Poludjeli Informer:Trampe sta se ceka,ajmo radit Veliku Srbiju
Page 20 of 33
Page 20 of 33 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 26 ... 33
Re: Poludjeli Informer:Trampe sta se ceka,ajmo radit Veliku Srbiju
pa i kod nas je svaki pasoš bio ovjeren žigom republike u kojoj je izdan.... samo su diplomatski pasoši izdavani i ovjerevani u ministrastvu inostranih poslova ovjeravani federalnim žigom.... svi ostali su imali žig domicilne republike.... isto je bilo i za vojne knjižice u hrvatskoj se štambiljalo sa šahovnicom po jna knjižici, a u srbiji sa 4 s...marcellus wrote:dudette wrote:Znaci svaka od 50 americkih drzava ima svoju putovnicu, ne zajednicku, americku?marcellus wrote:za posebno retardovane ustav SFRJ je definirao istu kao federaciju, dakle savez. Savezna država je onako generalno na ustavnopravnom temelju zasnovana zajednica više jedinica, koje se mogu zvati države, republike, provincije, zemlje, pokrajine. I one u pravilu imaju suverenitet kao takve unutar federacije, samo nemaju međunarodni suverenitet. S tim da mogu i ne moraju imati pravo na otcjepljeje, u SFRJ su to pravo imale.
Jasno sam naveo da savezne države nisu subjekti međunarodnog prava, dakle očito nemaju, ali ti na putovnici piše iz koje si države, texas, alabama, što već. Američke savezne države međutim imaju jako širok suverenitet. I zovu se "države", a SAD je kako ime kaže "united states", ujedinjene države, a države kao takve su savezne jedinice koje zajedno kao savez nastupaju prema van.
Prema unutra su savezne države suverene do granica koje propisuje federalni ustav, znači svaka država ima svoje zakonodavstvo, porezni sustav, propise, jedino moraju biti usklađeni sa saveznim ustavom.
A ti reci nekom teksašaninu da je jenki pa vidi reakcije.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Mislim on nije nigdje upisao nacionalnost , gnjec jel?
Sada ili je lud ili je se srami, zašto netko ne bi upisao nacionalnost u rubriku gdje ga vec to traže.
Osim toga u rodnom listu mu mora stajati.
Sada ili je lud ili je se srami, zašto netko ne bi upisao nacionalnost u rubriku gdje ga vec to traže.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Pa sto ako pise da si iz drzave Texas? Svejedno imas americki putni dokument. Dakle nisi medjunarodni pravni subjekt, ku'is? Ku'is, ali bitno je da ti stanes na stranu svojih makar i ne bili u pravu.marcellus wrote:dudette wrote:Znaci svaka od 50 americkih drzava ima svoju putovnicu, ne zajednicku, americku?marcellus wrote:za posebno retardovane ustav SFRJ je definirao istu kao federaciju, dakle savez. Savezna država je onako generalno na ustavnopravnom temelju zasnovana zajednica više jedinica, koje se mogu zvati države, republike, provincije, zemlje, pokrajine. I one u pravilu imaju suverenitet kao takve unutar federacije, samo nemaju međunarodni suverenitet. S tim da mogu i ne moraju imati pravo na otcjepljeje, u SFRJ su to pravo imale.
Jasno sam naveo da savezne države nisu subjekti međunarodnog prava, dakle očito nemaju, ali ti na putovnici piše iz koje si države, texas, alabama, što već. Američke savezne države međutim imaju jako širok suverenitet. I zovu se "države", a SAD je kako ime kaže "united states", ujedinjene države, a države kao takve su savezne jedinice koje zajedno kao savez nastupaju prema van.
Prema unutra su savezne države suverene do granica koje propisuje federalni ustav, znači svaka država ima svoje zakonodavstvo, porezni sustav, propise, jedino moraju biti usklađeni sa saveznim ustavom.
A ti reci nekom teksašaninu da je jenki pa vidi reakcije.
