OVO NIJE NEMOGUĆE
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: OVO NIJE NEMOGUĆE
Ka prvo, američki izbori su "cirkusarija". Zabava za mase i manipulacija ljudskim nadanjima. Inače je demokracija, odnosno izbori su, ne samo u SAD-u manipulacija.MaximusDecimusMiridije wrote:Vec nekoliko puta sam napisao ali stvarno odavno nisu imali losije kandidate. Citava kampanja se uopce nije svodila na nekakvo isticanje pozitivnih stvari kod ovoga ili onoga kandidata. Ono nije skoro uopce toga bilo. Nego samo lupanje negativnih stvari kod druge strane. I jedna i druga strana konstantno to rade. Od samih pocetaka. Cak i onda dok jos nisu direktno bili protivnici nego u onim pred-eliminacijskim krugovima. Potpuno iste stvari. Dakle izmedu njih i tadasnjih protivnika. Isto blacenje i isticanje mana onoga drugoga.
Čim ovi izbori završe počinje nova "cirkusarija" praćena šatorima, balonima, zepelinima, curcima i palčevima. De mi neka netko od vas kaže kada i gdje je ikada čuo za nekog drugog kandidata za predsjednika SAD osim onog kojeg predlažu demokrati i republikanci? Pojma nemate, jel tako?
Nadalje... Predsjednika ionako ne biraju građani SAD već elektori. Stoga je i ovakav scenarij da predsjednik postane netko treći nije nemoguć. Taj "treći" može na konto Trumpa osvojiti većinu glasova republikanskih elektora.
I sad se Amerika kurči kako je demokratska... je, moj curac.
provocator- Posts : 5404
2015-08-11
Regoč-
2015-08-21
I u Iranu za sve vrijede ista pravila pa SAD kaže da to nije demokracija.Regoč wrote:Demokratska je jer za sve vriede ista pravila.
Eto ti prilike da nam malo pojasniš te razlike i ta pravila.
Hajde druže! Kreni!
Da ti ja, druže regoč, malo pomognem.
De nam pojasni zašto bi netko u SAVEZNOJ DRŽAVI s relativnom pobjedom imao pravo osvojiti apsolutnu pobjedu??? baš me zanima što je u tome toliko demokratsko ali ti ćeš mi objasniti.
Pa meni, ili nama neukima, objasni što je to toliko demokratsko da netko tko je osvojio relativnu većinu, a to može biti i npr. 20 posto, ima pravo i za mene odlučiti tko će biti predsjednik države?
De nam pojasni zašto bi netko u SAVEZNOJ DRŽAVI s relativnom pobjedom imao pravo osvojiti apsolutnu pobjedu??? baš me zanima što je u tome toliko demokratsko ali ti ćeš mi objasniti.
Pa meni, ili nama neukima, objasni što je to toliko demokratsko da netko tko je osvojio relativnu većinu, a to može biti i npr. 20 posto, ima pravo i za mene odlučiti tko će biti predsjednik države?
Inače ovu tvoju veleumnu izjavu: Demokratska je jer za sve vriede ista pravila... treba zapamtiti. Fakat treba!Regoč wrote:Demokratska je jer za sve vriede ista pravila.
Naravno da treba. Nema nikakve avangarde koja jedina može isticati kandidate, a svi drugi na Goli. Ili u Gradišku Staru. A dobiva sve glasove jer se želi osnažiti uloga državah pri odabiru predsjednika.
provocator-
2015-08-11
Izbori 11. studenoga 1945.provocator wrote:
11. studenog 1945. godine, bili su prvi opći izbori za Ustavotvornu skupštinu Demokratske Fedrativne Jugoslavije, na kojima se glasovalo kuglicama. Bile su dvije kutije: državna i opozicijska ili tzv. crna i ćorava kutija, kako je pogrdno bila nazvana. Jedan čovjek mogao je glasovati za sve ukućane, pa i za one koji bilo zbog čega nisu došli na biralište. Bio je to izraziti primjer formalno demokratskih izbora koji su postali puka farsa. Oporbeni kandidati nisu imali ozbiljne šanse za izbornu kampanju. Glasovalo se ubacivanjem kuglice u jednu od dvije ponuđene kutije, pred pogledom naoružanih komunističkih predstavnika. Zanimljivo je da su svi izabrani nekomunistički kandidati eliminirani do 1948.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Točnije, ćorava se nije zvala samo pogrdno kako misli ovaj, ćorava se zvala jer je imala drugačije dno, pa bi krivo ubačena kuglica signalizirala zvukom partizanima u prostoriji da izađu vani za onim koji je " krivo" glasao.kaja_333 wrote:Izbori 11. studenoga 1945.provocator wrote:
11. studenog 1945. godine, bili su prvi opći izbori za Ustavotvornu skupštinu Demokratske Fedrativne Jugoslavije, na kojima se glasovalo kuglicama. Bile su dvije kutije: državna i opozicijska ili tzv. crna i ćorava kutija, kako je pogrdno bila nazvana. Jedan čovjek mogao je glasovati za sve ukućane, pa i za one koji bilo zbog čega nisu došli na biralište. Bio je to izraziti primjer formalno demokratskih izbora koji su postali puka farsa. Oporbeni kandidati nisu imali ozbiljne šanse za izbornu kampanju. Glasovalo se ubacivanjem kuglice u jednu od dvije ponuđene kutije, pred pogledom naoružanih komunističkih predstavnika. Zanimljivo je da su svi izabrani nekomunistički kandidati eliminirani do 1948.
