ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zašto je Hrvatska prešutjela Nürnberg???

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

Go down

Zašto je Hrvatska prešutjela Nürnberg??? - Page 5 Empty Re: Zašto je Hrvatska prešutjela Nürnberg???

Post by Guest 18/10/2016, 00:28

:D a iza koga se ti kriješ sa svojim anti -hrvatskim stavovima :D

Guest
Guest

Back to top Go down

Zašto je Hrvatska prešutjela Nürnberg??? - Page 5 Empty Re: Zašto je Hrvatska prešutjela Nürnberg???

Post by Guest 18/10/2016, 00:28

btw ja nisam ateist, a ti jesi.. ako se nisi predomislio ? :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 18/10/2016, 00:29

dva brata wrote::D a iza koga se ti kriješ sa svojim anti -hrvatskim stavovima :D

Nigdje nisam antihrvatski govorio (stvar je interpretacije nacionalnog interesa, stanja i politike) , dočim ti opetovano govoriš protiv krćanstva i katoličanstva napose, vrlo transparentno.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 18/10/2016, 00:31

dva brata wrote:btw ja nisam ateist, a ti jesi.. ako se nisi predomislio ? :D

ja jesam i dalje ali sam jednako uz Crkvu kao nositelja vrijednosti, tradicije i osovine ovog naroda a i našeg kontinenta.

možda nisi ateist, možda ti je Thor fora :D

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 18/10/2016, 00:33

jbt ateist si i dalje :((
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 18/10/2016, 00:36

dva brata wrote:jbt ateist si i dalje :((

Zašto plačeš?

Kojoj vjeri ti pripadaš kad već tako ne podnosiš kršćanstvo?
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 18/10/2016, 00:41

Nije da ne podnosim, nego očita je poveznica između kršćanstva i marksizma, u toj šemi, nabadanja krivice .

Mislim provocator i ostali marksisti/aka liberali/komunisti , non stop nameću krivicu i to im jedan od glavnih argumenata, doslovno svi to rade.. nabijaju sebi i svom narodu krivnju za nešto zašto nemaju niti veze, ili što se dogodilo prije 100godina, 1000godina nije važno.

To je evolucija iz kršćanske paradigme istočnog grijeha- ono ako si rođen kao kršćanin, onda si odmah rođen sa nekim grijehom radi nečega, isto je ako si rođen kao hrvat odmah si kriv jer si bijelac, katolik, hrvat :D 

ja nisam ateist, ja sam katolik :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/10/2016, 00:46

Nemora netko biti krscanin da bi podrzavao ili zivio vrijednosti koje krscanstvo kao takvo promovira. Sad....da je krscanstvo imalo brutalnih gresaka kroz povijest je. Ali je uvijek davalo nekakav pravilnik oko toga kako bi ljudi trebali zivjeti. U vremenima koja su bila potpuno sjebana to je funkcioniralo i ljudi su crpili energiju za ici kroz usran zivot upravo u tome te u obecanju ljepseg svijeta jednom kad odapnu. S vremenom je to opustilo sve skupa. U danasnje vrijeme za te stvari ima mjesta jedino ako crkva evoluira, medjutim sam nekakav takav "napredak" bi znacio u velikoj mjeri brzu i konacnu dezintegraciju same crkve. Dobrim dijelom crkva je kriva za danasnje stanje potpuno nepravovremenim i losim reakcijama u slucaju citavog niza skandala iz redova iste. I potpuno nije u stanju se postaviti prema istima. To samo po sebi vise od svega ostaloga je odguralo ljude od crkve. A ljudi ko ljudi nikada nisu slijedili pravilnik u bobu. Ljudi su uvijek u vecoj ili manjoj mjeri bili supci. 

Medjutim, opet kad se sve zbroji i oduzme. Puno je vise pozitivnih nego negativnih strana crkve.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 18/10/2016, 00:48

dva brata wrote:Nije da ne podnosim, nego očita je poveznica između kršćanstva i marksizma, u toj šemi, nabadanja krivice .

Mislim provocator i ostali marksisti/aka liberali/komunisti , non stop nameću krivicu i to im jedan od glavnih argumenata, doslovno svi to rade.. nabijaju sebi i svom narodu krivnju za nešto zašto nemaju niti veze, ili što se dogodilo prije 100godina, 1000godina nije važno.

To je evolucija iz kršćanske paradigme istočnog grijeha- ono ako si rođen kao kršćanin, onda si odmah rođen sa nekim grijehom radi nečega, isto je ako si rođen kao hrvat odmah si kriv jer si bijelac, katolik, hrvat :D 

Pa tebi kao vjerniku nije lako u koži koja ti je tijesna i uz tu interpretaciju prava tjeskoba.

