Sirija
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Sirija
asilovski wrote:žene na ozbiljnim temama eeee heheheNoor wrote:Leviathan2 wrote:nema sanse, nikad ni jedna drzava ni vladar nisu trampili teritorij nego su ga uvijek nastojali prosiriti, a bosfor je strateski moreuz ogromne vaznosti, inace raspadom osmanskog carstva je to trebalo pripasti grckoj i cijela ona prevlaka prema crnom moru al su tu englezi odigrali igru da je pripalo turskoj, u biti je to uvijek bio nacin ogranicavanja rusije a englezi su se bojali saveza grka i rusa jer su pravoslavci, uglavnom ta prica jos nije rjesena,Noor wrote:Leviathan2 wrote:
u biti bi bilo logicno da je to tursko originalno staniste ali nije, cijeli taj akvatorij je bila grcka prije osmanlija, vidis i onaj europski dio turske koji neprirodno pripada turskoj, medjutim raspadom osmanlijskog carstva ataturk je spasavao sto se spasiti dalo i sacuvao je tursku uz pomoc engleza u velicini kakva je danas, inace bi od turske ostalo nista,
pa da..i taj europski dio turske je bezvezu. bospor i dardaneli bi trebali biti granica.
možda se trampe za taj ficlek i par otoka
jednom sam napisao ovdje da ce se poklat turcadija i grci i grci ce pusit nadebelo dok se ne umijesaju rusi a onda ce turska dozivjeti totalni raspad, u biti to je usud svake imperije na kraju, eto turska se odrzala u dosta velikom komadu do danasnjih dana al dolazi finalni racun, nije to moja predikcija nego su one plemenske sveznalice radili neke izracune pa dosli do toga, ja im uglavnom vjerujem jer su predvidjeli do sad sve dogadjaje, vremenski je znal biti fulanja do 2 godine al ne i promasaja
levi, pa zezam se malo.
ali, lijepo si to opisao.
nemam pojma kak sam sim upala, istina
sorry, gibam
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:eto, koji me kuratz natjero da spomenem crvenog
bolje da sam ja ostala
Guest- Guest
bogme boljeNoor wrote:Leviathan2 wrote:eto, koji me kuratz natjero da spomenem crvenog
bolje da sam ja ostala
koje sam ja k..te srece jos ce i ero da se spukne odnekud :D
kako bi vama bilo da ste glupi ?
crvenkasti-
2014-04-17
Ovo kao Italija 41.Noor wrote:a ti reci da je pripadnost otoka gledano prema geografskom položaju u odnosu na grčku i tursku, prirodna ili logična.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Noor wrote:a ti reci da je pripadnost otoka gledano prema geografskom položaju u odnosu na grčku i tursku, prirodna ili logična.
Ja ne znam šta vas buni. Granica je granica pa bila ona na kopnu ili na moru.
Da je granica na kopnu i da Grci imaju jezero, serdo bi se bunio zašto oni nemaju to jezero.
Zašto bi grčki otoci pripali agresivcima samo zato jer su nasilno oteli sve Grčko u M.Aziji
pa i Aja Sofiju, Carigrad i stotine gradova i sela.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Leviathan2 wrote:u biti bi bilo logicno da je to tursko originalno staniste ali nije, cijeli taj akvatorij je bila grcka prije osmanlija, vidis i onaj europski dio turske koji neprirodno pripada turskoj, medjutim raspadom osmanlijskog carstva ataturk je spasavao sto se spasiti dalo i sacuvao je tursku uz pomoc engleza u velicini kakva je danas, inace bi od turske ostalo nista,Noor wrote:a ti reci da je pripadnost otoka gledano prema geografskom položaju u odnosu na grčku i tursku, prirodna ili logična.
Malo je falilo da Erdo bude smaknut pri nedavnom " državnom udaru " u Turskoj
koji su Ameri isplanirali. Onda bi tek došlo do gradjanskog rata protiv Kurda a TR bi se raspala.
Taj scenarij nije odgovarao Rusiji jer bi ih Ameri optužili za izazivanje rata tako da je to prolongirano
2014-04-20
Nemojte mi spamati temu gdi moji pobjeđuju.
