Dubravko Mandić, istaknuti član stranke Alternativa za Njemačku: Na mene tjeraju policiju, a ja sam obični njemački domoljub!
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Dubravko Mandić, istaknuti član stranke Alternativa za Njemačku: Na mene tjeraju policiju, a ja sam obični njemački domoljub!
Nakon što je policija, po nalogu državnog tužiteljstva, prošloga vikenda pretražila stan Dubravka Mandića u Freiburgu, telefonski smo razgovarali s tim odvjetnikom i istaknutim članom desno-populističke stranke Alternativa za Njemačku (AfD).
Povod za policijsku akciju bila je nedavna Mandićeva objava na Facebooku s fotomontažom poznate fotografije s procesa nacističkim zločincima u Nürnbergu, a na kojoj su glave vodećih nacista zamijenjene onima aktualnih političara, među kojima i kancelarke Angele Merkel te troje političara stranke Zeleni.
Mandić je 1980. godine rođen u Sarajevu i još kao dijete s roditeljima se odselio u Njemačku. Danas radi kao odvjetnik, dok je u AfD-u član Stranačkog suda za pokrajinu Baden-Württemberg.
Vi znate da se na Facebook puno toga dijeli, sve se klika. Ja se bavim politikom i na dnevnoj bazi kritiziram vladu, pa mi je ta ilustracija, koja je nastala prije godinu dana i čiji ja uopće nisam autor, dobro poslužila. Moja namjera nije bila nikoga uvrijediti, pa ni usporediti sa sudionicima nürnberškog procesa i njemačkim zločinima.
Povod za policijsku akciju bila je nedavna Mandićeva objava na Facebooku s fotomontažom poznate fotografije s procesa nacističkim zločincima u Nürnbergu, a na kojoj su glave vodećih nacista zamijenjene onima aktualnih političara, među kojima i kancelarke Angele Merkel te troje političara stranke Zeleni.
Mandić je 1980. godine rođen u Sarajevu i još kao dijete s roditeljima se odselio u Njemačku. Danas radi kao odvjetnik, dok je u AfD-u član Stranačkog suda za pokrajinu Baden-Württemberg.
Vi znate da se na Facebook puno toga dijeli, sve se klika. Ja se bavim politikom i na dnevnoj bazi kritiziram vladu, pa mi je ta ilustracija, koja je nastala prije godinu dana i čiji ja uopće nisam autor, dobro poslužila. Moja namjera nije bila nikoga uvrijediti, pa ni usporediti sa sudionicima nürnberškog procesa i njemačkim zločinima.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Dubravko Mandić, istaknuti član stranke Alternativa za Njemačku: Na mene tjeraju policiju, a ja sam obični njemački domoljub!
Ovo nije prvi put da ste na tapetu zbog svojih objava i komentara. Za vas se čulo kada ste izbor Baracka Obama sveli na "kvotu za crnčuge". Mislite li danas da ste pretjerali?
– Čudim se, kao i moji roditelji, što uvijek moje komentare uzimaju puno u obzir. Mislim da je to zbog toga što sam ovdje stranac, što sam došao s Balkana, što sam u AfD-u. Da je netko drugi rekao da je Obama postao predsjednik zato što je pola crn, ne bi se o tome uopće puno govorilo. Moje izjave ispadaju nešto najvažnije za AfD.
Ipak, "kvota za crnčuge" je uvredljiva. Kajete li se danas zbog tih riječi?
– Ja to nisam izjavio u javnosti, niti za javnost. Radilo se o diskusiji unutar stranke, i to na temu Putina, Merkel i slično, gdje sam zauzeo stav da vladajuće elite ne govore istinu, već samo nešto uokolo, ništa jasno. Sigurno je da je jedan od razloga Obamina dolaska na vlast i to što je crn. Nije mi bilo na pameti nikoga vrijeđati. Poslije sam unutar stranke morao objašnjavati svoje izjave. Obamu osobno ne poznajem, ali kritiziram američku politiku, kao i njemačke vlade ili neke treće. Protiv Obame nemam ništa osobno, uvjeren sam da bih s njim mogao normalno komunicirati.
– Čudim se, kao i moji roditelji, što uvijek moje komentare uzimaju puno u obzir. Mislim da je to zbog toga što sam ovdje stranac, što sam došao s Balkana, što sam u AfD-u. Da je netko drugi rekao da je Obama postao predsjednik zato što je pola crn, ne bi se o tome uopće puno govorilo. Moje izjave ispadaju nešto najvažnije za AfD.
Ipak, "kvota za crnčuge" je uvredljiva. Kajete li se danas zbog tih riječi?
– Ja to nisam izjavio u javnosti, niti za javnost. Radilo se o diskusiji unutar stranke, i to na temu Putina, Merkel i slično, gdje sam zauzeo stav da vladajuće elite ne govore istinu, već samo nešto uokolo, ništa jasno. Sigurno je da je jedan od razloga Obamina dolaska na vlast i to što je crn. Nije mi bilo na pameti nikoga vrijeđati. Poslije sam unutar stranke morao objašnjavati svoje izjave. Obamu osobno ne poznajem, ali kritiziram američku politiku, kao i njemačke vlade ili neke treće. Protiv Obame nemam ništa osobno, uvjeren sam da bih s njim mogao normalno komunicirati.