Guest- Guest
Zacudo, dobio si tocan odgovor.Gnječ wrote:marcellus wrote:dakle, savezne države su suverene u onoj mjeri u kojoj to ustav federacije dozvoljava, manjoj ili većoj, i one se ujedinjenjem u savez nisu odrekle suvereniteta već su ga prenijele na federaciju, ali uz pravo da ga uzmu nazad kad to požele (otcijepe se).
Dakle Republika Hrvatska je nastala kada? 1945. ili 1991.?
Guest- Guest
Nacionalnost i drzavljanstvo su dvije razlicite kategorije.
Guest- Guest
kaja wrote:Mislim on nije nigdje upisao nacionalnost , gnjec jel?
U rodnom listu mi ne piše nacionalnost. Nitko mi nikada nije tražio taj podatak.
Guest- Guest
republika hrvatska je nastala činjenično i pravno međunarodnim priznanjem od strane drugih država i primanjem u punopravno članstvo UN. a HRVATSKA kao etnicitet i entitet hrvatskog naroda neovisno u sastavu koje države ili uređenja opstoji 13 stoljeća....Eroo wrote:Gnječ wrote:marcellus wrote:dakle, savezne države su suverene u onoj mjeri u kojoj to ustav federacije dozvoljava, manjoj ili većoj, i one se ujedinjenjem u savez nisu odrekle suvereniteta već su ga prenijele na federaciju, ali uz pravo da ga uzmu nazad kad to požele (otcijepe se).
Dakle Republika Hrvatska je nastala kada? 1945. ili 1991.?
Do 91. je Milošević je prosto raspolagao s oružjem, vojskom i zajedničkim devizama, pa ti vidi kad...
2015-08-08
kaja wrote:Mislim on nije nigdje upisao nacionalnost , gnjec jel?
dobro on je po nacionalnosti retard
nisi međunarodni subjekt, to je uvijek savez drzava i takva je putovnica , ali državljanstvo ti je prvenstveno republičko, savezno je izvedeno iz republičkog.
Ali to dobro, to je za tebe prekomplicirano.
2015-08-15
to nitko ni ne spori.... međutim hrvatska nacionalnost u okviru sfrj je imala institucionalni element suverenosti i državnosti koji je odlaskom iz federacije ponio sa sobom..... dok kako vi predmnijevate to nije slučaj sa srbima u okviru hrvatske... oni niti jesu imali suverenost i državnost koja bi proizlazila iz njihove nacionalne pripadnosti, niti su mogli istu odnijeti sa sobom napuštajući istu... to vam je valjda jasno.... ako nije onda imate problem....dudette wrote:Nacionalnost i drzavljanstvo su dvije razlicite kategorije.
2015-08-08
nikada te nitko nije pitao za nacionalnost? Čekaj tebe je sram to reci ili ne znas ?Gnječ wrote:kaja wrote:Mislim on nije nigdje upisao nacionalnost , gnjec jel?
U rodnom listu mi ne piše nacionalnost. Nitko mi nikada nije tražio taj podatak.
2015-08-15
Oooo,da sam samo znao do čega će dovesti na ovoj temi to,što sam Ivanku Trump nazvao Čehoslovakinjom!!!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
kaja wrote:Ova nema mozak izgleda. SAD su konfederacija. Vani nastupaju zajedno , unutar SAD su zasebne drzave . Stoga jedna putovnica.dudette wrote:Znaci svaka od 50 americkih drzava ima svoju putovnicu, ne zajednicku, americku?marcellus wrote:za posebno retardovane ustav SFRJ je definirao istu kao federaciju, dakle savez. Savezna država je onako generalno na ustavnopravnom temelju zasnovana zajednica više jedinica, koje se mogu zvati države, republike, provincije, zemlje, pokrajine. I one u pravilu imaju suverenitet kao takve unutar federacije, samo nemaju međunarodni suverenitet. S tim da mogu i ne moraju imati pravo na otcjepljeje, u SFRJ su to pravo imale.
The United States of America (USA), commonly referred to as the United States (U.S.) or America, is a federal republic composed of 50 states, a federal district, five major self-governing territories, and various possessions.
Guest- Guest
Nemoj jebat , nismo znali, a koje boje more ? A ti i pamet ste isto dvije kategorije.dudette wrote:Nacionalnost i drzavljanstvo su dvije razlicite kategorije.
