Dr Nele Karajlić: Razbili su nam Jugoslaviju, sad nam razaraju mozgove
Page 19 of 20
Page 19 of 20 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20
Re: Dr Nele Karajlić: Razbili su nam Jugoslaviju, sad nam razaraju mozgove
dzmrdz wrote:Regoč wrote:Naravno da sve stoji, to ti govorim. Jasno da sv. Sava nije četnik, ali, jebi ga, SPC je svašta počinila, on ju je osnovao (ako će sad netko picajzliti s poviesnom točnošću, nije baš nju kao nju, ali pravni i apostolski kontinuitet je neupitan) pa nam i nema neke razlike između njega i Mladića.dzmrdz wrote:Eto i RKC je poticala na zlocine, sakrivala naciste i blagosiljalaa ustaše. .pokrstavanje u mom selu samo jedan primer. Kakvu percepciju da ja imam onda ali svakako da je glupo Franju Asiskog zvati ustasom..jel?Regoč wrote:Dobro, evo ozbiljno. Sv. Sava nije se sam po sebi nikako zamjerio Hrvatima, niti nam je ikako ostao po ičem u lošem sjećanju. No, kako je utemeljitelj onoga što se danas zove Srbska pravoslavna crkva, spomen na njega odmah asocira na srbske zločine nad Hrvatima, a njih je poticala i opravdavala upravo ta Crkva. Jasno, sam svetac nije ni po čem kriv za tu percepciju, ali dobio je tkz. pripisano značenje.dzmrdz wrote:
...
Inače, pokrštavanje je bio državni projekt, Crkva ga je odbacila, Stepinac je dao naputak da se nikoga ne pokrštava, ali da se svima daju potvrde o prelasku kako bi se sačuvali životi. E, sad, ako je neki svećenik na svoju ruku ili pod državnim pritiskom sudjelovao u tom, Crkva ne snosi odgovornost.
Aj sad kako da te shvatim ozbiljno?
znaci ovako, Sv Savo koji nije imao veze sa Hrvatima u bilo kom negativnom kontekstu i koji je zivio stotinama godina prije nego je amerika otkrivena je ok da bude cetnik jer eto ti to vidis da je ok a ja treba da razumem RKC koja je direktno bila ukljucena u pokrstavanje pa cak i kad izuzmemo da je bilo preko volje nekima bila je tu ipak da to uradi?
kaKo brate moj slavenski? Kako??
Guest- Guest
jesam al nece da prikaze sliku..evo ti linkRegoč wrote:Jesi u odgovoru za Relkovića imao štogod u komentaru, meni ništa ne pokazuje?
https://sh.wikipedia.org/wiki/Srem#/media/File:Syrmia.png
Sama pesma ne znaci nista, pevali su i nasi od Tokija preko Milvokija i sl
Guest- Guest
Izvukao si dio rečenice pa se čudiš! Naravno da nisu isto, ali u pučkoj predodžbi razlika je samo u prethodniku i sljedbeniku, to ti pokušavam objasniti, hrvatsko gledište prema SPC-u: svi su oni četnici jer su za Veliku Srbiju, a kako ih je utemeljio sv. Sava on je pračetnik. Naravno da to nije točno, ali motrište je takvo.dzmrdz wrote:Regoč wrote:Naravno da sve stoji, to ti govorim. Jasno da sv. Sava nije četnik, ali, jebi ga, SPC je svašta počinila, on ju je osnovao (ako će sad netko picajzliti s poviesnom točnošću, nije baš nju kao nju, ali pravni i apostolski kontinuitet je neupitan) pa nam i nema neke razlike između njega i Mladića.dzmrdz wrote:Eto i RKC je poticala na zlocine, sakrivala naciste i blagosiljalaa ustaše. .pokrstavanje u mom selu samo jedan primer. Kakvu percepciju da ja imam onda ali svakako da je glupo Franju Asiskog zvati ustasom..jel?Regoč wrote:Dobro, evo ozbiljno. Sv. Sava nije se sam po sebi nikako zamjerio Hrvatima, niti nam je ikako ostao po ičem u lošem sjećanju. No, kako je utemeljitelj onoga što se danas zove Srbska pravoslavna crkva, spomen na njega odmah asocira na srbske zločine nad Hrvatima, a njih je poticala i opravdavala upravo ta Crkva. Jasno, sam svetac nije ni po čem kriv za tu percepciju, ali dobio je tkz. pripisano značenje.dzmrdz wrote:
...
