Prvu pobjedu odnio Trump!
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Prvu pobjedu odnio Trump!
[size=40]PRVA POBJEDA DONALDA TRUMPA! Prebrojani svi glasovi s ponoćnog glasovanja u New Hampshireu
[/size]
OBJAVLJENO:
08.11.2016. u 08:26
[size=12]REUTERS[/size]
Tri mjestašca u udaljenom kutku New Hampshirea glasala su prva na američkim predsjedničkim izborima u utorak i nakon prebrojanih svih glasova utvrđeno je da je pobjedu odnio Donald Trump s 32 glasa, dok je Hillary Clinton dobila 25 glasova.
Tri malobrojne zajednice glasovale su kada je otkucala ponoć, što je ritual koji se ponavlja svake četiri godine, a koji datira iz prve polovice 20. stoljeća.
Novinari su po brojnosti daleko nadmašili birače u Dixville Notchu, naselju na krajnjem sjeveroistoku New Hampshirea.
Clinton, kandidatkinja Demokratske stranke, pobijedila je s četiri glasa, dok je republikanac Trump osvojio dva glasa u Dixville Notchu. Pobjedu je odnijela i u mjestašcu Hart's Location, u kojemu živi četrdesetak ljudi, gdje je dobila 17 glasova, a Trump 14.
Zato su mještani Millsfielda u šumovitom dijelu New Hampshirea veliku većinu svojih glasova, 16, dali Trumpu, a Clinton samo četiri.
Millsfield se tek ove godine priključio toj praksi glasovanja.
Zakon države New Hampshire dopušta naseljima s manje od 100 stanovnika da otvore glasačka mjesta točno u ponoć. Kada svi s pravom glasa ubace listiće ili potvrde da su iskoristili mogućnost prijevremenog glasanja ili prijave da će apstinirati, birališta se mogu odmah i zatvoriti.
Dixville Notch organizirao je svoje prvo ponoćno glasovanje 1960. Te je godine devet birača glasalo za Richarda Nixona. Kasniji pobjednik John Kennedy nije dobio nijedan glas što je pokazalo da ti gradići glasuju prvi, ali da ne odlučuju pobjednika.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/prva-pobjeda-donalda-trumpa-prebrojani-svi-glasovi-s-ponocnog-glasovanja-u-new-hampshireu/5235671/
[/size]
- Hina
AUTOR:
OBJAVLJENO:
[size=12]REUTERS[/size]
Tri mjestašca u udaljenom kutku New Hampshirea glasala su prva na američkim predsjedničkim izborima u utorak i nakon prebrojanih svih glasova utvrđeno je da je pobjedu odnio Donald Trump s 32 glasa, dok je Hillary Clinton dobila 25 glasova.
Tri malobrojne zajednice glasovale su kada je otkucala ponoć, što je ritual koji se ponavlja svake četiri godine, a koji datira iz prve polovice 20. stoljeća.
Novinari su po brojnosti daleko nadmašili birače u Dixville Notchu, naselju na krajnjem sjeveroistoku New Hampshirea.
Clinton, kandidatkinja Demokratske stranke, pobijedila je s četiri glasa, dok je republikanac Trump osvojio dva glasa u Dixville Notchu. Pobjedu je odnijela i u mjestašcu Hart's Location, u kojemu živi četrdesetak ljudi, gdje je dobila 17 glasova, a Trump 14.
Zato su mještani Millsfielda u šumovitom dijelu New Hampshirea veliku većinu svojih glasova, 16, dali Trumpu, a Clinton samo četiri.
Millsfield se tek ove godine priključio toj praksi glasovanja.
Zakon države New Hampshire dopušta naseljima s manje od 100 stanovnika da otvore glasačka mjesta točno u ponoć. Kada svi s pravom glasa ubace listiće ili potvrde da su iskoristili mogućnost prijevremenog glasanja ili prijave da će apstinirati, birališta se mogu odmah i zatvoriti.
Dixville Notch organizirao je svoje prvo ponoćno glasovanje 1960. Te je godine devet birača glasalo za Richarda Nixona. Kasniji pobjednik John Kennedy nije dobio nijedan glas što je pokazalo da ti gradići glasuju prvi, ali da ne odlučuju pobjednika.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/prva-pobjeda-donalda-trumpa-prebrojani-svi-glasovi-s-ponocnog-glasovanja-u-new-hampshireu/5235671/
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Prvu pobjedu odnio Trump!
