SENZACIJA U PARIZU Čilić srušio Đokovića!
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: SENZACIJA U PARIZU Čilić srušio Đokovića!
Meso ni ja ne volim, zao mi je jesti životinje.
Ali sportaši ga moraju jesti.
Gledala sam dokumentarac gdje su napravili test , dvije grupe imale su zadatak doci na cilj, nekih 300- 500 km kroz teze predjele, brda, suma i sl. Jedna grupa jela je ugljikohidrate druga meso. Prva je krenula brže i imala je vise snage , ali ta snaga se nakon početnog buma ispuhala i usporili su. Druga je imala isti tempo i nije posustajala i došli su prvi. Meso daje izdržljivost.
Gledala sam dokumentarac gdje su napravili test , dvije grupe imale su zadatak doci na cilj, nekih 300- 500 km kroz teze predjele, brda, suma i sl. Jedna grupa jela je ugljikohidrate druga meso. Prva je krenula brže i imala je vise snage , ali ta snaga se nakon početnog buma ispuhala i usporili su. Druga je imala isti tempo i nije posustajala i došli su prvi. Meso daje izdržljivost.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Nisu, tigar ih sve stigne za sekundu i pojede. I lavica. Osim slona, ali njemu je prednost veličina.jastreb wrote:Potpuno pogrešno. Neki su vrhunski sportaši bili vegetarijanci (skijaš Bode Muller, atletičari Carl Lewis,Paavo Nurmi i Ed Moses,tenisačice Martina Navratilova i Venus Williams).michaellcmacha wrote:to da je postao vegan, mu je malo žešća gluparija.... to s čim se on bavi iziskuje bjelančevine životinjskog porijekla... ok sad je puno jasnije od kud pad...Serbinho-3 wrote:Novak ima problem sa zenom ili necime, mediji pokusavaju otkriti.
Bio je bez oba trenera, totalni haos i raspad.
Skoro je izjavio da samo zeli biti srecan na terenu, pobede mu nisu vazne, sto je bacilo ljude u rebus.
Mesozderi su ga optuzili da je postao clan sekte, jer je postao vegan.
Videcemo, mada kada dugo nema nikoga da mu zaprezi, normalno da se smori i od tenisa, sve luzeri oko tebe, dodje mu u kafanu da ode i ubije se od pevaljke i rakije.
U prirodi (kod sisavaca)su i najbrže i najizdržljivije životinje biljojedi. Slon,goveda, konji,antilope...
Tako da razlog naglog Noletovog pada sigurno nije prehrana.
2015-08-15
I kada ja kažem da je ovo budala misli da mi sviđa.Serbinho-3 wrote:Pa i ja ne jedem meso.
Vratio se iz teretane sa istrcanih 20km, sutra ako budem imao vremena 30km.
Nije meso problem, vec nesto drugo, obzirom da dosta pazi sta uzima.
U teretani ne treba izdržljivost. 20 km si slagao naravno ali 10 mozda jesi. Ili trčiš ko baba bez noge pa se vučeš 20 km.
Na 30 bi krepo.
2015-08-15
...svaka cast Marinu, ovo je njegova godina,
Ali daleko je jos od Noletove razine onog
Vrhunskog, top 3, tenisa...
...u finisu sezone ima priliku zavrsiti kao 6. ...
Ali daleko je jos od Noletove razine onog
Vrhunskog, top 3, tenisa...
...u finisu sezone ima priliku zavrsiti kao 6. ...
2014-04-14
Pa ne baš. Tigar vreba u potaji i napada. Na otvorenom polju,ako najbržoj životinji gepardu ne uspije iznenađenje i ne uhvati antilopu odmah,on brzo gubi brzinu i posustaju,a antilopa bježi i pobježe. Dokazano.kaja wrote:
Nisu, tigar ih sve stigne za sekundu i pojede. I lavica. Osim slona, ali njemu je prednost veličina.
Isto kao i dokaz da i vrhunski sportaši mogu biti vegetarijanci. Carl Lewis je najočitiji primjer.
Postoje i suprotni primjeri. Recimo Janica je tamanila špek i luk.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Bez hrane životinjskog izvora nema proizvodnje crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), koji su zaduženi zakaja wrote:Meso ni ja ne volim, zao mi je jesti životinje.
transport prehrane do svake ćelije, kao i informacija između njih, odnosno organa.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Na neki način je konzumirao hranu životinjskog izvora.jastreb wrote:
Isto kao i dokaz da i vrhunski sportaši mogu biti vegetarijanci. Carl Lewis je najočitiji primjer.
Možda je jeo neopranu(bakterije) salatu? Ne šalim se!
2016-07-22
S druge strane opet imamo nekada ljude u siromašnijim krajevima,gdje se meso jelo samo o blagdanima.
Ljudi su uglavnom jeli biljnu hranu (palentu,razne kaše, cicvare,povrće...)a po cijele dane su bili na njivi,kosili,sjekli šume...I doživjeli 100 godina.
Ličani,Hercegovci,npr. Ima nešto u biljnoj ishrani. Dobro ne možeš biti fanatik i jesti samo biljnu hranu. Ali dokazano je da si zdraviji ako ti biljna hrana prevladava nad mesnom. Garant!
Ljudi su uglavnom jeli biljnu hranu (palentu,razne kaše, cicvare,povrće...)a po cijele dane su bili na njivi,kosili,sjekli šume...I doživjeli 100 godina.
