Željeznice Srbije otpuštaju 3.000 ljudi
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Željeznice Srbije otpuštaju 3.000 ljudi
Kako bi zadovoljila zahtjeve MMF-a Srbija je krenula u rekonstrukciju preduzeća, među kojima su Željeznice Srbije.
Željeznice Srbije će do kraja godine ostati bez 3.000 radnika. Prema planu sistematizacije, koji je usvojen, ovoliki broj zaposlenih je prevelik. Otpušteni će dobiti otpremninu, ili pristati na prijevremenu penziju.
Sindikati navode da su radnici nezadovoljni visinom otpremnine. Racionalizacija u državnim kompanijama je uslov koji je MMF postavio Srbiji za pozitivnu reviziju stand by aranžmana.
Za funkcionisanje Željeznice Srbije po starom principu, "prošao je voz". Plan reorganizacije, koji je početkom godine usvojen, uskoro mora da bude u potpunosti primijenjen, pa će to javno preduzeće morati, po dogovoru sa Vladom, da smanji broj zaposlenih.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/zeljeznice-srbije-otpustaju-3000-ljudi
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Željeznice Srbije otpuštaju 3.000 ljudi
Sigurno da je posrijedi i vladavina Putina kojem se Orbán divi, kakvim i sam želi postati, očite su i simpatije prema Turskoj i Erdoganu, kao i prema Kazahstanu, Azerbajdžanu i pogotovo Kini, čijim će kapitalom i najvećom investicijom u sljedećih pet godina povezati Budimpeštu i Beograd četverotračnom željeznicom, čime bi Mađarska postala tranzicijski centar za kinesku robu. Sve to pokazuje da Mađarska teži tomu da bude nezaobilazni igrač u regiji, koketirajući s Bruxellesom, a stavljajući se na čelo Višegradske skupine, u čemu je više nego dobrodošla migrantska kriza. Imam dojam da se u budućnosti sve manje može računati na povijesnu i kulturološku povezanost Mađarske s Hrvatskom, Slovenijom i Austrijom, što se još nedavno naglašavalo kao jedan od prioriteta.
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t12043-nismo-mi-maari-ksenofobicniji-od-drugih-naroda#552779
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t12043-nismo-mi-maari-ksenofobicniji-od-drugih-naroda#552779
2014-04-11
Uglavnom zaobilazi Rumunjsku a to je Orbanu bitno.
To šta je krivo izracunao da ce Amerikanci dopustit Kinezima tek tako da vladaju srednjom Europom to je Orbanov krivi izracun al ok njegov problem.
To šta je krivo izracunao da ce Amerikanci dopustit Kinezima tek tako da vladaju srednjom Europom to je Orbanov krivi izracun al ok njegov problem.
2014-04-11
RayMabus wrote:Sigurno da je posrijedi i vladavina Putina kojem se Orbán divi, kakvim i sam želi postati, očite su i simpatije prema Turskoj i Erdoganu, kao i prema Kazahstanu, Azerbajdžanu i pogotovo Kini, čijim će kapitalom i najvećom investicijom u sljedećih pet godina povezati Budimpeštu i Beograd četverotračnom željeznicom, čime bi Mađarska postala tranzicijski centar za kinesku robu. Sve to pokazuje da Mađarska teži tomu da bude nezaobilazni igrač u regiji, koketirajući s Bruxellesom, a stavljajući se na čelo Višegradske skupine, u čemu je više nego dobrodošla migrantska kriza. Imam dojam da se u budućnosti sve manje može računati na povijesnu i kulturološku povezanost Mađarske s Hrvatskom, Slovenijom i Austrijom, što se još nedavno naglašavalo kao jedan od prioriteta.
pa posteno da ti kazem,
malo se oseca ignorantski odnos madjara prema vama,
oseca se to, sa distance.
Guest- Guest
dabome, nas cilj je minimizirati most preko dunava izmedju
rumunije i bugarske, taj pravac, sve to usmeriti kroz srbiju.
to nam ide super, problem su bugari koji prave velike redove
na granici sa srbijom da bi prislili deo putnika da idu preko
njihovog mosta na dunavu. ali, slabo je to.
Guest- Guest
U biti se radi o tome da Mađari nepodnose Rumunje i po svaku cijenu gdje god to može skrenit će putne komunikacije od te zemlje.pizzon wrote:
dabome, nas cilj je minimizirati most preko dunava izmedju
rumunije i bugarske, taj pravac, sve to usmeriti kroz srbiju.
to nam ide super, problem su bugari koji prave velike redove
na granici sa srbijom da bi prislili deo putnika da idu preko
njihovog mosta na dunavu. ali, slabo je to.
