Banac se uznojio: Pernar nas želi razoružati pred Rusima!
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Banac se uznojio: Pernar nas želi razoružati pred Rusima!
Više nego ikad dosad rasprave o EU postaju sastavni dio unutarnjopolitičkih debata u Hrvatskoj nakon što je prošli tjedan postalo jasno da će se u Saboru redovito raspravljati i o sastancima Europskog vijeća.
Već na početku rada novog saziva Sabora iskristalizirala se situacija u kojoj se može očekivati da će se čuti i krajnji pro-EU stavovi, za koje se zalažu novi premijer Plenković i njegovi ministri, ali i radikalni anti-EU stavovi, koje zastupa novi i najaktivniji zastupnik Ivan Pernar iz Živog zida.
Između tih dviju krajnosti, tu je još i Most, koji zahtjevom za proglašenje isključivoga gospodarskog pojasa na Jadranu želi graditi svoju politiku na ispravljanju jedne od percipiranih nepravda koje su EU i druge zemlje članice učinile Hrvatskoj tijekom pregovora.
Sve to ima potencijal stvoriti raspravu u kojoj će se odgovoriti i na pitanje koje je mnogim građanima još nedovoljno obrazloženo ili im na njega nije odgovoreno: što točno Hrvatska ima od članstva u euroatlantskim integracijama?
– Ulaskom u EU ne da nismo dobili novo tržište, nego smo izgubili i naše vlastito – smatra Pernar, a o NATO-u kaže da Hrvatska u tom savezu nije članica koja odlučuje, već smo “sluga koji sluša i radi ono što mu se kaže”.
Povjesničar Ivo Banac kaže da je svaka rasprava vezana uz EU i NATO dobrodošla.
– Kod Pernara je najgore to da on ne shvaća ni EU ni strateški trenutak u Europi i na Balkanu. On nas zapravo želi razoružati pred Rusima. Važno je imati na umu da mi razgovaramo o našim percepcijama u EU kao tvorci politike u EU. Siguran sam da će Plenković i drugi naći način da tu raspravu postave uvjerljivo i narodu pristupačno – kaže Banac.
Politički analitičar Žarko Puhovski smatra da je načelno dobro sve što propituje relevantne političke događaje.
– Istina je da se o temama vezanim uz EU uglavnom nije govorilo suvislo, nego je govor o Bruxellesu bio na razini govora o Moskvi do 1945. Čini mi se da i Plenković i Stier shvaćaju da je potrebno izboriti se za bolju legitimaciju EU, makar i naknadno. A oni koji to napadaju s pozicije teorije zavjere shvaćaju da je to tema koja im može donijeti popularnost – dodaje Puhovski.
Kad je riječ o koristi koju Hrvatska ima od članstva u EU, najčešće se spominju strateško pozicioniranje u klub razvijene Europe umjesto na manje razvijen i manje stabilan Balkan te financijska korist Hrvatske kao neto primateljice novca iz proračuna EU. Banac spominje još nešto:
– Istina je da ima puno birokratskih problema vezanih uz EU, ali treba razbiti i stereotip i reći da tako postavljen sustav EU sprečava širenje nekih naših rak-rana, primjerice korupcije. Jer, ne možete se balkanskom korupcijom javljati na natječaje u EU.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/pernar-ce-natjerati-vladu-da-bolje-objasni-koristi-od-eu-1124980
.........................................
I sad pernar idiot i naivko pored ovakvih amerohegemonskih odrtina...za banca je pernar primjer karaktera i političke odgovornosti....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Banac se uznojio: Pernar nas želi razoružati pred Rusima!
hehehe Banac bi ratovao, pa ovdje nema dva pametna, Banac je komplet idiot, Stier, Plenki, KOvač, Pusićka su špije, Karamarko je otišao u progonstvo, Šeki govori o gremijima...dobar mi je Puhovski "EU uglavnom nije govorilo suvislo, nego je govor o Bruxellesu bio na razini govora o Moskvi do 1945." pa on je isto tako govorio o EU
Kermit-
2014-04-17
ali gledaj Banca:
"Siguran sam da će Plenković i drugi naći način da tu raspravu postave uvjerljivo i narodu pristupačno – kaže Banac."
