Prvi šef ECB: EURO je kula od karata koja ubrzano propada
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Prvi šef ECB: EURO je kula od karata koja ubrzano propada
http://www.telegraph.co.uk/business/2016/10/16/euro-house-of-cards-to-collapse-warns-ecb-prophet/
Kermit-
2014-04-17
Re: Prvi šef ECB: EURO je kula od karata koja ubrzano propada
"Сасвим неколико земаља - укључујући Ирска, Италија и Грчка - понашају као да су још могли да девалвира своје валуте", рекао је он.
Елементарни проблем је да када држава високог дуг је изгубио 30пц конкурентности унутар фиксни девизни систем, готово је немогуће вратити назад на земљу у врсти дефлације света се суочавамо данас.
Stavio sam sajt da mi se prevede, ali mi ispalo sve na ćirilici. To je još gore nego kad je engleskom.
crvenkasti-
2014-04-17
https://yanisvaroufakis.eu/2011/02/09/what-is-a-surplus-recycling-mechanism-an-idea-going-back-to-bretton-woods/
What is a Surplus Recycling Mechanism?
What is an SRM? And why am I saying that it is sine qua non in a currency union?The answers lie in the debates that took place during the Bretton Woods conference. The very debates which led, eventually, to the establishment of what I refer to as the postwar Global Plan. In summary, from the late 1940s to 1971, the United States actively played the role of SRM, recycling wilfully its own surpluses to Europe and Japan. No market mechanism could do this. It was a mechanism that was run, administered and finetuned constantly by skilled officials.
https://yanisvaroufakis.eu/2011/02/01/the-global-minotaur-is-finished/
https://varoufakis.files.wordpress.com/2011/02/chapter-3-the-global-plan.pdf
What is a Surplus Recycling Mechanism?
What is an SRM? And why am I saying that it is sine qua non in a currency union?The answers lie in the debates that took place during the Bretton Woods conference. The very debates which led, eventually, to the establishment of what I refer to as the postwar Global Plan. In summary, from the late 1940s to 1971, the United States actively played the role of SRM, recycling wilfully its own surpluses to Europe and Japan. No market mechanism could do this. It was a mechanism that was run, administered and finetuned constantly by skilled officials.
https://yanisvaroufakis.eu/2011/02/01/the-global-minotaur-is-finished/
https://varoufakis.files.wordpress.com/2011/02/chapter-3-the-global-plan.pdf
Guest- Guest
EU je imala nekog smisla kad su je sačinjavale 12 država poznate ekonomske i političke moći,mada ni takva nije imala neki duži rok trajanja.
Danas je to potpuno promašena tvorevina.
Danas je to potpuno promašena tvorevina.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Jasno kad se fila smetjem sa svih strana svijeta..da se ovi Khozoepi izbace,kao i oni koji ne pridonose ekonomiji,Eu zatvori,poput svicarske i strogo kontrolira ekonomija,postave ISTI zakoni za sve i svasta za svaku drzavu,e to bi ondadobilo smisao..
Guest- Guest
Kako djubre zna...crvenkasti wrote:"Сасвим неколико земаља - укључујући Ирска, Италија и Грчка - понашају као да су још могли да девалвира своје валуте", рекао је он.
Елементарни проблем је да када држава високог дуг је изгубио 30пц конкурентности унутар фиксни девизни систем, готово је немогуће вратити назад на земљу у врсти дефлације света се суочавамо данас.
Stavio sam sajt da mi se prevede, ali mi ispalo sve na ćirilici. To je još gore nego kad je engleskom.
Guest- Guest
Ajde bez trolanjacrvenkasti wrote:"Сасвим неколико земаља - укључујући Ирска, Италија и Грчка - понашају као да су још могли да девалвира своје валуте", рекао је он.
Kermit-
2014-04-17
Primanjem ekonomski slabih drzava u EU je oslabila,iako su mislili u Briselu,da ce te drzave biti dobra zona za plasman 2. i 3. razredne robe,30-50% vise cijene,i opcenito deponije,svega i svacega...nes jeftine produkcije je uspjelo,mada vrlo zanemarivo..zauzvrat,EU je preplavljena nisko strucno radnom snagom,koja je porusila cijene rada,u donjem segmentu,ali i vss, ne u toj mjeri ali ipak..Pakše i Indijci su samo pocetak svega toga..
tocka na i su Khozoljubi,koji su socijalni sistem EU-a stavili u nemogucu poziciju..
tocka na i su Khozoljubi,koji su socijalni sistem EU-a stavili u nemogucu poziciju..
Guest- Guest
Čitav ekonomski sistem, pa i sam novac, doveden je do krajnjeg besmisla.