Hoce li pruga ici poslije Niša prema Bugarskoj i preko iste , prema Skoplju i preko Makedonije ili pak preko Kosova njima je u konacnici manje bitno.
Bitno je samo zaobić Rumunjsku ....tako da Hrvati i Srbi te ova sitna buranija ispod za Mađare i iz njihovog kuta gledanja je sekundarna tj nebitna.
2014-04-11
normalno, subotica, n.sad, beograd, nis, tu se deli u 3 pravca.
od nisa ide prema istoku, sofija, istanbul i t.d.
drugi pravac, dole, jug, skoplje, solun, atina,
treci prema pristini i t.d. buduca veza za albanijom
od nisa ide prema istoku, sofija, istanbul i t.d.
drugi pravac, dole, jug, skoplje, solun, atina,
treci prema pristini i t.d. buduca veza za albanijom
Last edited by pizzon on 19/9/2016, 21:21; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ako ceš iskreno to nema veze sa emocijama nego strateškim interesima tj Budimpešta - Solun gdje je glavna stavka da putna komunikacija nesmije ici preko Rumunjske .....cijela prica je preistocno od Hrvatske tj da bi sa istom imala veze.pizzon wrote:RayMabus wrote:Sigurno da je posrijedi i vladavina Putina kojem se Orbán divi, kakvim i sam želi postati, očite su i simpatije prema Turskoj i Erdoganu, kao i prema Kazahstanu, Azerbajdžanu i pogotovo Kini, čijim će kapitalom i najvećom investicijom u sljedećih pet godina povezati Budimpeštu i Beograd četverotračnom željeznicom, čime bi Mađarska postala tranzicijski centar za kinesku robu. Sve to pokazuje da Mađarska teži tomu da bude nezaobilazni igrač u regiji, koketirajući s Bruxellesom, a stavljajući se na čelo Višegradske skupine, u čemu je više nego dobrodošla migrantska kriza. Imam dojam da se u budućnosti sve manje može računati na povijesnu i kulturološku povezanost Mađarske s Hrvatskom, Slovenijom i Austrijom, što se još nedavno naglašavalo kao jedan od prioriteta.
pa posteno da ti kazem,
malo se oseca ignorantski odnos madjara prema vama,
oseca se to, sa distance.
2014-04-11
Jel i ovde otpustaju, lepe usput ove kravice...
http://www.telegraf.rs/vesti/2363875-beogradska-fabrika-velika-skoro-kao-cela-prestonica-bogatstvo-koje-moze-da-spasi-srbiju-foto
http://www.telegraf.rs/vesti/2363875-beogradska-fabrika-velika-skoro-kao-cela-prestonica-bogatstvo-koje-moze-da-spasi-srbiju-foto
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Uvijek najebu mali ljudi...
red wolf-
2016-02-10
Ali, jebiga, bio vam je težak taj Tito, Hrvat...Jedva ste dočekali da ga se riješite....
red wolf-
2016-02-10
Ako su nas naučili naši stari o nečemu, onda su nas naučili o ponosu...No, što nam je ostalo od tog ponosa?
red wolf-
2016-02-10
Treba ih na prekvalifikaciju za IT sektor, nauce nesto osnovno.
Tamo kazu ima posla outsourcing, freelancer i mirna Backa.
Tamo kazu ima posla outsourcing, freelancer i mirna Backa.
2014-08-25
Pročitajte zadnja dva komentara i biti će vam jasno zašto više nemate duh otpora u sebi....
red wolf-
2016-02-10
To grade Kinezi za Budimpestu.
2014-08-25
To traze fini ljudi u lijepim odijelima iz visokog drustva bijeloga svijeta. Vazne novine su potez pozdravile......dakle okej je to :)
Guest- Guest
Dzaba nama pruge i putevi, pogledaj na flightradar24, koliko ide aviona preko Rumunije a koliko preko bivse Juge i bice ti jasnije.
2014-08-25
Rumunima su saobracaj rasterali Bugarski policajci, otimali novac od Turaka, koji sada koriste pravac preko Kavale.
Imam dva Turcina na poslu, tako da znam pricu.
Imam dva Turcina na poslu, tako da znam pricu.
2014-08-25
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Željeznice Srbije smanjuju broj zaposlenih
» Željeznice Srbije čekaju bolja vremena
» Iz željeznica Srbije odlazi 1100 ljudi
» 1200 ljudi ostalo bez posla na jugu Srbije
» Musliman pobio deset ljudi u Americi, među njima i momka iz Srbije
» Željeznice Srbije čekaju bolja vremena
» Iz željeznica Srbije odlazi 1100 ljudi
» 1200 ljudi ostalo bez posla na jugu Srbije