NAKON 20 GODINA ISTRAŽIVANJA Muška kontracepcija na injekciju učinkovita je u 96 posto slučajeva
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
NAKON 20 GODINA ISTRAŽIVANJA Muška kontracepcija na injekciju učinkovita je u 96 posto slučajeva
AMERIČKI istraživači kažu da je injekcija muškog kontraceptiva sada učinkovita u 96% slučajeva. Testirana je na 270 muškaraca te rezultirala sa samo četiri trudnoće. Veliki dio je iskusio nuspojave, uključujući akne i poremećaje raspoloženja, prenosi BBC.
Istraživači već oko 20 godina traže muški hormonalni kontraceptiv. Cilj je pronaći učinkovit način suzbijanja proizvodnje sperme bez nuspojava. Zbog konstantne proizvodnje sperme potrebna je velika količina hormona kako bi se proizvodnja smanjila na minimum.
Poremećaji raspoloženja
Studija je objavljena od strane Endokrinološkog društva. U istraživanju su sudjelovali muškarci od 18 do 45 godina starosti, koji su u vezi duže od godinu dana te čiji su partneri također pristali na sudjelovanje u testiranju.
Na početku je sudionicima izmjeren broj spermija te su nakon toga primali dvije injekcije hormona svakih osam tjedana te bili na pretragama dok im broj spermija nije pao ispod milijuna/ml.
Koristili su samo injekciju kao oblik kontracepcije. Osmorici muškaraca broj spermija ostao je na razini iz eksperimenta i nakon godine dana.
Više od 20 muškaraca je odustalo zbog nuspojava, a mnogi drugi su ih prijavili.
Nezadovoljena potreba
Vođa istraživanja Mario Festin izjavio je da ostali istraživači pokušavaju kombinirati hormone te druge oblike uzimanja, kao što su gelovi. Smatra da je to važan korak na putu do muške kontracepcije.
Profesor andrologije Allan Pacey smatra da postoji nezadovoljena potreba za muškim kontraceptivom, kao što već postoji za žene.
''Niti jedan od dosad testiranih nije postao komercijalno dostupan'', kaže. Također, vrijedno je primijetiti da bi 75% muškaraca koji su sudjelovali u eksperimentu opet koristili tu metodu kontracepcije.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nakon-20-godina-istrazivanja-muska-kontracepcija-na-injekciju-ucinkovita-je-u-96-posto-slucajeva/929206.aspx
Istraživači već oko 20 godina traže muški hormonalni kontraceptiv. Cilj je pronaći učinkovit način suzbijanja proizvodnje sperme bez nuspojava. Zbog konstantne proizvodnje sperme potrebna je velika količina hormona kako bi se proizvodnja smanjila na minimum.
Poremećaji raspoloženja
Studija je objavljena od strane Endokrinološkog društva. U istraživanju su sudjelovali muškarci od 18 do 45 godina starosti, koji su u vezi duže od godinu dana te čiji su partneri također pristali na sudjelovanje u testiranju.
Na početku je sudionicima izmjeren broj spermija te su nakon toga primali dvije injekcije hormona svakih osam tjedana te bili na pretragama dok im broj spermija nije pao ispod milijuna/ml.
Koristili su samo injekciju kao oblik kontracepcije. Osmorici muškaraca broj spermija ostao je na razini iz eksperimenta i nakon godine dana.
Više od 20 muškaraca je odustalo zbog nuspojava, a mnogi drugi su ih prijavili.
Nezadovoljena potreba
Vođa istraživanja Mario Festin izjavio je da ostali istraživači pokušavaju kombinirati hormone te druge oblike uzimanja, kao što su gelovi. Smatra da je to važan korak na putu do muške kontracepcije.
Profesor andrologije Allan Pacey smatra da postoji nezadovoljena potreba za muškim kontraceptivom, kao što već postoji za žene.
''Niti jedan od dosad testiranih nije postao komercijalno dostupan'', kaže. Također, vrijedno je primijetiti da bi 75% muškaraca koji su sudjelovali u eksperimentu opet koristili tu metodu kontracepcije.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nakon-20-godina-istrazivanja-muska-kontracepcija-na-injekciju-ucinkovita-je-u-96-posto-slucajeva/929206.aspx
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: NAKON 20 GODINA ISTRAŽIVANJA Muška kontracepcija na injekciju učinkovita je u 96 posto slučajeva
Karanje nije vrijedno pikanja. Nema šanse.
Re: NAKON 20 GODINA ISTRAŽIVANJA Muška kontracepcija na injekciju učinkovita je u 96 posto slučajeva
Vidim napredujete .....zbog ovoga Zemljanke nemogu zatrudnit sa vanzemaljcima koji su isto homo sapiens rasa tj praktički isti geni ko i ljudi tj postoji mogučnost parenja.
Ima nekoliko vanzemaljskih baza na Zemlji pa kad izlaze među ljude onda prvo dobiju ovakvu inekciju da neostavljaju tragove ( mijenjaju tok ).
Ima nekoliko vanzemaljskih baza na Zemlji pa kad izlaze među ljude onda prvo dobiju ovakvu inekciju da neostavljaju tragove ( mijenjaju tok ).
2014-04-11
RayMabus wrote:Vidim napredujete .....zbog ovoga Zemljanke nemogu zatrudnit sa vanzemaljcima koji su isto homo sapiens rasa tj praktički isti geni ko i ljudi tj postoji mogučnost parenja.
jedan od njih mi je jednom prišo i kleo se da je primio pikicu..al nisam mu vjerovala, tak da niš od sexa nije bilo...samo očima.
