Nadbiskupija izbacila bolesnog i nezaposlenog branitelja
Page 1 of 1
Nadbiskupija izbacila bolesnog i nezaposlenog branitelja
Crkveni stan u zadarskoj Varoši, na adresi Sirac 3, iz kojega je prije četiri godine zbog pastoralnih potreba Crkve iseljen bolesni branitelj Ivica Grgec, Zadarska nadbiskupija iznajmila je prije dvije godine tvrtki "Agro Kotari" d.o.o., koja je u tom prostoru napravila luksuznu vilu s apartmanima.
Na javne apele da ga otamo ne izbacuju jer je teški epileptičar s PTSP-om bez posla, prihoda i stana, iz Nadbiskupije, a i same župe, odgovorili su mu kako im je žao, ali to nisu u mogućnosti jer im stan treba za pastoralne potrebe, odnosno smještaj svećenstva.
- Nekretnina u ulici Sirac 3 u Zadru u vlasništvu je župnog ureda sv. Šime u Zadru, dakle, Zadarske nadbiskupije. Kuća je bila u vrlo derutnom stanju pa je s "Agro Kotarima" d.o.o. 2014. g. zaključen ugovor o zakupu na vrijeme od trinaest godina.
Zakupnik je ("Agro Kotari" d.o.o.) u obnovu uložio više od pola milijuna kuna, a na ime zakupnine mjesečno plaća Nadbiskupiji iznos od 3 tisuće kuna koji ide za potrebe crkvenih socijalnih programa - stoji u odgovoru iz Zadarske nadbiskupije, gdje dodaju kako je to u „duhu onoga što crkveni zakonik nalaže kad kaže da Katolička crkva može stjecati, posjedovati i otuđivati vremenita dobra kako bi postigla određene svrhe, među kojima: uređenje bogoštovlja, uzdržavanje klera, vršenje djela apostolata i dobrotvornosti, osobito prema siromasima“.
- Zahvaljujući, uz ostalo, i sredstvima koje dobiva od upravljanja svojim nekretninama, Nadbiskupija može podržavati pastoralne projekte i socijalne programe - poručuju iz Nadiskupije i napominju da Caritas Zadarske nadbiskupije godišnje skrbi o 1600 obitelji u potrebi.
- Istina, Isus u evanđelju savjetuje „neka ne zna ljevica što čini desnica“, pa se djelatnici Caritasa ne hvale. Ali, kada se u pojedinim medijskim tekstovima nedobronamjerno piše kako Crkva nema sluha za siromahe, treba nekad i to kazati. Ne da bi se Crkva, Caritas i kršćani branili ili hvalili, već da bi se „malene“ sačuvalo od nekih sablažnjivih i nedobronamjernih medijskih napisa - zaključuju iz Zadarske nadbiskupije.
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zadar/clanak/id/425947/nadbiskupija-izbacila-bolesnog-i-nezaposlenog-branitelja-iz-stana-i-napravila-luksuznu-vilu-a-sad-se-pravda-najam-dajemo-u-caritas
Potvrđeno nam je to jučer iz Zadarske nadbiskupije, nakon što smo objavili priču 44-godišnjeg Ivice Grgeca, čiji je djed taj stan oporučno ostavio Crkvi. Nakon što je djed preminuo, Grgec je u trošnom stanu živio kao zaštićeni najmoprimac s malodobnim djetetom desetak mjeseci, nakon čega mu je od Nadbiskupije kao vlasnika nekretnine stigao zahtjev da napusti derutnu kuću.
Na javne apele da ga otamo ne izbacuju jer je teški epileptičar s PTSP-om bez posla, prihoda i stana, iz Nadbiskupije, a i same župe, odgovorili su mu kako im je žao, ali to nisu u mogućnosti jer im stan treba za pastoralne potrebe, odnosno smještaj svećenstva.
- Nekretnina u ulici Sirac 3 u Zadru u vlasništvu je župnog ureda sv. Šime u Zadru, dakle, Zadarske nadbiskupije. Kuća je bila u vrlo derutnom stanju pa je s "Agro Kotarima" d.o.o. 2014. g. zaključen ugovor o zakupu na vrijeme od trinaest godina.