Inače, pokrštavanje je bio državni projekt, Crkva ga je odbacila, Stepinac je dao naputak da se nikoga ne pokrštava, ali da se svima daju potvrde o prelasku kako bi se sačuvali životi. E, sad, ako je neki svećenik na svoju ruku ili pod državnim pritiskom sudjelovao u tom, Crkva ne snosi odgovornost.
Zemljopis[uredi VE | uredi]
Srijem je smješten između rijeka Save i Dunava, istočno od Slavonije od Vukovara pa sve do Zemuna, gdje Sava utječe u Dunav. Kao zapadnu granicu mnogi pogrešno uzimajuBosut, koji se simbolično javlja na srijemskom povijesnom grbu, ili čak rijeku Vuku (te time još istočnije pomiču granicu između Slavonije i Srijema). Zemljopisno i povijesno, sa izuzetkom nekoliko rubnih naselja, zapadna granica Srijema se proteže granicom Vukovarsko-srijemske županije.[1] Graniči s Bačkom na sjeveru, Banatom na istoku, Mačvom na jugu te BiH (Semberija) na jugozapadu i Slavonijom na zapadu. Zapadni dio Srijema nalazi se u Hrvatskoj, istočni u Srbiji (tj. Vojvodini). Hrvatski dio Srijema čini veći dioVukovarsko-srijemske županije sa sjedištem u Vukovaru. Najveći dio Srijema je u autonomnoj pokrajini Vojvodini i upravno pripada Srijemskom okrugu. Manji, najistočni dio upravno pripada Gradu Beogradu (gradske općine Zemun i Novi Beograd).Površina Srijema iznosi 6.866 km2, od toga je 2.445 km2 u Hrvatskoj, a 3.942 km2 u Srbiji.[2] Gradovi u Srijemu su: Vukovar, Vinkovci, Županja, Ilok, Otok, Šid, Srijemska Mitrovica, Inđija, Ruma, Irig, Zemun, Novi Beograd, Srijemski Karlovci, Beočin, Stari i Novi Slankamen, Stara i Nova Pazova te dijelovi Novoga Sada (Petrovaradin, Srijemska Kamenica).
Guest- Guest
Ma kužim, zafrkavam se.dzmrdz wrote:Mislim na imenicu "sidekick" ;)Regoč wrote:Lako ti se kurčit kad te Kaća još nije lupila. Da sa strane!dzmrdz wrote:Sidekick !kaja_333 wrote:Uostalom evo ti jednog, daj reci mu Miha jel ti poštuješ to kaj je on pucao sa svojima a srbe koji nisu pucali ne poštuješ?
Regoč wrote:Izvukao si dio rečenice pa se čudiš! Naravno da nisu isto, ali u pučkoj predodžbi razlika je samo u prethodniku i sljedbeniku, to ti pokušavam objasniti, hrvatsko gledište prema SPC-u: svi su oni četnici jer su za Veliku Srbiju, a kako ih je utemeljio sv. Sava on je pračetnik. Naravno da to nije točno, ali motrište je takvo.dzmrdz wrote:Regoč wrote:Naravno da sve stoji, to ti govorim. Jasno da sv. Sava nije četnik, ali, jebi ga, SPC je svašta počinila, on ju je osnovao (ako će sad netko picajzliti s poviesnom točnošću, nije baš nju kao nju, ali pravni i apostolski kontinuitet je neupitan) pa nam i nema neke razlike između njega i Mladića.dzmrdz wrote:Eto i RKC je poticala na zlocine, sakrivala naciste i blagosiljalaa ustaše. .pokrstavanje u mom selu samo jedan primer. Kakvu percepciju da ja imam onda ali svakako da je glupo Franju Asiskog zvati ustasom..jel?Regoč wrote:
Dobro, evo ozbiljno. Sv. Sava nije se sam po sebi nikako zamjerio Hrvatima, niti nam je ikako ostao po ičem u lošem sjećanju. No, kako je utemeljitelj onoga što se danas zove Srbska pravoslavna crkva, spomen na njega odmah asocira na srbske zločine nad Hrvatima, a njih je poticala i opravdavala upravo ta Crkva. Jasno, sam svetac nije ni po čem kriv za tu percepciju, ali dobio je tkz. pripisano značenje.