2015-08-15
pa ona ni nije čehoslovakinja (Ivana)... ona je isključivo čehinja.... bila i u vrijeme čehoslovačke...jastreb wrote:Oooo,da sam samo znao do čega će dovesti na ovoj temi to,što sam Ivanku Trump nazvao Čehoslovakinjom!!!
Last edited by michaellcmacha on 13/11/2016, 17:06; edited 1 time in total
2015-08-08
ti is imbecil sa ili bez nacionalnosti. i feel for you.marcellus wrote:kaja wrote:Mislim on nije nigdje upisao nacionalnost , gnjec jel?
dobro on je po nacionalnosti retard
Guest- Guest
Sljedeća tvrdnja će im biti: Hrvatska je kriva za rat, jer se neustavno odcepila.kaja wrote:nisi međunarodni subjekt, to je uvijek savez drzava i takva je putovnica , ali državljanstvo ti je prvenstveno republičko, savezno je izvedeno iz republičkog.
Vidiš da osporavaju i Ustav YU, a na taj način i Miloševićevu samovolju da ruši sve izvan Srbije.
Samo prati ćerce, nije Dudete baš tako nepismena, ona je samo zlobna.
Eroo- Posts : 78964
2016-07-22
To da prispodobim clanovima MENSA-e.kaja wrote:Nemoj jebat , nismo znali, a koje boje more ? A ti i pamet ste isto dvije kategorije.dudette wrote:Nacionalnost i drzavljanstvo su dvije razlicite kategorije.
Guest- Guest
Rekao sam nećemo cjepidlačiti.michaellcmacha wrote:pa ona ni nije čehoslovakinja... ona je isključivo čehinja.... bila i u vrijeme čehoslovačke...jastreb wrote:Oooo,da sam samo znao do čega će dovesti na ovoj temi to,što sam Ivanku Trump nazvao Čehoslovakinjom!!!
Dragan Džajić i Velimir Zajec bili su u svoje doba jugoslavenski reprezentativci. Jugoslaveni. Pred međunarodnom javnošću.
Kao što su danas ljudi iz Belgije Belgijanci. Ili ljudi iz Španjolske Španjolci.
Ili kao što je Miloš Raonić za javnost Kanađanin,a ne Srbin ili Crnogorac.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ok, pardon evo moja greška. Međutim da ti objasnim, mala ti je tu razlika. Okvirno iz konfederacije možes izaći bez pristanka drugih drzava u savezu iz federacije sa pristankom. Međutim tu postoje izuzeci , SFRJ ti jedan od izuzetaka . Tako da nije to bas takva greška koja nešto jako bitno mjenja.Gnječ wrote:kaja wrote:Ova nema mozak izgleda. SAD su konfederacija. Vani nastupaju zajedno , unutar SAD su zasebne drzave . Stoga jedna putovnica.dudette wrote:Znaci svaka od 50 americkih drzava ima svoju putovnicu, ne zajednicku, americku?marcellus wrote:za posebno retardovane ustav SFRJ je definirao istu kao federaciju, dakle savez. Savezna država je onako generalno na ustavnopravnom temelju zasnovana zajednica više jedinica, koje se mogu zvati države, republike, provincije, zemlje, pokrajine. I one u pravilu imaju suverenitet kao takve unutar federacije, samo nemaju međunarodni suverenitet. S tim da mogu i ne moraju imati pravo na otcjepljeje, u SFRJ su to pravo imale.
The United States of America (USA), commonly referred to as the United States (U.S.) or America, is a federal republic composed of 50 states, a federal district, five major self-governing territories, and various possessions.
2015-08-15
Page 20 of 33 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 26 ... 33
Similar topics
» Poludjeli Informer:Evropo jebo vas Haradinaj
» Dodik bi Veliku Srbiju
» Srbiju čeka preduzetnički bum
» Užas: Vucić uspostavio Veliku Srbiju
» PUTIN I TRAMP PRAVE VELIKU SRBIJU ZA PET GODINA
» Dodik bi Veliku Srbiju
» Srbiju čeka preduzetnički bum
» Užas: Vucić uspostavio Veliku Srbiju