Sirija
Page 19 of 50
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Re: Sirija
eno citam da su rusi opet spremili one dalekometne bombardere za akciju u siriji, krutejebo al ce biti rokacine dole
bice tamburanja
2014-04-14
Samo šta -msm- mediji ne vide kad američki strateški bombarderi
provode tepih bombardament. Tu civili ne ginu biće.
------------------------------------------
Samo se nadam da - nobelovac za MIR ubama husejin neće podleći
pritisku establišmenta i upustiti se u sukob sa Rusijom u ova 2 miseca koliko
mu je preostalo do povratka u Keniju
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
"pametne bombe" u B 52 haha
2014-04-14
toga se i ja bojim, nije li onaj papak nostradamus nesto govorio o crnom princu i bijelom princu, koliko znam sad jedini crni prezident neke sile je obamba, one africke nazovi drzave ne racunajmo, a za dva mjeseca se da dosta iskemijat, tu je i brat erdogan da zapocne opet neku pizdariju s rusima,Yehudi wrote:Samo šta -msm- mediji ne vide kad američki strateški bombarderi
ja cijelo vrijeme imam neki neugodan osjecaj za vratom
U suštini ovo je M113 a evo baš gledam odakle im to : libanonska kopnena vojska.Yehudi wrote:AlfaOmega wrote:Dakako, riječ je o modernim BMP-3 oklopnim vozilima. Čak ni sirijska vojska ih nema, dok ih je Hezbollah od Rusa počeo dobivati pri par mjeseci.
Uh šta su ih navukli, masu jednu
Lebanese Armed forces Equipment still contains significant amounts of old weaponry, but it has embarked on some major improvements recently. The M113, which is commonly found with every regiment and brigade, is considered to be the major element of the ground forces. A collection of Western and Soviet made arms and equipment exists ranging from rifles to tanks.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lebanese_Ground_Forces_Equipment
Inace zanimljiva kombinacija ( zato mi je i zapelo ovo za oko ) ....naoružan ovim :
ZU-23-2 "Sergej" je sovjetski protivavionski top kalibra 23 mm.
https://bs.wikipedia.org/wiki/ZU-23-2
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ne znam da li on uopće može bilo šta ozbiljnog pokrenuti u naredna 2 mjeseca... s obziroma da su njegove aktivnosti u ovom prijelaznom razdoblju pod povećalom oba zastupnička doma i vrhovnog suda.... mislim da je on svoje odpredsjednikovao....Leviathan2 wrote:toga se i ja bojim, nije li onaj papak nostradamus nesto govorio o crnom princu i bijelom princu, koliko znam sad jedini crni prezident neke sile je obamba, one africke nazovi drzave ne racunajmo, a za dva mjeseca se da dosta iskemijat, tu je i brat erdogan da zapocne opet neku pizdariju s rusima,Yehudi wrote:Samo šta -msm- mediji ne vide kad američki strateški bombarderi
ja cijelo vrijeme imam neki neugodan osjecaj za vratom
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Predsednik SAD Barak Obama tokom posete Atini zatražiće od grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da zatvori svoje luke za ruske ratne brodove, glasa za nove sankcije Rusiji i povuče „nezakoniti“ veto za stupanje Makedonije u NATOmichaellcmacha wrote:
ne znam da li on uopće može bilo šta ozbiljnog pokrenuti u naredna 2 mjeseca... s obziroma da su njegove aktivnosti u ovom prijelaznom razdoblju pod povećalom oba zastupnička doma i vrhovnog suda.... mislim da je on svoje odpredsjednikovao....
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:634841-Obama-ce-zatraziti-od-Grcke-da-zatvori-luke-za-ruske-brodove
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
2014-04-14
RayMabus wrote:U suštini ovo je M113 a evo baš gledam odakle im to : libanonska kopnena vojska.Yehudi wrote:AlfaOmega wrote:Dakako, riječ je o modernim BMP-3 oklopnim vozilima. Čak ni sirijska vojska ih nema, dok ih je Hezbollah od Rusa počeo dobivati pri par mjeseci.
Uh šta su ih navukli, masu jednu
Lebanese Armed forces Equipment still contains significant amounts of old weaponry, but it has embarked on some major improvements recently. The M113, which is commonly found with every regiment and brigade, is considered to be the major element of the ground forces. A collection of Western and Soviet made arms and equipment exists ranging from rifles to tanks.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lebanese_Ground_Forces_Equipment
Inace zanimljiva kombinacija ( zato mi je i zapelo ovo za oko ) ....naoružan ovim :
ZU-23-2 "Sergej" je sovjetski protivavionski top kalibra 23 mm.
https://bs.wikipedia.org/wiki/ZU-23-2
U pravu si za to ali vidiš kako kombiniraju sisteme
Ovo je medjutim - sdelano v Russii - kompetno - Korneti i motorkotači
Po ovome vidimo da se Kornete koristi maximalno, ne štedi Putin
[size=36]Kornet ATGMs.[/size]
2014-04-20
Dobio je Hezbollah pun k. toga od Rusa. Čak i suvremene tenkove.
