Plan napada na Republiku Srpsku:Ključni koridor kod Brčkog Districta i mostovi na Drini!
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Plan napada na Republiku Srpsku:Ključni koridor kod Brčkog Districta i mostovi na Drini!
MaximusDecimusMiridije wrote:crvenkasti wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Sora wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:
Wear it with pride!
Simpa si mi uglavnom
Simpa sam i sebi.
Moj najveci problem je u tome sta nakon tebe i sebe...tu uglavnom nabrajanje staje.
Ti si još i dobar. Ja sam sebi antipatičan, a o drugima da i ne govorim.
A sto ces :)
jednu pivu
crvenkasti- Posts : 29707
2014-04-17
Re: Plan napada na Republiku Srpsku:Ključni koridor kod Brčkog Districta i mostovi na Drini!
BiH nije u NATO ni u EU ...rs to blokira tj Srbija preko i skupa s njom ....ok možda uđe u eu i/ili NATO al sad nije .....mislim ono prica mi cemo njima hebat malter kad nam pukne film pa cemo mi dograbit grablje pa navalit na njih pa cemo ih po kostima .....mislim ok al nije ovo pijani Jelcin , nije JNA , nisu pijani ruski dobrovoljci ....nego profi jedinice .....onda tako kreneš emotivno brojcano jaci a ovakvih deset moderno opremljenih i obucenih vojnika ruske armije te jednostavno razvale ....i piši propalo ...bar taj dan ....bar ta ofenziva.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Sora wrote:Serbinho-3 wrote:Jastrebi iz Sarajeva, videli smo i to...
Dobro da jeste
Puno ih je zeljno osvete
Moglo bi ih biti još više
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
crvenkasti wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:crvenkasti wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Sora wrote:
Simpa si mi uglavnom
Simpa sam i sebi.
Moj najveci problem je u tome sta nakon tebe i sebe...tu uglavnom nabrajanje staje.
Ti si još i dobar. Ja sam sebi antipatičan, a o drugima da i ne govorim.
A sto ces :)
jednu pivu
U 6 i po popodne? Budi razuman. Prvo dvije-tri case junaka crnih jedara...na zadovoljstvo i veselje samoga sebe...te na zgrazanje blize rodbine...koja iz jednoga pogleda na takav akt stekne dojam da je pocinitelj upravo pljunuo na svoju buducnost..ehe.
Guest- Guest
Slijedeći rat na ovim prostorima rezultirat će obnovom južnoslavenske zajednice.Clone Stormtrooper wrote:pametni znaju da rat nije rijesenje i da ce naredni sukob U BiH samo zavrsiti fizickim cijepanjem te drzave na jadne tri banana drzavice
To,doduše neće više biti centralizirana država poput Kraljevine Jugoslavije,ali ni federacija poput one Titove,pa čak ni labava federacija.
Biti će to nekakav savez neovisnih država koje će funkcionirati kao neovisne,sa time što će imati i neke zajedničke osnove,poput vojske (iako će svaka jedinica imati i zasebnu vojsku),mornarice ,zajedničke valute, sportskih liga i jednog zajedničkog parlamenta na kojem će se rješavati neke stvari zajedničke svima.(iako će svaka jedinica imati i svoj vlastiti parlament)
U savezu će biti potpuna sloboda kretanja i naseljavanja svakog pojedinca u svakom dijelu saveza.
Po mojim proračunima projekt će podupirati sve svjetske sile,uključujući i države koje nisu klasične sile,ali imaju utjecaja na politiku,poput Vatikana ili OUN.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ovo su naivni scenariji, rata ce dugorocno svakako biti, tu ne moze biti mira u okviru i nekih sirih europskih preslagivanja a i sire. Sa obje strane dolaze naivne izjave karte sa kojima ce se igrati su jos ispod stola i u rukavu. Hrvatska ovdje nece biti faktor osim logisticki barem u ovoj fazi.
Guest- Guest
jastreb wrote:Slijedeći rat na ovim prostorima rezultirat će obnovom južnoslavenske zajednice.Clone Stormtrooper wrote:pametni znaju da rat nije rijesenje i da ce naredni sukob U BiH samo zavrsiti fizickim cijepanjem te drzave na jadne tri banana drzavice
To,doduše neće više biti centralizirana država poput Kraljevine Jugoslavije,ali ni federacija poput one Titove,pa čak ni labava federacija.
Biti će to nekakav savez neovisnih država koje će funkcionirati kao neovisne,sa time što će imati i neke zajedničke osnove,poput vojske (iako će svaka jedinica imati i zasebnu vojsku),mornarice ,zajedničke valute, sportskih liga i jednog zajedničkog parlamenta na kojem će se rješavati neke stvari zajedničke svima.(iako će svaka jedinica imati i svoj vlastiti parlament)
U savezu će biti potpuna sloboda kretanja i naseljavanja svakog pojedinca u svakom dijelu saveza.
Po mojim proračunima projekt će podupirati sve svjetske sile,uključujući i države koje nisu klasične sile,ali imaju utjecaja na politiku,poput Vatikana ili OUN.