Jebiga kolega pa kako onda da ja ne kazem da su svi katolicki popovi za veliku hrvatsku jer su preko Vatikana sakrivali ustaske zlocince i ostale naciste?
Guest- Guest
Guest- Guest
Drugovi na drugarice ...:)bogomdani wrote:Tito je Manga...
Guest- Guest
Nije u redu, ali takva je hrvatska percepcija. Promieniti se može samo prestankom velikosrbske agresije, za početak da patrijarh prestane čestitati vjernicima "u Hrvatskoj, Slavoniji, Baniji, Kordunu i Dalmaciji" i čestita vjernicima u Hrvatskoj, ono prvo nam je jasan znak da SPC i dalje ne priznaje Hrvatsku kao samostalnu i cjelovitu državu.dzmrdz wrote:dzmrdz wrote:Regoč wrote:Naravno da sve stoji, to ti govorim. Jasno da sv. Sava nije četnik, ali, jebi ga, SPC je svašta počinila, on ju je osnovao (ako će sad netko picajzliti s poviesnom točnošću, nije baš nju kao nju, ali pravni i apostolski kontinuitet je neupitan) pa nam i nema neke razlike između njega i Mladića.dzmrdz wrote:Eto i RKC je poticala na zlocine, sakrivala naciste i blagosiljalaa ustaše. .pokrstavanje u mom selu samo jedan primer. Kakvu percepciju da ja imam onda ali svakako da je glupo Franju Asiskog zvati ustasom..jel?Regoč wrote:
Dobro, evo ozbiljno. Sv. Sava nije se sam po sebi nikako zamjerio Hrvatima, niti nam je ikako ostao po ičem u lošem sjećanju. No, kako je utemeljitelj onoga što se danas zove Srbska pravoslavna crkva, spomen na njega odmah asocira na srbske zločine nad Hrvatima, a njih je poticala i opravdavala upravo ta Crkva. Jasno, sam svetac nije ni po čem kriv za tu percepciju, ali dobio je tkz. pripisano značenje.
znaci ovako, Sv Savo koji nije imao veze sa Hrvatima u bilo kom negativnom kontekstu i koji je zivio stotinama godina prije nego je amerika otkrivena je ok da bude cetnik jer eto ti to vidis da je ok a ja treba da razumem RKC koja je direktno bila ukljucena u pokrstavanje pa cak i kad izuzmemo da je bilo preko volje nekima bila je tu ipak da to uradi?
Ma baća je zivio kao Faraon,uzimao sto je htio,uzivao u cem je htio,a miševi danasnji nisu smjeli niti cijuknuti..dzmrdz wrote:Drugovi na drugarice ...:)bogomdani wrote:Tito je Manga...
Guest- Guest
Jer Crkva nije za Veliku Hrvatsku, crkvena organizacija poštuje državne granice, biskupi u Bosheru i Srbiji (Vojvodini, Srbiji i Sandžaku po patrijarhovoj logici) odvojeni su od biskupa u Hrvatskoj raspadom Jugoslavije.dzmrdz wrote:Regoč wrote:Izvukao si dio rečenice pa se čudiš! Naravno da nisu isto, ali u pučkoj predodžbi razlika je samo u prethodniku i sljedbeniku, to ti pokušavam objasniti, hrvatsko gledište prema SPC-u: svi su oni četnici jer su za Veliku Srbiju, a kako ih je utemeljio sv. Sava on je pračetnik. Naravno da to nije točno, ali motrište je takvo.dzmrdz wrote:Regoč wrote:Naravno da sve stoji, to ti govorim. Jasno da sv. Sava nije četnik, ali, jebi ga, SPC je svašta počinila, on ju je osnovao (ako će sad netko picajzliti s poviesnom točnošću, nije baš nju kao nju, ali pravni i apostolski kontinuitet je neupitan) pa nam i nema neke razlike između njega i Mladića.dzmrdz wrote:
Eto i RKC je poticala na zlocine, sakrivala naciste i blagosiljalaa ustaše. .pokrstavanje u mom selu samo jedan primer. Kakvu percepciju da ja imam onda ali svakako da je glupo Franju Asiskog zvati ustasom..jel?