Pa nisu baš odigrali igru .....prije bih rekao da su popušili i to gadno.Leviathan2 wrote:
nema sanse, nikad ni jedna drzava ni vladar nisu trampili teritorij nego su ga uvijek nastojali prosiriti, a bosfor je strateski moreuz ogromne vaznosti, inace raspadom osmanskog carstva je to trebalo pripasti grckoj i cijela ona prevlaka prema crnom moru al su tu englezi odigrali igru da je pripalo turskoj, u biti je to uvijek bio nacin ogranicavanja rusije a englezi su se bojali saveza grka i rusa jer su pravoslavci, uglavnom ta prica jos nije rjesena,
jednom sam napisao ovdje da ce se poklat turcadija i grci i grci ce pusit nadebelo dok se ne umijesaju rusi a onda ce turska dozivjeti totalni raspad, u biti to je usud svake imperije na kraju, eto turska se odrzala u dosta velikom komadu do danasnjih dana al dolazi finalni racun, nije to moja predikcija nego su one plemenske sveznalice radili neke izracune pa dosli do toga, ja im uglavnom vjerujem jer su predvidjeli do sad sve dogadjaje, vremenski je znal biti fulanja do 2 godine al ne i promasaja
Galipoljska bitka jedna je od najkrvavijih bitaka Prvog svjetskog rata. Vodila se od 25. travnja 1915. do 6. siječnja 1916. Odluku da se desantom osvoji Galipoljski poluotok saveznički zapovjednici su donijeli nakon niza uzaludnih pokušaja bombardiranja s mora po vanjskim utvrdama koje su štitile ulaz u tjesnac Dardaneli.
Osvajanjem poluotoka Saveznici bi sebi omogućili pristup Carigradu, s konačnim ciljem njegovog zauzimanja, čime bi se iz daljnjeg toka rata izbacilo Osmansko Carstvo i ponovno otvorila ruta za opskrbu Rusije.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Galipoljska_bitka
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Desetine turskih tenkova krenulo je iz pravca Ankare i iz baze Çankırı prema pograničnom turskom gradu Silopi.
Kako javljaju turski mediji 28. mehanizovana brigada turske vojske krenula je prema gradu Silopi koji se nalazi na samoj tursko-iračkoj granici te je od Mosula udaljen 100 kilometara. Podsjetimo, u Mosulu kurdske i iračke snage napreduju u borbi protiv IDIL-a.
Prema svemu sudeći Turska će, nakon angažiranja avijacije, u Irak uputiti i kopnenu vojsku.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/desetine-turskih-tenkova-krenulo-prema-irackoj-granici-krajnji-cilj-mogao-bi-biti-mosul/161101067
Kako javljaju turski mediji 28. mehanizovana brigada turske vojske krenula je prema gradu Silopi koji se nalazi na samoj tursko-iračkoj granici te je od Mosula udaljen 100 kilometara. Podsjetimo, u Mosulu kurdske i iračke snage napreduju u borbi protiv IDIL-a.
Prema svemu sudeći Turska će, nakon angažiranja avijacije, u Irak uputiti i kopnenu vojsku.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/desetine-turskih-tenkova-krenulo-prema-irackoj-granici-krajnji-cilj-mogao-bi-biti-mosul/161101067
2014-04-11
Na 2:00 -Sokolovi pustinje- vrhunsaka oprema.
Pred kraj - isis - koristi bojne otrove kod 1070 i u okolici
2014-04-20
Iračka vojska "ušla je u područje Judaidat al-Mufti, na lijevoj obali Mosula", objavilo je zapovjedništvo za zajedničke operacije. Mosul napola dijeli rijeka Tigris. Judaidat al-Mufti je četvrt na jugoistočnoj strani grada.
http://www.vecernji.hr/svijet/iracke-snage-usle-u-mosul-isil-pruza-jak-otpor-1125264
http://www.vecernji.hr/svijet/iracke-snage-usle-u-mosul-isil-pruza-jak-otpor-1125264
2014-04-11
Turkish army deploys tanks from Ankara and Cankiri to southeastern Silopi district
near Iraqi border. #EuphratesShield
Turčad trpa tehnilu na granici ka Iraku
2014-04-20
nisam zna da postoji ISIS u 1070 kvartu? odakle su oni provalili tamo? najbliži ISIS položaju su udaljeni par destaka kilometara, jedino ako ih Sirijska vojska nije pustila preko svoga teritorija da se ratuju sa kanibalima? nevidim drugačije? imaš li link na ovoYehudi wrote:
Pred kraj - isis - koristi bojne otrove kod 1070 i u okolici
Guest- Guest
8 hours ago - 36°11′N 37°5′E
Video shows SAA's progress in Aleppo on Monday
2014-04-20
@UN special envoy to Syria ‘shocked and appalled’ by rebel offensive in Aleppo https://goo.gl/Jh4mRA
---------------------------------------------
Aj neka sam i to pročita
---------------------------------------------
Aj neka sam i to pročita
2014-04-20
Baghdad Invest
[ltr]@baghdadinvest[/ltr]
Oct 24
2 Years Ago ISIS captured these churches.
Today, the Iraqi army liberated these Churches and raised the cross.
United Iraq!
[ltr]
Oct 24
2 Years Ago ISIS captured these churches.
Today, the Iraqi army liberated these Churches and raised the cross.
United Iraq!
Eroo- Posts : 78956
2016-07-22
[size=42]Poslednje pripreme ruske flote pred borbena dejstva u Siriji (VIDEO)[/size]
2014-04-14
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Page 4 of 50