Najstariji zabilježeni vic na svijetu
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Najstariji zabilježeni vic na svijetu
Pa vampir je slavenska riječ: ǫpyrьjastreb wrote:U Bosni. Kao austrougarski vojnik nakon borbe protiv Turaka.omni wrote:Offtopic, od Martija se jedino danas sjecam onog susreta i intervjua s vampirom (davno prije istoimenog filma, kradja? ;)) gdje je vampir popusio svoju bolescuru ajmorec prokletstvo naravno negdje na Balkanu :Dudba wrote:Čitao sam, jako opasna materija, a neke je dovela i do smrti.jastreb wrote:
Jedan broj Martija Misterije bio je posvećen baš ovom pitanju.
Of.Fender- Posts : 274
2016-07-24
Mislim da se tu radi o Upiru,bugarskom vampiru koji je poznat po tome što jede gnoj.Of.Fender wrote:Pa vampir je slavenska riječ: ǫpyrьjastreb wrote:U Bosni. Kao austrougarski vojnik nakon borbe protiv Turaka.omni wrote:Offtopic, od Martija se jedino danas sjecam onog susreta i intervjua s vampirom (davno prije istoimenog filma, kradja? ;)) gdje je vampir popusio svoju bolescuru ajmorec prokletstvo naravno negdje na Balkanu :Dudba wrote:Čitao sam, jako opasna materija, a neke je dovela i do smrti.jastreb wrote:
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Vampir jest slavenska rieč i biće iz slavenske mitologije.
Pojavljuje se svuda u svijetu. Moj šukundjed je bio vukodlak. O tome sam već pisao. Djed mi je pričao kako su mu prije sahrane prerezali tetive na nogama.Regoč wrote:Vampir jest slavenska rieč i biće iz slavenske mitologije.
2014-04-22
Preuzeto od Slavena, kako ime, tako i biće.jastreb wrote:Pojavljuje se svuda u svijetu. Moj šukundjed je bio vukodlak. O tome sam već pisao. Djed mi je pričao kako su mu prije sahrane prerezali tetive na nogama.Regoč wrote:Vampir jest slavenska rieč i biće iz slavenske mitologije.
A ima i 'čovjekodlak'. To je vuk koji se za vrijeme punog mjeseca pretvara u čovjeka :Pjastreb wrote:Pojavljuje se svuda u svijetu. Moj šukundjed je bio vukodlak. O tome sam već pisao. Djed mi je pričao kako su mu prije sahrane prerezali tetive na nogama.Regoč wrote:Vampir jest slavenska rieč i biće iz slavenske mitologije.
2016-07-24
jastreb wrote:Nego znate kojim vicevima se ja najviše nasmijem?
meni je najsmješnije kad netko hoda pa padne, ili onaj humor iz starih crno bijelih filmova kad nekog nogom lupe u guzicu
Guest- Guest
e to ja ne mogu gledat..jezim se..a svima to veselo?? ko je tu sajko?deda ultimate nemesis wrote:jastreb wrote:Nego znate kojim vicevima se ja najviše nasmijem?
meni je najsmješnije kad netko hoda pa padne, ili onaj humor iz starih crno bijelih filmova kad nekog nogom lupe u guzicu
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Ne moj šukundjed nije bio čovjek koji se pretvara u vuka za vrijeme punog mjeseca i kojeg možeš ubiti srebrnim metkom.Of.Fender wrote:A ima i 'čovjekodlak'. To je vuk koji se za vrijeme punog mjeseca pretvara u čovjeka :Pjastreb wrote:Pojavljuje se svuda u svijetu. Moj šukundjed je bio vukodlak. O tome sam već pisao. Djed mi je pričao kako su mu prije sahrane prerezali tetive na nogama.Regoč wrote:Vampir jest slavenska rieč i biće iz slavenske mitologije.
Vukodlak i vampir su u slavenskoj mitologiji jedno te isto.
Mrtvaci koji piju krv.
A onaj gospodin u odijelu,lijepo počešljan ,zaogrnut plaštom,kao i već opisani vukodlak kakve gledamo u filmovima,to su proizvodi novijeg doba.