2014-04-12
Re: Dubravko Mandić, istaknuti član stranke Alternativa za Njemačku: Na mene tjeraju policiju, a ja sam obični njemački domoljub!
Odakle vi kao dijete iseljenika u AfD-u, koji je na glasu kao antiizbjeglička, antiuseljenička stranka? Neki stranku otvoreno nazivaju i neonacističkom. Koliko je sve to u opreci s vašim obiteljskim "backgroundom"?
– Pa fino. Odrastao sam u Njemačkoj i moja obitelj nema namjeru vraćati se u Bosnu, odakle smo došli. Služio sam u njemačkoj vojsci, pa sam se rano morao opredjeliti, razmisliti što ja ovdje radim, gdje živim, komu pripadam. Ja sam se, mislim, na kraju prirodno odlučio da zauzmem patriotski politički stav. Druge njemačke stranke nemaju, po mojemu mišljenju, taj stav, jedini je AfD koji je realno za to. Dio moje obitelji došao je u Njemačku u ratu kao izbjeglice. Naši politički protivnici znaju reći da mi nemamo srce, da ne znamo kako je izbjeglicama, ali ja, eto, to vrlo dobro znam iz prve ruke. Dio njih se vratio, dio je ostao na koncu.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/430263/dubravko-mandic-istaknuti-clan-stranke-alternativa-za-njemacku-na-mene-tjeraju-policiju-a-ja-sam-obicni-njemacki-domoljub
– Pa fino. Odrastao sam u Njemačkoj i moja obitelj nema namjeru vraćati se u Bosnu, odakle smo došli. Služio sam u njemačkoj vojsci, pa sam se rano morao opredjeliti, razmisliti što ja ovdje radim, gdje živim, komu pripadam. Ja sam se, mislim, na kraju prirodno odlučio da zauzmem patriotski politički stav. Druge njemačke stranke nemaju, po mojemu mišljenju, taj stav, jedini je AfD koji je realno za to. Dio moje obitelji došao je u Njemačku u ratu kao izbjeglice. Naši politički protivnici znaju reći da mi nemamo srce, da ne znamo kako je izbjeglicama, ali ja, eto, to vrlo dobro znam iz prve ruke. Dio njih se vratio, dio je ostao na koncu.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/430263/dubravko-mandic-istaknuti-clan-stranke-alternativa-za-njemacku-na-mene-tjeraju-policiju-a-ja-sam-obicni-njemacki-domoljub
2014-04-12
njemacki hasan veci od fetivog svabe
svijet je lopta sarena
svijet je lopta sarena
2014-04-12
Još jedan dokaz o njemačkoj ljubavi prama Hrvatima.debotoijusto wrote:njemacki hasan veci od fetivog svabe
svijet je lopta sarena
Mi smo za njih Jugoslaviše. Bez obzira Hrvati,Srbi,Slovenci,Crnogorci,Bosanci...
Jebo ga ja,pa i Slovenci sve južnjake drže kao Čefure,a kamo li neće jedni Nijemci.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
To je prava asimilacija, takvi jedino i mogu javno dić glas protiv agresivnog islama jer mu ne mogu nabit nacizam pod nos kad je i sam auslender.debotoijusto wrote:njemacki hasan veci od fetivog svabe
svijet je lopta sarena
udba wrote:To je prava asimilacija, takvi jedino i mogu javno dić glas protiv agresivnog islama jer mu ne mogu nabit nacizam pod nos kad je i sam auslender.debotoijusto wrote:njemacki hasan veci od fetivog svabe
svijet je lopta sarena
zato on ima saveznike u srbiji
Pratite li politička zbivanja u Hrvatskoj, BiH i Srbiji?
– Slabo, vrlo slabo. Imam ovdje dosta posla, slabo sam i boravio u Hrvatskoj i BiH. Nedavno sam u kratko vrijeme dva puta boravio u Beogradu kao predstavnik stranke. Tamo imamo neke kontakte sa strankama, u Hrvatskoj ne, iako bi bilo dobro uspostaviti ih.
ovdje bude saveznik vepar bujanec
Last edited by debotoijusto on 18/10/2016, 20:31; edited 1 time in total (Reason for editing : hjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhj)
2014-04-12
debotoijusto wrote:udba wrote:To je prava asimilacija, takvi jedino i mogu javno dić glas protiv agresivnog islama jer mu ne mogu nabit nacizam pod nos kad je i sam auslender.debotoijusto wrote:njemacki hasan veci od fetivog svabe
svijet je lopta sarena
zato on ima saveznike u srbiji
Pratite li politička zbivanja u Hrvatskoj, BiH i Srbiji?
– Slabo, vrlo slabo. Imam ovdje dosta posla, slabo sam i boravio u Hrvatskoj i BiH. Nedavno sam u kratko vrijeme dva puta boravio u Beogradu kao predstavnik stranke. Tamo imamo neke kontakte sa strankama, u Hrvatskoj ne, iako bi bilo dobro uspostaviti ih.
