Susjed iz pakla
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Susjed iz pakla
Ovakvih u UK ima na tone..i u Irskoj..nisam vidio prljavija dva naroda od ova dva...mi Balkanci smo za njih higijenicari 1. klase..
Guest- Guest
istina, osim toga njih boli kurac za stan gdje žive, čak i relativno bogati, kod nas raja pati da živi izvan svojih mogućnosti i da kupuju idiotarije od kuhinja, namještaja, polica za police na koje će staviti vazice iz IKEA da skupljaju prašinu, mobitela, kola, uređaja, gedžeta i sl. pizdarijadzmrdz wrote:Ovakvih u UK ima na tone..i u Irskoj..nisam vidio prljavija dva naroda od ova dva...mi Balkanci smo za njih higijenicari 1. klase..
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:istina, osim toga njih boli kurac za stan gdje žive, čak i relativno bogati, kod nas raja pati da živi izvan svojih mogućnosti i da kupuju idiotarije od kuhinja, namještaja, polica za police na koje će staviti vazice iz IKEA da skupljaju prašinu, mobitela, kola, uređaja, gedžeta i sl. pizdarijadzmrdz wrote:Ovakvih u UK ima na tone..i u Irskoj..nisam vidio prljavija dva naroda od ova dva...mi Balkanci smo za njih higijenicari 1. klase..
Sad ce neko mozda reci kako ja se pravim pametan kao da niko nije bio u Irskoj itd..ali ovako, ja sam za 6 godina u Eire radio nekoliko poslova od kojih je svaki ukljucivao posete ljudima u njihove kuce. radio sam na pocetku farbanja, gardening, zatim ktchen fitting a na kraju sam popravljao kompjutere na poziv, odlazio im u kuce i to radio ili tamo ili nosio sebi kuci.
Od cinjenice da se retko ko izuva u kuci a da vecina ima carpete od zida do zida, pa do toga da imaju tone macaka i kerova po kucama i stanovima, preko imanja svilenih plahti koje se menjaju jednom u 6 meseci do mnogo drugih sitnica koje su me toliko ubole u oci jer to nisu zemlje sa niskim standardom.
Ovde po Londonu pogotovo, a jbmt ako mi se nije par puta povracalo kada sam trebao da odradim neke stavri po kuhinjma i kupatilima i sl..i to gajbe od po pola miliona, milion itd..
vrlo povrsni, veliki akcenat na nekoj boemstini i nekoj "patini" vremena dok istovremeno gljive rastu u coskovima..u jednom stanu sam bukvalno iscupao gljivu iz coska haha
i to stan na Maida Vale..nimalo jeftina area
Guest- Guest
da..sa vinegarom posebno hahahbogomdani wrote:huuuh??' ima i chipsa??!!..e-bot-e..cipsić i piffo..bolje ne mose..
Guest- Guest
Regoč-
2015-08-21
Ajri end bejli ata klajatRegoč wrote:Kako se izgovara Eire i Baile Atha Cliath (ili tomu slično)?
Guest- Guest
sto je vinegar?dzmrdz wrote:da..sa vinegarom posebno hahahbogomdani wrote:huuuh??' ima i chipsa??!!..e-bot-e..cipsić i piffo..bolje ne mose..
Guest- Guest
Regoč-
2015-08-21
Regoč-
2015-08-21
O jbm mu pa i ti Slavonac? Odakle si ?Regoč wrote:Mi Slavonci kažemo sirće.
Guest- Guest
Danas to samo Srbi kazu ili bar vise predamnom n govore Hrvati tako..eto i Regi priča klingonski pomalo...:Pbogomdani wrote:jap,kao i kašika,šolja za kavu i slicno,paradajz...
Guest- Guest
Bajli aha kli i Eer..oprilikebogomdani wrote:Ajri end bejli ata klajatRegoč wrote:Kako se izgovara Eire i Baile Atha Cliath (ili tomu slično)?
Guest- Guest
Paradajz govore i Hrvati. Osim u primorskim i dalmatinskom područjima gdje se kaže pomidor.dzmrdz wrote:Danas to samo Srbi kazu ili bar vise predamnom n govore Hrvati tako..eto i Regi priča klingonski pomalo...:Pbogomdani wrote:jap,kao i kašika,šolja za kavu i slicno,paradajz...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ja sam primetio da se izgubio taj govor u korist nekog malo sluzbenijeg hr jezka a verovatno i rat je učinio da se svaki slican izraz sa srpskim jezikom odbacuje.jastreb wrote:Paradajz govore i Hrvati. Osim u primorskim i dalmatinskom područjima gdje se kaže pomidor.dzmrdz wrote:Danas to samo Srbi kazu ili bar vise predamnom n govore Hrvati tako..eto i Regi priča klingonski pomalo...:Pbogomdani wrote:jap,kao i kašika,šolja za kavu i slicno,paradajz...
Npr ja sam ubeđen da izraz bok ili bog nije bio u vk pre rata koristen
Guest- Guest
Ne znam. Mi djeca smo se uvijek koristili pozdravom "Zdravo!"dzmrdz wrote:Ja sam primetio da se izgubio taj govor u korist nekog malo sluzbenijeg hr jezka a verovatno i rat je učinio da se svaki slican izraz sa srpskim jezikom odbacuje.jastreb wrote:Paradajz govore i Hrvati. Osim u primorskim i dalmatinskom područjima gdje se kaže pomidor.dzmrdz wrote:Danas to samo Srbi kazu ili bar vise predamnom n govore Hrvati tako..eto i Regi priča klingonski pomalo...:Pbogomdani wrote:jap,kao i kašika,šolja za kavu i slicno,paradajz...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
I mi..nedaj Boze da nekog na ulici ne pozdravis od starijih. .dodju u školu te prijavitjastreb wrote:Ne znam. Mi djeca smo se uvijek koristili pozdravom "Zdravo!"dzmrdz wrote:Ja sam primetio da se izgubio taj govor u korist nekog malo sluzbenijeg hr jezka a verovatno i rat je učinio da se svaki slican izraz sa srpskim jezikom odbacuje.jastreb wrote:Paradajz govore i Hrvati. Osim u primorskim i dalmatinskom područjima gdje se kaže pomidor.dzmrdz wrote:Danas to samo Srbi kazu ili bar vise predamnom n govore Hrvati tako..eto i Regi priča klingonski pomalo...:Pbogomdani wrote:jap,kao i kašika,šolja za kavu i slicno,paradajz...
Guest- Guest
jastreb wrote:Paradajz govore i Hrvati. Osim u primorskim i dalmatinskom područjima gdje se kaže pomidor.dzmrdz wrote:Danas to samo Srbi kazu ili bar vise predamnom n govore Hrvati tako..eto i Regi priča klingonski pomalo...:Pbogomdani wrote:jap,kao i kašika,šolja za kavu i slicno,paradajz...
a književna rajčica se koristi najmanje...
Guest- Guest
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Dobri susjed
» Ivosevic zavrsio na hitnoj,susjed ga udario sakom
» Što se točno dogodilo kod Rijeke?Susjed brani napadača na Srbina
» Kratak je put od mira i stabilnosti do pakla
» Susjed snimio svadju Arsica i Skalamere.Sutra Skalamera izlazi na slobodu?
» Ivosevic zavrsio na hitnoj,susjed ga udario sakom
» Što se točno dogodilo kod Rijeke?Susjed brani napadača na Srbina
» Kratak je put od mira i stabilnosti do pakla
» Susjed snimio svadju Arsica i Skalamere.Sutra Skalamera izlazi na slobodu?
Page 2 of 5