Jebiga kolega pa kako onda da ja ne kazem da su svi katolicki popovi za veliku hrvatsku jer su preko Vatikana sakrivali ustaske zlocince i ostale naciste?
Regoč wrote:Nije u redu, ali takva je hrvatska percepcija. Promieniti se može samo prestankom velikosrbske agresije, za početak da patrijarh prestane čestitati vjernicima "u Hrvatskoj, Slavoniji, Baniji, Kordunu i Dalmaciji" i čestita vjernicima u Hrvatskoj, ono prvo nam je jasan znak da SPC i dalje ne priznaje Hrvatsku kao samostalnu i cjelovitu državu.dzmrdz wrote:dzmrdz wrote:Regoč wrote:Naravno da sve stoji, to ti govorim. Jasno da sv. Sava nije četnik, ali, jebi ga, SPC je svašta počinila, on ju je osnovao (ako će sad netko picajzliti s poviesnom točnošću, nije baš nju kao nju, ali pravni i apostolski kontinuitet je neupitan) pa nam i nema neke razlike između njega i Mladića.dzmrdz wrote:
Eto i RKC je poticala na zlocine, sakrivala naciste i blagosiljalaa ustaše. .pokrstavanje u mom selu samo jedan primer. Kakvu percepciju da ja imam onda ali svakako da je glupo Franju Asiskog zvati ustasom..jel?
Ja sam protiv tih sitnih provokacija ako postoje a postoje znamo. Mislim da jedan deo srpskog svestenstav radi kontra nasih interesa ali opet ne moze se cela Crkva tako okarakterisati, pa ni hrvatska naravno.
Ima dosta i pozitivnih primera ali ne stizu u vesti i naslovne strane, i mislim da si svestan da je nekima u cilju da se zaostre odnosi, zastto, to oni znaju. Ja verujem da je radi love, samo radi love!
Dosta sam puta citao ovo ili ono se desilo u Vojvodini, namerno koristeci taj izraz iako je sasvim prigodno bilo da kazu Srbiji..to su te sitne bockalice i one su obostrane. Od Vojvodine nema srpskije regije trenutno, od Kosova siptarskije i tako to ide. Istorija svojim tokom..
Cijeg stado toga i planina ;)
Nisu te razlike nepremostive ali treba malo postovanja i mozda i da se neke stavri ostave jer ih nikada necemo resiti.
Guest- Guest
Regoč wrote:Jer Crkva nije za Veliku Hrvatsku, crkvena organizacija poštuje državne granice, biskupi u Bosheru i Srbiji (Vojvodini, Srbiji i Sandžaku po patrijarhovoj logici) odvojeni su od biskupa u Hrvatskoj raspadom Jugoslavije.dzmrdz wrote:Regoč wrote:Izvukao si dio rečenice pa se čudiš! Naravno da nisu isto, ali u pučkoj predodžbi razlika je samo u prethodniku i sljedbeniku, to ti pokušavam objasniti, hrvatsko gledište prema SPC-u: svi su oni četnici jer su za Veliku Srbiju, a kako ih je utemeljio sv. Sava on je pračetnik. Naravno da to nije točno, ali motrište je takvo.dzmrdz wrote:Regoč wrote:
Naravno da sve stoji, to ti govorim. Jasno da sv. Sava nije četnik, ali, jebi ga, SPC je svašta počinila, on ju je osnovao (ako će sad netko picajzliti s poviesnom točnošću, nije baš nju kao nju, ali pravni i apostolski kontinuitet je neupitan) pa nam i nema neke razlike između njega i Mladića.
ustroj i podela patrijarsija ne odgovara drzavnim granicama i to je tako oduvek. spc ima drugaciji ustroj od rkc i ne treba u svemu viditi neku urotu jebote...
Sto se mene tice ako neki pop u HR promovise Veliku Srbij slobodno ga stavite u zatvor i proterajte, ja se slazem.
Guest- Guest
On čak demantira ulogu spc a na ovim prostorima i njihov propali projekt velike Srbije i svi Srbi u jednoj državi relativizirajući to nekakvim tamo našim popom koji je prekrstio neke srbe u NDH. Mozda ih tako pokusao spasiti ali nije tema..jer ne pobrišeš nekom ličnost ako se prekriži s dva prsta umjesto tri.