Ličani,Hercegovci,npr. Ima nešto u biljnoj ishrani. Dobro ne možeš biti fanatik i jesti samo biljnu hranu. Ali dokazano je da si zdraviji ako ti biljna hrana prevladava nad mesnom. Garant!
2014-04-22
Američki atletičari ti i nisu neki primer. Oni su toliko nafilovani hemijom da mogu i stolice da jedu.jastreb wrote:Pa ne baš. Tigar vreba u potaji i napada. Na otvorenom polju,ako najbržoj životinji gepardu ne uspije iznenađenje i ne uhvati antilopu odmah,on brzo gubi brzinu i posustaju,a antilopa bježi i pobježe. Dokazano.kaja wrote:
Nisu, tigar ih sve stigne za sekundu i pojede. I lavica. Osim slona, ali njemu je prednost veličina.
Ma ne gubi brzinu, ne da mu se dalje i traži neku bliže. Vuk ti trci 200 km ako treba, prati dom ne stigne , do Kine ako treba.jastreb wrote:Pa ne baš. Tigar vreba u potaji i napada. Na otvorenom polju,ako najbržoj životinji gepardu ne uspije iznenađenje i ne uhvati antilopu odmah,on brzo gubi brzinu i posustaju,a antilopa bježi i pobježe. Dokazano.kaja wrote:
Imas par njih vegetarijanaca vrhunskih sportaša ali to je mentalni sklop takav.
Gledala sam test. Ugljihidrati daju snagu odjednom i ona se raspline i ispuses se kad padne. Meso konstantan srednji tempo i nema stajanja.
2015-08-15
Da, evo ne znam taj detalj a mozda je u tom caka.Eroo wrote:Bez hrane životinjskog izvora nema proizvodnje crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), koji su zaduženi zakaja wrote:Meso ni ja ne volim, zao mi je jesti životinje.
transport prehrane do svake ćelije, kao i informacija između njih, odnosno organa.
2015-08-15
I to je točno. Nisu oni premjer .dzango wrote:Američki atletičari ti i nisu neki primer. Oni su toliko nafilovani hemijom da mogu i stolice da jedu.jastreb wrote:Pa ne baš. Tigar vreba u potaji i napada. Na otvorenom polju,ako najbržoj životinji gepardu ne uspije iznenađenje i ne uhvati antilopu odmah,on brzo gubi brzinu i posustaju,a antilopa bježi i pobježe. Dokazano.kaja wrote:
2015-08-15
Dobro kako bilo da bilo,ja opet mislim da Noleta nije uništila hrana već istočnjačke gnoze kojima se potpuno predao.
2014-04-22
Ne postoji univerzalno pravilo za sve ljude. To dosta zavisi od kulture, podnevlja i samog metabolizma. Indijci ceo život jedu pirinač a ja bi na istom svisnuo za mesec dana. Ishrana zavisi od samog čoveka i njegovih potreba. Noletu nije prijao gluten i on ga je izbacio. Ali to ne znači da tebi neće da prija i da je za tebe štetan.jastreb wrote:S druge strane opet imamo nekada ljude u siromašnijim krajevima,gdje se meso jelo samo o blagdanima.
Bas tako.dzango wrote:Ne postoji univerzalno pravilo za sve ljude. To dosta zavisi od kulture, podnevlja i samog metabolizma. Indijci ceo život jedu pirinač a ja bi na istom svisnuo za mesec dana. Ishrana zavisi od samog čoveka i njegovih potreba. Noletu nije prijao gluten i on ga je izbacio. Ali to ne znači da tebi neće da prija i da je za tebe štetan.jastreb wrote:S druge strane opet imamo nekada ljude u siromašnijim krajevima,gdje se meso jelo samo o blagdanima.
2015-08-15
Kažu opcenito da trebaš jesti ono sto raste oko tebe.
2015-08-15
Svaki sportista ima različite periode u svojoj karijeri. Neke bolje, neke lošije. Pravi kvalitet se vidi u prevladavanju slabosti i ustajanju posle padova. Tu se vidi pravi šampion. Ako se Nole povrati i uspe da se uzdigne, to će biti dokaz da je pravi as.jastreb wrote:Dobro kako bilo da bilo,ja opet mislim da Noleta nije uništila hrana već istočnjačke gnoze kojima se potpuno predao.
Pa tako i Mavrovic prešao na mikrobiotiku i kada ga onaj udario vise nije digao.
2015-08-15
Mislim da se i Noletu isto desilo jučer...kaja wrote:Pa tako i Mavrovic prešao na mikrobiotiku i kada ga onaj udario vise nije digao.
2016-07-22
A ne pratim ali moze biti.Eroo wrote:Mislim da se i Noletu isto desilo jučer...kaja wrote:Pa tako i Mavrovic prešao na mikrobiotiku i kada ga onaj udario vise nije digao.
2015-08-15
Eroo wrote:Mislim da se i Noletu isto desilo jučer...kaja wrote:Pa tako i Mavrovic prešao na mikrobiotiku i kada ga onaj udario vise nije digao.
I ja se svim srcem tome nadam.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Kakav dan hrvatskog tenisa: Čilić pobijedio Đokovića i osvojio London
» Čilić
» Najveća senzacija Wimbledona je "kineska Hrvatica"
» Čilić osvojio 16. turnir u karijeri
» Bravo, Marine! Čilić prvi put u finalu Wimbledona!
» Čilić
» Najveća senzacija Wimbledona je "kineska Hrvatica"
» Čilić osvojio 16. turnir u karijeri
» Bravo, Marine! Čilić prvi put u finalu Wimbledona!
Page 3 of 4