Bankari nam opet prijete: Ili nagodba ili odlazimo iz zemlje
Page 4 of 11
Page 4 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11
Re: Bankari nam opet prijete: Ili nagodba ili odlazimo iz zemlje
deda ilerminatus wrote:dva brata wrote:epikur37 wrote:Recimo ja imam stambeni kredit i država je odredila banci da je kamata 4% maksimalna a od 6-te godine može maksimalno rasti za 2% čini mi se, taman u to i prodajem stan.
Država mora biti regulator.
puno je , na zapadu je cijena kredita od 0-2% .. kod vas 4-6% je vas pljačkaju
zašto pljačka?
kamatu banke određuju prema kamati Centralne Banke, što je ona niža, to su niže i kamate na kredite građanima, ali su i štedišama niži prinosi na štednju
Centralna banka postavlja kamatu s obzirom na uvjete na tržištu, ako prijeti inflacija, dizat će kamatu da smanje zaduživanje
država je monopolist, kuna je državna moneta, država određuje cijenu kapitala, njegovu dostupnost, i količinu u opticaju što kroz monetarnu politiku preko Centralne banke što kroz fizkalnu politiku sa deficitom i porezima
kamate nisu nikakva pljačka
Centralna banka je do sada poticala štednju u privatnom sektoru i zato smo imali visoku kamatu, jer je takva bila politika države
Mi građani dozvoljavamo kamatu, kao načinbzarade banke ali ona mora biti odmjerena.
To da netko zaduži 30 eura a vrati 80 ili mu rata poraste sa 5 eura na 10...e to nećemo dozvoliti9.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Uvijek možemo izaći na ulice, u sveopćoj anarhiji pobiti gadove i zaplijeniti vlasništva....preko države, jer je ona naša.
2015-08-06
A kamata na štednju 0.0000000000001%bogomdani wrote:Hajd,hajd..nije tako strasno..Sad bi vi malo bankarima pokazivali kako se to STVARNO treba raditi..kamata??..ebi ga..Yoda ponesto objasnio...
Pa tko drži lovu u bankama u RH je fakat retardiran...bolje i POŠTENIJE bi prošo da daš mafiji da okrenu turu droge...
Brain32-
2014-04-15
HNB određuje kamatuepikur37 wrote:
Mi građani dozvoljavamo kamatu
Guest- Guest
tocno, jos drzava njima daje.Leviathan2 wrote:kaja_333 wrote:Pa nek se gube, i Plate porez na dobit unatrag.
ne isplati se njima gubiti a i boli ih k..c za porez na dobit, to veliki u dnrh ne placaju
2014-04-12
deda ilerminatus wrote:HNB određuje kamatuepikur37 wrote:
hnb je država a država to smo mi...ako hoćemo možemo je promijeniti kako hoćemo...
2015-08-06
deda ilerminatus wrote:u Hrvatskoj postoji velik otpor plaćanju, ljudi jednostavno ne vole plaćati kupljenu robu i usluge
najradije bi da je sve besplatno, ili da netko volontira, jer to je onda moralno i pošteno
Da, vidjeli su kod Todorica da funkcionira tako...
darth_vader-
2014-04-17
Brain32 wrote:A kamata na štednju 0.0000000000001%bogomdani wrote:Hajd,hajd..nije tako strasno..Sad bi vi malo bankarima pokazivali kako se to STVARNO treba raditi..kamata??..ebi ga..Yoda ponesto objasnio...
Pa tko drži lovu u bankama u RH je fakat retardiran...bolje i POŠTENIJE bi prošo da daš mafiji da okrenu turu droge...
ne valja vam visoka kamata na kredite, a ne valja vam ni niska kamata na štednju
što bi od toga htjeli?
jer ne može biti i jedno i drugo, ako su kamate visoke onda su visoke i za štednju i za kredite, ako su niske, onda su niske i za kredite i za štednju
Guest- Guest
trebali bismo moci, kroz legalne instrumente,ali..pogledajte samo guvernere, njihov rad i odgovornost..izabrani za jedne partije, ostaju i za druge. ;-)epikur37 wrote:deda ilerminatus wrote:HNB određuje kamatuepikur37 wrote:
hnb je država a država to smo mi...ako hoćemo možemo je promijeniti kako hoćemo...
2014-04-12
oročio na 2 mjeseca u banci preko 10 000 eura i na kraju dobio 15 kuna...
oni su životinje koje treba stisnuti...
2015-08-06
sitting_bull wrote:ovo su floskule.deda ilerminatus wrote:u Hrvatskoj postoji velik otpor plaćanju, ljudi jednostavno ne vole plaćati kupljenu robu i usluge
najradije bi da je sve besplatno, ili da netko volontira, jer to je onda moralno i pošteno
prema svim istraživanjima građani hrvatske spadaju među najdiscipliranije platiše u eu.
zbog nekoliko lovaca u mutnom koje mediji promiču kao žrtve ne može se pljuvati po većini urednih platiša
problem je što banke žele nadoknaditi štetu zbog rizičnih plasmana muljatorima (koji su možda i u dealu s bankama) od građana. i ti rizični plasmani su vjerojatno jedan oblik pljačke kojim se lova iz banaka prelijeva odabranima, a račun ispostavlja svima...
