Zlatko Hasanbegović:Islam i Bošnjaci muslimani u Zagrebu 1878-1941.Pravni položaj vjere i oblikovanje zajednice
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Zlatko Hasanbegović:Islam i Bošnjaci muslimani u Zagrebu 1878-1941.Pravni položaj vjere i oblikovanje zajednice
Cijela europa antiislamistička samo naši pravaši sve dublje pod mujezine...i onda se čude što ih povijest uvijek izbaci na krivini :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Zlatko Hasanbegović:Islam i Bošnjaci muslimani u Zagrebu 1878-1941.Pravni položaj vjere i oblikovanje zajednice
pa zato jer su hrvati porijeklom..sigurno sirijski,sudanski muslimani nisu porijeklom njemci,francuzi,svedani...druge su emocije u pitanjuepikur37 wrote:Cijela europa antiislamistička samo naši pravaši sve dublje pod mujezine...i onda se čude što ih povijest uvijek izbaci na krivini :)
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:jedno ej banka..a drugo koliko ej bila srba u zagrebu brojcano....zagreb kao glavno srediste austro ugarske za ovo ozemlje imao je tada gotovo sve banke..i srpsku i zidovsku i mađarsku i njemacku i slovenskuEva wrote:Hehe, slabo ti znš povijest ZG. Zgrada na uglu Jurišićeve i Petrnjske ti je bila Srpska banka i to još u doba AU.
Imao je i sve vrste stanovnistva. I poprilicno brojne zajednice zidovske,srpske,njemacke itd.
Guest- Guest
Ma koji Hrvati? Rekao sam ti. Jedino ovi iz Krajine su porijeklom Hrvati.vuksadinare wrote:pa zato jer su hrvati porijeklom..sigurno sirijski,sudanski muslimani nisu porijeklom njemci,francuzi,svedani...druge su emocije u pitanjuepikur37 wrote:Cijela europa antiislamistička samo naši pravaši sve dublje pod mujezine...i onda se čude što ih povijest uvijek izbaci na krivini :)
Zar ti moram crtati?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
O ovome znam dosta. Pa o tome je i Jovo Kapičić pričao. Ali najveći sio današnjeg bošnjačkog elementa je srpskog porijekla.max123 wrote:citaj,sitni provokatorcicu,citaj,lebac ti jebem....jastreb wrote:
Znanstveno potvrđene činjenice,a ti ih pokušaj osporiti ako možeš.
"Savremeni izveštaji donose dosta pojedinosti o tom, kako je u XVII veku katoličko stanovništvo osetno nazadovalo u unutrašnjosti Turske, i to manje u korist islama koliko u korist pravoslavlja. Sima Milutinović izneo je u svojoj Istoriji Crne Gore, da je cetinjski vladika Ruvim preveo u pravoslavlje Kuče, Drekaloviće i Bratonožiće. Ruvim je bio savremenik Pajsijev i sedeo je dugo na vladičanskoj stolici. Njegovu aktivnost potvrđuju i rimski izveštaji. Među Bjelopavlićima bilo je 1633. god. svega još 200 katoličkih kuća, a 1635. god. među Zetom i Moračom broj katoličkih duša nije prelazio mnogo preko hiljade. Piperi, koji su još 1610. god. smatrani skoro svi kao katolici, postali su isto većim delom pravoslavni. U Popovu do 1627. god. od 12 crkava katoličkih 7 je prešlo u pravoslavne ruke; sličnih pojava je bilo i u okolini Trebinja. Ima isto tako vesti o prelasku katolika u pravoslavlje u Sremu, oko Rume i Mitrovice. Glavni razlog za to bio je taj, što katoličko više sveštenstvo u većini nije smelo da živi pod Turcima, nego se zadržavalo mahom u susednim hrišćanskim zemljama. Mnogo izveštaja govori o tom, kako puk po više godina nije video sveštenika među sobom. A bez neposrednog nadzora i stalnog održavanja veza stvari su prirodno morale ići na gore. Bosanski franjevci, koji su inače snosili sve tegobe sa svojim narodom, nisu van bosanskog područja bili rado viđeni, a i njihovom ponašanju u Bosni stavljali su papski vizitatori teške prekore..."
http://www.rastko.rs/rastko-bl/istorija/corovic/istorija/6_6_l.html
Starčevićanci su im prišapnuli da su svi oni Hrvati,i neki su se s time složili ,neki ne.
Ali gro tog elementa je srpskog naciona.