2015-08-15
Pa evo, ja sam objasnila gore sto je tebi demokratsko.provocator wrote:Da ti ja, druže regoč, malo pomognem.
2015-08-15
Nisu. Listu kandidatah utvrđivao je SSRN (u Iranu to čini Vieće čuvarah) s mogućnošću eliminacije čak i onih koji su u Partiji, a izvanpartijci nisu ni mogli biti kandidati. Iznimna razlika, prijane, jer pravila nisu jednaka za sve!provocator wrote:P za sve su vrijedila ista pravila.
provokator je okorjela komunjaretina koju bi ako ikada dođe do lustracije trebalo među prvima lustrirati... i to temeljito,...
2015-08-08
valjda sad neću opet popit ban... :))) prekjučer zbog onog naciste yehudija a danas moguće zbog komuniste provokatora....
2015-08-08
A zar ne bi shodno tome trebalo lustrirati i sve poklonike frankovačke misli? Zar ta ideja nije se pokazala kao najpogubnija za naš narod?michaellcmacha wrote:valjda sad neću opet popit ban... :))) prekjučer zbog onog naciste yehudija a danas moguće zbog komuniste provokatora....
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
vesnu pusić, može naravno, i njih/nju isto, eto i ona da dobije po piksli....jastreb wrote:A zar ne bi shodno tome trebalo lustrirati i sve poklonike frankovačke misli? Zar ta ideja nije se pokazala kao najpogubnija za naš narod?michaellcmacha wrote:valjda sad neću opet popit ban... :))) prekjučer zbog onog naciste yehudija a danas moguće zbog komuniste provokatora....
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
a miha kru te jebo, kakvo te lustriranje spopalo
ti jos nisi shvatio da je bolje kraj sebe imat iskrenog protivnika nego pokvarenog saveznika il prijatelja,
evo , ovu danasnju hrvatsku je sjebao ko? komunisti, cetnici, ustase?,
ni jedni prika moj , ni jedni, sjebali su je "domoljubi", oni koji su danas jedno a sutra drugo, oni koji su uvijek najglasniji i u prvim redovima, ne u prvim redovima na fronti, ne u prvim redovima na nekim demonstracijama, nego u prvim redovima do onih koji bi se mogli dokopati vlasti,
za vesnu pusic kazes ok, a gdje su drugi, vesna je samo sitnica u odnosu koliko ih ima zamaskiranih u domoljublje, da ih ne nabrajamo jer i sam ih znas al jebga...,
ti jos nisi shvatio da je bolje kraj sebe imat iskrenog protivnika nego pokvarenog saveznika il prijatelja,
evo , ovu danasnju hrvatsku je sjebao ko? komunisti, cetnici, ustase?,
ni jedni prika moj , ni jedni, sjebali su je "domoljubi", oni koji su danas jedno a sutra drugo, oni koji su uvijek najglasniji i u prvim redovima, ne u prvim redovima na fronti, ne u prvim redovima na nekim demonstracijama, nego u prvim redovima do onih koji bi se mogli dokopati vlasti,
za vesnu pusic kazes ok, a gdje su drugi, vesna je samo sitnica u odnosu koliko ih ima zamaskiranih u domoljublje, da ih ne nabrajamo jer i sam ih znas al jebga...,
Provo je komunjaretina i simpatizer totalitarizma gdje si za krivi glas dobio pratnju u kožnom mantilu a moguće i metak. To mu je bas ... Manga.michaellcmacha wrote:provokator je okorjela komunjaretina koju bi ako ikada dođe do lustracije trebalo među prvima lustrirati... i to temeljito,...
Zato svaku negativnost dovodi u vezu s demokracijom i kapitalizmom zlurado se veseleci - pa htjeli ste, kapitalizam / demokraciju/ samostalnost ?
A zapravo svaka negativnost u našem društvu ima veze s hrvatskom privatizacijom/ pljačkom/ nepotizmom i to od strane 99% njegovih komunjara i njihovih nasljednika, krvnih ili ideoloških.
2015-08-15
Ne bi, frankovci su sačuvali hrvatsku državotvornu misao kroz 20. stoljeće i spasili su naš, hrvatski narod od četničkoga noža u Drugom svjetskom ratu.jastreb wrote:A zar ne bi shodno tome trebalo lustrirati i sve poklonike frankovačke misli? Zar ta ideja nije se pokazala kao najpogubnija za naš narod?michaellcmacha wrote:valjda sad neću opet popit ban... :))) prekjučer zbog onog naciste yehudija a danas moguće zbog komuniste provokatora....
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Hrvatska Deep State? Nije nemoguće. Dapače.
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
» Opet Kradeze? Nemoguće!?
» Nemoguće je da četnici i balije ovako rade
» deepfake usavršen do mjere da je postalo nemoguće razabrati što je stvarno a što ne...
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
» Opet Kradeze? Nemoguće!?
» Nemoguće je da četnici i balije ovako rade
» deepfake usavršen do mjere da je postalo nemoguće razabrati što je stvarno a što ne...
Page 2 of 2