Naropdu pristupačno hehehe pa mjakomila gdje mi živimo
"Siguran sam da će Plenković i drugi naći način da tu raspravu postave uvjerljivo i narodu pristupačno – kaže Banac."
Naropdu pristupačno hehehe pa mjakomila gdje mi živimo
Kermit-
2014-04-17
Bancu bi zgnječio sve prste i pustio gangreni da odradi posao do kraja.
Guest- Guest
uvijek se glupo pitanje postavlja...a sto mi dobijamo?...a zasto bi trebali nesto dobiti na pladnju?..od eu-a,amera ili ajmo rec rusa...zato jer smo se nekom priklonili...nes ti poteza...treba dokazat svoju odanost,saveznistvo zrtvom...ako hoces da te neko stiti ili da imas 100% podrsku...a ne pitanjem 'sto s time dobijamo' kao da smo placenici,kurve...gle srbiju kako ih jebu sad sad i eu i ameri i cak rusi ko male bebe jer su pokusali malo musti jedne i druge i umislili da su netko i nesto samo samari i zdesna i lijeva
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ako zelis biti sticen i imat koristi moras platiti...a ne biti placen..sad cemo vidjet kako cemo dobit nogu iz natoa kad trump dodje na vlast ako nemas za platiti..trumpa ne jebe strategija i polozaj vec...imas ili nemas...
2015-09-08
jos cemo morat lovu iskrcat za one donirane helikoptere i vbrove....nema kod trumpa za djabe...
2015-09-08
Trumpa ne jebe banca i politiku tko je tko..nego trump ce bancu..'banac imas lovu da sjebem crvenemmm'....banac:'Nemam...ali trump..to je borba protiv crv..'...Trump:'Molim slijedeci platisa...'
2015-09-08
Moze ... Neka daju naknadu štete za neftna polja u siriji, s tim cemo sve pokriti i kupiti avione...vuksadinare wrote:jos cemo morat lovu iskrcat za one donirane helikoptere i vbrove....nema kod trumpa za djabe...
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Hehehe...O čemu ja ovdje pišem godinama?
Američki špijunčina i vašingtonsko potrčkalo.
Nije mu dugo trebalo da je javi.
Američki špijunčina i vašingtonsko potrčkalo.
Nije mu dugo trebalo da je javi.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
dobar..Gnječ wrote:Bancu bi zgnječio sve prste i pustio gangreni da odradi posao do kraja.
Guest- Guest
Inace,kolikogod da se na balkan istovari oruzja,Rusi bi to pomeli u roku Jebem ga..
Guest- Guest
prodo si se za rusku picku sergejbogomdani wrote:Inace,kolikogod da se na balkan istovari oruzja,Rusi bi to pomeli u roku Jebem ga..
2015-09-08
A da li bi se Banac toliko ustrtario da Pernar veliča SAD i promovira potpuno potčinjenje volji Bijele kuće?vuksadinare wrote:prodo si se za rusku picku sergejbogomdani wrote:Inace,kolikogod da se na balkan istovari oruzja,Rusi bi to pomeli u roku Jebem ga..
2014-04-22
banac je quratz...pernar je quratz..nijedan suverenist svak na svoj nacin drugom bi dao guzicujastreb wrote:A da li bi se Banac toliko ustrtario da Pernar veliča SAD i promovira potpuno potčinjenje volji Bijele kuće?vuksadinare wrote:prodo si se za rusku picku sergejbogomdani wrote:Inace,kolikogod da se na balkan istovari oruzja,Rusi bi to pomeli u roku Jebem ga..
2015-09-08
Peranr je krivo optužen. On naime ni jednom riječju nije promovirao Ruse. On je samo kritizirao SAD. E sad ako je vama amerofilima svaka kritika SAD podilaženje Rusima,onda jebaj ga.vuksadinare wrote:banac je quratz...pernar je quratz..nijedan suverenist svak na svoj nacin drugom bi dao guzicujastreb wrote:A da li bi se Banac toliko ustrtario da Pernar veliča SAD i promovira potpuno potčinjenje volji Bijele kuće?vuksadinare wrote:prodo si se za rusku picku sergejbogomdani wrote:Inace,kolikogod da se na balkan istovari oruzja,Rusi bi to pomeli u roku Jebem ga..