2014-04-22
frakcija wrote:e to ja ne mogu gledat..jezim se..a svima to veselo?? ko je tu sajko?deda ultimate nemesis wrote:jastreb wrote:Nego znate kojim vicevima se ja najviše nasmijem?
evo npr. ovaj, umireš od smijeha
Guest- Guest
omni wrote:Da tocno, Kaplan se zvao mislim, ebo te kakvih se sve gluparija covjek sjeca a godisnjicu braka nikad zapamtit. A mozda je i to gluparija jbg.jastreb wrote:U Bosni. Kao austrougarski vojnik nakon borbe protiv Turaka.omni wrote:Offtopic, od Martija se jedino danas sjecam onog susreta i intervjua s vampirom (davno prije istoimenog filma, kradja? ;)) gdje je vampir popusio svoju bolescuru ajmorec prokletstvo naravno negdje na Balkanu :Dudba wrote:Čitao sam, jako opasna materija, a neke je dovela i do smrti.jastreb wrote:
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Ma ne brinu ti mene ti kao neki merliči kaj pijeju krv. To je folklor. Nego ovi živi, koji ti loču krv i sišu ti životnu energiju, a pri tom te i još bezobrazno gledaju, kao da je to njihobo bogomdano pravo, e takvih je u nas tma i tmuša (neprebolna). Mi smo narod vampirski i nije ni čudo da od nas i ime potječe.jastreb wrote:Ne moj šukundjed nije bio čovjek koji se pretvara u vuka za vrijeme punog mjeseca i kojeg možeš ubiti srebrnim metkom.Of.Fender wrote:A ima i 'čovjekodlak'. To je vuk koji se za vrijeme punog mjeseca pretvara u čovjeka :Pjastreb wrote:Pojavljuje se svuda u svijetu. Moj šukundjed je bio vukodlak. O tome sam već pisao. Djed mi je pričao kako su mu prije sahrane prerezali tetive na nogama.Regoč wrote:Vampir jest slavenska rieč i biće iz slavenske mitologije.
Mrtvaci koji piju krv.
2016-07-24
Evo ga onda jedan za tebe:deda ultimate nemesis wrote:meni je najsmješnije kad netko hoda pa padne, ili onaj humor iz starih crno bijelih filmova kad nekog nogom lupe u guzicujastreb wrote:Nego znate kojim vicevima se ja najviše nasmijem?
Ide derivacija po cesti i spopada funkcije: - Daj 10 kuna, majku ti tvoju, ili ću te derivirati! I funkcije plaćaju. Kad naiđe odjednom iza ćoška jedna funkcija, a derivacija je zaskoči i opet ista priča: - Daj 10 kuna, majku ti tvoju, ili ću te derivirati! A funcija će na to: - Ko te jebe, budalo! Ne dam, ja sam ex!
2016-07-24
Of.Fender wrote:Ma ne brinu ti mene ti kao neki merliči kaj pijeju krv. To je folklor. Nego ovi živi, koji ti loču krv i sišu ti životnu energiju, a pri tom te i još bezobrazno gledaju, kao da je to njihobo bogomdano pravo, e takvih je u nas tma i tmuša (neprebolna). Mi smo narod vampirski i nije ni čudo da od nas i ime potječe.jastreb wrote:Ne moj šukundjed nije bio čovjek koji se pretvara u vuka za vrijeme punog mjeseca i kojeg možeš ubiti srebrnim metkom.Of.Fender wrote:A ima i 'čovjekodlak'. To je vuk koji se za vrijeme punog mjeseca pretvara u čovjeka :Pjastreb wrote:Pojavljuje se svuda u svijetu. Moj šukundjed je bio vukodlak. O tome sam već pisao. Djed mi je pričao kako su mu prije sahrane prerezali tetive na nogama.Regoč wrote:Vampir jest slavenska rieč i biće iz slavenske mitologije.
Mrtvaci koji piju krv.
Energetski vampiri.
Guest- Guest
...joj...krvi da ti sisem...Eva wrote:Of.Fender wrote:Ma ne brinu ti mene ti kao neki merliči kaj pijeju krv. To je folklor. Nego ovi živi, koji ti loču krv i sišu ti životnu energiju, a pri tom te i još bezobrazno gledaju, kao da je to njihobo bogomdano pravo, e takvih je u nas tma i tmuša (neprebolna). Mi smo narod vampirski i nije ni čudo da od nas i ime potječe.jastreb wrote:Ne moj šukundjed nije bio čovjek koji se pretvara u vuka za vrijeme punog mjeseca i kojeg možeš ubiti srebrnim metkom.Of.Fender wrote:A ima i 'čovjekodlak'. To je vuk koji se za vrijeme punog mjeseca pretvara u čovjeka :Pjastreb wrote:
Pojavljuje se svuda u svijetu. Moj šukundjed je bio vukodlak. O tome sam već pisao. Djed mi je pričao kako su mu prije sahrane prerezali tetive na nogama.
Mrtvaci koji piju krv.
