rtl dan neovisnosti i sutjeska
Page 12 of 13
Page 12 of 13 • 1, 2, 3 ... , 11, 12, 13
Re: rtl dan neovisnosti i sutjeska
E to sam i mislio. Ja nema sanse da znam da li je neko Hrvat ili Srbin kada sam tamo, ovde vec mogu prepoznati da li je neko od ta dva ali ne bas tacno koji, retko da mogu 100% dok ne progovori neko. A nekada ni tada...
Medjutim, primetio sam da masa bosanskih Muslimana ima naprimer zelenkaste i prodorne oci, dosta su izbocenijih jagodica i koscatijeg lica i punijih usana.
evo naprimer kao ovaj na slici
..takvih mi se CINI bar 50% sto sam ih ja upoznao.
E sada je caka da takvo sto ne prepoznajem ni kod Srba, ni Hrvata a pogotovo ne kod Turaka u znacajnijoj meri.
Ovo sve moze biti moj subjektivan dojam i da nema veze s vezom ali nekako me zanima odkale bi i kome ta fizionomija onda orginalno pripadala na prostoru kojim nema ko nije prosao...
Medjutim, primetio sam da masa bosanskih Muslimana ima naprimer zelenkaste i prodorne oci, dosta su izbocenijih jagodica i koscatijeg lica i punijih usana.
E sada je caka da takvo sto ne prepoznajem ni kod Srba, ni Hrvata a pogotovo ne kod Turaka u znacajnijoj meri.
Ovo sve moze biti moj subjektivan dojam i da nema veze s vezom ali nekako me zanima odkale bi i kome ta fizionomija onda orginalno pripadala na prostoru kojim nema ko nije prosao...
Guest- Guest
podneblje odredjuje fizicki izgled a ne vjera,dzmrdz wrote:E to sam i mislio. Ja nema sanse da znam da li je neko Hrvat ili Srbin kada sam tamo, ovde vec mogu prepoznati da li je neko od ta dva ali ne bas tacno koji, retko da mogu 100% dok ne progovori neko. A nekada ni tada...
Naravno, slazem se. Otislo je ovo malo dalje od onoga sto sam orginalno imao na umu.Leviathan2 wrote:podneblje odredjuje fizicki izgled a ne vjera,dzmrdz wrote:E to sam i mislio. Ja nema sanse da znam da li je neko Hrvat ili Srbin kada sam tamo, ovde vec mogu prepoznati da li je neko od ta dva ali ne bas tacno koji, retko da mogu 100% dok ne progovori neko. A nekada ni tada...
Ja sam gledajuci kojekakve reportaze i cuda, susrecuci se s ljudima i tako dalje primetio da bosanski muslimani u velikom broju nekako mi na prvu su prepoznatljivi. Imaju jednu zajednicku crtu koju ne mogu da kazem da imaju Hrvati ili Srbi generalno govoreci.
Moja drugarica Bosanka takodjer tvrdi da su njoj Srbi i Hrvati opet drugaciji od njih i da ih ona moze prepoznati vecinom samo na osnovu izgleda lica.
Mihu sam to pitao jer smo se zatekli oko te price neke sa muslimanskim zivljem u Hrvatskoj. U mom delu ih nema u nekom primetnom broju niti ih je ikada bilo, sem mozda za vreme Turaka :)
ako cemo reci da fizionomiju lica odredjuje podneblje, onda me malo cudi da i Srbi i Hrvati ne dele to sa bosanskim muslimanima jer definitivno dele podneblje a opet nemoguce je da planina ili dve, tacnije brdo ili dva , mogu proizvesti takve razlike u fizionomiji lica.
Naravno da smo se mi svi mesali sa svakim ali tu i tamo neke specificnosti su mi onako bas upadljive. Dozvoljavam i da je tu element autosugestije da pri smaom pogledu i saznanju d aje neko musliman iz Bosne u ovom slucaju ja izdvajam elemente lica koji mi se uklapaju u moju vec prethodno formiranu predodzbu.
Zanimalo me samo da li jos neko deli takvo misljenje...
Guest- Guest
pa i način prehrane bitno utječe na fizionomiju, ne presudno ali utječe... također levi je u pravu podneblje značajno utječe i kroz duže razdoblje ali i na kraće... uglavnom danas ništa od tog nije presudno, pa čak ni odijevanje....
2015-08-08
Najviše utječe prehrana, ne treba puno jesti.
crvenkasti-
2014-04-17
sto se tice prehrane to je 100%. moji iz familije Sremci,muski, zive maximum 61-62 godina..tako unazad 3-4 generacije sto ja znam vec a dok ovi moji dalmosi nijedan nije ispod 85..em su zdravijih gena nekako em se hrane, ili su se bar hranili sa manje svinjetine i rakije a vise kupusa, jagnjetine i vina..i umerenije
Sto se tice odevanja, evo ja sam isao da kupim smoki kod turcina upravo i ide ispred mene jedna mala, mislim da je pakistanka, zamotana ali u uskoj nekoj haljini i stavrno nema veze to sto je zamotana...ima dobro dupe a lice ko andjeo i rado bih skrenuo sa kursa s njom :P
Sto se tice odevanja, evo ja sam isao da kupim smoki kod turcina upravo i ide ispred mene jedna mala, mislim da je pakistanka, zamotana ali u uskoj nekoj haljini i stavrno nema veze to sto je zamotana...ima dobro dupe a lice ko andjeo i rado bih skrenuo sa kursa s njom :P
Guest- Guest
Sora wrote:NOB JE U odnosu na tzv domovinski rat EPOPEJA .