Kršćansko poimanje grijeha shvati kao samokritiku i poziv da budeš bolji. Ja znam da si ti mlad, prhtiš od duha i želje da te nitko ne sputa i da sam zagaziš kako hoćeš.

Život slaže iskustva a kroz njih  se i mijenjamo, sazrijevamo....

Nekako počinješ šire gledati stvari, izvan vlastitog diskursa, uzimaš druge u obzir, ako ništa obitelj....onda razmišljaš o stvarima koje bi nekako životu dale ravnotežu i smisao...

ali o tom po tom ...kad dođeš do tog..
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 18/10/2016, 00:52

MaximusDecimusMiridije wrote:Nemora netko biti krscanin da bi podrzavao ili zivio vrijednosti koje krscanstvo kao takvo promovira. Sad....da je krscanstvo imalo brutalnih gresaka kroz povijest je. Ali je uvijek davalo nekakav pravilnik oko toga kako bi ljudi trebali zivjeti. U vremenima koja su bila potpuno sjebana to je funkcioniralo i ljudi su crpili energiju za ici kroz usran zivot upravo u tome te u obecanju ljepseg svijeta jednom kad odapnu. S vremenom je to opustilo sve skupa. U danasnje vrijeme za te stvari ima mjesta jedino ako crkva evoluira, medjutim sam nekakav takav "napredak" bi znacio u velikoj mjeri brzu i konacnu dezintegraciju same crkve. Dobrim dijelom crkva je kriva za danasnje stanje potpuno nepravovremenim i losim reakcijama u slucaju citavog niza skandala iz redova iste. I potpuno nije u stanju se postaviti prema istima. To samo po sebi vise od svega ostaloga je odguralo ljude od crkve. A ljudi ko ljudi nikada nisu slijedili pravilnik u bobu. Ljudi su uvijek u vecoj ili manjoj mjeri bili supci. 

Medjutim, opet kad se sve zbroji i oduzme. Puno je vise pozitivnih nego negativnih strana crkve.
ti si koliko vidim sa Crkvom na uvjetno Ti... ;)
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 18/10/2016, 00:53

epikur37 wrote:
dva brata wrote:Nije da ne podnosim, nego očita je poveznica između kršćanstva i marksizma, u toj šemi, nabadanja krivice .

Pa tebi kao vjerniku nije lako u koži koja ti je tijesna i uz tu interpretaciju prava tjeskoba.

Kršćansko poimanje grijeha shvati kao samokritiku i poziv da budeš bolji. Ja znam da si ti mlad, prhtiš od duha i želje da te nitko ne sputa i da sam zagaziš kako hoćeš.

Nekako počinješ šire gledati stvari, izvan vlastitog diskursa, uzimaš druge u obzir, ako ništa obitelj....onda razmišljaš o stvarima koje bi nekako životu dale ravnotežu i smisao...

ne znam o čemu pričaš, imam iste poglede o religiji kao i prije 12 godina kada sam utvrdio tada pravo stanje svijesti i od tada razmišljam isto..

samo mi čudno kako ti kao ateist puno filozofiraš o katoličkoj vjeri.. nisi čak niti agnostik (agnostici su ekipa koja nije sigurna itd) nego si ateist

ja nisam ateist niti agnostik.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/10/2016, 00:56

michaellcmacha wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:Nemora netko biti krscanin da bi podrzavao ili zivio vrijednosti koje krscanstvo kao takvo promovira. Sad....da je krscanstvo imalo brutalnih gresaka kroz povijest je. Ali je uvijek davalo nekakav pravilnik oko toga kako bi ljudi trebali zivjeti. U vremenima koja su bila potpuno sjebana to je funkcioniralo i ljudi su crpili energiju za ici kroz usran zivot upravo u tome te u obecanju ljepseg svijeta jednom kad odapnu. S vremenom je to opustilo sve skupa. U danasnje vrijeme za te stvari ima mjesta jedino ako crkva evoluira, medjutim sam nekakav takav "napredak" bi znacio u velikoj mjeri brzu i konacnu dezintegraciju same crkve. Dobrim dijelom crkva je kriva za danasnje stanje potpuno nepravovremenim i losim reakcijama u slucaju citavog niza skandala iz redova iste. I potpuno nije u stanju se postaviti prema istima. To samo po sebi vise od svega ostaloga je odguralo ljude od crkve. A ljudi ko ljudi nikada nisu slijedili pravilnik u bobu. Ljudi su uvijek u vecoj ili manjoj mjeri bili supci. 