Mamicevac moram se složiti s tobom... još da si barem tako konzistentan po pitanju gazde...
darth_vader-
2014-04-17
Sretan im put & mirno more :)
Guest- Guest
maggie13 wrote:trebali bismo moci, kroz legalne instrumente,ali..pogledajte samo guvernere, njihov rad i odgovornost..izabrani za jedne partije, ostaju i za druge. ;-)epikur37 wrote:deda ilerminatus wrote:HNB određuje kamatuepikur37 wrote:
Može to tako dok se ima čime kupiti socijalni mir i socijalni ugovor...a kad ne mogne?!
e o tome oni nek vode računa..jer kad pukne ode sve
2015-08-06
epikur37 wrote:deda ilerminatus wrote:HNB određuje kamatuepikur37 wrote:
ne možeš mjenjati kako hoćeš, jer ako bi po tome čačkao idijot koji nema pojma, koji ne može zbrojiti 2+2 taj bi sjebao cijelu državu
zato je Centralna Banka nezavisna institucija, i ne možeš doći u nju tako da te glupavi narod izabere po svom ukusu
imate sabor, vlada ima svoj budžet, ako hoćeš nešto raditi onda to radi kroz fiskalne mjere, smanjuj poreze, povećaj deficit... HNB ne diraj
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:Sretan im put & mirno more :)
nismo te sreće...ne idu noni nikud samo starše i laju
2015-08-06
deda ilerminatus wrote:epikur37 wrote:deda ilerminatus wrote:HNB određuje kamatuepikur37 wrote:
ne možeš mjenjati kako hoćeš, jer ako bi po tome čačkao idijot koji nema pojma, koji ne može zbrojiti 2+2 taj bi sjebao cijelu državu
zato je Centralna Banka nezavisna institucija, i ne možeš doći u nju tako da te glupavi narod izabere po svom ukusu
imate sabor, vlada ima svoj budžet, ako hoćeš nešto raditi onda to radi kroz fiskalne mjere, smanjuj poreze, povećaj deficit... HNB ne diraj
Baš si glupko, HNB je dio države.....kaj vi ekonomifili i neoliberali umišljate?
Potrudite se da ljudi imaju dovoljno inače će vam rulja ući u urede i povješati jednog po jednog.
Posve opravdano.
2015-08-06
oni stalno nekako po rubu..ali zasad uspjesno..samo po sebe, na nasu zalost.epikur37 wrote:maggie13 wrote:trebali bismo moci, kroz legalne instrumente,ali..pogledajte samo guvernere, njihov rad i odgovornost..izabrani za jedne partije, ostaju i za druge. ;-)epikur37 wrote:deda ilerminatus wrote:HNB određuje kamatuepikur37 wrote:
Može to tako dok se ima čime kupiti socijalni mir i socijalni ugovor...a kad ne mogne?!
2014-04-12
maggie13 wrote:oni stalno nekako po rubu..ali zasad uspjesno..samo po sebe, na nasu zalost.epikur37 wrote:maggie13 wrote:trebali bismo moci, kroz legalne instrumente,ali..pogledajte samo guvernere, njihov rad i odgovornost..izabrani za jedne partije, ostaju i za druge. ;-)epikur37 wrote:deda ilerminatus wrote:
HNB određuje kamatu
Poštujem, dok ima nitko ih neće dirati...
Kad nestane počet će ih vješati.
Kažem posve opravdano.
2015-08-06
ma,nema..nastavljaju zalagat...ako ne promijene pristup prezivljavanju, nesto ce se drasticno mijenjati.epikur37 wrote:maggie13 wrote:oni stalno nekako po rubu..ali zasad uspjesno..samo po sebe, na nasu zalost.epikur37 wrote:maggie13 wrote:trebali bismo moci, kroz legalne instrumente,ali..pogledajte samo guvernere, njihov rad i odgovornost..izabrani za jedne partije, ostaju i za druge. ;-)epikur37 wrote:
Poštujem, dok ima nitko ih neće dirati...
Kad nestane počet će ih vješati.
Kažem posve opravdano.
2014-04-12
epikur37 wrote:oročio na 2 mjeseca u banci preko 10 000 eura i na kraju dobio 15 kuna...
pa oroči kune, banke u hrvatskoj posluju u kunama, zašto bi ti plaćale eure?
no neće ti dati veću kamatu nego što nudi HNB, za dugoročnu štednju 5+ godina u kunama ti neće dati više od 2.5%, tolika je kamata kod HNBa, a za kratkoročnu štednju ispod 1 godine neš dobit ni 0.8%
http://www.investing.com/rates-bonds/croatia-government-bonds
u Njemačkoj, Švedskoj, Danskoj... centralna banka je stavila negativnu kamatu, pa ti sad banke naplaćuju držanje novca na računu, imaš -1% godišnje na novac koji leži, pa ti nemoj trošiti nego čuvaj
Last edited by deda ilerminatus on 2/10/2016, 15:53; edited 1 time in total
Guest- Guest
Jel u stuttgartu...stvarno ti zavidim...;):)))))bogomdani wrote:ja za stan imam vrlo smijesnu kamatu...Meni su Banke gud gajsi...
2015-08-08
Page 4 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Srbiji prijete prijevremeni parlamentarni izbori?Vučić i SNS prijete ako ne dobiju 128 glasova u parlamentu za Brnabić idu novi izbori
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
» Izglasana nagodba za Agrokor
» pala prva javna nagodba , HDZ : MOST 1:1
» Mrtvi Bankari
» putin moze da bude predsednik opet, opet i opet
» Izglasana nagodba za Agrokor
» pala prva javna nagodba , HDZ : MOST 1:1
» Mrtvi Bankari
Page 4 of 11