GERILA PROTIV HITLERA
MASOVNI NARODNI USTANA K ZA OSLOBODENJE ZEMLJE
SUTJESKA JE JEDNA OD NAJHUMANIJOH BITAKA
U RATNIK ZBIVANJIMA TIJEKOM 2 ww je kroz pune 4 godine narod zajedno s borcima sudjelovao u bici s nacistima i domacim izdajicama
Niti problizno nije Domovindki rat po opsegu, karakteru, ratnim karakteristikama ..slican NOBu
Meni je bjedno da se sadasnja vladajuca elita odrzava navkasti tvrdeci da je zadnja REDARSTVENO- vojna akcija OLUJA NAJVECA POBJEDA IKADA.
BJEDNO JE . to je trajalo 4 dana a NOB 4 godine .
A vi se pitajte kome je ta bitka omogucila sve i sto je vana ostalo .
Svade i glupost
Nadam se da gledate svi SUTJESKU
ja imam ispričnicu...Sora wrote:Sora wrote:NOB JE U odnosu na tzv domovinski rat EPOPEJA .
GERILA PROTIV HITLERA
MASOVNI NARODNI USTANA K ZA OSLOBODENJE ZEMLJE
SUTJESKA JE JEDNA OD NAJHUMANIJOH BITAKA
U RATNIK ZBIVANJIMA TIJEKOM 2 ww je kroz pune 4 godine narod zajedno s borcima sudjelovao u bici s nacistima i domacim izdajicama
Niti problizno nije Domovindki rat po opsegu, karakteru, ratnim karakteristikama ..slican NOBu
Meni je bjedno da se sadasnja vladajuca elita odrzava navkasti tvrdeci da je zadnja REDARSTVENO- vojna akcija OLUJA NAJVECA POBJEDA IKADA.
BJEDNO JE . to je trajalo 4 dana a NOB 4 godine .
A vi se pitajte kome je ta bitka omogucila sve i sto je vana ostalo .
Svade i glupost
Nadam se da gledate svi SUTJESKU
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
A da ?
Poslije ces se hvaliti kak si ustasa ?
hahahahahaha..aj u qrc..crvenkasti wrote:Najviše utječe prehrana, ne treba puno jesti.
Guest- Guest
poslije čega?Sora wrote:A da ?
2015-09-14
ko ti je pobijedio daidžu...Sora wrote:
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
mutava baštarda wrote:poslije čega?Sora wrote:A da ?
Poslije filma
Za onog tko nema pojma o Nobu je prilika da vidi herojstvo partizana, Tita , njihove ideje vodilje
Hrabrist i junastvo bez premca
U borbi za slobodu
Upravo poginuo boris dvornik
I ne ne ne mogu vjerovati kak su Dalmosi danas se promjenili
Otkud im ta ustaska ideja a u bici na Sutjesci su bili vecinom oni ..
I medu poginulma vecinom dalmosi
Nikomichaellcmacha wrote:ko ti je pobijedio daidžu...Sora wrote:
Tak ste dosadni ko belzebubi
Nije bio dsjdza nego otac u handzar diviziji
Izasao pred kraj rata i najnormalnije sluzio JNA TU NA PLESU
Ajoj zapravo je film dosadan
Nigdi ustasa ni cetnika a oni su najvise sudjelovali u opkoljavanju partizana i ranjenika i naroda u zbjegu
E , vid sto je politika
Kuzite ?
Nigdi ustasa ni cetnika a oni su najvise sudjelovali u opkoljavanju partizana i ranjenika i naroda u zbjegu
E , vid sto je politika
Kuzite ?
ma daj... da je neki američki režiser imao na raspolaganju ovo što je imao delić ( bulajić je odbio snimanje filma jer se radi o teškom sranju ) imao bi više oskara od titanika.Sora wrote:
Za onog tko nema pojma o Nobu je prilika da vidi herojstvo partizana, Tita , njihove ideje vodilje
Hrabrist i junastvo bez premca
U borbi za slobodu
tko njega glumi na sutjesciSora wrote:Nikomichaellcmacha wrote:ko ti je pobijedio daidžu...Sora wrote:
Tak ste dosadni ko belzebubi
Nije bio dsjdza nego otac u handzar diviziji
Izasao pred kraj rata i najnormalnije sluzio JNA TU NA PLESU
2015-09-14
vidi ove glupache, 40 godina na drzavnoj sisi, uzima ustaske kune, babo, daidza, amidza svi bili ustase, ona utekla iz ustaske vrhbosne pravo k pavelicu u ustaski zagreb, predkraj rata promijenili boje i sad kenja o nobu o kojem zna samo iz filmova. kad ne bi bila supljoglava skontala bi kako je glupa...Sora wrote:Ajoj zapravo je film dosadan
E , vid sto je politika
Kuzite ?
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Nemoj zezat, pa kakoSora wrote:
U borbi za slobodu
Upravo poginuo boris dvornik
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 12 of 13 • 1, 2, 3 ... , 11, 12, 13
Similar topics
» Počinje obnova spomenika u NP Sutjeska
» Hasančeta na aparate bacila Sutjeska