Energetski vampiri.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
A to je nešto drugo. Kad Bili Piton veli: "Laki Topaloviću! Krvi ću da ti se napijem!" to se misli doslovno.vuksadinare wrote:...joj...krvi da ti sisem...Eva wrote:Of.Fender wrote:Ma ne brinu ti mene ti kao neki merliči kaj pijeju krv. To je folklor. Nego ovi živi, koji ti loču krv i sišu ti životnu energiju, a pri tom te i još bezobrazno gledaju, kao da je to njihobo bogomdano pravo, e takvih je u nas tma i tmuša (neprebolna). Mi smo narod vampirski i nije ni čudo da od nas i ime potječe.jastreb wrote:Ne moj šukundjed nije bio čovjek koji se pretvara u vuka za vrijeme punog mjeseca i kojeg možeš ubiti srebrnim metkom.Of.Fender wrote:
A ima i 'čovjekodlak'. To je vuk koji se za vrijeme punog mjeseca pretvara u čovjeka :P
Mrtvaci koji piju krv.
Energetski vampiri.
2016-07-24
Tu ti ni Heidegger ne pomaže; ti bi ti sam bitak isisali.Eva wrote:Energetski vampiri.Of.Fender wrote:Ma ne brinu ti mene ti kao neki merliči kaj pijeju krv. To je folklor. Nego ovi živi, koji ti loču krv i sišu ti životnu energiju, a pri tom te i još bezobrazno gledaju, kao da je to njihobo bogomdano pravo, e takvih je u nas tma i tmuša (neprebolna). Mi smo narod vampirski i nije ni čudo da od nas i ime potječe.jastreb wrote:Ne moj šukundjed nije bio čovjek koji se pretvara u vuka za vrijeme punog mjeseca i kojeg možeš ubiti srebrnim metkom.Of.Fender wrote:A ima i 'čovjekodlak'. To je vuk koji se za vrijeme punog mjeseca pretvara u čovjeka :Pjastreb wrote:
Pojavljuje se svuda u svijetu. Moj šukundjed je bio vukodlak. O tome sam već pisao. Djed mi je pričao kako su mu prije sahrane prerezali tetive na nogama.
Mrtvaci koji piju krv.
2016-07-24
ahahahaaaa...Of.Fender wrote:Evo ga onda jedan za tebe:deda ultimate nemesis wrote:meni je najsmješnije kad netko hoda pa padne, ili onaj humor iz starih crno bijelih filmova kad nekog nogom lupe u guzicujastreb wrote:
Evo ga onda jedan za tebe:Nego znate kojim vicevima se ja najviše nasmijem?
Ide derivacija po cesti i spopada funkcije: - Daj 10 kuna, majku ti tvoju, ili ću te derivirati! I funkcije plaćaju. Kad naiđe odjednom iza ćoška jedna funkcija, a derivacija je zaskoči i opet ista priča: - Daj 10 kuna, majku ti tvoju, ili ću te derivirati! A funcija će na to: - Ko te jebe, budalo! Ne dam, ja sam ex!
E, taj je s početka faksa, zvali smo eteefovski. Tad se pričao i onaj o četiri vrste seksa.Of.Fender wrote:Ide derivacija po cesti i spopada funkcije: - Daj 10 kuna, majku ti tvoju, ili ću te derivirati! I funkcije plaćaju. Kad naiđe odjednom iza ćoška jedna funkcija, a derivacija je zaskoči i opet ista priča: - Daj 10 kuna, majku ti tvoju, ili ću te derivirati! A funcija će na to: - Ko te jebe, budalo! Ne dam, ja sam ex!
Vic je ....glup.
Imam ja bolji :
Odlučio Mujo da se riješi mačke pa je strpa u auto i izbaci u drugom kvartu.
Mačka se, naravno, odmah vratila kući.
Sutradan Mujo odveze mačku u udaljeniji kraj grada i tamo je ostavi.
Mačka se opet isti dan vratila kući.
Poludi Mujo, odveze mačku u šumu daleko od grada i izbaci je.
Na povratku kući, normalno, zaluta i izgubi se u šumi.
Poslije nekog vremena nazove Fatu mobitelom:
'Fato, je l' stigla mačka?'
'Jeste.'
'Daj mi je malo na telefon .... '
Imam ja bolji :
Odlučio Mujo da se riješi mačke pa je strpa u auto i izbaci u drugom kvartu.
Mačka se, naravno, odmah vratila kući.
Sutradan Mujo odveze mačku u udaljeniji kraj grada i tamo je ostavi.
Mačka se opet isti dan vratila kući.
Poludi Mujo, odveze mačku u šumu daleko od grada i izbaci je.
Na povratku kući, normalno, zaluta i izgubi se u šumi.
Poslije nekog vremena nazove Fatu mobitelom:
'Fato, je l' stigla mačka?'
'Jeste.'
'Daj mi je malo na telefon .... '
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Indijac sa 179 godina najstariji covjek na svijetu
» Ukrajinci su najstariji narod na svijetu i začetnici civilizacije
» Umro najstariji pas na Svetu
» Kolinda : Hrvati su najstariji konstutivni narod u BiH