Među HOP-ovcima i amerikanofilima dovoljno je optužiti SAD za stvaranje ISIL-a,ili za rušenje gadafija,i odmah te proglase rusofilom koji želi povratak Srpske krajine u Hrvatsku.
2014-04-22
Fuk,nisam se nikom prodao,ali sam popizđeo,kad su ameri krenuli zakuhavati Europi direktno,kaobajagi lupajuci sankcije Rusiji..Moš mislit..!!! Rusi su se samo okrenuli drugim snabdijevacvima,i pokrenuli svoje mozgove i aktivirali i svoju proizvodnju..No sankcije i nisu tu bile da razhebu Rusiju,jerbo ne mos ti Rusiju tek tako na koljena baciti,a da i sam se ne shebes..Kakogod,Svabija je imala i ima jos uvijek najvece direktne stete od sankcija,jerbo je izvozila industrijsku tehnologiju...No,veleumno predmnijevam,da su ameri i htjeli indirektno shebati njemacku ekonomiju i za to optuziti Ruse,i na kraju ih zavaditi..nes slicno prije ww2...vuksadinare wrote:prodo si se za rusku picku sergejbogomdani wrote:Inace,kolikogod da se na balkan istovari oruzja,Rusi bi to pomeli u roku Jebem ga..
Inace sam bio uvijek za Zapad,ali kad sam vidio svu prljavstinu i kurvinjski karakter Amerike,smucilo mi se od njih..
Guest- Guest
Isti kao i ova jedna erkipa na Forumu..kritiziras njih,odmah te prekrste u Srbina i Jugonostalgicara...lov na vjestice,ebi ga,najzesci komjunisticki "mozgovi"...jastreb wrote:Peranr je krivo optužen. On naime ni jednom riječju nije promovirao Ruse. On je samo kritizirao SAD. E sad ako je vama amerofilima svaka kritika SAD podilaženje Rusima,onda jebaj ga.vuksadinare wrote:banac je quratz...pernar je quratz..nijedan suverenist svak na svoj nacin drugom bi dao guzicujastreb wrote:A da li bi se Banac toliko ustrtario da Pernar veliča SAD i promovira potpuno potčinjenje volji Bijele kuće?vuksadinare wrote:prodo si se za rusku picku sergejbogomdani wrote:Inace,kolikogod da se na balkan istovari oruzja,Rusi bi to pomeli u roku Jebem ga..
Među HOP-ovcima i amerikanofilima dovoljno je optužiti SAD za stvaranje ISIL-a,ili za rušenje gadafija,i odmah te proglase rusofilom koji želi povratak Srpske krajine u Hrvatsku.
Guest- Guest
Banac...buahahahahahaahahaha
Zato ni ne čekamo na Balkanu, nego koračamo prema Litvi.bogomdani wrote:Inace,kolikogod da se na balkan istovari oruzja,Rusi bi to pomeli u roku Jebem ga..
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Pernar Rusima: Ne dajte Plenkoviću novac, nek Vlada propadne zajedno s Agrokorom
» Trump pokleknuo pred Rusima
» Pernar uživo, iz šetnje pred spavanje obraća se naciji!
» Assad otkrio Rusima: Spreman sam na izbore, ako to želi sirijski narod
» EURO 2016.: rat u Marseju Englezi bježali pred Rusima, kaos na ulicama i pištolj na utakmici
» Trump pokleknuo pred Rusima
» Pernar uživo, iz šetnje pred spavanje obraća se naciji!
» Assad otkrio Rusima: Spreman sam na izbore, ako to želi sirijski narod
» EURO 2016.: rat u Marseju Englezi bježali pred Rusima, kaos na ulicama i pištolj na utakmici
Page 1 of 3