Volvo proizvodnju modela S90 uskoro seli u Kinu
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Volvo proizvodnju modela S90 uskoro seli u Kinu
dva brata wrote:u ostalom u Kini je najveće svjetsko tržište automobila, pa je jeftinije tvornicu imati tamo i direkt prodavati
Je samo da vidimo koja budala će kupiti Volvo iz Kine, vjerojatno čak niti bogati kinezi. :)
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
i BMW se proizvodi u Kini,a podosta toga zavsi i na europskom trzistu..bitni su parametr kvalitete i kontrole..i da se primjenjuju naravnodawson wrote:dva brata wrote:u ostalom u Kini je najveće svjetsko tržište automobila, pa je jeftinije tvornicu imati tamo i direkt prodavati
Je samo da vidimo koja budala će kupiti Volvo iz Kine, vjerojatno čak niti bogati kinezi. :)
Guest- Guest
bogomdani wrote:i BMW se proizvodi u Kini,a podosta toga zavsi i na europskom trzistu..bitni su parametr kvalitete i kontrole..i da se primjenjuju naravno
Ti BMWovi se prodaju u Kini i a kvaliteta veze nema sa BMWovima iz Njemačke.
catabbath-
2015-08-22
deda wrote:Europljani ionako žele zabraniti proizvodnju i prodaju automobila do 2030, kako ne bi bili ovisni o nafti.
Ta tehnologija se planski napušta, ili konkretno u ovom slučaju prodaje Kini, jer Kiniezi nisu sposobni sami razviti vlastite kvalitetne motore sa unutrašnim izgaranjem.
a što misliš tko razvija i proizvodi baterije za teslu i chevrolet... za njihove električne aute?
ne slusas me,eto ja sam usred svaga toga,dakle autoindustrija..dawson wrote:bogomdani wrote:i BMW se proizvodi u Kini,a podosta toga zavsi i na europskom trzistu..bitni su parametr kvalitete i kontrole..i da se primjenjuju naravno
Auti se proizvode prema zadanim parametrima kvalitete i to se mora postivati..barem kod BMW-a,Mercedesa,Audi-ja
zasto,pa zato jer spomenuti za one svoje logiće naplacuju bar 25% vecu cijenu,ponekad i vise..pa logić mora znaciti stalnu kvalitetu..
Inace,BMW ima tako strogu kontrolu proizvodnje u Kini,da cak niti Kinezi sami ne dobijaju u ruke bitne specifikacije materijala,plasticnih,metalnih,elektronskih...dakle,proizvode sve,ali kontrolu rade,sami svabi,sami svabi znaju tocne postavke legura,odnosa u njima,,kemijske sastave boja i zastitnih premaza..a finalnu montazu rade,opet Svabi,
BMW zato dosad nije dobio svoju kinesku repliku,kao neki drugi brandovi..
Guest- Guest
dawson wrote:dva brata wrote:u ostalom u Kini je najveće svjetsko tržište automobila, pa je jeftinije tvornicu imati tamo i direkt prodavati
kinezi ne kupuju u pravilu ništa što nije made in china... a volvo će se raditi u kini i za SAD i Europu, onaj dulji. Ubuduće vjerojatno svi, ali ne još.
bogomdani wrote:ne slusas me,eto ja sam usred svaga toga,dakle autoindustrija..dawson wrote:bogomdani wrote:i BMW se proizvodi u Kini,a podosta toga zavsi i na europskom trzistu..bitni su parametr kvalitete i kontrole..i da se primjenjuju naravno
Auti se proizvode prema zadanim parametrima kvalitete i to se mora postivati..barem kod BMW-a,Mercedesa,Audi-ja
zasto,pa zato jer spomenuti za one svoje logiće naplacuju bar 25% vecu cijenu,ponekad i vise..pa logić mora znaciti stalnu kvalitetu..
Inace,BMW ima tako strogu kontrolu proizvodnje u Kini,da cak niti Kinezi sami ne dobijaju u ruke bitne specifikacije materijala,plasticnih,metalnih,elektronskih...dakle,proizvode sve,ali kontrolu rade,sami svabi,sami svabi znaju tocne postavke legura,odnosa u njima,,kemijske sastave boja i zastitnih premaza..a finalnu montazu rade,opet Svabi,
BMW zato dosad nije dobio svoju kinesku repliku,kao neki drugi brandovi..
najlošiji BMW-i i Mercedesi su oni koji se proizvode u Americi pa izvoze u EU (a to su manje više svi terenci, X5 i ML klasa kod Mercedesa, njih su radili samo u SAD)
bogomdani wrote:Auti se proizvode prema zadanim parametrima kvalitete i to se mora postivati..barem kod BMW-a,Mercedesa,Audi-ja
To je ta matra, BMW je svida BMW međutimo u praksi to nije istina, čan ni u Europi. Već kad si tamo pogledaj BMW za francusko tržište i pogledaj BMW za HR&BiH tržište, lošija boja, lošija kvaliteta kože, drva... čak je i lokalni diler BMWa nakon mantre "BMW je BMW" rekao "a dobro ajde nije baš tako..."
ako volvo stavi svoje ime na loš proizvod, prestati će biti volvo brzo, mark my words.dawson wrote:dva brata wrote:u ostalom u Kini je najveće svjetsko tržište automobila, pa je jeftinije tvornicu imati tamo i direkt prodavati
2014-04-16
marcellus wrote:kinezi ne kupuju u pravilu ništa što nije made in china...