Novac odavno nema ulogu koju bi trebao imati i biti sredstvo za razmjenu i mjerilo vrijednosti. Umjesto toga, postao je čista fikcija i špekulacija s kojima oni koji imaju moć mogu mlatarati kako god im se prohtije. Novac ni ne postoji, on i nije dio materijalnog svijeta, on je vjera, religija. Postoji samo za one koji vjeruju da on postoji.
Novac odavno nema ulogu koju bi trebao imati i biti sredstvo za razmjenu i mjerilo vrijednosti. Umjesto toga, postao je čista fikcija i špekulacija s kojima oni koji imaju moć mogu mlatarati kako god im se prohtije. Novac ni ne postoji, on i nije dio materijalnog svijeta, on je vjera, religija. Postoji samo za one koji vjeruju da on postoji.
crvenkasti-
2014-04-17
Sta cemo mi nekrsti onda?crvenkasti wrote:Čitav ekonomski sistem, pa i sam novac, doveden je do krajnjeg besmisla.
Guest- Guest
Prvo na Krst,pa vidimo dalje...dudette wrote:Sta cemo mi nekrsti onda?crvenkasti wrote:Čitav ekonomski sistem, pa i sam novac, doveden je do krajnjeg besmisla.
Guest- Guest
Točno, kao da je đavo sišao i ruga nam se, a mi se svi uhvatili za ruke i podvriskujemo, dok on vodi kolo.
crvenkasti-
2014-04-17
sto nama fali,dobro nam je...sve vise para trosim..lijep osjecaj...
Guest- Guest
A nema tog Boga...bogomdani wrote:Prvo na Krst,pa vidimo dalje...dudette wrote:Sta cemo mi nekrsti onda?crvenkasti wrote:Čitav ekonomski sistem, pa i sam novac, doveden je do krajnjeg besmisla.
Guest- Guest
salim se..nikakva ikonografija i rekvizitistika..dudette wrote:A nema tog Boga...bogomdani wrote:Prvo na Krst,pa vidimo dalje...dudette wrote:Sta cemo mi nekrsti onda?crvenkasti wrote:Čitav ekonomski sistem, pa i sam novac, doveden je do krajnjeg besmisla.
Guest- Guest
In apple I trust!bogomdani wrote:salim se..nikakva ikonografija i rekvizitistika..dudette wrote:A nema tog Boga...bogomdani wrote:Prvo na Krst,pa vidimo dalje...dudette wrote:Sta cemo mi nekrsti onda?crvenkasti wrote:Čitav ekonomski sistem, pa i sam novac, doveden je do krajnjeg besmisla.
Guest- Guest
Ko mali domaci oko vatre.crvenkasti wrote:Točno, kao da je đavo sišao i ruga nam se, a mi se svi uhvatili za ruke i podvriskujemo, dok on vodi kolo.
Guest- Guest
Čim se pojavi netko tko će prvi objaviti da je sav novac oko kojeg se sve vrti - ustvari ništa, sve će se srušiti kao kula od karata.
Fora je u tome što to mora reći netko tko drži bar jednu od karata iz te kule u svojim rukama. Zato on to ne želi reći, jer propast će vrijednost i njegove karte.
Fora je u tome što to mora reći netko tko drži bar jednu od karata iz te kule u svojim rukama. Zato on to ne želi reći, jer propast će vrijednost i njegove karte.
crvenkasti-
2014-04-17
Jabučarka..!!! Ljubim...dudette wrote:In apple I trust!bogomdani wrote:salim se..nikakva ikonografija i rekvizitistika..dudette wrote:A nema tog Boga...bogomdani wrote:Prvo na Krst,pa vidimo dalje...dudette wrote:
Sta cemo mi nekrsti onda?
Guest- Guest
Pa hauptšef Dojče banke je rekao da slijedi velika kriza..dakle sve karte padaju doli...zato nes sad sve zamrlo u svabiji..crvenkasti wrote:Čim se pojavi netko tko će prvi objaviti da je sav novac oko kojeg se sve vrti - ustvari ništa, sve će se srušiti kao kula od karata.
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Orbánov se ekonomski model raspao kao kula od karata
» Srbija na EURO prvi put
» ''Sraz dvije Hrvatske - jedne koja je virtualno-lažna nasuprot one druge koja radi i glasa''
» Pionirova čokoladica koja je započela prvi balkanski "rat", reklamira se u Hrvatskoj.
» Ljubav koja ruši predrasude: Hrvatica Tea i kovski Rom Mirsad zaljubili su se na prvi pogled
» Srbija na EURO prvi put
» ''Sraz dvije Hrvatske - jedne koja je virtualno-lažna nasuprot one druge koja radi i glasa''
» Pionirova čokoladica koja je započela prvi balkanski "rat", reklamira se u Hrvatskoj.
» Ljubav koja ruši predrasude: Hrvatica Tea i kovski Rom Mirsad zaljubili su se na prvi pogled
Page 1 of 2