2014-04-22
ti covjece doista mrzis hrvate...ne bi me cudilo da tvrdis da su hrvati srbi doista ne...mislim da vec jesijastreb wrote:Ma koji Hrvati? Rekao sam ti. Jedino ovi iz Krajine su porijeklom Hrvati.vuksadinare wrote:pa zato jer su hrvati porijeklom..sigurno sirijski,sudanski muslimani nisu porijeklom njemci,francuzi,svedani...druge su emocije u pitanjuepikur37 wrote:Cijela europa antiislamistička samo naši pravaši sve dublje pod mujezine...i onda se čude što ih povijest uvijek izbaci na krivini :)
Zar ti moram crtati?
2015-09-08
Ti bas volis namjerno pisati stvari za koje si siguran da ce dignuti nekome zivce. Nema ovo nikakve tu veze s nekakvim osobnim uvjerenjima i slicno. Nego cisto provokacije.
Guest- Guest
nemos ti to njima objasnit.ta sebicna forumska govna se cese samo di ih licno zasvrbi.kao kad bi se ja odreko svoga cace jer me je po koji put izlemao..vuksadinare wrote:pa zato jer su hrvati porijeklom..sigurno sirijski,sudanski muslimani nisu porijeklom njemci,francuzi,svedani...druge su emocije u pitanjuepikur37 wrote:Cijela europa antiislamistička samo naši pravaši sve dublje pod mujezine...i onda se čude što ih povijest uvijek izbaci na krivini :)
Last edited by max123 on Tue 25 Oct - 17:03; edited 1 time in total
max123- Posts : 2853
2015-10-28
ja ne..vec jastreb..za njega su crnogorci,vecina hrvata,vecina muslimana,vecina goranaca,makedonaca srbi..ludji i od seseljaMaximusDecimusMiridije wrote:Ti bas volis namjerno pisati stvari za koje si siguran da ce dignuti nekome zivce. Nema ovo nikakve tu veze s nekakvim osobnim uvjerenjima i slicno. Nego cisto provokacije.
2015-09-08
Za jastreba sam i govorio. Tvoj post upao slucajno u medjuprostor.
Guest- Guest
jastreb je peta kolona koju nazalost ni 45 ni 95 nismo odradili kako bog zapovida...vuksadinare wrote:
ja ne..vec jastreb..za njega su crnogorci,vecina hrvata,vecina muslimana,vecina goranaca,makedonaca srbi..ludji i od seselja
2015-10-28
Ne. Ja se vodim znanstvenim činjenicama.vuksadinare wrote:ti covjece doista mrzis hrvate...ne bi me cudilo da tvrdis da su hrvati srbi doista ne...mislim da vec jesijastreb wrote:Ma koji Hrvati? Rekao sam ti. Jedino ovi iz Krajine su porijeklom Hrvati.vuksadinare wrote:pa zato jer su hrvati porijeklom..sigurno sirijski,sudanski muslimani nisu porijeklom njemci,francuzi,svedani...druge su emocije u pitanjuepikur37 wrote:Cijela europa antiislamistička samo naši pravaši sve dublje pod mujezine...i onda se čude što ih povijest uvijek izbaci na krivini :)
Zar ti moram crtati?
Jedini Hrvati (a to će ti i sami reći) porijeklom a danas Bošnjaci,su oni iz Krajine. Vidi se to po njihovom govoru(ikavica) i fizičkom izgledu.
Najveći dio BH muslimana je,ponavljam još jednom ,srpskog porijekla.
I ne znam zašto bi zbog toga mrzio Hrvate???
2014-04-22
sorry..lik je opsjednut totalka srbima..pa kad tvrdi da mu je za vrijeme rata najbolji bio radio korenica i da su ga mahom i hrvati slusali...sto rec...polutani su ti najgori taj se prodao onom svom obiteljskom dijelu koje vuce iz koreniceMaximusDecimusMiridije wrote:Za jastreba sam i govorio. Tvoj post upao slucajno u medjuprostor.
2015-09-08
Ne. Ponavljam još jednom,vodim se znanstvenim činjenicama.MaximusDecimusMiridije wrote:Ti bas volis namjerno pisati stvari za koje si siguran da ce dignuti nekome zivce. Nema ovo nikakve tu veze s nekakvim osobnim uvjerenjima i slicno. Nego cisto provokacije.
Evo,uzmimo naprimjer Mehmed pašu Sokolovića. Srbin iz pravoslavne obitelji. Janjičar. Odveden kao dijete u Stambol gdje je poturčen. Njegov brat Makarije Sokolović bio je srpski vladika.
Ili Omer paša Latas. Rođen kao Mihajlo Latas u selu Janja Gora kod Plaškog. Dezertirao iz austrijske vojske i prešao Turcima. Poturčio se i dogurao do položaja paše.
Mustafa Golubić,član Apisove Crne Ruke i deklarirani Srbin islamske vjere.
Primjera imaš bezbroj.