U tom slučaju bih se morao pomiriti sa starim i ostalom familijom. Ne dolazi u obzir!
crvenkasti-
2014-04-17
Današnji pješadijski ratovi ( a ratovi na Balkanu to jesu ) a posebno kako vrijeme bude išlo dalje nisu ratovi poput devedetih nego ti je ako imaš jedinice vojski kao šta je neka veca sila situacija da je broj pješadinaca manji al su bolje tehnološki opremljeni i obuceniji ....tako da onaj koji na njih puca ima manju površinu gađanja jer je njih manje dakle oni imaju manje gubitke a s druge strane ovi su sf opremljeni , vide te i cuju pet puta bolje nego ti njih , imaju snajpere i sve drugo i ono uigrani su tj obuceni za takve frontalne sukobe.
2014-04-11
Idem jesti.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Idem jesti.
Pametno. Ja sam na dijeti pa nemogu.
Guest- Guest
Jedi govna.crvenkasti wrote:Idem jesti.
2014-04-11
RayMabus wrote:Jedi govna.crvenkasti wrote:Idem jesti.
Opet ti s tim degutantnim ispadima......pa jebemu mater dolazis iz povijesno gledajuci kolijevke civilizacije Balkana....a ponašaš se kao neandertalac koji prvi put žlicu vidi nekad....zašto tako majkumu?
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:RayMabus wrote:Jedi govna.crvenkasti wrote:Idem jesti.
Opet ti s tim degutantnim ispadima......pa jebemu mater dolazis iz povijesno gledajuci kolijevke civilizacije Balkana....a ponašaš se kao neandertalac koji prvi put žlicu vidi nekad....zašto tako majkumu?
Crni humor je humor koji se obično tematski vrti o ozbiljnim ili jezivim temama kao što su kriminal, bolesti i smrt na satirički ili groteskan način.
Često se bavi trenutno aktualnim temama i rabi paradoksne likove. Nerijetko je kontroverzan ili polemičan jer uključuje pitanje smije li se ismijavati određenoj stvari i gdje je granica dobrog ukusa.
To se posebno odnosi na vjerske, seksualne i tragične događaje.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Crni_humor
2014-04-11
Humor a? Ajde...nek ti bude.
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:pizzon wrote:vucko, ti si genije
kakve granice,
ako dodje do napada na srpsku
otvoricemo front od save dole do obale
kakav sandzak, kakve gluposti
to ima sve da ide u Q
to nece biti ko 91, malo tamo malo ovamo
to ce biti front pa ko izdrzi
do pobede
nemoj si dete
tu se nece pitati ni dodik ni janko ni marko
Kazu da se apstinencijska kriza bilo koje vrste najcesce vidi kroz ispade neosnovane agresije pojedinca prema ljudima koji mu realno nista nisu napravili....ovo ja cisto da bi ti znao sto ti je :)
ma znam, ali kako odbrana moze da bude agreseja,
nakon tolikih izjava od bosnjaka o ponistenju srpske.
gotivih planova o napadu na srpsku, evo teme !
a nadasve, preleta hr " zrakoplova " preko srpskog
dela neba, to nas je bacilo u ocajanje i sveopsti strah
Guest- Guest
evo teletabisa opet.... pizdić koji je tebi kurac...
2015-08-08
Vježba "Brzi odgovor 2016" od 30. septembra do 5. oktobra na Manjači
Provode se intenzivne pripreme
Objavljeno: 22. 09. 2016 - 17:44 Novosti » Iz minute u minutu A A A Times Arial
Foto: Ministarstvo odbrane BiH
U Bosni i Hercegovini će od 30. septembra do 5. oktobra biti održana zajednička vježba Oružanih snaga BiH i EUFOR-a “Brzi odgovor 2016.“ Intenzivne pripreme za vježbu, koja će biti održana na vojnom poligonu Manjači, počinju 26. septembra.
Na vježbi će učestvovati pripadnici OSBiH, snage EUFOR-a, pridodate jedinice iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Austrije, Mađarske, kao i jedna portugalska četa Taktičkih rezervnih snaga EUFOR-a iz sastava NATO-misije KFOR.
Vježba "Brzi odgovor 2016" značajan je događaj za OSBiH, na kojoj će se praktično pokazati spremnost i sposobnost Oružanih snaga BiH za implementaciju Sporazuma o uspostavljanju okvira za učešće BiH u operacijama EU za upravljanje krizama, sa snagama EUFOR-a i vojnicima iz evropskih partnerskih zemalja u okviru velikih vojnih vježbi i operacija.
Također, učesnici vježbe će imati priliku proširiti svoje znanje i steći više iskustva u aktivnostima patroliranja, pratnje, kretanja u konvoju, medicinske evakuacije, izvlačenja i evakuacije povrijeđenih, te priliku za usavršavanje svojih specijalističkih vještina za uklanjanje eksplozivnih ubojnih sredstava i operacije izvlačenja osoba koja ne učestvuju u borbenim aktivnostima.
Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš i visoka povjerenica za vanjsku i sigurnosnu politiku Evropske unije i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini u Briselu su, prije tačno godinu dana, potpisale Sporazum o uspostavljanju okvira za učešće BiH u operacijama EU za upravljanje krizama.
