počinje bitka Hrvatske za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 11 of 36
Page 11 of 36 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 23 ... 36
Re: počinje bitka Hrvatske za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji
Ajde sad realno, da je netko drugi izbornik, koje bi taj igrače postavio ? Recimo, da je stavio Kalinića umjesto Mandžukića i neznam, Brozovića umjesto Badelja. Tko garantira da epilog nebi bio isti ? Pa Mandžukić je iz svoje jedine šanse na utakmici pogodio stativu, nije fulao gol za 5 metara. Mi sad krivimo Manžukića, a ne krivimo Pjacu koji je odbijanac od te stative sa 3 metra na prazan gol nabio k'o budala preko gola, umjesto da to inteligentno samo pospremi u mrežu. Za Badelja se slažem, on meni, ne da nebi igrao, ja njega uopće nebi ni zvao u reprezentaciju, jer to ničim nije zaslužio, isto kao ni Strinić. S druge strane, taj Badelj je bio u krugu reprezentativaca kod svih prošlih izbornika i igrao neke utakmice. Nije on Čačićev izum. Uostalom, iako Hrvatska ima 2 milijuna izbornika, svi se oni slažu u 90 % igrača koji bi ima započeli utakmicu, što samo posebi govori da je stvar ipak u igračima, a ne u izborniku. Nemože izbornik u onih par dana okupljanja u reprezentaciji puno promijeniti u formi igrača koji mu dolaze iz klubova. Dolaze mu u stanju u kakvom mu dolaze.
Zeko- Posts : 6724
2015-08-26
ne treba da menja u formi, trebalo bi da menja u filozofiji i ulozi koju im dodeljuje. to znaci da bi svaki igrac trebalo da igra ulogu pribliznu onoj koju igra u klubu. najpribliznije ulozi koju ima u klubu ima perisic, zato decko i igra najbolje u reprezentaciji-dok je modric klasa, njega na stoperu da stavis, mislim da bi sasvim korektno odigrao...
Guest- Guest
4-2-3-1- je dosad već isprobana formacija i ne valja, prvo to treba mijenjat drugo treba igrače postavit na pozicije koje im odgovaraju najviše, treće podijelit zadaće tko šta treba jer toga ovdje očito nema jer se od svakoga očekuje ono šta nije u stanju odraditi. četvrto treba igrati 4-3-3 sa zadnjim veznim da vratimo kontrolu i posjed jer to je temelj temelja za sve ostalo. šaljem dopis u HNS
End- Posts : 21177
2015-08-25
O čemu ti ? Kakvoj ulozi ? Pa kalinić je golman i u klubu i u reprezentaciji, Vrsaljko i Strinić su bekovi i tu i tamo, Čorluka i Vida su stoperi i tu i tamo, Modrić, Rakitić, Badelj su vezni igrači i tu i tamo, Perišić i Pjaca su krilni igrači, a Mandžukić je napadač i tu i tamo. Kome je onda u reprezentaciji uloga promijenjena ? Ili nije približno ista ?
Zeko-
2015-08-26
ja se slažem sa zekom, više manje to su ti igrači, ali više nisu gladni pobjeda jer su punih džepova..
can't blame em though..
can't blame em though..
Kako su onda gladni pobjeda u klubovima gdje i dalje igraju bolje i ostvaruju uspjehe?kic wrote:ja se slažem sa zekom, više manje to su ti igrači, ali više nisu gladni pobjeda jer su punih džepova..
can't blame em though..
Nije stvar samo taktike (koja je btw također jako bitna, a ne samo postaviti igrača na poziciju na kojoj igra. Također stvar je i protivnika, gdje je slab, gdje je dobar i miljun drugih stvari jer po poimanju nogometa kod nekih pojedinaca izbornik nam ni triba nego kapetan može postaviti prvih 11, odrediti izmjene i ajmo igrati). Treba znati motivirati igrače, treba biti autoritet netko kog će sami igrači poštivati, kao i sama atmosfera unutar reprezentacije. Mi to nemamo i jednostavno dok je tako nikad nećemo ostvarivati rezultate i uspjehe koje možemo s obzirom na kvalitetu i talent igrača.