2014-04-22
pazi ti smrada.stavis mu poviesne dokaze,cak koristim veilko serbski izvor.i govno opet po svome.ajd da se malo poigramo.ako su skoro svi b-ercegovacki muslimani serbi,na osnovu cega su onda b-ercegovacki katolici onda Hrvati.ajd da vidim oces li bar jednom biti iskren do kraja.ili ces se kurvinski izvuc...jastreb wrote:
O ovome znam dosta. Pa o tome je i Jovo Kapičić pričao. Ali najveći sio današnjeg bošnjačkog elementa je srpskog porijekla.
Starčevićanci su im prišapnuli da su svi oni Hrvati,i neki su se s time složili ,neki ne.
Ali gro tog elementa je srpskog naciona.
2015-10-28
Ne vodis se ti po nikakvim znanstvenim cinjenicama :) jerbo.....sve ono sto govori u prilog jednoj tvrdnji nisu znanstvene cinjenice. Nego postulati dijela ljudi koji misle na jedan nacin...suprotno od drugih koji misle drukcije i sve tako. Bas ono...se trudis pisati na nacin da nekome tlak dignes i to je to. Pa sad ti reci sta god hoces.
Guest- Guest
Muslimani su Hrvati i to najljući :D
2015-08-06
ma kakvi srbi...ti nisu ni znali sto je srbin do 20 stoljeca...srbi nisu ni dobrim dijelom pravoslavci u bosni i hrvatskojjastreb wrote:Ne. Ponavljam još jednom,vodim se znanstvenim činjenicama.MaximusDecimusMiridije wrote:Ti bas volis namjerno pisati stvari za koje si siguran da ce dignuti nekome zivce. Nema ovo nikakve tu veze s nekakvim osobnim uvjerenjima i slicno. Nego cisto provokacije.
Evo,uzmimo naprimjer Mehmed pašu Sokolovića. Srbin iz pravoslavne obitelji. Janjičar. Odveden kao dijete u Stambol gdje je poturčen. Njegov brat Makarije Sokolović bio je srpski vladika.
Ili Omer paša Latas. Rođen kao Mihajlo Latas u selu Janja Gora kod Plaškog. Dezertirao iz austrijske vojske i prešao Turcima. Poturčio se i dogurao do položaja paše.
Primjera imaš bezbroj.
2015-09-08
nemoj da ti navedemo hrvate muslimane..trajalo bi danimajastreb wrote:Ne. Ponavljam još jednom,vodim se znanstvenim činjenicama.MaximusDecimusMiridije wrote:Ti bas volis namjerno pisati stvari za koje si siguran da ce dignuti nekome zivce. Nema ovo nikakve tu veze s nekakvim osobnim uvjerenjima i slicno. Nego cisto provokacije.
Primjera imaš bezbroj.
2015-09-08
Zbog čega sam 5.kolona?max123 wrote:jastreb je peta kolona koju nazalost ni 45 ni 95 nismo odradili kako bog zapovida...vuksadinare wrote:
ja ne..vec jastreb..za njega su crnogorci,vecina hrvata,vecina muslimana,vecina goranaca,makedonaca srbi..ludji i od seselja
Zar zbog toga što tvrdim da je jedan elemenat koji se ni sam ne osjeća kao hrvatski,zapravo srpskog porijekla?
Ljudi,pa time se bavio Njegoš još u 19.stoljeću obrađujući događaj iz 17.stoljeća.
Evo jedan povjesničar,muslimanske vjere,Selimović sve objašnjava.
http://informer.rs/vesti/drustvo/36818/VIDEO-ISTORICAR-SELIMOVIC-OBJASNJAVA-Imenom-Bosnjak-Turci-su-ismevali-Srbe-muslimane
2014-04-22
Evo hasanče je dokaz, on je oživio mit :)
2015-08-06
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Američki dr.Zlatko Hasanbegović
» EU daje zadatak Zagrebu: Obratiti pažnju i na položaj Srba (b92)
» ZLATKO HASANBEGOVIĆ 'Vrlo brzo idem u Jasenovac, odat ću počast žrtvama
» Muslimani u Austriji zabrinuti: Termin “politički islam” u programu nove Vlade
» Ministar kulture Zlatko Hasanbegović sastao se s episkopom Jovanom
» EU daje zadatak Zagrebu: Obratiti pažnju i na položaj Srba (b92)
» ZLATKO HASANBEGOVIĆ 'Vrlo brzo idem u Jasenovac, odat ću počast žrtvama
» Muslimani u Austriji zabrinuti: Termin “politički islam” u programu nove Vlade
» Ministar kulture Zlatko Hasanbegović sastao se s episkopom Jovanom
Page 3 of 5