Guest- Guest
Sad ce bit bockanja..dragovoljnog :D
2014-04-12
maggie13 wrote:Sad ce bit bockanja..dragovoljnog :D
ma ne...njima će to bit ispod časti :P
žena je ta koja mora nešto poduzeti, nikako On.
Guest- Guest
Čisto sumnajm ....osim ako se nisi muvala u owom akwatoriju.Noor wrote:RayMabus wrote:Vidim napredujete .....zbog ovoga Zemljanke nemogu zatrudnit sa vanzemaljcima koji su isto homo sapiens rasa tj praktički isti geni ko i ljudi tj postoji mogučnost parenja.
jedan od njih mi je jednom prišo i kleo se da je primio pikicu..al nisam mu vjerovala, tak da niš od sexa nije bilo...samo očima.
IUCN category II (national park) | |
Abtao, Chiloé National Park | |
Los Lagos Region, Chile | |
Chonchi | |
431 km² | |
1983 | |
Corporación Nacional Forestal |
Region of Chile | |||
| |||
Map of Los Lagos Region |
2014-04-11
dobro,zene vec imaju kontracepciju..abortus..
Guest- Guest
RayMabus wrote:
Čisto sumnajm ....osim ako se nisi muvala u owom akwatoriju.
Osorno.
Guest- Guest
nova su vremena :DNoor wrote:maggie13 wrote:Sad ce bit bockanja..dragovoljnog :D
2014-04-12
Widi ja znam da se ti šališ al ja ne .....owe stwari su ono tehnologija ....napredujete.Noor wrote:RayMabus wrote:
Osorno.
2014-04-11
maggie13 wrote:nova su vremena :DNoor wrote:maggie13 wrote:Sad ce bit bockanja..dragovoljnog :D
za većinu i ne baš...bar kad su te stvari u pitanju.
ja bar tako mislim.
Guest- Guest
Da i nema wiše : zaletilo mi se.maggie13 wrote:nova su vremena :DNoor wrote:maggie13 wrote:Sad ce bit bockanja..dragovoljnog :D
Što se nisi pikao !?
2014-04-11
promijenili su se oni...prilagodili,bolje receno..mi smo se promijenile ;-)Noor wrote:maggie13 wrote:nova su vremena :DNoor wrote:maggie13 wrote:Sad ce bit bockanja..dragovoljnog :D
za većinu i ne baš...bar kad su te stvari u pitanju.
ja bar tako mislim.
2014-04-12
Bilo to wama jasno ili ne muška kontračepčija izbija swaki argument kod neplačanja alimentačije po sistemu : zaletilo mi se , nisam znao , šta nije pazila ....itd itd itd.RayMabus wrote:Da i nema wiše : zaletilo mi se.maggie13 wrote:nova su vremena :DNoor wrote:maggie13 wrote:Sad ce bit bockanja..dragovoljnog :D
Što se nisi pikao !?
Rewolučija.
Last edited by RayMabus on 31/10/2016, 21:23; edited 1 time in total
2014-04-11
ti ne trebas, longi :DRayMabus wrote:Da i nema wiše : zaletilo mi se.maggie13 wrote:nova su vremena :DNoor wrote:maggie13 wrote:Sad ce bit bockanja..dragovoljnog :D
Što se nisi pikao !?
2014-04-12
ne šalim se ni ja.RayMabus wrote:Widi ja znam da se ti šališ al ja ne .....owe stwari su ono tehnologija ....napredujete.Noor wrote:RayMabus wrote:
Osorno.
dobro, civilizacijskom napretku se veselim.
Guest- Guest
Owo ti je rewolučija u muško ženskim odnosima ...ok još malo trebaju to usawršit i onda je to to tj prodawat če se i nema wiše : neču plačat alimentačiju jer.Noor wrote:ne šalim se ni ja.RayMabus wrote:Widi ja znam da se ti šališ al ja ne .....owe stwari su ono tehnologija ....napredujete.Noor wrote:RayMabus wrote:
Osorno.
dobro, civilizacijskom napretku se veselim.
Pajdo imaš sredstwa.
Što se nisi pikao !?
2014-04-11
A neš plačat alimentačiju ???
Pa što se nisi pikao !?
FUCK OFF
2014-04-11
Industrijska revolucija je počela nekim glupim izumom , wjeojatno parnim strojem , i tada nitko nije obračao na to pažnju a na kraju je dowelo do industrijske rewolučije .....tako i owo ....naizgled bezazleno a u suštini okrečete nowu stranicu.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Stiže muška kontracepcija ali s njom ide i injekcija u testise
» MOJ ŽIVOT NAKON PANTOVČAKA: NEĆE SE VRATITI U HDZ, A URED ĆE JOJ BITI U VISOKOJ Oproštajni razgovor s Kolindom Grabar-Kitarović nakon 5 godina mandata
» Za pet godina broj prvašića u Federaciji BiH smanjen za 15 posto
» Inflacija u Nizozemskoj premašila deset posto prvi put u 47 godina
» Nakon 7 godina
» MOJ ŽIVOT NAKON PANTOVČAKA: NEĆE SE VRATITI U HDZ, A URED ĆE JOJ BITI U VISOKOJ Oproštajni razgovor s Kolindom Grabar-Kitarović nakon 5 godina mandata
» Za pet godina broj prvašića u Federaciji BiH smanjen za 15 posto
» Inflacija u Nizozemskoj premašila deset posto prvi put u 47 godina
» Nakon 7 godina
Page 1 of 2