Zakupnik je ("Agro Kotari" d.o.o.) u obnovu uložio više od pola milijuna kuna, a na ime zakupnine mjesečno plaća Nadbiskupiji iznos od 3 tisuće kuna koji ide za potrebe crkvenih socijalnih programa - stoji u odgovoru iz Zadarske nadbiskupije, gdje dodaju kako je to u „duhu onoga što crkveni zakonik nalaže kad kaže da Katolička crkva može stjecati, posjedovati i otuđivati vremenita dobra kako bi postigla određene svrhe, među kojima: uređenje bogoštovlja, uzdržavanje klera, vršenje djela apostolata i dobrotvornosti, osobito prema siromasima“.
- Zahvaljujući, uz ostalo, i sredstvima koje dobiva od upravljanja svojim nekretninama, Nadbiskupija može podržavati pastoralne projekte i socijalne programe - poručuju iz Nadiskupije i napominju da Caritas Zadarske nadbiskupije godišnje skrbi o 1600 obitelji u potrebi.
- Istina, Isus u evanđelju savjetuje „neka ne zna ljevica što čini desnica“, pa se djelatnici Caritasa ne hvale. Ali, kada se u pojedinim medijskim tekstovima nedobronamjerno piše kako Crkva nema sluha za siromahe, treba nekad i to kazati. Ne da bi se Crkva, Caritas i kršćani branili ili hvalili, već da bi se „malene“ sačuvalo od nekih sablažnjivih i nedobronamjernih medijskih napisa - zaključuju iz Zadarske nadbiskupije.
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zadar/clanak/id/425947/nadbiskupija-izbacila-bolesnog-i-nezaposlenog-branitelja-iz-stana-i-napravila-luksuznu-vilu-a-sad-se-pravda-najam-dajemo-u-caritas
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Nadbiskupija izbacila bolesnog i nezaposlenog branitelja
Nije sve crkveno ujedno i božje....ovo je jedan od primjera...na ovakvim slučajevima se gubi ili dobiva vjerodostojnost u poslanje pojedinih božjih poslanika...
darth_vader-
2014-04-17
Dotični branitelj jamačno nije ostao nezbrinut jer bi to medijski orjunaši jasno napisali, a nekretnina je očito poslužila dobroj svrsi, naime dobrotvorju.
Pismo treba poštivati. U ovom slučaju gruntovnicu i katastar, a did je reka:"stan ide popovin", malo čudno jer je imao žive potomke, ali valjda je imao razloga, možda je bio za Jugoslaviju, a unuk branitelj..
A možda se potomci nisu baš skrbili za nj pa je to preuzela Crkva!
Mogao je dat u oglas "dohrani me, dohranim te" odnosno uzdržavanje do smrti u zamjenu za nekretninu.
Prije bi reko da je did radio grda sranja, a lokalni župnik je to zna, pa mu je šapnija "e stari moj, ne da 'š gorit u paklu nego će đava mora otvorit novi Omišalj da bi samo tebe pržija , ali ne mora to tako bit, ako ovdi nacrtaš paraf"
Prije bi reko da je did radio grda sranja, a lokalni župnik je to zna, pa mu je šapnija "e stari moj, ne da 'š gorit u paklu nego će đava mora otvorit novi Omišalj da bi samo tebe pržija , ali ne mora to tako bit, ako ovdi nacrtaš paraf"
A, gleda se Pervan (a možda i piše, a? a? a?)! Lako moguće, tko će ga sad znati, mada mi je vjerojatnije ono moje.
Je, ali to je standardna izreka za dohranjivanje, izvorno preuzeto iz Jerry Maguire (help me, help you). Stara stvar.Regoč wrote:A, gleda se Pervan (a možda i piše, a? a? a?)! Lako moguće, tko će ga sad znati, mada mi je vjerojatnije ono moje.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Šta "je"? Samo se gleda ili se čak i piše? A ovo nisam nikada čuo, bit će da nisam gledao toga Jerryja Maguirea. Jel to onaj što juri autima i izvlači se iz nemogućih situacijah pa su oni razbijači mitovah razbili i njegov?udba wrote:Je, ali to je standardna izreka za dohranjivanje, izvorno preuzeto iz Jerry Maguire (help me, help you). Stara stvar.Regoč wrote:A, gleda se Pervan (a možda i piše, a? a? a?)! Lako moguće, tko će ga sad znati, mada mi je vjerojatnije ono moje.