Neki kažu da je u pitanju moderna T-72B inačica, ali meni ovo u pozadini djeluje kao još bolji T-80BV.
Neki kažu da je u pitanju moderna T-72B inačica, ali meni ovo u pozadini djeluje kao još bolji T-80BV.
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
Valja napomenuti da ni ove oklopne grdosije SAA nema.
Inače, Hezbollah je jedna od rijetkih vojski koja raspolaže i modernim američkim, i modernim ruskim naoružanjem.
Za razliku od ostalih milicja na Bliskom istoku, u pješadiji Hezbollaha dominiraju američke M16 puške raznih varijanti, a ne AK-47.
Inače, Hezbollah je jedna od rijetkih vojski koja raspolaže i modernim američkim, i modernim ruskim naoružanjem.
Za razliku od ostalih milicja na Bliskom istoku, u pješadiji Hezbollaha dominiraju američke M16 puške raznih varijanti, a ne AK-47.
- DAMASCUS, SYRIA (8:20 A.M.) - The Russian Air Force carried out several airstrikes over the western countryside of Aleppo on Monday, targeting Jaysh Al-Fateh's (Army of Conquest) positions at several sites located west of the city.
According to an Al-Masdar field correspondent, the Russian Air Force specifically targeted Mansourah, Khan Al-Assal, Rashideen 4, and Rashiddeen 5 near the recently captured Minyan and Al-Assad suburbs.
---------------------------------------------------------
Jutros od 04:00 h - taman kad sam se diga .............................
krenilo teracanje po istočnom, zapadnom, sjevernom i južnom Alepu
....................svuda di su islamo teroristi Nazdarovje
2014-04-20
nazdravlje iranskim osloboditeljima uz želju da oslobode sve što je okupirano..... ;):)))
2015-08-08
Kurdi na crti ka Rakka zaustavili - vibed - iz drugog pokušaja
- tow ( 15 00 $ )- fulao a Javelin ( 80 000 $ ) spasio živote
Zaustaviti na 0:46 sec ........jasno se vidi
Čuje se i francuski govor
----------------------------------------------------------------------
2014-04-20
Ruski MiG-29 srušio se u Sredozemnom moru
SRNA
prije 12 min
Ruski borbeni avion "MiG-29" srušio se danas u Sredozemnom moru nakon polijetanja sa nosača aviona "Admiral Kuznjecov", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Foto: EPA
U saopštenju se navodi da se pilot katapultirao i da njegov život nije u opasnosti.
Ministarstvo navodi da je uzrok incidenta, koji se dogodio tokom obuke, tehnički kvar.
Ruska grupa ratnih brodova u Sredozemnom moru nastavila je sa svojim redovnim aktivnostima nakon incidenta, javlja "Sputnjik".
Ruski borbeni avion "MiG-29" srušio se danas u Sredozemnom moru nakon polijetanja sa nosača aviona "Admiral Kuznjecov", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Foto: EPA
U saopštenju se navodi da se pilot katapultirao i da njegov život nije u opasnosti.
Ministarstvo navodi da je uzrok incidenta, koji se dogodio tokom obuke, tehnički kvar.
Ruska grupa ratnih brodova u Sredozemnom moru nastavila je sa svojim redovnim aktivnostima nakon incidenta, javlja "Sputnjik".
Eto njega -------------------očekivano
----------------------------------------------
Why U.S. Fighter Jets Keep Dropping Out of the Sky
Thursday’s startling twin crashes of aerobatic military jets—leaving one pilot dead—are just the latest in a series of accidents.
http://www.thedailybeast.com/articles/2016/05/27/why-u-s-fighter-jets-keep-colliding-in-midair.html
-----------------------------------------------------------------------------------
Pa nisi mi se pohvalio neki dan
----------------------------------------------
Why U.S. Fighter Jets Keep Dropping Out of the Sky
Thursday’s startling twin crashes of aerobatic military jets—leaving one pilot dead—are just the latest in a series of accidents.
http://www.thedailybeast.com/articles/2016/05/27/why-u-s-fighter-jets-keep-colliding-in-midair.html
-----------------------------------------------------------------------------------
Pa nisi mi se pohvalio neki dan
2014-04-20
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Page 19 of 50