Bogati Kinezi kupuju Lamborginije i Bentleye.
aben wrote:ako volvo stavi svoje ime na loš proizvod, prestati će biti volvo brzo, mark my words.dawson wrote:dva brata wrote:u ostalom u Kini je najveće svjetsko tržište automobila, pa je jeftinije tvornicu imati tamo i direkt prodavati
ništa nije gore od onih volvoa iz nizozemske iz devedesetih, imao jednog... daj mi radije fiata
uostalom volvo u kini slažu xiang i hsu, a u švedskoj ga slažu mehmed i omar...
marcellus wrote:ništa nije gore od onih volvoa iz nizozemske iz devedesetih, imao jednog... daj mi radije fiata
Ja vozio starog Volva iz 80tih a nakon toga novog Fiata iz 2003. Novi Fiat je kvalitetom izrade djelovao kao smeće u odnosu na Volvo kantu iz 80tih. Btw. očekujem drastičan pad kvatitete materijala i izrade, usotalom kao sve šta dolazi iz Kine.
catabbath-
2015-08-22
dawson wrote:marcellus wrote:ništa nije gore od onih volvoa iz nizozemske iz devedesetih, imao jednog... daj mi radije fiata
Ja vozio starog Volva iz 80tih a nakon toga novog Fiata iz 2003. Novi Fiat je kvalitetom izrade djelovao kao smeće u odnosu na Volvo kantu iz 80tih. Btw. očekujem drastičan pad kvatitete materijala i izrade, usotalom kao sve šta dolazi iz Kine.
ja sam isto 2003 kupio novog fiata, kad sam prodao volvoa iz devedestih. Fiat je prošao 190 000 bez spomena vrijednog problema i sa samo jednim kvarom koji ne spada u redovno održavanje (alternator na cca 150 000). Promijenio sam mu dva kuplunga, masu guma, pločica, i žaruljica, svjećica i tog, dva puta remenje po planu održavanja, a volvo se kvario svaka tri dana.
zavisi koji volvo, četvorke su smeće, šestice isto, sedmice su navodno bile dobre i kasnije devetke, najbolje su bile stare dvojke iz sedamdestih.
istina, fiat je imao par sitnica u montaži koje su mi riješili na prvom servisu, i kasnije više nikad ništa nije cveketalo, nikakve plastike se nisu čule (na volvou jesu), u osnovi da malo šlampavo složen ali u osnovi zdrav auto. Volvo je imao sto skrivenih mana, od ovjesa koji se lomio po zagrebačkim ulicama do dizni na motoru, hrđe blatobrana, elektrike...
marcellus wrote:deda wrote:Europljani ionako žele zabraniti proizvodnju i prodaju automobila do 2030, kako ne bi bili ovisni o nafti.
Ta tehnologija se planski napušta, ili konkretno u ovom slučaju prodaje Kini, jer Kiniezi nisu sposobni sami razviti vlastite kvalitetne motore sa unutrašnim izgaranjem.
a što misliš tko razvija i proizvodi baterije za teslu i chevrolet... za njihove električne aute?
nemam pojma, ali sigurno ti i Zrinka znate sve o baterijama i električnim autima
Guest- Guest
marcellus wrote:uostalom volvo u kini slažu xiang i hsu, a u švedskoj ga slažu mehmed i omar...
It doesn't matter whether a cat is black or white, if it catches mice it is a good cat.
Deng Xiaoping
Guest- Guest
FIAT ti je sranje otkud god dosao..limarija 0,masinerija 2( u skali do 10)dawson wrote:marcellus wrote:ništa nije gore od onih volvoa iz nizozemske iz devedesetih, imao jednog... daj mi radije fiata
Guest- Guest
bogomdani wrote:FIAT ti je sranje otkud god dosao..limarija 0,masinerija 2( u skali do 10)
Jedno vrijeme su lopovi provaljivali u putno tako da bi savili rub prednjih vrati i jednostavno ušli u auto. Ja to probao na starom Volvu, ma nema šanse saviti
catabbath-
2015-08-22
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Seli se u novu halu za proizvodnju pametnih klupa, zapošljava 20 ljudi, očekuje 14 milijuna kn prometa!
» Kraj Orbanovog modela?
» Totalni fijasko Kujundžićevog modela
» Volvo logo promovira patrijarhat
» Papa lajkao seksi fotku brazilskog modela
» Kraj Orbanovog modela?
» Totalni fijasko Kujundžićevog modela
» Volvo logo promovira patrijarhat
» Papa lajkao seksi fotku brazilskog modela
Page 3 of 3