Tom Cruise glumi propalog sportskog menadžera...i Megi glumi isto...i onaj s Kube...kako ide... Gooding Junior...vrag će ga znati kako mu je prvo ime...
darth_vader-
2014-04-17
Ne piše se ništa ljudino, a Jerry Maguire,Regoč wrote:Šta "je"? Samo se gleda ili se čak i piše? A ovo nisam nikada čuo, bit će da nisam gledao toga Jerryja Maguirea. Jel to onaj što juri autima i izvlači se iz nemogućih situacijah pa su oni razbijači mitovah razbili i njegov?
Iiiii, taki junak pa glumi propalicu! 'Beš to!jasambrend wrote:Tom Cruise glumi propalog sportskog menadžera
Megi Ryan ili naša Margareta?jasambrend wrote:i Megi glumi isto
E, počeo sam ostvarivat prietnju, spremam tvoje upise i tražim izdavača. A ti kasnije dokazuj na hrvatskom sudu tko je tko i traži autorska prava!
Ja ću maznut Vuku s Dinare tekst, on piše o Domovinskom ratu. Al neće biti u slobodnoj prodaji, samo limited edition.Regoč wrote:E, počeo sam ostvarivat prietnju, spremam tvoje upise i tražim izdavača. A ti kasnije dokazuj na hrvatskom sudu tko je tko i traži autorska prava!
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Bacaš se na dramu s elementima trilera? Ajde, bolje i to nego na Pižonov fantazi.udba wrote:Ja ću maznut Vuku s Dinare tekst, on piše o Domovinskom ratu. Al neće biti u slobodnoj prodaji, samo limited edition.Regoč wrote:E, počeo sam ostvarivat prietnju, spremam tvoje upise i tražim izdavača. A ti kasnije dokazuj na hrvatskom sudu tko je tko i traži autorska prava!
Regoč wrote:Iiiii, taki junak pa glumi propalicu! 'Beš to!jasambrend wrote:Tom Cruise glumi propalog sportskog menadžera
A na kraju ipak solde broji...A i nauči neku životnu lekciju...hollywoodsku istinabog...Megi Ryan ili naša Margareta?jasambrend wrote:i Megi glumi isto
A naša bogareti...iz faze kad je brijala da je ona neka Bridget Jones...
darth_vader-
2014-04-17
E, baš je opet došla. Prilika svima da odobrovolje svoje djevojke i supruge.jasambrend wrote:Regoč wrote:Iiiii, taki junak pa glumi propalicu! 'Beš to!jasambrend wrote:Tom Cruise glumi propalog sportskog menadžera
A na kraju ipak solde broji...A i nauči neku životnu lekciju...hollywoodsku istinabog...Megi Ryan ili naša Margareta?jasambrend wrote:i Megi glumi isto
A naša bogareti...iz faze kad je brijala da je ona neka Bridget Jones...
nije vrag da vjeruješ u toudba wrote:Ja ću maznut Vuku s Dinare tekst, on piše o Domovinskom ratu. Al neće biti u slobodnoj prodaji, samo limited edition.Regoč wrote:E, počeo sam ostvarivat prietnju, spremam tvoje upise i tražim izdavača. A ti kasnije dokazuj na hrvatskom sudu tko je tko i traži autorska prava!
Guest- Guest
Similar topics
» Nadbiskupija Cincinnatija zatvara 70% župa
» Protivljenje Bajaginom koncertu nazvali ‘znakom bolesnog društva’
» Zadarska nadbiskupija odlučna da obitelj Mika izbace na ulicu, tužili su i 15-godišnju djevojčicu
» Ukrajina izbacila Sotonu iz države
» Kina izbacila Rusiju iz Irana
» Protivljenje Bajaginom koncertu nazvali ‘znakom bolesnog društva’
» Zadarska nadbiskupija odlučna da obitelj Mika izbace na ulicu, tužili su i 15-godišnju djevojčicu
» Ukrajina izbacila Sotonu iz države
» Kina izbacila Rusiju iz Irana
Page 1 of 1