Guest- Guest
darth_vader-
2014-04-17
A što ili tko ih tjera da igraju u reprezentaciji umjesto da u reprezentativnim pauzama budu sa obiteljima i da im raznorazni "stručnjaci" ne jebu mater? To ne treba ni Striniću, ni Vidi ni Čorluki, Badelju, Mandžukiću, Kaliniću ... pa ni Vrsaljku, Perišiću ... Kako lako omalovažavamo ljude. Svima su puna usta "dvanaestog igrača" i značenja navijača na terenu no to ne smije utjecati na igrače ... Da, bilo je loših i dobrih pojedinaca i da da je igrao Kalinić ili Kramarić mi bi pobijedili ... 100 %! ..., a možda i ne bi ...?kic wrote:ja se slažem sa zekom, više manje to su ti igrači, ali više nisu gladni pobjeda jer su punih džepova..
can't blame em though..
sat2-
2015-09-28
U jednom dijelu, oko punih džepova, Kic je u pravu. A zašto igraju dobro u klubovima ? Jebiga za cifre koje se kreću između 2 i 6 milje eura po sezoni valjda ćeš igrati. I to su cifre koje imaju tendenciju rasta. I Modrić je u Realu krenuo sa 2 milje eura, pa sad dogurao do skoro 6 milja. Da nije igrao valjda ih nebi ni dobio, a vele da mu sad nude novi ugovor sa još većom plaćom. Pa kak' nebudeš igrao ? Samo za usporedbu, sada od Eura imaju za podijeliti nekih 5-6 milja eura i to 22 igrača, stručni sožer, dakle cca oko 30-ak ljudi. Kad to podijeliš, to je ovima koji dolaze iz velikih klubova za kikiriki ili obični džeparac, kakvih 200-300 tisuća eura. A to je za 2 godine igranja u reprezentaciji (kvalifikacije + Euro). Pustite u kurac domoljublje i tome sličan naboj, to je prošlo svršeno vrijeme. Zadnji su to imali vatreni '98 u Francuskoj što je Ćiro Blažević odlično iskoristio u motivaciji i dobrim dijelom smo zato i bili 3. na svijetu sa igrački slabijom reprezentacijom nego što je ova današnja.
Zeko-
2015-08-26
stvarno nisam imao namjeru ih omaložavati, mislim da samo poznati ljudi znaju koji je to osjećaj kad si pod povećalom praktički non-stop, a mi samo sjedimo i povećavamo taj pritisak, nekad jednostavno mislim da je poštenije se oprostiti od repke zato, ne može dati 100%, ok, naći će se netko s manje sposobnosti ali taj će dati svojih 100%..
Ovaj forum je slika i prilika prosječnog hrvatskog navijača koji misle da sve znaju o nogometu, kad se pobijedi sve je super, kad se gubi nitko ne valja. A istina je da smo mi tu Tursku koja je puno življa od one na EP potpuno nadigrali, da smo imali hrpu prilika, a gol dobili nakon odbijanca i nepostojećeg faula, da smo stalno napadali, ali jebi ga, malo nesreća, malo nespretnost i odu bodovi i sad je Terim car, a Čačić truba radi par centimetara u nekoliko navrata. Igrače bi svi stavili manje više iste, boljeg od Strinića nemaš, Kalinića ili Kramarića je možda trebalo prije itd,itd.
Guest- Guest
a da je ušla jedna lopta od one 3 grede onda bi kao sve bilo super i svi bi bili zadovoljni, ova ekipa mora rušiti sve pred sobom i dominirati još pogotovo kontra ove turske, a ne se oslanjati na sreću, nisu napravili ništa da dobiju ovu utakmicu po običaju sve, a prosječni hrvat se upravo tješi prečkama. ne znam koju smo mi utakmicu gledali po prilikama...različitu očito
2015-08-25
Odigrali smo zakurac...i da, Terim je car za sve naše invalidne trenere...oduvijek...
darth_vader-
2014-04-17
Sjećam se kritika Bilićeve reprezentacije, koja je odigrala malo dobrih utakmica ..., a raspolagao je igračima:jasambrend wrote:amper1950 wrote:Mi od Bilića nemamo izbornika, posebno ne onog koji je samostalan. Kad je Kovać to pokušao biti brzo je doživio napade od ona dva brata kriminalca, a onda vrlo brzo i izletio da bi došao ovaj potrčko...jasambrend wrote:Mi od Eduarda nemamo napadača...svi ostali su prinudna polurjesenja...ja bi probao s Kramaricem koji jedini ima nos napadača...ostalim momčadima napadači zabijaju iz polusansi kao što je nekad Dudu, a našima treba pet šansi za gol...badava prividna dominacija kad je ne znaš kapitalizirati...
