAGA march' u washingtonu d.c. ...
» Komšić u Washingtonu : Plenkovic maltretira imigrante
» Cvijanović u Washingtonu prca Escobara u glavu
» Rusija opozvala ambasadora u Washingtonu
» 'Milion MAGA march' u washingtonu d.c. ...
» Komšić u Washingtonu : Plenkovic maltretira imigrante
» Cvijanović u Washingtonu prca Escobara u glavu
Page 2 of 4