To je europski savez za kršćansku Europu, koncentrira se na muslimansku opasnost, sharia kvartove i tako. Ove Karamarko-Vučić-Hase-Milanović relacije tu ne igraju ulogu. Sad je Makedonija sa svojom žilet-žicom predziđe kršćanstva.
Vrijeme je za velike promjene. Vrijeme je za novi svijet. Novi svijet mora biti lišen ''gluposti'' iz prijašnjih stoljeća...
red wolf-
2016-02-10
tako je, i zato se pridruži našoj Alternativi jer stare stranke više nemaju kredibilitet niti ideje ni vizije.red wolf wrote:Vrijeme je za velike promjene. Vrijeme je za novi svijet. Novi svijet mora biti lišen ''gluposti'' iz prijašnjih stoljeća...
njemački hase
To je prošlost...Sve...Novi svijet je pred nama...udba wrote:tako je, i zato se pridruži našoj Alternativi jer stare stranke više nemaju kredibilitet niti ideje ni vizije.red wolf wrote:Vrijeme je za velike promjene. Vrijeme je za novi svijet. Novi svijet mora biti lišen ''gluposti'' iz prijašnjih stoljeća...
red wolf-
2016-02-10
debotoijusto wrote:njemacki hasan veci od fetivog svabe
svijet je lopta sarena
Švabo je feminist i musliman
catabbath-
2015-08-22
Ne znam baš. Nisi ni Kolumbo ni admiral Kuk,da bi tako nešto mogao pretpostaviti.red wolf wrote:To je prošlost...Sve...Novi svijet je pred nama...udba wrote:tako je, i zato se pridruži našoj Alternativi jer stare stranke više nemaju kredibilitet niti ideje ni vizije.red wolf wrote:Vrijeme je za velike promjene. Vrijeme je za novi svijet. Novi svijet mora biti lišen ''gluposti'' iz prijašnjih stoljeća...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Odluka je donijeta...Nitko više novi svijet ne može zaustaviti...Veliki problem ljudi je jer ne vide dalje od svog nosa...jastreb wrote:Ne znam baš. Nisi ni Kolumbo ni admiral Kuk,da bi tako nešto mogao pretpostaviti.red wolf wrote:To je prošlost...Sve...Novi svijet je pred nama...udba wrote:tako je, i zato se pridruži našoj Alternativi jer stare stranke više nemaju kredibilitet niti ideje ni vizije.red wolf wrote:Vrijeme je za velike promjene. Vrijeme je za novi svijet. Novi svijet mora biti lišen ''gluposti'' iz prijašnjih stoljeća...
Last edited by red wolf on 18/10/2016, 20:42; edited 1 time in total
red wolf-
2016-02-10
ja sam spreman, a ti?red wolf wrote:To je prošlost...Sve...Novi svijet je pred nama...udba wrote:tako je, i zato se pridruži našoj Alternativi jer stare stranke više nemaju kredibilitet niti ideje ni vizije.red wolf wrote:Vrijeme je za velike promjene. Vrijeme je za novi svijet. Novi svijet mora biti lišen ''gluposti'' iz prijašnjih stoljeća...
Izabrao sam omiljenih pet citata iz Kurana, kad ovi dođu ima da odma dobim čin i novu Toyotu sos cev od 20 milimetara na krov.
red wolf wrote:To je prošlost...Sve...Novi svijet je pred nama...
Tako je! Europa za Europljane!
To je sve prošlost...Ništa staro više neće biti aktualno...Novi svijet će zaista biti novi svijet...udba wrote:ja sam spreman, a ti?red wolf wrote:To je prošlost...Sve...Novi svijet je pred nama...udba wrote:tako je, i zato se pridruži našoj Alternativi jer stare stranke više nemaju kredibilitet niti ideje ni vizije.red wolf wrote:Vrijeme je za velike promjene. Vrijeme je za novi svijet. Novi svijet mora biti lišen ''gluposti'' iz prijašnjih stoljeća...
Izabrao sam omiljenih pet citata iz Kurana, kad ovi dođu ima da odma dobim čin i novu Toyotu sos cev od 20 milimetara na krov.
red wolf-
2016-02-10
Postati će besmisleno...Novo čovječanstvo je pred nama...dawson wrote:red wolf wrote:To je prošlost...Sve...Novi svijet je pred nama...
Tako je! Europa za Europljane!
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Postati će besmisleno...Novo čovječanstvo je pred nama...
Naravno, novo i "čišće"
Last edited by dawson on 18/10/2016, 20:47; edited 1 time in total
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ISTAKNUTI ČLAN HNS-a ŽESTOKO OPLEO PO MOST-u I PETROVU
» Živi Zid i Alternativa za Njemačku su saveznici
» Bande imigrantskih lopova ismijavaju njemačku policiju na Facebooku
» Njemački CDU ima novog šefa stranke
» Plenković: Karamarko ostaje član stranke
» Živi Zid i Alternativa za Njemačku su saveznici
» Bande imigrantskih lopova ismijavaju njemačku policiju na Facebooku
» Njemački CDU ima novog šefa stranke