Sporazum predstavlja opći okvir za učešće kako vojnog tako i civilnog osoblja Bosne i Hercegovine u operacijama upravljanja krizama Evropske unije.
U skladu s tim sporazumom i kao jedan od njegovih rezultata, je i održavanje zajedničke vježbe Oružanih snaga BiH i EUFOR-a “Brzi odgovor 2016“, podsjeća se u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.
Oružane snage BiH i Multinacionalni bataljon EUFOR-a su već duži period vrlo tijesno sarađivali kroz zajedničku obuku i razmjenu iskustava i vještina, koje će primjenjivati tokom vježbe.
U okviru operacije EUFOR-a “Althea”, trenutno učestvuju vojnici iz 15 zemalja članica EU i pet partnerskih zemalja. Njeni primarni zadaci su pružanje podrške Oružanim snagama BiH pri osposobljavanju i obuci i naporima BiH na održavanju sigurnog i stabilnog okruženja, istovremeno podržavajući cjelokupnu i sveobuhvatnu strategiju EU za BiH, navodi se u saopćenju.
Objavljeno: 22. 09. 2016 - 17:44 Novosti » Iz minute u minutu A A A Times Arial
Foto: Ministarstvo odbrane BiH
U Bosni i Hercegovini će od 30. septembra do 5. oktobra biti održana zajednička vježba Oružanih snaga BiH i EUFOR-a “Brzi odgovor 2016.“ Intenzivne pripreme za vježbu, koja će biti održana na vojnom poligonu Manjači, počinju 26. septembra.
Na vježbi će učestvovati pripadnici OSBiH, snage EUFOR-a, pridodate jedinice iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Austrije, Mađarske, kao i jedna portugalska četa Taktičkih rezervnih snaga EUFOR-a iz sastava NATO-misije KFOR.
Vježba "Brzi odgovor 2016" značajan je događaj za OSBiH, na kojoj će se praktično pokazati spremnost i sposobnost Oružanih snaga BiH za implementaciju Sporazuma o uspostavljanju okvira za učešće BiH u operacijama EU za upravljanje krizama, sa snagama EUFOR-a i vojnicima iz evropskih partnerskih zemalja u okviru velikih vojnih vježbi i operacija.
Također, učesnici vježbe će imati priliku proširiti svoje znanje i steći više iskustva u aktivnostima patroliranja, pratnje, kretanja u konvoju, medicinske evakuacije, izvlačenja i evakuacije povrijeđenih, te priliku za usavršavanje svojih specijalističkih vještina za uklanjanje eksplozivnih ubojnih sredstava i operacije izvlačenja osoba koja ne učestvuju u borbenim aktivnostima.
Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš i visoka povjerenica za vanjsku i sigurnosnu politiku Evropske unije i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini u Briselu su, prije tačno godinu dana, potpisale Sporazum o uspostavljanju okvira za učešće BiH u operacijama EU za upravljanje krizama.
Sporazum predstavlja opći okvir za učešće kako vojnog tako i civilnog osoblja Bosne i Hercegovine u operacijama upravljanja krizama Evropske unije.
U skladu s tim sporazumom i kao jedan od njegovih rezultata, je i održavanje zajedničke vježbe Oružanih snaga BiH i EUFOR-a “Brzi odgovor 2016“, podsjeća se u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.
Oružane snage BiH i Multinacionalni bataljon EUFOR-a su već duži period vrlo tijesno sarađivali kroz zajedničku obuku i razmjenu iskustava i vještina, koje će primjenjivati tokom vježbe.
U okviru operacije EUFOR-a “Althea”, trenutno učestvuju vojnici iz 15 zemalja članica EU i pet partnerskih zemalja. Njeni primarni zadaci su pružanje podrške Oružanim snagama BiH pri osposobljavanju i obuci i naporima BiH na održavanju sigurnog i stabilnog okruženja, istovremeno podržavajući cjelokupnu i sveobuhvatnu strategiju EU za BiH, navodi se u saopćenju.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Jbote, ovo je dosta blizu...
ratovi na balkanu su zavrsili za svagda, sto ste se klali klali, nema vise, mozete jedino ogradit neko brdo i tamo se igrat rata, sve ostalo je zabranjeno
Levi od kada je svijeta i vjeka ratovi su se vodili ovdje između razdoblja mira i rata će sigurno opet biti samo je pitanje kada. Ne vjerujem da ga neko priželjkuje ali to je neminovnostLeviathan2 wrote:ratovi na balkanu su zavrsili za svagda, sto ste se klali klali, nema vise, mozete jedino ogradit neko brdo i tamo se igrat rata, sve ostalo je zabranjeno
Guest- Guest
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Komšić napada republiku srpsku
» SAD osudile Republiku Srpsku
» Došle pare za republiku Srpsku
» Njemačka udara republiku srpsku po novčaniku
» Novi helikopteri stižu u Republiku Srpsku
» SAD osudile Republiku Srpsku
» Došle pare za republiku Srpsku
» Njemačka udara republiku srpsku po novčaniku
» Novi helikopteri stižu u Republiku Srpsku
Page 5 of 6