Vučić: Srbija zarađuje više nego što troši
Page 4 of 11
Page 4 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11
Re: Vučić: Srbija zarađuje više nego što troši
kod nas je deficit zadnjih 18godina,
vjerojatno i u srbiji isto tako
Guest- Guest
deda ilerminatus wrote:michaellcmacha wrote:ma gluposti kuka kapović i ekipa... običan puk ne kuka nego traži rješenje za svoje probleme.... tko uspije riješiti u zadanom okviru tu je gdje je, tko ne uspije ide u irsku, portugal, njemačku....
ne mogu ostali sudionici tržišta, puk, tražiti rješenja za problem koji uzrokuje monopolist na tržištu, te probleme može rješiti samo monopolist, tj. država
Irska ima deficit i po 30% BDPa kad treba, pa zato tamo ljudi idu raditi jer ima para, i monopolist svojom fiskalnom i monetarnom politikom ne blokira tržište da nađe ravnotežu
u Hrvatskoj eto ministar Marić vodi uravnotežen proračun, u Srbiji idijoti čak i zarađuju imaju suficit, a narod bježi van
Ja se i dan danas nocu probudim sav istraumiran da sam se vratio u Irsku i hodam onim pustim jednolicnim ulicama a ljudi se drugi ubise da odu tamo...haha
Svet je pun absurda..
Guest- Guest
ti kao pravi domoljub naravno više voliš njemačku Marku, ili Euro ili pak američki Dolarmichaellcmacha wrote:ne vrijedi nešto posebno ni hrvatska kuna
domoljubi jednostavno obožavaju strane valute
Guest- Guest
dva brata wrote:kod nas je deficit zadnjih 18godina,
Tamo je zadnjih 1800 godina...al zive ljudi
Guest- Guest
pa ljudi su racionalni. ljudi se racionalno ponašaju. te "domaće valute" nisu bile poznate kao pouzdanededa ilerminatus wrote:ti kao pravi domoljub naravno više voliš njemačku Marku, ili Euro ili pak američki Dolarmichaellcmacha wrote:ne vrijedi nešto posebno ni hrvatska kuna
recimo RH kuna dosta ovis o snazi turizma. radi turizma je jaka potražnja za njom. i sada neka jedne godine neki od ostojinih/orepićevih izbjeglica napravi sranje na jadranu, kuna će potonuti ... nekako ljudi više vjeruju Euru a da ne govorim Marki nego kuni.. i ja bi tako..
Guest- Guest
Imam i ja nešto po strani u eurima....nije da ne vjerujem kuni, ali...lijepo je imati :)dva brata wrote:pa ljudi su racionalni. ljudi se racionalno ponašaju. te "domaće valute" nisu bile poznate kao pouzdanededa ilerminatus wrote:ti kao pravi domoljub naravno više voliš njemačku Marku, ili Euro ili pak američki Dolarmichaellcmacha wrote:ne vrijedi nešto posebno ni hrvatska kuna
recimo RH kuna dosta ovis o snazi turizma. radi turizma je jaka potražnja za njom. i sada neka jedne godine neki od ostojinih/orepićevih izbjeglica napravi sranje na jadranu, kuna će potonuti ... nekako ljudi više vjeruju Euru a da ne govorim Marki nego kuni.. i ja bi tako..
Guest- Guest
Bome su mene odrali sa padom funte...na £400 skoro €100 sam izgubio kad sam u kund menjao u odnosu na 2015dva brata wrote:pa ljudi su racionalni. ljudi se racionalno ponašaju. te "domaće valute" nisu bile poznate kao pouzdanededa ilerminatus wrote:ti kao pravi domoljub naravno više voliš njemačku Marku, ili Euro ili pak američki Dolarmichaellcmacha wrote:ne vrijedi nešto posebno ni hrvatska kuna
Guest- Guest
Pa teško mi je povjerovat jer zašto im je standard lošiji nego nas.
Ali ako je, to je samo dokaz da Srbi znaju bolje vladati od naših gmazova .
Ali ako je, to je samo dokaz da Srbi znaju bolje vladati od naših gmazova .
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
dva brata wrote:kod nas je deficit zadnjih 18godina,
ako građani štede 4% BDPa godišnje, onda državni deficit mora biti veći od toga, ako nije onda imaš pad BDPa
u Irskoj kad je krenula kriza deficit im je bio prosječno 15% kroz 6 godina, od 2008. do 2013., kretao se izmeđi 10% i 30%, u Hrvatskoj kad je počela kriza država napravila obrnuto, povećala poreze i smanjila plaće
Guest- Guest
deda ilerminatus wrote:dva brata wrote:kod nas je deficit zadnjih 18godina,
ako građani štede 4% BDPa godišnje, onda državni deficit mora biti veći od toga, ako nije onda imaš pad BDPa
u Irskoj kad je krenula kriza deficit im je bio prosječno 15% kroz 6 godina, od 2008. do 2013., kretao se izmeđi 10% i 30%, u Hrvatskoj kad je počela kriza država napravila obrnuto, povećala poreze i smanjila plaće
a ne znam šta je RH napravila, ja gledam grafikon, i mi smo u krizi povećali deficit. nisu se baš naši "pretrgnuli" sa rezanjem plaća, više su zamrznuli rast, a u isto vrijeme su uhljebljivali tisuće svojih, tako da je sasvim jasno zašto je deficit se povećao. naravno da bi prehranili svoje uhljebe moraju poveći i poreze i tako uništit realni sektor
nevirujem da u Irskoj 1/3 stanovništva radi za državu i državne firme
Guest- Guest
dva brata wrote:deda ilerminatus wrote:dva brata wrote:kod nas je deficit zadnjih 18godina,
a ne znam šta je RH napravila, ja gledam grafikon, i mi smo u krizi povećali deficit. nisu se baš naši "pretrgnuli" sa rezanjem plaća, više su zamrznuli rast, a u isto vrijeme su uhljebljivali tisuće svojih, tako da je sasvim jasno zašto je deficit se povećao. naravno da bi prehranili svoje uhljebe moraju poveći i poreze i tako uništit realni sektor
nevirujem da u Irskoj 1/3 stanovništva radi za državu i državne firme
pa ako zamrznaš rast, a prihodi od poreza padaju jer privatni sektor ne troši, da li raste deficit, možeš li ti zbrojiti 2+2?