Igrati trebaju oni najbolji, a Kalinić je već neko vrime naš najbolji igrač. On ne igra ili dobiva mrvice. To je problem, a ne neko plakanje i spominjanje Eduarda i prošlosti...
Ma i Bilić je brljavio naveliko...osim prvog ciklusa ništa nije napravio s ovom generacijom...Kale, Kramarić...A zašto ne igrati s dvije špice...pa nes ti klasnih momčadi u skupini da se ta varijanta ne bi isprobavala...uostalom ta igra s jednim špicom i krilima mi, već dulje vremena ide nakurac...neefikasni smo skroz...
http://euro2012.tportal.hr/hrvatskikutak/192293/Popis-hrvatskih-igraca-za-Euro-2012.html
sat2-
2015-09-28
Svakako, svakako...da nije imao toliko sreće danas bi se svi sprdali s njim jer je otpisao neke igrače. Lupetate bezveze, bili su u mišjoj rupi veći dio utakmice. Sad je izbornik kriv jer smo pogađali prečke ili jer naši bekovi ne mogu pogoditi centaršut. Jedino mu zamjeram što nije ranije vadio Mandžu i što je stavio Raketu od početka s obzirom na situaciju koja je bila. I nismo odigrali za kurac nego sasvim solidno, a ti trubi dalje koliko hoćeš.jasambrend wrote:Odigrali smo zakurac...i da, Terim je car za sve naše invalidne trenere...oduvijek...
Guest- Guest
a sta je sa raketom, ostavila ga zena?
Guest- Guest
imali su 5x više šansi protiv ove turske nego one na EP,ali sad ništa ne valja jer je bilo 1-1 pa jbte kad pogodiš 3 prečke i fulaš još 2 zicera i k tome si zabiješ auto gol...Tommy Ramone wrote:Ovaj forum je slika i prilika prosječnog hrvatskog navijača koji misle da sve znaju o nogometu, kad se pobijedi sve je super, kad se gubi nitko ne valja. A istina je da smo mi tu Tursku koja je puno življa od one na EP potpuno nadigrali, da smo imali hrpu prilika, a gol dobili nakon odbijanca i nepostojećeg faula, da smo stalno napadali, ali jebi ga, malo nesreća, malo nespretnost i odu bodovi i sad je Terim car, a Čačić truba radi par centimetara u nekoliko navrata. Igrače bi svi stavili manje više iste, boljeg od Strinića nemaš, Kalinića ili Kramarića je možda trebalo prije itd,itd.
muckodjubre- Posts : 11131
2014-04-15
Ma kćer mu u bolnici bila...sve u redu sad...Braćala wrote:a sta je sa raketom, ostavila ga zena?
darth_vader-
2014-04-17
jesmo li imali igru da bi zaslužili 3 boda? odgovor je jednostavan, nismo i na ovaj način nikad nećemo... ne znam čemu spominjanje eura kad je gol ionako pao iz udarca modrića na sreću svih sreća i jednom u 100 godina, to mu je jedina utakmica karijere uz izrael i granadu koju je on "riješio".
2015-08-25
ne znam šta bi trebali više napraviti da bi se reklo da smo imali igru-3 prečke+2 zicera,kontrola utakmice,lijepa proigravanja i dodavanja,iznošenja lopte i transformacija iz obrane u napad...eventualno popraviti igru u obrani jer su nam par puta jako lijepo prolazili po našoj lijevoj starni obrane mali mor i onaj s brojem 2...End1899 wrote:jesmo li imali igru da bi zaslužili 3 boda? odgovor je jednostavan, nismo i na ovaj način nikad nećemo... ne znam čemu spominjanje eura kad je gol ionako pao iz udarca modrića na sreću svih sreća i jednom u 100 godina, to mu je jedina utakmica karijere uz izrael i granadu koju je on "riješio".
muckodjubre- Posts : 11131
2014-04-15
Jesmo.End1899 wrote:jesmo li imali igru da bi zaslužili 3 boda?
Guest- Guest
Page 11 of 36 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 23 ... 36
Similar topics
» Svjetsko prvenstvo 2018.
» Najpopularniji pojam na Googleu u Hrvatskoj 2018. je "Svjetsko prvenstvo",a u Srbiji #Zadruga" i u BiH?..snjeg na ekranu
» Najpopularniji pojam na Googleu u Hrvatskoj 2018. je "Svjetsko prvenstvo",a u Srbiji #Zadruga" i u BiH?..snjeg na ekranu
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 11 of 36