Crkva je bitna i ima svoju ulogu, ali joj fali samokritike i tolerira svakakav skart u svojim redovima. Put izlijecenja iste bi bilo prihvacanje odgovornosti za neke pizdarije i otvoren razgovor o vlastitim grijesima. To se nikada nece dogoditi i samim time tjera ljude od sebe. Cisto misljenje to je sve.

Last edited by MaximusDecimusMiridije on 18/10/2016, 00:58; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 18/10/2016, 00:57

dva brata wrote:
epikur37 wrote:

ne znam o čemu pričaš, imam iste poglede o religiji kao i prije 12 godina kada sam utvrdio tada pravo stanje svijesti i od tada razmišljam isto..

samo mi čudno kako ti kao ateist puno filozofiraš o katoličkoj vjeri.. nisi čak niti agnostik (agnostici su ekipa koja nije sigurna itd) nego si ateist

ja nisam ateist niti agnostik.

Samo će ti se kazati kad dođeš do toga, nije to tako ni daleko, osim ako nisi zadrt.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 18/10/2016, 01:01

MaximusDecimusMiridije wrote:
michaellcmacha wrote:

Cr kva je bitna i ima svoju ulogu, ali joj fali samokritike i tolerira svakakav skart u svojim redovima. Put izlijecenja iste bi bilo prihvacanje odgovornosti za neke pizdarije i otvoren razgovor o vlastitim grijesima. To se nikada nece dogoditi i samim time tjera ljude od sebe. Cisto misljenje to je sve.

Crkva ima svojih propusta, tolerira svašta.. ali ..ona se treba vratiti u dogmatske, konzervativne pa i mistične okvire.

Ona nije tu da bude nevladina organizacija koja će se baviti pejsažima, osmom generacijom pederskih prava i prilagođavanju hiru vremena.

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 18/10/2016, 01:04

Ljudska iracionalnost traži dogmu, neprikosnoveni i neupitni stup vjerovanja i vrijednosti. To nije znanost ni politika to je unutarnja osovina.

To je nama kršćanstvo, ako nećete njega, doći će vam neko drugi...isti ili vjerojatnije gori!
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 18/10/2016, 01:17

Čak i jebeni Vulkanci kao najracionalnija bića federacije u ST imaju sveta mjesta, rituale i kult....

To je ljudska priroda.

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by prckov 18/10/2016, 01:18

selo gori a baba se ceslja

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by epikur37 18/10/2016, 01:20

prckov wrote:selo gori a baba se ceslja

ae
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by prckov 18/10/2016, 01:22

epikur37 wrote:
prckov wrote:selo gori a baba se ceslja

ae
krscanske vrijednosti izmedu ostalog su I bile potka zapadnoj civilizaciji, u ovom politickom kontekstu napadat krscanstvo I bavit se njime je bas to..selo gori a baba se ceslja
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by n_razbojnik 18/10/2016, 01:36

epikur37 wrote:
dva brata wrote::D a iza koga se ti kriješ sa svojim anti -hrvatskim stavovima :D

Nigdje nisam antihrvatski govorio
Drkanje na Šumsku i cara Dodu je apriori antihrvatsko, ajd' što nije normalno mimo toga, no međutim...

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by epikur37 18/10/2016, 01:53

n_razbojnik wrote:
epikur37 wrote:

Nigdje nisam antihrvatski govorio
Drkanje na Šumsku i cara Dodu je apriori antihrvatsko, ajd' što nije normalno mimo toga, no međutim...

Tebi je Dodo trn u oku, međutim meni je oslobođenje hercegbosanskih Hrvata prioritet i u tom smislu  mi se jebe za tvoju opsesiju. Činjenica je da preostali korpus našeg naroda tamo grize i tlači Sarajevo a Dodo nam još i pomaže.

Jel treba pogušiti one ljude tamo da bi ti bio miran i oslobođen od Dode i kako? Agresijom i protjerivanjem Srba iz RS, pretpostavljam u kolaboraciji s mujama i prinošenjem onih ostataka Hrvata tamo tvojoj opsesiji....pljuc...eno ti Kaplan u Stocu jebe narod ali ne to ti je cvijetje...bolje i dodo od tebe.

Da, ja a sam za podjelu BiH po sadašnjim etničkim linijama, bez rata i daljeg etničkog čišćenja, i možemo biti sretni da nešto uhvatimo jer uskoro nećemo moći ništa.

Last edited by epikur37 on 18/10/2016, 01:57; edited 1 time in total
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

Back to top

- Similar topics