budući da država nije povećavala svoju potrošnju nego je zamrznula rast potrošnje, a privatni sektor je smanjivao svoju potrošnju, pa je BDP pao 15%
ne nema smisla ponavljati opet sve u krug vi kurca ne kužite, znate samo pilit granu na kojoj sjedite
Guest- Guest
dva brata wrote:marcellus wrote:nije tri puta nego dva i pol statistički
kod vas je plaća kolko prosječna, nešto preko 300 eura, ovdje je oko 750
lol
ovdje je prosječna plaća oko 400-500€
5700, neto, prosjek isplaćenih plaća u pravnim osobama u RH
realno je nešto više jer neki dio plaće dobiju "na ruke" što ne ide preko fine i na to se ne obračunava porez i ne ulazi ni u statistiku
branim I volim srbijuvuksadinare wrote:kad se sjetim samo akko ej na forumu an sva zvona pricao o fiatuu..'te sad je srbija automobilska sila u europi..'..'evo milijardi za srbiju..'...'tadiću šampione...'..i slicne gluposti...
a ne janka I marka,
oni su slucajnost.
fiat srbija, odlican potez.
Guest- Guest
savršen, izvozali vas ko bebepizzon wrote:
http://inserbia.info/today/2016/07/serbia-600-workers-leave-fiat/
pizzon wrote:branim I volim srbijuvuksadinare wrote:kad se sjetim samo akko ej na forumu an sva zvona pricao o fiatuu..'te sad je srbija automobilska sila u europi..'..'evo milijardi za srbiju..'...'tadiću šampione...'..i slicne gluposti...
a ne janka I marka,
oni su slucajnost.
Za Fiat apsolutno. Jeftina radna snaga, drzava napravila infrastrukturu. Firma nema nikakva ogranicenja ili uvjete....Srbija ih ima gomilu. A model kao takav je bio jedan od zescih failova vezanih uz aute u zadnjem desetljecu. Pa ti sad budi lokal-patriot opet.
Guest- Guest
http://www.thetruthaboutcars.com/2015/10/fiat-serbia-workers-request-higher-wages-get-chicken-discount/
http://europe.autonews.com/article/20160615/ANE/160619934/fiat-chrysler-to-lay-off-30-of-workforce-at-500l-plant-in-serbia
"With no news on the real demands, the fringe benefit in this month’s newsletter is a chicken discount from a local butcher. Sitting directly across the page from the wage demands, we find out that the workers can get chicken drumsticks at a discounted rate equivalent to $2.51 per kilogram ($1.14 per pound)."
Etoga pizzone....jos jedna pobjeda nebeskog naroda. Bataci jeftiniji
Etoga pizzone....jos jedna pobjeda nebeskog naroda. Bataci jeftiniji
Guest- Guest
Fiat Chrysler to lay off 30% of workforce at 500L plant in Serbia, union says
European sales of the 500L fell by 16 percent to 23,028 in the first quarter, according to JATO Dynamics market researchers.
U.S. sales of the 500L plunged 63 percent to 2,064 through May.
jebita auto nema kupce, a kad zatvore ovu tvornicu za dvije godine (kad modelu ističe životni vijek) iduću radit neće
srbija popušila lovu
European sales of the 500L fell by 16 percent to 23,028 in the first quarter, according to JATO Dynamics market researchers.
U.S. sales of the 500L plunged 63 percent to 2,064 through May.
jebita auto nema kupce, a kad zatvore ovu tvornicu za dvije godine (kad modelu ističe životni vijek) iduću radit neće
srbija popušila lovu
Similar topics
» Je li normalno da državna troši više nego što ima?
» BOGATAŠI BEŽE DUBOKO U KOPNO ZEMLJE! Postoji više teorija zašto se to dešava, a jedna je i više nego zastrašujuća! (VIDEO)
» Bunjac odselio u Irsku , zarađuje više nego u Saboru
» Evo ti pa me tuži ijope...
» Srbija: Krmača oprasila ni manje ni više nego 29 prasića!
» BOGATAŠI BEŽE DUBOKO U KOPNO ZEMLJE! Postoji više teorija zašto se to dešava, a jedna je i više nego zastrašujuća! (VIDEO)
» Bunjac odselio u Irsku , zarađuje više nego u Saboru
» Evo ti pa me tuži ijope...
» Srbija: Krmača oprasila ni manje ni više nego 29 prasića!
Page 4 of 11