Dakle tipična mitomanska srpska propaganda uvijena u nešto poput- poslušajte me, mozda cu postati u pravu
Nećeš!
I sto ti zapravo želiš nama reci , da nisu Srbi i Srbija krivi za rat 90- ih nego su se branili od povampirene ustaške drzave u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni a umalo i u crnoj gori? Jel to?
Dakle tipična mitomanska srpska propaganda uvijena u nešto poput- poslušajte me, mozda cu postati u pravu
Nećeš!
I sto ti zapravo želiš nama reci , da nisu Srbi i Srbija krivi za rat 90- ih nego su se branili od povampirene ustaške drzave u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni a umalo i u crnoj gori? Jel to?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja_333 wrote:On čak demantira ulogu spc a na ovim prostorima i njihov propali projekt velike Srbije i svi Srbi u jednoj državi relativizirajući to nekakvim tamo našim popom koji je prekrstio neke srbe u NDH. Mozda ih tako pokusao spasiti ali nije tema..jer ne pobrišeš nekom ličnost ako se prekriži s dva prsta umjesto tri.
Nećeš!
Da. Zovi Mihu
Guest- Guest
Eto, i to može biti misao dana te izvrstan temelj za obnovu povjerenja koje će vodi, kako je to govorio Prvi Hrvatski Predsjednik, skandinavizaciji Balkana.dzmrdz wrote:Regoč wrote:Nije u redu, ali takva je hrvatska percepcija. Promieniti se može samo prestankom velikosrbske agresije, za početak da patrijarh prestane čestitati vjernicima "u Hrvatskoj, Slavoniji, Baniji, Kordunu i Dalmaciji" i čestita vjernicima u Hrvatskoj, ono prvo nam je jasan znak da SPC i dalje ne priznaje Hrvatsku kao samostalnu i cjelovitu državu.dzmrdz wrote:dzmrdz wrote:Regoč wrote:
Naravno da sve stoji, to ti govorim. Jasno da sv. Sava nije četnik, ali, jebi ga, SPC je svašta počinila, on ju je osnovao (ako će sad netko picajzliti s poviesnom točnošću, nije baš nju kao nju, ali pravni i apostolski kontinuitet je neupitan) pa nam i nema neke razlike između njega i Mladića.
Ja sam protiv tih sitnih provokacija ako postoje a postoje znamo. Mislim da jedan deo srpskog svestenstav radi kontra nasih interesa ali opet ne moze se cela Crkva tako okarakterisati, pa ni hrvatska naravno.
Ima dosta i pozitivnih primera ali ne stizu u vesti i naslovne strane, i mislim da si svestan da je nekima u cilju da se zaostre odnosi, zastto, to oni znaju. Ja verujem da je radi love, samo radi love!
Dosta sam puta citao ovo ili ono se desilo u Vojvodini, namerno koristeci taj izraz iako je sasvim prigodno bilo da kazu Srbiji..to su te sitne bockalice i one su obostrane. Od Vojvodine nema srpskije regije trenutno, od Kosova siptarskije i tako to ide. Istorija svojim tokom..
Nisu te razlike nepremostive ali treba malo postovanja i mozda i da se neke stavri ostave jer ih nikada necemo resiti.
Prvo ide skandalizacija..redomRegoč wrote:Eto, i to može biti misao dana te izvrstan temelj za obnovu povjerenja koje će vodi, kako je to govorio Prvi Hrvatski Predsjednik, skandinavizaciji Balkana.dzmrdz wrote:Regoč wrote:Nije u redu, ali takva je hrvatska percepcija. Promieniti se može samo prestankom velikosrbske agresije, za početak da patrijarh prestane čestitati vjernicima "u Hrvatskoj, Slavoniji, Baniji, Kordunu i Dalmaciji" i čestita vjernicima u Hrvatskoj, ono prvo nam je jasan znak da SPC i dalje ne priznaje Hrvatsku kao samostalnu i cjelovitu državu.dzmrdz wrote:dzmrdz wrote:
Guest- Guest
Eva wrote:Kure te, tj. to ti je proces incijacije. Izdrži:))
Vis kako Nemanja zna proceduru...