Lijepo, ajmo ne bi li Europa prodisala :)
2015-08-06
epikure marama ti porucioda ces odgovarati kao peta kolona uslucaju rata
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Trump odnio i Sjev. Karolinu. Idemo dalje.
evo kazu muzovi glasali za trampa a zene I'm za hilariju
2014-04-18
"'oćemo im dat dvije, tri države fore da se malo vesele?"
vuksadinare wrote:epikure marama ti porucioda ces odgovarati kao peta kolona uslucaju rata
Samo nek stavi na spisak, olovka, gumica i opleti :D
Ja mislim da nas u hrvatskoj koji se ne slažemo i drukčije mislimo o američkoj politici ima negdje a brat bratu blizu dva milijuna....
A tek u americi :D
Ne može to mara sve popisati, primi se olovke i bilježi dalje.
2015-08-06
kad budeš stao u redu da te crnac iz zimbabvea cijepi u šupak zbog konzervativne zaraze vikat ćeš ne treba meni cijepivo ja se znam nositi s tom bolesti ...vuksadinare wrote:epikure marama ti porucioda ces odgovarati kao peta kolona uslucaju rata
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Poruči ti Mihi da se vidimo na sudu. Moj klijent Epi mi je dal punomoć, a štofa ima. Ogulit ćemo kao majmun . Ode hacijenda na bubanj.vuksadinare wrote:epikure marama ti porucioda ces odgovarati kao peta kolona uslucaju rata
Guest- Guest
nis ja ne velim..ero i miha su ga oznacili kao petu kolonu njega i svecaEva wrote:Poruči ti Mihi da se vidimo na sudu. Moj klijent Epi mi je dal punomoć, a štofa ima. Ogulit ćemo kao majmun . Ode hacijenda na bubanj.vuksadinare wrote:epikure marama ti porucioda ces odgovarati kao peta kolona uslucaju rata
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:nis ja ne velim..ero i miha su ga oznacili kao petu kolonu njega i svecaEva wrote:Poruči ti Mihi da se vidimo na sudu. Moj klijent Epi mi je dal punomoć, a štofa ima. Ogulit ćemo kao majmun . Ode hacijenda na bubanj.vuksadinare wrote:epikure marama ti porucioda ces odgovarati kao peta kolona uslucaju rata
To se njih dvojica plaše da im Hillary neće dobit pa onda ništa od pokoravanja Rusije...a taman izašla mlada generacija litvanaca i poljaka...samo malo pogurnuti i eto natoa pred moskvu :)
2015-08-06
Eva wrote:Poruči ti Mihi da se vidimo na sudu. Moj klijent Epi mi je dal punomoć, a štofa ima. Ogulit ćemo kao majmun . Ode hacijenda na bubanj.vuksadinare wrote:epikure marama ti porucioda ces odgovarati kao peta kolona uslucaju rata
Prijetnje, klevete, uvrede...sve to se bilježi. Što je najgore, nemam blage veze koji kiki me čovjek napada :D
Mislim ok, bio si branitelj, poštujem...pa i podržavam tu populaciju u ključnim stavrima.
Ali ne, ako se ne slažeš s njim odmah spisak, prijetnja, eliminacija, kampoci :D
Bah, najbolje ga je pustiti.
2015-08-06
2014-04-14
2014-04-14
i cijela Slovenija glasala za Štrumfa i njihovu štrumfetu,počelo je i slavlje
vili40-
2015-08-02
jebiga ne znam šta bi dao da mogu vidjet trumpa kako govori obami "you're fired" i hitlerijin živčani slom pred kamerama, ali bojim se da to nije film koji ćemo gledat...
a cuj,treba biti spreman na obadve opcije
2014-04-14
nešto mi nije jasno,dal je moguće da je hilari na predizbornu kampanju potrošila više od milijardu dolara???Sad malo prije bilo na dnevniku,rekla to ona dopisnica Slavica...da se nije malo zabunila?marcellus wrote:jebiga ne znam šta bi dao da mogu vidjet trumpa kako govori obami "you're fired" i hitlerijin živčani slom pred kamerama, ali bojim se da to nije film koji ćemo gledat...
vili40-
2015-08-02
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Trump dao prvu košaricu europskim poltronima :D
» Netko je iščupao i odnio pametnu klupu u Osijeku, gradonačelnik je nemoćan
» Zbog anti Trump medijske harange Trump će pobijediti
» '' OVAJ VIDEO ĆE VAS UVJERITI DA SU ŽIVOTINJE PLEMENITIJE OD LJUDI Tek rođenu bebu odnio do kućnog praga i počeo lajati ''
» Iz pobjede u pobjedu
» Netko je iščupao i odnio pametnu klupu u Osijeku, gradonačelnik je nemoćan
» Zbog anti Trump medijske harange Trump će pobijediti
» '' OVAJ VIDEO ĆE VAS UVJERITI DA SU ŽIVOTINJE PLEMENITIJE OD LJUDI Tek rođenu bebu odnio do kućnog praga i počeo lajati ''
» Iz pobjede u pobjedu
Page 1 of 3