darth_vader-
2014-04-17
Ovo za crkvenu organizaciju mi je jasno, nikomu (dobro, barem meni) to nije sporno, ali ono "u Hrvatskoj, Slavoniji..." zaboli, nije nešto na čem možeš obnavljati (ili po prvi put graditi, kako komu drago) povjerenje.dzmrdz wrote:Regoč wrote:Jer Crkva nije za Veliku Hrvatsku, crkvena organizacija poštuje državne granice, biskupi u Bosheru i Srbiji (Vojvodini, Srbiji i Sandžaku po patrijarhovoj logici) odvojeni su od biskupa u Hrvatskoj raspadom Jugoslavije.dzmrdz wrote:Regoč wrote:Izvukao si dio rečenice pa se čudiš! Naravno da nisu isto, ali u pučkoj predodžbi razlika je samo u prethodniku i sljedbeniku, to ti pokušavam objasniti, hrvatsko gledište prema SPC-u: svi su oni četnici jer su za Veliku Srbiju, a kako ih je utemeljio sv. Sava on je pračetnik. Naravno da to nije točno, ali motrište je takvo.dzmrdz wrote:
ustroj i podela patrijarsija ne odgovara drzavnim granicama i to je tako oduvek. spc ima drugaciji ustroj od rkc i ne treba u svemu viditi neku urotu jebote...
Sto se mene tice ako neki pop u HR promovise Veliku Srbij slobodno ga stavite u zatvor i proterajte, ja se slazem.
Pa ja znam da da. Ne treba mi Miha za prijevod. Samo sam te ja pročitala a drugi te tek budu.dzmrdz wrote:kaja_333 wrote:On čak demantira ulogu spc a na ovim prostorima i njihov propali projekt velike Srbije i svi Srbi u jednoj državi relativizirajući to nekakvim tamo našim popom koji je prekrstio neke srbe u NDH. Mozda ih tako pokusao spasiti ali nije tema..jer ne pobrišeš nekom ličnost ako se prekriži s dva prsta umjesto tri.
Nećeš!
Da. Zovi Mihu
Zasad završavam s tobom o ovoj temi jer tu se vise nema sta reci.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Regoč wrote:Ovo za crkvenu organizaciju mi je jasno, nikomu (dobro, barem meni) to nije sporno, ali ono "u Hrvatskoj, Slavoniji..." zaboli, nije nešto na čem možeš obnavljati (ili po prvi put graditi, kako komu drago) povjerenje.dzmrdz wrote:Regoč wrote:Jer Crkva nije za Veliku Hrvatsku, crkvena organizacija poštuje državne granice, biskupi u Bosheru i Srbiji (Vojvodini, Srbiji i Sandžaku po patrijarhovoj logici) odvojeni su od biskupa u Hrvatskoj raspadom Jugoslavije.dzmrdz wrote:Regoč wrote:
Izvukao si dio rečenice pa se čudiš! Naravno da nisu isto, ali u pučkoj predodžbi razlika je samo u prethodniku i sljedbeniku, to ti pokušavam objasniti, hrvatsko gledište prema SPC-u: svi su oni četnici jer su za Veliku Srbiju, a kako ih je utemeljio sv. Sava on je pračetnik. Naravno da to nije točno, ali motrište je takvo.
ako je izgovoreno s tom namerom, ja osudjujem.
Guest- Guest
Page 19 of 20 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20
Similar topics
» Dr Nele Karajlić : Posljednji Evropljanin emigrirat će u Srbiju
» dr Nele Karajlić:Nova Jugoslavija samo je pitanje vremena
» Dr Nele Karajlić : Nije mene strah ljudi nego tih raketa
» Jugoslaviju su razbili SAD i Nemačka zbog rudnih bogatstava i vas kao robova
» Mladen Ivanic u NU2 zastupa istu fasisticku politiku kpjom su Srbi razbili Jugoslaviju
» dr Nele Karajlić:Nova Jugoslavija samo je pitanje vremena
» Dr Nele Karajlić : Nije mene strah ljudi nego tih raketa
» Jugoslaviju su razbili SAD i Nemačka zbog rudnih bogatstava i vas kao robova
» Mladen Ivanic u NU2 zastupa istu fasisticku politiku kpjom su Srbi razbili Jugoslaviju
Page 19 of 20